AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
504Cevap
Saçı açık olupda namazında niyazında olanda gördüm kapalı olduğu halde her b*ku yiyende yani tartışılır bir konu
Ama sırf başı açık diye bir insanın cehennemde yanması cok acımasızca herneyse herşeyin en dogrusunu Rabbim bilir
ya sizi anlamıyorum ha yüce yaradanın verdiği beyin ile düşünüp verdiği dil ile yaradanın emirlerini sorguluyorsunuz o sizin için o kadar nimet sunmuş şu kısacık ömründe başını örtmek çokmu zor geliyor yazık gerçekten...
Allah kadınlara örtünü demis kapanmazsan seno yakarım dememiski. Yoksa goruyoruz kapali olanlari butün vucut hatlari ortada bir ortama girince ilk dikkati uzerine cekenleri neyse agzimi bozmayacağım sonra üyeliği siliyorlar😂😁
ayetlerde öyle bir şey geçmez.
Hatta başı kapatıp kapatmama konusu bile tartışmalıdır.
Hatta sırf bunun için cehennem lafı hiç geçmez.
En fazla günahtır. Yalan gibi, dedikodu gibi ki
Onların günahlıkları ayetle sabittir.
ancak saç için geçmez
Allahın emri olduğuna inanıyorsan kurana iman ettiysen tartışamaz sorgulayamazsın emirdir bitti. bize sorup tatmin edici cevap alamadığındanda yakınıyorsun biz emretmedik emredene sorarsın
Tabiki sorgulamamız lazım sorgulamazsak bizim hayvandan ne farkımız kalır
Müslüman Allahın emri sorgulamaz sorgulayacaksan emir sahibine sorgula emir onun @rainydayy
Kuranda sorgulayın diyo ama
Bakın sorgulanır ama bazı şeyler insan aklının almayacağı şeylerdir o yüzden allah demiştir ki bazı şeylere sorgusuz sualsiz inanacaksın
Neden baş örtüsü emredildi diye sormak başka cezası çok abartılı değilmi diye sormak başka ikisi arasında çok fark var @cukuletta
Allahin emrini isyankar bir şekilde sorgulayamassin. bu yanlis fakat söyle diyebilirsin. Allah boyle demiş ama vardır bunun bir hikmeti. Allah yanlis yapmaz deyip nedenlerini arastirabilirsin. zaten arastirdigin zamanda Allahin ne kadar hakli olduğunu göreceksin. çünkü o herdaim haklidir
Aynen öyle @Attalos
allahın emir ve yasaklarını sorgulayamazsın, bunu gelmiş geçmiş hiç bir peygamber sorgulayamamış, biz neyizki sorgulayalım, hayvanmıyız kelimesine gelince, allahın emir ve yasaklarını sorgulamayan hayvan olacaksa evet ben hayvanım
Herkes kendisinden sorumludur mecbur diye birşey yok İslamda, ama yalnış olarak görülüyor ve her yalnışın da bir cezası var.
Biz nasıl örtünmemekle günaha giriyorsak saçımızın bir teline bile bakan erkek de günaha giriyor tatlım
Başartü takmak ayetlerde geçmez. Sünnettir. Ne saçmalıyorsun acaba?
doğru ayette geçmez, çünkü Türkçe inmedi ;)
ancak başını örtmen gerektiği geçmiyor mu iyi oku.
Ne alaka be? Meali var okuduk biliyoruz. Allah örtünün dyor başınızı örtün demiyor. Siz anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz sadece. Allahın örtünmekten kastı özel yerler. O yüzden örtünme emrediliyor. Önceki dinler de baş örtüsü var mı zeki insan. Hepsi Allahın dini sonuçta. Neden bazılarınızda beyin bulunmuyor gerçekten çok merak ediyorum. Neden bu kadar yobaz ve cahil bir ülkede yaşıyorum ya neden.
Başkalarına yobaz demeden önce araştır cahil. Nur Suresi 31. Ayet :
“(Rasûlüm) Mü’min erkeklere söyle gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar, bu onlar için daha temizdir. İyi bilin ki, Allah yaptıklarınızdan haberdardır. Ve mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, iffetlerini korusunlar, kendiliğinden görünen kasımlar hariç, zinet taraflarını açmasınlar ve baş örtüleri ile sıkıca yakalarını kapatsınlar ve zinet yerlerini açmasınlar...”
