AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
504Cevap
Adem İle Havva'nın Yaptığı Yanlışlık yüzünden dünyaya geldiğimize değilde başörtüsü yüzünden yanacamızamı aklın takılıyor :)
Allaha inanıyorsan emirlerinede inananman ve uygulaman lazim ama ateistsen bence bukadar kafani yorma böyle seylere nasilsa inanmazsn gerceklere.
Bir şeye körü körüne inanmak kadar saçma bir şey yok bence ben de aynı senin gibi düşünüyorum ne var ki Türkiye'nin yapısından dolayı garip duruma düşen yadırganan oluyoruz
Kadının süsü saçıdır ve süsünü yalnız helal olana göstermesi uygundur. Yani süsünü kendine haram olana gösterdiği için.
bu senin icindeki maneviyat eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir yani kendinide bir yargıla bakalım islamın neresindesin hissetmekle yaşamak uygulumak farklı seyler
İnanç meselesi bu kimseyi başı kapalı ya da açık olduğu için yargılayamayız ama İslam dinine inanıyorsan ayetlerle sabit hiç birşeyi abartı ya da hafif diye değerlendiremezsin.
Ay hiç sevmem şöyle Allah karşıtı gibi görünüp cool davrananlari tatlı su ateistleri sizi depren olunca ilk Allah dersiniz
Zaten rahatsız oluyorsa hic takmasin yani...
Bu Allahın emri sorgulamak bize düşmez örtünun dediyse üzerimize ne farzsa yerine getirmekle hukumluyuz gerek kılık kiyafet gerekse hal ve hareket. ...
ayeti dikkatli incele böyle bişey olmadığını görürsün. ama ayetin açıklamasını yapan yazar çok önemli onu söyleyim. çoğunun açıklamalarında diyanet hurafeleriyle dolu bilmeni isterim..!
Kuranda sadece sacini kapat buyrulmuyor. orada tesettür kastediliyor. sadec kuran meali degil tefsirede bakarsan bir anlan bulacagini düsunüyorum.
iyide güzelim bu yasa değil değil değiştiresin öz eleştiri yapma hakkın yok ki bunda bu dinen yapılması gerekli bir durum islam dinine inanan her kadının yapması gerekli
Sana katiliyorum insanin içindeki niyet önemli ben kuranı kerim kitabını acip okumadim kulaktan duyma günah olduğunu duydum ama benim görüşüm günah degil varsa kusurumuz ALLAH affetsin.
Burdakilarin hepsi bir b*k bilmiyo elbette cehennemde yanmassin sadece sırat koprusunden gecerken gunahlarin agir basar eyer sevaplarin agir basarsa cennetliksin.
bu Allahı nasıl tanıdığına bakar! belirli kalıplarda düşünmeyin ya şu hayatı, kafamızın basmadığı farklı bir sistemin olduğu aşikar, oyun gibi görüyosunuz her şeyi
Kısa Bir Sorum Olacak. Bu Konuyu Buraya Sormak Yerine Alemlerin Rabbi Rahman Ve Rahim Olan Hayatımızı Bir düzene Sokan Ve Kuralları İle Bu Hayatı Yaşamamızı İsteyen Kuralların Konulduğu Kur'an-ı Kerime Sordun mu?
Bence sirf kapanmis olmak icin ya da zorla kapanmaktansa kapanma daha iyi. onemlo olan yuregindeki iman degil mi. Hem insanda once edep olmali ahlak olmali kapali ya da acik bir iman ölçüsü değildir bence
bizim memlekette her tarikat diyerini yakıyo işine gelmedimi hocasına göre cennet cehennem farklı
Olayı yanlış yorumluyorsun sadece tesetturden yanar dierlerinden değil doğru araştırılmalı emin ol kapalıların bşr, çoğuda yanacakdır çnku ilmihal den yonetilir abartı değil ehli dünya bunu anartı olarak görür
ulan inanmayıp riske gireceğine inan artın olsun * :D hadi yoksa diyonuzda ya varsa? o zaman nolacak? tamam bende ibadetleri yerine getirmiyom cumaya bile gitmiyom ama inanıyom yani hak yemiyom hukuk biliyom kimseyi kötü emellerime alet etmiyom. D:
Bu tür şeyleri fazla sorgularsan kafayi yersin :) ALLAH bilir
ben ilk defa duyuyorum böle bişeyi abartı yapmayalım...
Cehenneme gitmekteki sır saci gostermek mi Allahin emrine itaat etmemekmi?
sen bu soruyu bizden soruyorsun ama biz bu soruyu yanıtlayamayız bu imkansız.
Dışı Kapalı İçin Açık Kadınlar Bilirim Herkesi Ayıplarlar, Dışı Açık İçi Kapalı Kadınlar Bilirim...
Islamda sadece başörtüsü demiyor tum bedeni ortmesini emrediyor. Allah'u teâlânın emirleri sorgulanmaz. Islamin emrettigi gibi kapanirsan dine uygun giymis olursun sus gosteris olsun diye takanlar degil
O tüm bedenin bir kismini kapatmak sizin içinde geçerli bunu da biliyosunuzdur...
Biliyorum merak etme resim bana ait değil zaten..
başörtüsü İslamın kaçıncı şartı da takmamak cehennemde yanmaya sebep olsun? konuyu bayağı bir yanlış anlamışsın.
İslamın şartlarını gerçekleştir anlayacaksın
Yalan bu zaten öyle bişey yok, yanmak falan nasıl rahat ediyorsa insan oyle yasayacak hayatını, baş örtüsü dedigin kadının kafaso üşümesin diye çımış bişey sapıtmayın artık yeter ya.
