AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
504Cevap
Saçta erkekleri etkileyen bir şey o yüzden sen saçı geçte allahın emrettiği bişeye haksızlık falan diyerek daha çok yancaksın herşeyin bir zorluğu vardır daha doğrusu her güzel şeyin bir zorluğu bedavaya cennet yok güzelim
o erkekler serfsizer ayak tırnagndan bile tahrk oluyo iğrenıyorm onlardan
O zaman ayak tırnağına kadar kapanman gerek
Tanrı samimiyete bakar, onun böylesine basit şeylerle uğraşacağını sanmıyorum. Kuran-I Kerim'i reddetmiyorum ama tarihçesi beni yeterince tatmin etmiyor.
ne kadar cahilce bir yorumdur bu ya böyle küçük şey olduğu için ayette yer veriliyor dimi.. ya Allahım sana sığınıyorum yaa
Aramızda çok fark yok iyi bak sadece ben açık sözlüyüm.
Sen zeki bir Müslüman olarak yeni ayetler yazsana ihtiyacı var senin gibilerin ferahlamaya..
Islamiyet olmadan da insanlarun ahlakli ve iyi insan olmalari mumkun. Bunu kanitlayan cok or ek var. Bence bas ortusu tartismasina girmeksizin islama ihtiyaciniz var mi bunu dusunun.
yazılan onca cevaplar seni tatmin etmemiş öyleyse Kuran, hadis ve fıkıh kitaplarını daha iyi araştırmanı tavsiye ederim Kadın Başörtü takmadı diye cehennemde yanmak biraz abartı değil mi? bu bizlere bir uyarı yanıp yanmayacağın konusuna gelince onu ALLAH^tan başka kimse bilemez
Ya ayette başınızı örtün demiyoki arkadaşım ayet hadis okumayı bilmiyenler kalkıp mabatlarından laf uyduruyolar. Edep yerlerini örtmiyenler cehennemde yanacaklar diyo senin edep yerin kafan mı tabi orasını yine yaradan bilir. Sen kafanı ört zina yap kafanı örttün die günah yazmasın. O kadar şey yapıyosun hırsızlık zina öldürme kul hakkı yemek bunları düşünmüyosunda kafandaki bez parçasınımı düşünüyosun geçin bunlrı yahu
Ya ona gelene kadar bir sürü muamma var dinde. Ki sadece Müslümanlıkta değil. En iyi seçenek şu, 3 büyük kitabı da okuyacaksın. Ondan sonra ortak noktalarını alacaksın. Ona göre kendi inandıklarınla yaşayacaksın.
Tanrı yani allah bizim sandığımızdan çok daha üstün bir varlık ve sıradan değil. Tanrı bir kadının örtüsünü takıcak kadar basit bir yapı değil. Ne diyecek sen türbanlısın tamam geç senin başın açık sen kal mı diyecek? Ben türbandan nefret ederim ama takana neden takıyosun demem. Sen bunları takma iyi ahlaklı olmaya bak :)
Dindarım diyip pedofiliyi savunan bir adam gördüm burada az önce. Ne bileyim... Baş örtüsünden değil de bu adamın cennete gideceğine inancı abartı bence.
Haşa allah koyacağı kanunu sana mı soracaktı herşeyi sana veren o sen onun kanunlarını eletiriyosun, sorguluyosun niye peki nefsin başın açık olmayı istediği için az dikkat edin imanınız gidecek haberiniz yok
Bu allahın emridir içinden gelmiyo diye bşey yok, içinden gelmemesinin sebebi nefsinin istememesindendir bu da içimden gelmiyo diye yansır dışarı. zordur evet nefsi yenmek allahın emriyse zor da olsa nefsi kırmalı yapmaya çalışılmalıdır zaten herkesin içinden gelse nefis, şeytan diye bşey olmazdı di mi? İçinden gekmesini beklerse insan hiç gelmez. ölene kadar nefis ve şeytan insanı hep kandırır çünkü , bırak içinden gelince yaparsın daha gençsin hissini sana veren nefis ve şeytandır halbu ki her an ölebilirsin kimin garantisi var sonra ahlanıp vahlanmak hiçbir işe yaramayacak
bunuda nerden biliyorsun Allah aşkına? kimin yanıp yanmayacağını yalnızca Rabbim bilir. adam namaz kılıyor oruç tutuyor haccada gitmiş ama dedikodu yapıyor kul hakkına giriyor sence böyle birisi cennete gidermi? Onu yalnızca Allah bilir bence
Allahin takdir ettigi birseyi sorgulayamayiz ki... Ancak sebeplerini arastirabiliriz bu emir neden verilmis manasi nedir diye anlami pekistirmek icin yoksa sorgulayamayiz
valla canısı birçok saçını kapatıp tayt giyen hatun gibi daracık giyinip ortalıkta salınmıyorum.
varsın cehennem de yanacaksam saçım görünüyor diye yanayım.