Araştırdım. Biliyorum. Sordum, öğrendim. Her şeyden önce o zaman baş örtüsü yoktu kafasız! Kadınlar elbiselerinin parçasıyla kafalarını öylesine örterlerdi. Hz. Muhammed'i yeterince iyi tanısaydın kadınların deve hörgücü gibi başörtüsü takmamasını söylemiş. Bir tane bile saç teli gözükmeyecek diye bir ayet var mı Allah'ın yobazı? Yok işte. Ama bizim imamcılara göre kadının saç teli göründü cehenneme gidecek. He gerizekalı he senin dediğin gibi. Adam tecavüz etsin sorun yok, kadın başını açtı cehennemlik. Gitte öl rica ediyorum. O kadar saçma ve gereksizsin ki.
Sonunda biri doğruyu söylemiş... Dostum seni ayakta alkışlamak istiyorum. Neslimiz hiç tükenmez inşallah. Bu yobazlara doğruyu anlatmak harbiden zor neye inanmak istiyorlarsa ona inanıyorlar.
cennet cehennem kavramı yaptığın amellerle olur. Başörtü takıp orospuluk yapanlarda var şimdi bunlar cennete mi gidecek?
Erkeklerin sapık zihniyetinden dolayı kapanmayacak kadınlar !
Valla bilmiyorum da bu isler biraz yalan dolan be dostum. Insanlik tarihi boyunca dinleri incele ve hepsinde erkek egemen nedense adalet nutuklari verirken bu nokta nie gozden kacmis magdem fiziksel bir durumdan boyle bir hukmu var Allah her seye kadir degilmi herseyi kusursuz yaratmamis mi yaratmis neden yarattigi guzellikleri gizlemek istesin kulundan
Şirk koşmak deniyor buna. Hükmü koyan en iyi bilendir.
Dini sorgulayamayiz ne yaziyorsa o ya pasa pasa yapacaksin ya da karsi gelip cezani cekeceksin. Tabi bu hepimiz icin gecerli.
Cehennemi yanmak Allah i cezalandırıcı olarak gören biri islamı anlamamıştır sen baştan al
Arabistan sıcak olduğu için orada o dönemlerde erkekler dahil baş örtüsü kullanırlardı. Ayette geçen aslında bu. Taktığınız örtüyü cinsel amaçla kullanmayın anlamına gelir. Anlayana..
İslamiyet içinde o kadar din büyüğü geldi (Herkesin kabul ettiği insanlar bunlar) senin gibi yorumlamadı, ne demek istedin tam olarak. @gizli Kullanıcı
Zaten bu yorumu ben yapmadım. Bir din adamı da değil. Bir tıp prof. yorumu bu. Pek çok kabul gördü. Fakat kalıplaşmış olduğu için yıkmak çok zor kaldı ki bu islama olan bağlılığı sorgulanır duruma getireceği için tartışması bile yapılamıyor.
örtünmek kuranda ayetlerle kesindir. ayette yazan bir ibadeti yerine getirmemek yeterince sebep değil mi?
umarım tatmin olmuşsundur.
bak kişilerin yorumlarını çokta dikkate almamalısın. kimin cennete kimin cehenneme gideceğini Allah bilir.
bas örtusu enerjik anlamda basinin kapali olmasi demek gibime geliyo bazen..
yani hani bazi kadinlar enerji anlaminda aura disa vuruyor seksiyim guzelim diye onun gibi diye dusunuyorum
belki yanlisimdir olabilir.. en iyisini Allah bilir
Kitapta daha ne abartı, çelişki ve tutarsızlıklar vardır bir bilsen... Turan Dursunu okursan aydınlanırsın.
hiç kafa yorma bence. din sorgulanmaz ya tümüyle kabul edilir ya da reddedilir. Allahın bir emrini sorgulamaya kalkarsan hep boşa çıkarsın :)
Erkekler saça bakıp tahrik oluyorsa bu onların sorunu. Erkekler baklava yapıp açabiliyor günah değil. kadınların sadece yüzü ve elleri mi gözükmeli ben öyle düşünmüyorum
okuduğun ayeti-ayetleri yazsana merak ettim? bir ayet biliyorsan tabiki. neyi nasıl okumuş, nasıl anlamışsın acaba
din başörtüsünden ibaret değildir. başörtüsü taktığı hiç ibadet etmeyen günahı sevabı bilmeyen biri cennete gidemeyeceği gibi sadece baş örtüsü takmadığı için sen kesin cehennemliksin denemez kimseye
bildiğim kadarıyla kuranda başı kapamak geçmiyor şunu söyleyebilirim ki her türlü karşı cinsi tahrik edicek unsurlar gizlenmesi gerekli
örtü takmadı diye cehenneme atılacağına dair bildiğin bir ayet varsa paylşırmısın bilmiyorsan ALLAH a iftira atmayı bırakarak islam dinini bilmeden kötülemeye çalışma...
evet senden yanıt bekliyorum bildiğin bir ayet varsa söyle araştıralım...