Her koyun kendi bacagından asılır hiçbişey sizden başk kimseyi ilgilendirmez, vicdanınızın sesini dinleyin. Ne sizi mutlu ediyorsa onu yapın, başkalarının söyledikleri TAMAMEN YALAN !
takıp da neyi saklıyorsun takmamalı bence. o güzel saçlarını saklamamlı erkeklerde biraz uçkuruna sahip olsun. önemli olan bakış açısıdır.
Kılla tüyle kafayı bozmuş bir tanrı figürüne inanıp sonra da o dinin kurallarından dert yanmak nasıl bir kafa acaba...
içki içememekte haksızlık ona bakarsan, gerçi günahım neyse öderim la deyip kulak asmayınca her şey serbest.
Cennet cehennem diye bisey yok
İnsanlığın kafasinda yaratmis oldugu dogal bir yaratim. insanliga büyük nimetleri geçmiş hristiyanlarinda yalniza musluman olmadiklari icin yanmalari kadar akil almaz bişey:-)
Emir büyük yerden ve biz kulların bize emredileni yerine getirmemiz gerekir... öyle ki vardır yaradanın bir bildiği...
Bunun kararını kullar değil Allah verecektir. Cehennem için sadece baş örtüsünü gündeme getirmek yanlıştır.
Komiksiniz :) burada atıp tutanlardan kaç tanesi yazdıklarını yerine getiriyor acaba, merak içindeyim.
Kusura bakma ALLAHIN SÖYLEDİĞİ EMRETTİĞİNİ YARGILAMA gücüm mantığım benliğim beynim fikrim düşüncem olamaz
İçinde iman yoksa baş örtü takmaz taksada rahat edemez hanım efendi. Adamım diye geçinir milleti tahrik eder orasıyla burasıyla
Yorumları okudukça Türkiye'nin ne kadar salak bir halka sahip olduğunu gördüm. Acınacak haldesiniz...
Aman herkes kendine düşen görevi yaptı da iş başörtüsüne kaldı... İnsan melek gibi olduktan sonra başörtüsüne takmaz Allah...
İbadet yapılırken saygı için örtünürsün tabii ki. Ama sırf saçımdan etkilenecekse bir erkek ben kapalıyken de etkilenir. Bu durumda o kişi de nefsini düzeltmeli, insan olduğuna sığınmamalı. Kadının da hormonları var. Ama herkese bakmaz. Birilerini görünce hemen aklına haram şeyler geliyorsa önce kendine bakmalı insan. Karşısının sadece saçından etkilenmemeli. Kapanmak kişinin kendi isteğine bağlıdır dinimiz zorlamaz. Ama tabii ki insan özelini herkesle paylaşmamalı. Bu ayrı bişi ama saçtan etkilenmek yanlış bir durum. Erkek de kapansın o zaman
Öyle bisey değil o sevap günah meselesi eğer sen saçın açıkken kazandigin günahtan daha fazla sevap kazanırsan tabiki de yanmazsin...
sapka takmayanlari idam etmek gibi birsey. bence kistas gerekir zamana uyarlamak gerekir basortusu gibi konulari.
Eğer ben Müslümanım diyorsan takmak zorundasın ben demiyorum kuranda yazıyor. Haram
Sen hirsizlik yaparsan ceza alacagini biliyorsun ve yasalari yorumlayip degistremiyorsan bunuda yorumlayip degistremezsin bahane bulcagina inanmayi dene daha basit
kuran dan geçen odur. ama illa sen başörtülüyüm cennete gidicem diye sanma şu an da takılan başörtül bağlama kuranda geçmiyor. Kadın olmak suç değil bence ayrıcalıktır. Çünkü annesiniz
Günah oldugu dogru ama senın dusuncen yalnıs
ALLAHLA kulun arasına kımse giremez su cennete gidicek veya cehenneme gitcek demek yalnıs haşa ALLAHA şiir koşmaya kadar gider
Başörtü takmadı diye Cehennem'e girme ifadesi yanlış. Tesettür farzdır, sadece başörtüsü değil tüm bedenin örtülmesi söz konusudur
seçim sizin bayanlar. ister bu dünyada rahat edemeyin ister öbür dünyada. erkeklerde de benzer şeyler var. eşit değiliz diye de düşünmeyin
basörtü takmadin diye cehenneme gireceksin diye birsey yok. orasini Allah bilir.
Insanın ıcı kalbi temiz olsun herseye bir tebessüm yeter ;)
önemli olan kul hakkı yememektir gerisinin telafisi hep mümkün
Allah'ın buyurduğunu sorgulamaya kalkma bence. Günahı seni ilgilendirir tabi.
profilimdeki gözlük nası sence çok hoşuma gitti bu bunu aldım bu aralar bu modaya sence nası
seni cehenneme götüren başörtüsüzlük değil, günahların.
Sana da akıl vermiş ama kullanamıyorsun bu biraz abartı değil mi
Başörtüsü hikaye ya İnanmıyorum ben Allah tarafından emir verildigine
hangi ayet? :(
ben giyimine dikkat eden birisiyim ama saçım açık yani
gözükmesini istemese zaten basımın uzerinde vermezdi kafa kapatmayı saçma buluyorum
öylesine emir vermiş dimi tövbe ya
Sen kapama sorgu sualde de byle soylersin
Orası burası açık gezenlerde cenette keyif çatmasıda abartı o zaman..
Kuran ı kerim de herşey acık ve net yazıyor. Yoruma kapalı bir konu
Namaz sadece müslümanlara farz.
Bu sözden birşey anlamıyorsan sana roman yazsak fayda etmez.
kadının saçı erkeği cezbeder. günahıda sanadır. ama ben açık olmasından yanayım erkekte biraz kendine hakim olsun