Allah zinadan, haram lokmadan vs. den yanmaktan korusun beni.
Kendini avutma oluyor bu
yoo yanacağımı biliyorum avutmuyorum kendimi ama sonuçta hayatta ahirette benim
Bu ne saçma ne ahmakça bir yorum:D
@justice4 sizene be ben yanıcam :D
Vardır yaradanın bir hesabı. illaki farklı durumlardan günah ve sevapları mukayese edilir sadece ve sadece ne yaparsan yap saçın açıktı diye yanacağını sanmıyorum ama doğrusunu asla bilemeyiz bu yaradanın huzurunda kul ile arasında olan birşey. dini konularda kesin konuşmak olmaz çünkü çok derin ve her bakış açısından heryöbe çekilebilir konular
Sence böyle bir şey olabilir mi? Allah hem sana saç vericek , hem de göründü diye cehennem de yakıcak :)))) Erkeklerin de saçı görünüyor, biz de mi cehennem de yanıcaz yani :D :D :D
Allah karar verir kimi cennete kimi cehenneme gondercegine , bas ortusuyle bitmiyor , kafasında bas ortusu olupta kalpten inanmayaninida gorduk biz , munafik olarak adlandiriyoruz. sen bunlara kafa yorma bence
Kuran'da baş ört mek diye birşey yok. varsada eğer o ayette şu denilmeye çalışılıyor bence: gerekli yerlerinizi örtü n anlamında. Yani açılmaması gereken yerler. Hem erkeklerin etkilenmesi için illa saçın açık olması gerekmiyor etkilenen de her türlü etkilenir niyetle alakalı bir durum bu :) benim düşüncelerim tabi bu sanada saygı duyarım ne düşü nü yorsan :)
Bana saçma gelen erkeğin abazalığı yüzünden kadının kısıtlanması yani kapanması. Ayette yazsın veya yazmasın fark etmez ben mantıksız buluyorum. Bu yüzden dini sorguluyorum. Sorgulanmaz deyip geçmek daha çok mantıksız kalıyor.
İnsanları dine çekmek ve onları korkutarak dindar etmek için yapılan çoğu saçmalıktan biri bence insan allah rızası için yaşıyorsa sıkıntı yoktur ne kapalı kişiler var elin deyse tahrik oluyor orda neyse anladın onu işte öylee yani :)
Bas ortusunu takmamak cehenneme sokmaz.. allaha isyan etmek onun emrine itaat etmemek cehennme sokar nasil ki agaca yaklasmak yasak oldugu halde bunu cignediler. Allahin emrini cignediler gaflet ile ayni sey..
Bende sana katiliyorum bu durum banada hep sacma gelmistir sirf erkekler bakmasin diye kadinlarin kapanmasi cok ilginc geliyo bana ve herkesin yorumu kendinedir kimsenin yargilamaya hakki yok
@paytakkoala2 Kimse kimseyi yargılamıyor ki. Soru sorulmuş ve biz de cevap veriyoruz. Kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok diyorsunuz; ama Allah'ın ayetlerini sorgulamaktan hiç çekinmiyorsunuz. Söylediklerinizle yaptıklarınız çok çelişkili.
Hyr ben sadece burada insanlarin yorumlarini elestirenlerden bahsediyorum zaten bir insan icinden gelerek bisey yapmak istemiyosa hic yapmasin asil mesele bu
başörtüsü füruattır, kimin yanıp yanmayacağını yanlız allah bilir. siz usule ait olanı inkar etmedikten sonra dinden çıkmazsınız. ama toplumumuzda usule ait kaideler tam oturmadığı için bunların oturması elbette zaman alır. Bir insan namaz kılmanın oruç tutmanın örtünmenin farz olduğuna inanıyor ve yapmıyor veya yapamıyor ise günaha girmiş olur. onun günaha girmeside kesin yanacağı anlamına gelmez. Ama bunlara inanmıyorsa ozama zaten inkarcı olur ki onunda kurtuluşu olmaz.