Sırf bir saç olarak baktığın zaman saçma gelmesi normal...
Aslında çok güzel izahları var da yazarak ifade edebiliceğimi düşünmüyorum.
Biz buna cevap veremeyiz. Allah'ın işine karışılmaz. Ama sen şunu unutma; hayat yalnızca imtihandır, göz göre göre yanlış şıkları işaretleme.
Dışdan gelen gözlerden engel olmak ahirette kim neyden yanıcak allah bilir alah bir kulunun hatasını silebilir kimisinede affetmemek için yakabilir bu allahın merhametine kalmış bende açığım
Cevap 1 : Öbür tarafta sorarsın bunu
cevap 2: Kapanın der Kuran örtünün der " Sadece kafanı değil tüm bedeninin ört der .
Cevap 3: Örtün ki millet sana hallenmesin azmasın kudurmasın kıyıda köşede sıkıştırmasın
cevap 4 : Bircok kavim sırf aşırı sorgulamaktan helak oldu ( aslında bunu televizyonda duymuştum )
Cevap 5 : Erkekte nefis vardır bakar abi imamıda vakar hocasıda insanız biz
Cevap 6 : Atletico maçı 2-3 gol biter söylemedi demeyin sonra
On numara beş yıldız :)
Peki erkekte "nefis" var diyorsunuz tanrı neden erkeği böyle yarattı eğer erkekler sehvete tav olmasa kadın özgür olur. Herşeye gücü yeten tanrı neden bunu es geçmiş?
Ortununce hallenmiyorlar mi? Zihniyet degismedigi surece ortunmussun ya da ortunmemissin farketmiyor
@aykırıruh0 bilmiyorum sormak gerek
@Dengdigidengdeng zihneyimizi zıcayım ya
Erkeklerin nefsi var demişsinde sizde o nefsinize sahip çıkın. Bak orda kuranda yazanı es geçmişin erkek bakar demekle. İki yüzlülük yapma
helal güzel cevap olmuş :D
Cevap 3 yeterince açıklayıcı bence. Bir de utanmadan mantıklı bir şeymiş gibi söylüyorsunuz..
@Blupop hareketlere bak ya sanki fetva hattıyım bakarım göz benım değilmi
Millet kudurmasın diye örtünmek cahilliktir * , kol bacak görünce ne oluyo namussuz mu oluyoruz. Saçmalamayın, örtünmek saçmalık, açık olmak kendini göstermek değil modern bir insanın düzgün tavırlar içerisinde başını örtmeden dolanmasıdır. Ne var yani.
@madamepink
"modern bir insanın düzgün tavırlar içerisinde başını örtmeden dolanmasıdır. "
Mehmet Akif Ersoy
"Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar"
Hangi birimiz bunu anlayak okuduk ki
Yanlış yorumluyosun, lütfen çarpıtıyosun.. Ölene dek değişmicek bu düşüncem, Allah la benim aramda.
@madamepink madem Allah ile senin aranda neden burada soyluyorsun. olene kadar degismeyecek demissin yalniz senin dusunceni degistirmek isteyen olmamis ki yorumlarda
Ayrica bende kapali degilim. ama inandigim din budur ve dogrusu budur kabu ediyorum uygulayamasamda
He diyceksen ki ben inanmiyorum. bende ineklerin kutsal olduguna inanmiyorum ama hintlilerin bir inek gecicek diye trafigi sıkıştirmalarina sacma demiyorum. cunku belli bir kesim icin bu inandiklari ve kutsal birsey ise saygi duymak gerekir. sense " sacmalamayin ortunmek sacmalik" diyorsun.
önce eksiledim sonra okudum yazdıklarını. hepsine katılıyorum bu arada. Elim alışmış kusura bakma :D
Kim Demiş Avrupa İnsani Medeni,
Ne Edep Kalmiş Ne Haya çırılçıplak Bedeni,
Açmaksa Bedeni Olmaksa Medeni,
Desene Hayvanlar Dahada Medeni...
