Pinpon topunu delikten atsak (Magma var ama yok sayın sadece yanmayan ısınmayan delik var) Topun Hareketi ne olur? Aşağıya düşer mi ne yapar top hangi hareketi yapar

Pinpon topunu delikten atsak (Magma var ama yok sayın sadece yanmayan ısınmayan delik var) Topun Hareketi ne olur? Aşağıya düşer mi ne yapar top hangi hareketi yapar
Belli bir yere kadar aşağı düşer sonra düşmez eğer düz gitseydi diğer yarım kürede yaşayanlar yere düşerdi bence belli bı yerden sonra geri gelir top
Cevap ne peki
o top yukarı aşağı yukarı aşağı ataletle 2 delikte sıplar ataleti kaybedince magma mıknatısta kalır yani dunya ortasında kalır mıknatısa atılan bir bilye sallanım yapar yukaruı aşağı sonra ortada durur. DIZZZZ diye ses çıkarır işte bu yukarı aşağı olan ilk ataletin momentidir. sonunda mıknatısa kavuşur . top ortada kalır yani.
Ohaa valla ilk defa duydum
Nerde yapiyon bu deneyleri ve bu deneyler neler ve sen niye bu kadar bilgilisin ben şok
Niye bakire kızlarda özel bir kokumu var🙄
o filmi izle , bul şok olacağın bir film. KOKU filmi Türkçesini izle ytubda olacaktı , damıtma makinem var yaparım yakında parfüm uretmem gerek kış geldi portakal kabuklarını suyla karıştırıp oda parfumu yapabilirm. daha önce deneyimnlerim var. yani ben Bulgaristan göçmeniyim distile den anlarım orada her köy evinde imbik vardır. çürüyen erikleri armutları üzümleri yaparsın mecbur
Cevap
1Cevap
aşağı düşer devam eder
Hayır düşmez ama cevap için renk kattıgın için teşekkürler :) bu soru gemide aklıma geldi. aniden okyanus ortasında delik olsa gemiyi içeri alsa düşüncesi , 96 gün seyir yaptık hayatımdaki en büyük seyirdi düşünmek için çok zamanım oldu.
Rica ederim. güzel soruymuş düşündürücü
Direk su gibi aşağı alamaz dünyanın manyetik ve kütlesel çekimine maruz kalır ve yavaşlar.
Ben bu deneyle ilgili baya bir şeyler görmüş duymuş ve okumuştum aklımda yine de bu kalmış. Çünkü şey diyordu, hani direk borudan atılan misket gibi hızla gidemez. Dünyada güçlü bir kütle çekim ve manyetik kuvvet var. Top bunlara maruz kalır. Hareketi ile ilgili net bir şey diyemeyeceğim.
Neyse Kediyi meraklandırmayalım. 96 gün seyir yaptım ve hayatımdaki en zor seyirdi. Ynai 3 ay hiç insan görmeden tv yok telefon zor. ama düşünmek için çok zamanım oldu. Konu şuydu. Hint okyanusnda Bir delik açılsa o gemiyle (biz yani) Pasifiğe San francisco ya direk çıksak :)
Pinpon topunun hareketi şu olur önce atalet momentiyle aldıgı hızla son surat aşağıya gider donra tekrar yukarı tekrar aşağı salınım yapar magma merkesinde kalır. Mıknatısa misket bilye atın dızzzzzz diye ses gelir yani salınım yapar misket ataeltten dolayı. Resmen denedik bunu . Gemide çalışmanın avantajı manyetik alandı manyetik alan deneyi yaptım çeşme suyunun saat yönü ya da guney yarıkurede tersine dönmesi deneyleri yaptım Siz sadece gördünüz ben denedim :)
Evet dediğin doğru, hareketi tam olarak böyle bir şeydi.
Fizik kuralları olmayacaksa dümdüz aşağı düşer dusuncesindeyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?