Bu ayet senin keyfine göre yapılmamış ve çoğu şey anlamsı geleblir sana ama emir bu Zaten bunu uygulamak mukafatlanır senin hini eleştirenler way haline işte nuna ibadet denir senin sorunu geneleştirsek namazı da hac umreyi de sorgulayabliriz.
Sen tatmin olmamaya kendini şartlandırmışsan sorumluluğu kendinde ara, insanlarda değil. Din öyle demiş mi, demiş. Beğenmiyorsan inanmamayı tercih edebilirsin, kimse seni inanmaya zorlamıyor. Din de senin beğenilerine uygun olmak zorunda değil. İnanmamak için illa dinde açıklar bulman gerekmez. Açık bulacağım diye kasmak yerine hiç inanma, sen de rahat et insanlar da rahat etsin.
ya şöyle düşün başı açık olup tayt giymiş bir kıza sokakta öküz gibi bakarlar, ama kapalı olan birine bakıcaklarını sanmıyorum ya tabi üstü minare altı kerhane olanıda varda ayetlerde geçen yani demek istenilen Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler yani erkeklerin kızlara bakıp günaha girmesini önlemek ve kızlarında göstermiş bulunup günaha girmesini engellemek için ALLAHın koyduğu FARZ'dır
Kuranda şekil beli etmeyecek şekilde giyinmemizi emreder, kadınların zihnet yerlerini açığa vurmamaları emrolunur. Mesela göğüslerini kapatmaları gibi, ancak hadislerde direk başörtüsünden bahsediliyor diye biliyorum. Yani islamın mantığı kendini teşhir etme, allah zaten ben küçük günahlarını affedeceğim diyor.
Meseleye bu mantıkla bakarsak insanın namaz kılmadığında cehenneme gitmesi de mantıklı görünmüyor. Yani bu mantığımızla alakalı bir şey. Mantığımız yanlış çalışıyor. Mesele başörtmek, baş açmak değil. mesele Allahın emrine uyup uymamak.
farzı yerine getirmemenin cezası cehennemde yanmak fakat insan tövbe ederse affedilebilinir bu yüzden kesin konuşulamayacak kadar hassas bir konu
Ayette sadece başını ört diye emretmiyor, göz örtüsü, beden örtüsü de dahil bunlara
Başıörtülü- başörtülü farklı kavramlar. Başını kapatıp oranı buranı açık, zina yapıyorsan cennete gitmeyi düşünemezsin.
Bu boyledir. emir boyle kural bu. Sen ister tak ister takma ama islam bunu emrediyor. Ben neden nicin demem arkadas orterim basimi!
Dinleyin ablanizi:)
Rahat hissediyorsan hiç kıyafet giyme o zaman? Ne gereği var? Ama o da kuranda yazar. Ve genel olarak örtünün der. Muslumansan ortuneceksin. Allah'ın bir emri.
islam neden en çok kadına yükleniyor önce o soruyu sormalısın :) kadın peygamber neden yok. Allah peygamberleri özel yaratabildi ama kadınları neden paygamber yapcak şekilde yaratamadı.
araplar araplara göre yazdı çünkü ::D:D:D
@blondeist bende onu diyorum. Kuranda kuzey meyvelerinden o yasantidan hic bahsedilmiyor kuzeydeki hayvanlardan vs. Yani yazan kisi kuzeyi bilmiyor.
İngilterede 22,5 saat norvecte 23 saat oruc tutman gerek. Kutupta 6 ay gunes cikmiyo adam.6 ay oruc mu tutacak.