Üstad Necip Fazil KISAKÜREK
sanırım medeniyet kavramına bu daha iyi bir açıklama olacaktır
En iyi cevap :D
ÇOk iyi yazmışın helal olsun yaaaa
İlk kez mantıklı bir görüşünüzü gördüm. Gözlerim yaşardı.
@__alice__ hepsi mantıklı aslında beynin ile okursan
Gözlerimle okuyup beynimle muhakeme ediyorum. Henüz beynimden göz çıkaramadım ne yazık ki.
@__alice__ edebim en fazla bu kadar kırıcı oluyor size üzgünüm
Kalp kırmak pek hoş değildir zaten. Ben de sizin kalbinizi kırdıysam kusura bakmayın. Hayırlı geceler.
@madamepink
Modern bir cenennem yakıtı olmayı ; modern olmayan bir cennet ahalisi olmaya tercih etmek ya da etmemek senin elinde. kurallar belli kitap belli yaratıcı belli emredilen belli. iraden var nefsin var hangi yolda gideceğini seçecek aklın var kimse kimseyi zorla kara Peçe içine sokmuyor kural örtünmeyi emrediyor Erkeğe de , kadına da kadının mahrem bölgesi biraz daha çok olduğu için biraz daha fazla örtünmesi gerekiyor.
3. Cevabina cevap veriyorum. Ortulu olanlarinda ne b*k oldugunu cok acik goruyoruz. Basi kapali ama gotu basi oynayanlari cok gordum ben.
Bütün paramı atletico maçına yatırdım tutmazsa paramı senden alırım laaan :DD::D
@Romeooooo
👏👏👏👏👏
basıyorum paramı senden sorarım sonra :)
Atletico maçı tgs 0-1 oldu. Bilemedin.
romeooooo erkekte nefis vardır bakar diyorsun pardonda o nefis sadece erkekte mi var kızda da var biz ne yapalım sizde bazen çekici kıyafetler giyiyorsunuz bizimde mi bakmamız lazım o zamn sizde kendinizi kapatınn dar şeyler giymeyin birde unutmadan günahı konuşuyosun bir kıza bakmakta haramdırr
Erkekte var dediğin nefis kadında da var - ki erkek 9 akılla tek nefise sahip çıkamıyorsa ben o körelmeyen nefisten korunmak için mi kapanayım? Kadın kapanacaksa Allah rızası için olmalı. Aldığınız her nefeste günaha batarken konu kadınlar olunca nasılda alim , ermiş edasıyla vaazlar veriyorsunuz..
@Tisya Sanane?
Siz insansınız da kadınlar değil mi? İnsanız biz demişsin bir de, kadınlara örtünün dendiyse erkeklere de bakmayın deniyor. Sen örtün sen istediğine bak değil olay.
@ozgeyavas banane
Erkekler en azından sorgulamıyor yanlış olduğunu biliyor buna rağmen bakıyor bu da iyi bir şey değil ama kesin emri sorgulamaktan iyidir.
1~0 bitti mac :))
uydurukcu islamcilara bakma
oyle birsey yok
kuranda kadinin ortunmesinin farz oldugu soylenmiyor
bunlar tamamen uydurma
cehennem ise ancak inkarcilar icindir
he öyle ayet var
nerede yazıyor?
kadınlar dinleyin beni eğer başlarınızı örtmezseniz sizi cehennemde yakarım mı diyor?
kadınlar size örtünmeniz farz kılındı mı diyor?
kadınlar bu bir emirdir. başlarınızı örtün. yoksa acı çekersiniz mi diyor?
ne diyor?
sadece yakalarınıza kadar örtün diyor
peki bende ona soruyom
örtmezsem bişi olur mu?
İslam mantıksız dini zaten. Mantıksız gelmesi çok doğal
Hiç anlamamışımdır başını kapatanlar neden full türban takar. Neden biri bere ya da şapka takmaz. Mantık ne acep :)
Tam tersi takan yanar, 40 derece sıcakta hiç düşünemiyorum... ;)
90 yıl 40 derecelik sıcakta yanarım ama ebedi olan ahirette 40 derecenin 10-20 kat fazlası sıcakta yanmam aklını kullan... :)
Gittin de geldin sanki... :)
Kur'an okudum hafis okudum yetti canım :)
@Baklavalıpuding Canım sen Allah'ı gerçekten sevseydin yanmamak için değil sırf O'nu sevdiğin için kapanırdın. 😊😊😊
bence bu cok yoruma acık bır konu degıl. oyle olması ıstenmıs, vardır rabbımızın bır bıldıgı. nasıl kı cok sevdıgımız bı ınsan ıcın bazı engellerı gormezden gelebılıyorsak basortunun verdıgı rahatsızlıkta (varsa) ınsanın gozune gelmez.
