AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
504Cevap
ALLAH sadece kadının kendi helal erkeğine istediği gibi açılmasını meşru kılmıştır ki doğru ve mantıklı olanda o zaten ne gerek var başkalarının haram yerini görmesine kadının saçıda haramdır bunu allahın yasakladığını bile bile açılıyorsa sonucuna katlanmalı bnce ve sakın demeyin erkeklerde yanlış şeyler yapıyo oda alacak cezasını iki tarafında namuslu ve itikatle dolu bir itibara sahip olması lazım. kii hayat rayında devam etsin.
Bunu en iyi Rabbim bilir
Bende yeni kapandım ve şuanda kapalı biriyim Allaha şükür.
Ama bunun muhasebesini bize yapmak düşmez düşmemeli
öyle kapalı kızlar varki yapmadıgı şey yok genelleme yapmıyorum kesinlikle tertemizlerimiz de var
öyle açık kızlar var ki tertemiz genelleme yapmıyorum pisligi yüzüne vurmus insan da çok.
Allah hepimizi ıslah etsin
zamanın birinde otobüsde yanımda oturan adam yolda gördüğü kız için ( kız gögüs dekolteli bişey giymişdi) bunların hepsi cehennemde cayır cayır yanıcak demişdi. bende ona peki ona bakan göz yanmıcak mı diye sordum adam bir sonraki durakda indi arkasına bile bakmadı.
ALLAH o kadar merhametlidir ve affedicidir ki bir saç kapanmadi diye cehenneme gidicemiz kesin değil. İnsanlar o kadar suç işleyip Allaha yalvarmasiyla onları affediyor. Müslüman olmayan bir insan onca günahlarına rağmen kelimeyi şehadet getirip müslüman olabiliyorsa Allah onu affedebiliyorsa başı açık olupta iyi niyetli insanları da affeder. Allah kötü insanların şerrinden bizi korusun. Not:başımızın kapanması dinen Allah tarafından bize emredilmistir çünkü biz bu dünyaya kulluk etmeye geldik
Başı ört yoktur.. Göğüslerinizi örtün, avret yerlerinizi örtün vardır.. Katılıyorum size.. Düşünün avrupalılar, amerikalılar da hepsi başı açık neredeyse ama bilim de ilkler.. Kimse kimsenin cennete cehenneme gidecek gitmeyecek diye bilemez.. Din veyahut inanç allah ile kendi arandadır..
Biraz öyle biraz :D niye kafaya takıyorsun ki
Din sorgulanmaz inanç insanların mantığına değil vicdanına kalmış bir karar zorla inanmak da yok
İnanıyorum deyip kapatacaksın inanmıyosan da inananlara bişi deme hakkın yok zaten hristiyanlık mantığına uygunsa ona inan tutan yok öyle ayetler var ki vücut hatlarını belli edip kapanan kadınlar bile cennetin kokusunu dahi alamaz. Ben geniş bakıyorum kapan demiyorum isteyen istediği dine mensup olabilir
''Allah ve Resûlü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Her kim Allah ve Resûlüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur.'' (Azhab/36)
Ama diyemezsin, haksızlık diyemezsin!
Sen kim oluyorsun da Allah'ı haksızlıkla suçluyorsun? Hemen tevbe et!
Sen kendi üstüne düşenen görevi yap. takmak ya da takmamak cezasını sen çekeceksen ona göre düşün değerlendir. kimin hangi sevapla cennette hangi günahla da cehenneme gideceği bilinmez. ama başını açmaktansa zihnini, fikrini, düşüncelerini aç ya da kapat. İyi bir insan faydalı bir birey olduktan sonra bile cehennemde yanacaksan... O da Allah ın taktiri yapabilecek hiç birşey yok.
Hareket nardadir sacda değildir. Keramet bastadir tacta degildir. ne ararsan kendinde ara. Kuduste Mekkede Hacda değildir. Anliyacan sana turban. İbadet oruç falan cennetin kapisini açmaz önce insan olmasini ogreneceksin o zaman. Veremeyecegin hesap olmaz
Sanki millet cennete cehenneme. Gitmiste gelmiş gibi yorum yazmis. vay benim ülkemin haline.
Bak guzel kardesim
Haksizlik degilmi dersen allahin adaletini sorgulamis olursun ki bu dinden cikarir insani aman diyim.
Cok basit seyler bunlar
bir isyerinde calisirken kurallari cigneyince ne olur isten kovulursun
Peki isten kovulmak ya da müdürden korkarken,
Allahtan korkmak ya da onun bize verdigi emirleri yerine getirmek inan bukadar zor degil.
Fazla sorgulama icindem geliyorsa yap ki dinde bu zorunludur
Yapmasan sonuclarina katlanicaksin
Hepimiz hatta
Burada sana türbanla ilgili bilmişlik taslayan erkeklerin hemem hemen hepsi "ölçülerim nasıl" diyen hatunlara mikroskobik inceleme yapıyor. Bunlardan mı cevap bekliyorsun!
Cevap: Islamin kriterleri belli ve modern islam diye bir olay yoktur. Dolayısıyla tabi olursun ya da olmazsin, Farzet eve hirsiz girdi ve sen bunu daha dışarıdayken gördün, polisi ararmisin aramazmisin? Ararsin elbette çünkü evine hirsiz girmiş eee şimdi senin olaya donelim bu örnekle, hırsız bişey calamadi ama sende acma telefon içeri girdi diye acma tel, çünkü calmadi belki ne biliyon? Bunun gibi senin olayda eleştiriye acik degil. ya biat eder ya da dışarda kalırsınız.