ahahahaha güldüm ya
şimdi konuşalım diyeceğim de birisi gelecek bir şeyler yazacak sonra 2 saat ona laf anlat dur bıktım ben anlatmaktan o nedenle demeyeceğim bir şey
ben boş zamanlarımda mağaraya gidip kutsal kitabımı yazmaya devam edeceğim
Blondeizm <3 :D:D:D
( arada anlatmak istediğimi anlattım sen anlarsın da bunlar anlamaz :P )
ayrıca dediğin çok mantıklı ya bir yaban mersini göremedik hiç hurma hurma hurma ney ya islam olmasa hayatımda görmezdim hurmayı :D:D
Yazarsa engellerim:) @blondeist haha Muhammed birgun cok sıkılmis istedigi kızı ona vermemisler sonra bu magaranin birinde kendi kendine konusmaya baslamis ben peygamberim demis sonra gitmis 21 yasindayken 40 yasinda kadin alarak dahada zengin olmus aldigi hatice kadini ile evliyken maria ile tanismis demis sonra maria ile yataktayken hatice bunlari basmis. Hatice bagirmis laaaan demis. Muhammed kem. kum etmis. Sonraki gun cebrailden vahiy gelmis
Eyy muhammed sana butun karılari helal kildik. al ne istersen yap. İste sonra ibrahim. dogmus falan
mauhuhahajahkmaljkhdsklajhdljasdhasdasfaf
ahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahha
ya o kadar güldüm ki anlatamam sende bayağı eğlenceliymişsin a:D:D:D
muho akıllı adam ya :D
ya lasdkşalskdasda
hala gülüyorum ben :D:D
ey muho sana tüm karıları helal ettik kısmı çok iyi :D:D
Bunlar bitmedi. Hz Hatice öldükten sonra Hz. Aişe’yi aldı. 7 yaşında idi. İki yıl atası Ebu Bekir’in evinde kaldı. Bütün hatunlarından bakire ancak Hz. Aişe idi.
Ondan sonra Hz. Sevde binti zem’a b. Esed’i aldı.
Ardınca Ömer b. Hattab’ın kızı Hafsa’yı aldı. Önce Abdi Kays b. Huzafetus Şehmi’nin hatunu idi.
Ondan sonra Hz. Ümmi Seleme’yi aldı. Bu daha once Abdullah b. Seleme’nin hatunu idi.
Ondan sonra Beni Mustalık’ten Hz. Cuveyriye Bintil Haris b. Ebi Dirar’ı aldı. Daha önce Malik b. Safvan’ın hatunu idi.
Ondan sonra Ebu Süfyan’in kızı Hz. Ümmü Habibeyi aldı.
Sonra Cahş kızı Hz. Zeyneb’i aldı.
Sonra Hz. Safiye’yi aldı. O Huyyi b. Ahtab’in kızıdır ve önce Selam b. Yeşker’in hatunu idi.
Ondan sonra Hz. Meymune binti Haris’i aldı.
@blondeist
oha :D:D ben bunların hiç birini duymadım asdjas d:D:D
muhonun seks hayatı :D:D
kasedi varmıdır acaba :D:D
Sırf din icin evlendi evet evet. l*n muhammed 52 yasinda iken aisa 9 yasindaydi evlat edinseydi bari
ateistmedya.wordpress.com/.../ :))
nasıl ya böyle iğrenç bir şeyi nasıl ilahlaştırıyorlar :/
@blondeist :)
ya gülüyordum şimdi canım sıkıldı bunları duydukça şimdi benim dedem Müslüman ben onun beynini seveyim bunları bilip nasıl Müslüman kalır insan :/
Eski imam turan dursunu biliyor musun muslumandi ateist oldu. Onun kitabinda daha ayrintili bunlar. İngilzce cevirisi oldugu icin okumustum.
@blondeist
o değil de şu soruda ki cevaplara bir bak ya :(
adını duymuştum ama bilmiyorum hiiç araştırıcam ama bunu teşekkürler laurapiggott ne güzel nick :D:D :D
Geçin dalganızı bakalım birileri şamarı yüzünüze vurmadığından etkisini anlamıyorsunuz şimdi siz o gün geldiğinde konuşur durursunuz yine.
Kardeşim kapanmak fıtrattandır. Belki sen anlayamazsın ama Müslüman bir erkek de (birkısmı) eşinin geçmişte saçını başını açmış olmasını istemez. Yani ALLAHIN emri asla abartı olmaz biz onun istediği şekilde yaşamaya çalışalım herşeyde zorluk yokmudur oysaki bunda da vardır ama kadın ın kapanması fıtrattandır. Yani ona meyillidir onu yapmak iyi gelir, ister ama şeytanın ağına yakalanmamak yoksa çok günaha girer yani açılmamalı
G0nahının büyüklüğü açısından Tesettür namazdan sonra gelsede namazın şartı olması itibariyle öncedir. Günahkarlar şefaatle kurtulacak demek pek garantici bir cümle olmuş. Oysa Allah "şeytan sizi Allah'ın affediciliği ile aldatmasın" buyurur. Fatır Suresi 5. Ayet.
