AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
504Cevap
Desenli türbanlar tesettürler. Daha önceden var mıydı böyle şeyler. Ticareti elinde tutmak isteyen zatlar. Dine böle şeyler uyduruyorlar. :-/
Rabbim boyle buyurmuş üstüne sen kimsin ki söz söylüyosun tartışma yapiyosun o ne buyurduysa odur o kadar
Cehenneme gidecek o kadar dümbk varken neden 2 metre bez takmadı diye bayanlar gitsin bumu sizin din anlayışınız
karşındakiAllah emrini sorgulama yap başörtü takmadın diye yanabilirsinde yanmayabilirsinde o Allahın bilecegi bişey
bu kadınların işi gerçekten zor he :D adet sancıları var cocuk doğurmaları var dinde daha cok sorumlulukları var :D zor zor
Günümüze bakarsak biraz demode bir konu bu ama benim düşümcen ben böyle bişeyin gerçek olduğuna inanmıyorum
Sorgulamaktan korkmayın. Beyninizi kullanın. Ben inaniyor bile olsaydım başörtüsü takmak yerine saclarimi kazitirdim:)
Bu durum işlediği günah, sevap dırumuna göre değişir. Sevabı çok fazlaysa bu durum onu cehenneme sokmaz
takmak ıstemıyorsa takmaz zorla guzellık olmaz alkolu de kımse zorla ıcırmıyor ama oda haram mısal bundan ıbaret pay cıkar kendıne
bence de abartılı ama ben dindar olmadığım için sorguluyorum dini kuralları.
lakin inanan için dini sorgulamak olmaz. yazan yazılmıştır.
kuranı kerim sacmalıklarına fazla takılma yasa hayatı zevkini cıkar bu yasamın bir daha gelmeyecen haberin ola :D
ALLAH o kadar temiz kapli o kadar iyiki senin hala nefes almani ve tövbe etmeni bekliyor. ALLAH'm sen affet.
Sadece basini, degil tum heryerini ortmeyi emrediyor Allahimiz hatta cogu kisi bilmez ama erkekler dahi saclarini kapamalari iyi olur derler
Cenazeye.. mezar ziyaretlerine başı açık gittinmi hiç.. git bakalım rahatsızlık hissediyomusun jissediyosan kapan hissetmiyosan sal gitsin ama ben eminim tedirgin olucakzın orda
sen bu konuda benden cok daha bilgilisin onu diyebilirim. Rabbimin merhametlidir
Valla canım bana da günde beş vakit namaz kılmak zor geliyor. Düzenli olmak zorunda mı yani bir vakit kılsak falan diyesim geliyor. Ama napcan din koşulsun itaat değil mi?
Ona bakılırsa bir insanın sırf müslüman olmadığı için yanmasıda saçma. İnançsız bir insan düşünelim çok iyi her hangi bir kötülüğü yok ama inançsız olduğu için yanacak
Valla kuzum bu bir ayet açık bir ayet net bir hüküm saçma dersen hakaret etmiş olursun biz de bunu tavsiye etmiyoruz
Bana göre saçma zaten müslümanda değilim :D
ben kadın başını kapatmadı diye yanıcak filan inanmıyorum ona saçma ya resmen dini kullanmak kuranda her şeyi açıklamış zaten başı kapat diye bir şey yazmıyor islamiyeti ne hale getirdiler ya
Eğer başörtü lü isen ve farkında olmadan 2-3 tutam saçın gözüktüyse günah değildir fakat farkında isen veya yarı tesettür ile geziyosan bu hem tesettürlü olanlara hakarettir bende günahtır
böyle sorular soracak kadar ezik olma güzelim önce gizliden cık milleti birbirine düşürmemeyi öğren sonra düşünürsün bunları ;)
Senin cevap bulmak gibi bir derdin yok.
Şeytanıni büyütmenin peşindesin.
Tesettüre girdin de bunun cevabı mi kaldı?
Merak ediyorum
Buradaki 350 cevaptan kaçını okudun acaba?