oo sen ne dıyorsun muhammed uyevy oglunu zeydın karısıyla evlenmesı normal ama muslumanlıkla alakası olmayan ıslama hrıstıyanlıktan gecen ''rahıbelerın kıyafetıne bknz'' peçeyı takmazsan yanarsın.. bu işler bole
türban taksınlar tabi... bak yoksa cehenneme gidersiniz :) hepinizi türbanlı görmek istiyrouzzz :))
https://i.hizliresim.com/Gp4omv.jpg
sana katılıyorum başı kapalı ama diğer her yeri açıkk belki biz başımzıı kapatmıyoruz ama kıyaflerimizde böyle olmuyoo hem niyet önemli bence :):)
aynen :))
@sevdalı3 katılıyorum... ama kıyafetlerinizde böyle olsa fena olmaz hani :p
nasıl giyeceğimizi bilen bir toplumuzzz şansına küss :):)
@sevdalı3 küstüm oynamıyorum o zaman :))
Dinimi hoş görü dinidir sadece basortusu örtmüyor diye kimse ebedi cehennemlik olmaz ama örtmemek için geçerli bir sebebi yoksa cezasını çekecektir ama sırf bu yüzden cehennemlik olup orda ebedi kalmaz
Arkadaşım sana sadece şunu diyorum. Başı örten herhangi birşey taktığında cehenneme gitmek abartı değilmi sorunun cevabı : Allahın işine karışılmaz ve sana emrediyor kapancaksın diye bunuda yapmak zorundasın.
En küçük şeyler bile hesaba çekilecek yani sadece başörtü için değil onu yaptn başka bir hatan oldu cehenneme gireceğiz sana bana göre düşüncelerle olmuyo o işte abartı filan diyosun ya :) allah günahlarımızı affetsin
allah kuranda örtünme yerlerını kadında erkekde belirtmiş insan oğlunun aklının ermediği olaylar var dünyada buda onlardan biri sana bu kadar nımet veren için kurandakı emirlerini yerıne getırmemen daha buyuk hakszlık teslimiyet diye birşey var.
Merak ettiğin dini konuları Kur'an ı açıp okusan/diyanetin sitesinden okusan daha makul olur. ben Kur'an da örtünmeyen yanacaktır gibi bir ayet görmedim olduğunu da sanmam dinimiz herşeyden önce hoşgörü dinidir
buu videoyu izle ve hala bunu savunacak mısın..
https://www.youtube.com/watch?v=qIxzI1m-8-kkafalara bak kafalara... gösterdiğiniz ispat yaşlılıktan kafası gidip gelen bir dedenin gündüz gözüyle gördüğü rüyalar mı? hikaye de muhteşemmiş, ailenin izni olmadan mezarlar açılıyor, ölünün hatırasına saygısızlık ediliyor filan...
senin küçümsediğin o kafaların bir gün bu anlattığı şeylerin dahad a fazlazsı başına gelince bu dediğin aklına bir daha gelir.
Örtünen var örtünmeyen var. Bunu sorgulamak ya da yadırgamak haddime degil !! Her koyun kendi bacağından asılır misali ayetlerde Örtünün diye yazılıyo.. Ama ben örtünemem sıkılırım mutlu olamam.. Açık ve net ...
Yanmakmı istiyorsun diyer tarafta sana rahat rahat yanman için yardımcı olurlar takma sen kafana bunları yani her yerde rahatsın sen ya 😊
bende senın gıbı dusunuyorum bazı seylerı sorguladıgımzda cok saçma gelıyor fakat bunun bır sonu yok hepımız gerceğe öldüğümüzde kavusacagız :)
İnanıyorsan sorgulamayacaksın eğer sorguluyorsan inanmıyorsun demek olur ve dinden hopp çıkarsın bire zındık not ben deistim :D
Allah ın emirlerini sorgulayamazsın uygulamak ayrı bu ayrı bunu düşündüğün an iman dairesinin dışına çıkıyorsun yani imansız oluyorsun buda direk cehennem demektir.. derhal tövbe etmelisin
Deist olma nedenlerimden :) Kimse cikipta Kuran'da kadin-erkek esittir yazmasin simdi. Hepimiz neyin ne oldugunu bilen insanlariz. :)
belli bildiğin için bu zihniyettesin aslınad beni ne güldürüyo biliyormsun biliyormuş gibi yapıp aslında bir şey bilmediğiniz.. çünkü sen bu dinin kadınlara verdiği değeri göremiyecek kadar körmüşssün.. çok merak ediyorum cahilyie döneminden kadınları ne kurtardı..