Günahın büyüklüğü acısından tesettür 1 sırada degil ben bir sürü hadis gördüm büyük gunahlar la alakalı ama hiç birinde boyle bir şey göremedim ayrıca Namazdan önce gelmiyor Namaz İMANIN diregi Sırattan ilk gececegımiz yer Namaz şeytan ALLAH CC. cok affedici diye aldatabilir ama şunu bil ki ALLAH CC. gercekten pişman bir şekilde tövbe edersen geri cevirmez ne diyo naparsan yap tövbe et bil ki tövbe kapıları acık ama sunu da bilelim bu yüzden her türlü pisliği gunahı yapıp ne de olsa ALLAH CC. affeder diye de düşünmeyin
İslamiyet sadece başartü üzerine kurulmadı. Butun hususların yapılması gerekir gercek bir mümin olarak yaşayabilmek icin Başörtmemenin gunah oldugu gibi sacın her teli yılan olup bizleri sokucak yani birde boyle dusun daha cok madde var ama bence bu yeterl
Bunu gercekten sordunmu ya valla helal olsun bu müslümanlik nereye gidiyor peygamber efendimizin (sav) bize biraktigi müsluman lik nerde gunumuz muslumanligi nerde... bas ortusunu takarsin ya da takmazsin bosuna senin gibi insanciklardan senin isine geldigi gibi cevap verenlerde n kendini tatmin etmeye calisma istemiyorsan takmazsin cehennemde yer cok sanada bize
Kadının tesetturu bedenidir erkegin tesetturu göz kapagindadir şimdi sana çok mu zor kpqnmkapanmak bilmem ne diye yargilayanlar dışarda önünden geçen her kadına bakar gözleriyle yer ama burada herkes ahlak bekçisi yazık yazık
Nefsine hakim olamıyosun. Olay bundan ibaret. Bunları nefsin diyo. 'Saçma değilmi yaa sadece bir saç sonuçta' sadece bir saçsa takıver. Seni yaradan emretmiş böyle yap diye, çokmu?
İnsanları şirke davet ediyorsun Kuran kuralları en net ve açıklayıcı bir şekilde belirtmiş eğer anlayamıyorsan güzel bir tefsir kitabı al ve oku ama inkar etme ama saçma deme bunu yaparsan şirk koşmuş olursun bu soruyu sorarak milletin kafasını karıştırarak günahlarada ortak olma
Zaten sizin bu özgürlük, hürrüyet, demokrasi dediğiniz kavramlar yüzünden ne özgürlügümüz ne hürrüyetimiz nede namusumuz şerefimiz kaldı
Allah bağışlayıcı ve affedicidir. Zina gibi büyük günahları affediyor sence başörtü sorunu için iyi birisini cehenneme atar mı? Sen iyi birisi ol kul hakkı yeme eminim ki Allah seni sırf başörtü için cehenneme atmaz.
Allah zinayı haram kılmıs buna uyan insanlar saglıklı cinsel hayatı var uymayanlar
Hastalık kapiyor hayattan zevk alamıyor bir andan sonra bunu örnek verdim
Basortu takmak sana kalmıs
Yolda basortulu kadinla bin fantazi dusünen erkek yok mu var ama cok cok az ama acık kadının ne * ne götü kalıyor. Mantıklı ol.,,
sadece başörtüsümü takıldı kafana kuranda yasaklar açıkca bellidir inanan bunlardan uzak durur uymadıgın hersey için cezanı çekersin cehennemde yanarsın
kadının mahrem yerlerini ortmesi bir emirdir. emire uymayan cezalandirilir ama bu kalici bisey degildir. kisi allaha iman ediyorsa mutlaka cennete gidecektir ancak gunahlarinin kefaretini odemek sarti ile. gereken cezayi ceker cennete gidersin eger inaniyorsan. basini ortmedigin icin surekli cehennemde yanmassin.
Türkiye de ki baş örtüsünü Allah rızası için hakkıyla giyen bayan sayısı çok az.. Belli bir yaşın üzerinden kiler hariç tutalım yeni nesil 30 yaşın altında kilerin %80-90 inde bence yok.. Büyük bir tezatlık var örtünme tarzında..
başını kapatmadığın için ne kadar yanarsın bilememde, bu soruyu sorup sorguladığın için Allah bilir ama kesin yanarsın. Sorgu etme iman et. İslamı, Kuran-ı kerim'i , Ayetleri sorgulamak senin haddine değil.