Yanılıyorsun tesettüre girmediğin için cehennemliksin diyemeyiz günahkarsın diyebiliriz
Ihsan eliacik'in basortu konusundaki yorumunu dinle mutlaka.
Karar ya da tatminlik ölçün burada değil aç araştır
Guzel kardeşım helal haram gunah sevap vardır ozamn çıplak çık dışarıı rahat ett noye çıkmıyorsunn
Kimin cehennmede yanıp yanmıycağını söylemek kimseye düşmez. onu ancak Allah bilir
Değil
Çünkü başkalarınıda günaha davet ediyor bu şekilde
Sen saç görünce günah işleyesin mi geliyor kibarca
Evet bitek saç değilki kadını güzel gösteren herşey
Nefis bu kimin ne düşüneceğini bilemezsin
tamam kapanma kimse seni zorlamıyor kapanmadığın diye vicdan azabı mı çekiyorsun biri tatmin edici cevap verdiğin de vicdanını mı susturacaksın sen kapanma zaten
abartı değil ama nasıl cezalandıralacağını allah bilir
Aynen oyle bu kizi biri iyi doldurmus
Kapanmadi diye değil ALLAH kapan diye emretti emre karşı geldin diye anladın mı?
sac insanda ilgi ceken seylerin basnda gelir ki kadnlar saclari bakimli oldgnda falan cok ilgi ceker ve buda dogru degildr bnce acilip acilipta cenneti hayal etmek abarti
kaçın kaçın tehlikeli soru var.. mazallah dinden çıkar çarpılırsınız. bilir bilmez fetva vermeyin.
Şeytan da sorgulmişti boyle en son melekken...
Dikkat et bence
Şeytan melek değildi samet.
@Drejevic Meleklerin hovcasıydı aynen cin di galiba :P
Kapanmadi diye değil
ALLAH kapan diye emretti emre karşı geldin diye
ne yanmasi ne cehenneminden bahsediyosunuz. toprak olup gidicegiz hepimizz
'ha baş örtü kurban olduğum ya resulallahtan gelebilir amma lakin ki öyle değildir'
Sorun mahrem sayılan bölgelerin açıkta olması türbanda buna giriyor
Cehennemde yanacağı halde başörtüsü takmaması da çok abartı. Allah'ın emir ve yasakları...
Allahü teala örtün emri vermiş... hanımı helaline özel kılmış... hiç kapuksuz meyve gördünüzmü
kurallar belli dinimiz islamda kitabımızda biz koymuyoruz sorgulayamayızda
“Neden tanrıya inanamıyorum” https://t.co/ggu7HEUg8S” linke tiklayip sıkılmadan okumak isteyenler buyrun...
Kızlar da hoşuna giden erkeklere bakıyor? Bizde de nefis var
Bu yüzden Rabb'im erkeklere dışarıdayken başlarınızı önünüze eğerek yürüyün diyor
Benim dediğimle ne alakası var @mamama09
Söylediğiniz şey aslında o halde erkekler niye kapanmıyor demek gibi bir şey. Bende bununla ilgili bir örnek verdim. Sizce ne alakası var
Erkekler başlarını eğince kapanmış mı oluyorlar? Yine biz onların güzel fiziklerini boylarını pozlarını görüyoruz :) @mamama09
Güzel fiziğini, boyunu, posunu gösteren erkekle; güzel fiziğini, boyunu, posunu gösteren kız aynı değil mi :) Yani, Allah'ın emrettiği bir şey var. Uygulayan var, uygulamayan var. Erkeklerin tesettürüyle ilgili her şeyi buraya yazamam, karakter yetmez. Sadece küçük bir örnek: erkekler için diz kapağının üstünde bir şey giymesinler deniyor topkı kadınlarda olduğu gibi. Peki kaçı uyguluyor? Peki kadınlar? İslam kadına emrettiğini erkeğe de emretmiştir. Ancak bir kadın tıraş olamayacağı gibi erkeğe de başörtüsü emredilmedi tabii ki. Ona da başka şekilde tesettür emredildi. Bu yüzden internetten veya en iyisi Kur'andan daha fazla öğrenin
Kimsenin cehennemde yanıp yanmicagini Allah'tan başkası bilemez
bunlar bir takım yobaz insanların uydurması, öyle bir şey yok müslümanlıkta..