Sen mutlu olacaksan bilmiyorum diyeyim :) Belli canim kadin-erkek esit oldugu :) Kac tane ayet var sana ornek gosterebilirim ornek gostermek problem degil benim icin. Ama sonuc ayni olacagi yani sen anlamayacagin icin yazmaya gerek duymuyorum. Bu arada Kuran'da okudum Incil'de okudum yanlis anlasilmasin :))
allahın emir ve yasaklarına haksızlık demek biraz abes olmuyormu, baş örtüsü takmak allahın emirlerinden, ayetlerde açık açık belirtiliyor, kadın ve erkek mahrem yerlerini örtecek diye, o zaman elbisede giymeyelim, bende rahatsız oluyorum, ulu orta dolaşmammı gerekiyor. kaldıki bunu yargılamakta biz insanlara düşmüyor, her kez kendi hayatını yaşar, takarsın ve takmazsın bunu en iyi bilecek kişidir, ama yargılamak biz aciz kullara düşmez
Zaten adaletinden şühpe ettin ve diskalifiye oldun, imani noktada sıkıntıların var. Bu koşullar altında zaten cennet insan için çok uzak!
Din dediğimiz şey sınav zaten.
Sınavlarda ödülüne/cezasına göre zorlaşır.
Ödülün cennet olunca sınavda zor oluyor.
Cunku dunyada ki tum dinler insanlar tarafindan yazilmistir ve Allah diye bir yaratci yoktur.
Sana orada ilk olarak namazlarin sorulacak ve eğer çok büyük bir günahın yok ise başını ortmemen çok sıkıntı olmayacak
Saç veriyor kapatmak için , vücut veriyor kapatmak için bide ayak bileklerine kadar gözükmesi günah oldu biz yaz kıs çarşaf giyelim burnunuza kadar kapatalım. Madem veriyon niye kapattitiyon anlamıyorum ki?
Sac veriyor. başkalarına gösterme kocana göster diye. vücut veriyor başkalarına sergiletip arkandan laf attirma kocana göster diye. senin kadinlik gururunu koruyor. anlamadin mi. hala. altina tayt daracik pantolon giyip arkandan yürüyen erkeklerin senin hakkında fantazi kurmalari hosunami gidiyor. laf atilmasina sana sözlü veya elle taci demekki hoşuna gidiyor. bunları savunduguna gore öyle olmalisin. bizde zaten senin gibi dusunenlere kadin diyemiyoruz maalesef. kadin dediğin onurlu edepli olur. senin gibileri olsa olsa kaşar dir
Bu benim düşüncem size girip cikan ne kuzularım :))
islamda zorlama yoktur bacım bize hep islamı öcü gibi lanse ediyorlar halbuki çok yumuşak bir din Allahın merameti çok büyük saç için cehenneme atıyorsa bir ayeti yerden kaldırdığın için de seni cennete koyar
seni tatmin edebilmek için seninle ayni fikirde olmak lazim. sen her şeyinle insan ol allah affeder bence
Boyle birşey yok tesettürun sinirini bellidir ibadet için şarttır ama normal hayatında uygularsan bir partidir ama uygulamazsanda birşey kaybetmezsin sana kim demisse hatalı demiş
ben bir kadın örtünmesine tamamen karşıyım bir erkek bir kadına bakınca aklına direkt seks geliyorsa örtünmesi gereken kadın değildir eğitilmesi gereken o erkektir.
bence baş örtü takıpta dininde imanında olmayan birsürü kadın var yani baş örtü Kuran-ı Kerim'de takılmalı yazıyor ama takmayıpta gayet namuslu , dininde olan insanlarda var
Önemli olanda o zaten Allah sana kulum hoşnut musun demiyo Allah öyle emrediyor mahreme gösterme diyor senin hosnutlugun önemli değil Allahın emri önemli
Önemli olan insnaın içindeki inançtır açık veya kaplı önemli değil. Allah kimseyi görünüşüyle yadırgamaz sonucta onu yaratan allah tır önemli olan içindeki inançtır
Başından önce yüreğini kapatacaksin. Bu memlekette ne başı örtüler var başı açıklardan namussuz. Cennetle cehennem arasındaki fark birkaç günah farkı..