Herkes her günahı için yanar. Bu sadece başörtüsü ile alakali değil. Allah bağışlar veya bağışlamaz onu biz bilemeyiz. Bu arada cehennemde yanman cennete girmeyecegin anlamina gelmez.
Yobaz değilim. İlk defa duyuyorum bunu. Kadın sadece kendini erkeğine sunmalı buna karşı mısın? Buna karşı degilsen baş örtüsüne de karşı değilsindir Allah böyle istemiş yapacak bir şey yok :)
ben sana birşey diyeyim mi böyle dini konularda tartışma yorum yapma iyi değildir sebebine gelince seni beni herşeyi yarata Allah diyor ki takacaksın ona rağmen yapmayanlar cezalandırılır yapanlar ödüllendirilir hem de bir ödül değil bir ceza değil yaptığın gönaha göre sonsuza kadar bile ceza çekebilirsin Allah muhafaza
Evet bir saç teli yüzünden yanmak abartılı görünebilir. Ama bundan kasıt başörtü bir emirdir. ve Allahın emri. . maksat saç da değil örtünmede.
Bir kadının çocuğu olmuyormuş ve Allah'a dua etmiş, eğer çocuğum olursa 3 kişiyle zina yapıcam diye,
Sonra bu kadının çocuğu olmuş, kadının aklına verdiği zina sözü gelmiş ve bunu yapamayacağını söylemiş,
Hz. Muhammed (s. a. v) 'e sormuş ne yapmam gerek diye,
Cevap;
-Saçından 3 tel kopar ve 3 tane ayrı erkek görecek şekilde bir yere koy,
3 erkekle zina yapmış gibi olursun demiş...
Madem sac teli kil tüy o zaman guzel gorunmek icin neden saclarina sekil veriyorsun? Neden boyatip kestiriyorsun? Duzlestiripasa yapiyorsun?
Allah ıslah etsin bu soruyu soran arkadaşı... müslüman insamların bunun tartışması yapması bile acizlik
Zina günah ve kapanmayan kadınlar erkekleri kışkırtarak günaha ortak olyo tıpkı bugün duyduğum üzücü bir hadise gibi.
Şaka maka bu soruyu sormadan önceki seviyesi 1 Xper olan kisi su an master saygîlar ahshf yorum sayısı filan sekil :D
Canım kuranın orjinalinde örtü der başörtüsü demez ahzap 59da kadının eza göreceği yerde çarşaf emredilir
Haklisin. Öyle birsey yok zaten ben inanmiyorum. Allah insana akıl vermis onun verdiği akılla bazı şeyleri ayırt etmek gerekir. Hem her başörtü takanda cennete gidecek diye birşey yok. Allah bilir.
Saç güzellik katan bir şey olabilir fakat tek başına saç cinsel bir şey değil bana göre.
Hadi be ordan.. Bu kadar... kadının ve... adamın içinde, sırf ben başımı kapamadım diye yanacaksam eğer adaletine de yazılana da inanmam.. Her din allahın ama hepsi farklı. Kusura bakmasın. Onun kararsızlığının yanında benim kararsızlığım hiçbir şeyy
Bahsettiğim... Larda - yi basmış
Dinde zorlama yoktur. Allah ayetlerinde ''bunu yapacaksın'' demiyor ki, demedi. Dileyen iman, dileyen inkar etsin dendi. Seçim senin. Sonuçta Allah'ın emri.
bence tanrının kendisine inanmayanları onun varlığını mantıklı bulmayanları onunla hemfikir olmayanları yakması hem daha merhametsiz hem daha egoist bir tavır
Asıl egoistlik bazı insanların yaptığı nankörlüktür... Mantıksız olan da bu görüşün ta kendisi...
Buna karar verecek Allah'tır Kuralları o koyar sen işine gelirse uyarsın he yok işine gelmezse yanarsın
baş örtünün içinde kendini rahat hissetmiyorsun ya, nefsin şu an seni ele geçirmiş durumda. Dinde bazı şeyler bellidir. Senin beğendiğini bir başkası beğenmezse nolcak peki. Hanginiz cennetlik Hanginiz cehennemlik