Trafik kurallari gibi dusun uymazsan ölursun bu kadar basit.
Önemli olan nefsini terbiye etmek başörtü takan biri de nefsini terbiye etmiş demektir... e ben daha ne diyim
değil çünkü kadın namahremdir ve hz. muhammed öyle uygun şekilde bizze anlatmıştır allahın emri saçının tek bir teli bile görünse bin kat günah
Kuranda saç diye tek bir kelime yok. Saç kelimesi hadislerde geçer , yani ulvi anlamı yok
nur suresi 31 ayet ve ahzap 59 ayet.. önünüzde açıkca ayet var hala bazıları yok diyor ya kafayı yicem.
@Beyefendi41 ben kuranı 3 dilde okuyan ve dahası birbirine çevirebilen biriyim. Kuranda bu ayetlerde saç kelimesi yoktur. Bahsedilen örtünün asıl görevi ise beyni sıcak güneşten korumaktır, istenen ise sıcak diye yakanızı açık bırakarak dikkat çekmemek için uçlarını göğsünüze çekerek ( sıcağa rağmen daha hayırlı olduğu için ) örtün ' dür...
Mollalar evirmiş çevirmiş , hadislere de sanki kendi içlerine bu anlam nuzül edilmiş gibi itina ile yerleştirip saça bağlamış konuyu.. Saçın günümüz camiasında tahrik edici hiç bir özelliği yoktur , bildiğin kıl yumağıdır. Bundan tahrik oldum diyenin cinsel sapma geçirdiğini düşünmek ve psikiyatriye göndermek de onun hayrına olur.
bence Allah bizim başımızı açmamıza ya da şort giymemize falan değil iyi bir insan olup olmadığımıza bakıyor
Hıristiyan ve Yahudi zihniyeti.. Hoş :)
Hücurat suresi 16 ayet bu yorumu atan ilgili bir ayet adeta
@Baklavalıpuding ; bahsettiğin dinler de semavi ve allahın daha önce gönderdiği dinler, böyle itelemen hoş değil.
@Beyefendi41 hucurat 17 : Müslüman olmalarını bir lütufta bulunmuş gibi sana hatırlatıyorlar. De ki: "Müslüman olmanızı bir lütuf gibi bana hatırlatıp durmayın. Tam tersine eğer doğru kimselerseniz sizi imana erdirmesinden dolayı Allah size lütufta bulunmuş oluyor."
Takmadı diye değil allahın emrini dinlemedi diye yanar zorluk çektiği halde sırf bu sebeplede takıyorsa başına o kul gibisi de yoktur
Böyle saçma sapan ayetler sayesinde, tepeden inme kitaplara inanmıyorum.
Bence açık giyinmeyen edepli biri zina yapmamış biri niyetine göre bir çoğundan iyidir orasını allah bilir yani buda benim görüşüm
Mertizm güncellemeyi yap bakalım. Şu işe bak ya inanırsın ya da inanmazsın bu kadar basit bana göre sana göresi yok.
İnanmıyorsun inkar etmiyorum diyorsun. Şimdidan şeytana eşlik etmeye kararlısın geçmiş olsun.
Herkese söyluyorum. Bana ALLLAH YETER kitabini okuyun ve sonra kendinizi keşfedin.
Dinde zorlama yoktur. Emirlere uyarsan mükafatın cennet olur. Uymazsan cennete girmen zaman alır.
inanç meselesi her insan yaptıgının cezasını ve ödülünü alacak
türkiyede islamı dört dörtlük yaşayan kimse yok cehennemde görüşmek üzere arkadaşlar
Onlar yobazlarin uydurmasidir. Her ne varsa senin şu kalbinde, niyetindedir!
Ee nur suresi 31ayetini oku allah İnsanları uyarıyor
herkes kendine mantıklı gelen şeyleri yapsaydı dinde kural olmazdı