1. başörtü takmadı diye cehennemliksiniz diye bir ayet yok 2. insan kendini diğer insanlardan onların şehvetlernden korumak için dini gereği basını her yerini kapatır 3. Allah emretmişşe basımız ustune
Muhammedin fantastik Dünyası'nın bir ürünüdür bu. Muhammed sadece baş örtüsünde değil çoğu kurallar ile kendi despotizm yönetimini daha da kuvvetlendirmek için çoğu şeyin arkasına cehennem figürünü yerleştirmiş ve insanları avucunun içine bir güvercin gibi almıştır pekte önemsememek gerekir abartı değil az önce dediğim gibi Muhammedin fantastik dünyasıdır. Ama yine de bu onun zeki biri olduğunu değiştirmez.
çok yanlış düşünüyosun bence ALLAH'a inancın varsa zaten kendi isteğinle kapanırsın zorla kapansan istemeyerek bunun zaten hiçmi önemi yok ibadet gibi zorla namaz kılıosan istemeyerek en iyi RABBİM bilir gerçi ama bunun da anlamı olmaz inanç meselesi ALLAH'a inanan bir insan zaten kapanır senin bu soruyu sormam bile yanlış bir düşün ALLAH'ın bizlere verdiği nimetleri otur bir düşün cahil cahil sorular soruyosunuzve çok meraklısınız bir taraflarınızı göstermeye ALLAHın sana emrettiği kapanmaktır kapan kapanma o sana kalmış her açık olanda cehenneme gitcek die bişey yok bu düşünceyide kafandan at otur bir kuran oku tüm bu soruların cevabını orda bulursun.
yaşının gereğidir diye uslubu ile cevap veriyorum bak dinimizde örtünün denmektedir hanımlara kızlara biz bunu 600 yıl yaptık 100 yıllık cumhuriyetlik denen batılılaşmada batı kültürünü ne yazıkki adet edindik batı kültürünün içine doğan ve senin gibiler ne yazıkki idrak edemiyorlar kültürümüzü eski alışkanlık vs demene gerek yok alışkanlıklar oldukca eskimezlere aslında
dart tayt mini etek yarı açık kıyafetler vs bize ait olan bir şey değiller
bizler ne yazıki kuran ı kerimin hükmenden uzaklaşmaya başladık memleketimiz içinden çıkılmaz bir duruma geldi geliyor
maşallah cevap verenlerin hepsi çok bilgili ya.. türk milleti var olduğundan beri kaç tane din değiştirmiştir... en son Hristiyanlığı kabul etseydik biz onu da en üst seviyede koruyup yüceltirdik ya... evet hepiniz gericisiniz... kız surda özgürce fikrini söylemesine bile kızıyorsunuz ne biçim bir milletsiniz...
İnsan neden yapmadıgı seylerden oturu sorumlu tutulurki
ne yani mantıgı nedir saçları bir örtü ile kapatınca ne oluyor yani müslümanlık bu mu yani önce iyi bir insan olmak önemli mantıga vur yatmıyosa uyma ben oyle yapıyorum sorgula dostum herseyı sorgula sorgulamadan kabul etme hiç bir bilgiyi
Allah istiyorsa yapacan sana cenneti Allah verecek insanlar değil..
bak Barış abi ne söylemiş.
Ağzı açık gözü toklar buyursunlar baş köşeye
Kula kulluk edenlerse ömür boyu taş döşeye
Nefsine hakim olursan kurulursun tahtına
Çalakaşık saldırırsan ne çıkarsa bahtına
başını örtüp örtmemek önemli değil önemli olan kalbinin temizliği başörtülü olup da her türlü günaha giren de var başı açık olup kalbinde zerre kötülük olmayan da
Kimse kendi kalbinin temiz olup olmadığını bilemez
@Ghost65 Kapalı diye bir kadını savunman alçaklık...
Başörtüsü, Allah'ın Kur'an'da belirtmiş olduğu bir emirdir, farzdır. Yani, her şey bitti şimdi de farzları mı eleştirmeye başladınız? hangi cevap sizi tatmin eder hanfendi? "yaa evet bir başörtüsü yaniii yanmamız saçmaaa" dememiz mi lazım? bu tür cümlelerle tatmin olsan ne yazar, olmasan ne yazar? kusura bakma, ahirette bu farzı yerine getirmeyenler bu farzı hakkıyla yerine getirenlerin yanından bile geçemezler.
ayetlerde hiç bir zaman sacını basını örtmedin diye yanacaksın demez.
Ayetler örtünün der.
bu örtünmek herkesin algısına kalmıs.
ve yine örtünmezsen yanacaksın demez.
Allah affeder bunu unutma. böyle yazarak inanları dinden soğutuyorsun.
Allah sadece kul hakını affetmez çünkü kul ile kul arasındadır bu.
Şimdi ben sana ayetleri daha iyi okuyup süzgecinden geçirmeni tavsiye ediyorum canım.
ohh rahat rahat yaşa nasılda allah affeder nasılda kalbim temiz o zaman emir ve yasaklara ne gerek var sen zaten işi bitirmişssin
Farkındaysan öyle bişey demedim. fakat kesin çizgiler çekmemen lazım farkındasın dimi?
Allah örtünün demişse bu bir emirdir kimsenin tercihine kalmış değildur dini nefsinize ağır gelen şeyleri yumuşatarak kullanmayın. "Ya Rabbim ben nefsimi ezdim dünyada başımı örttüm senin emirlerine uydum" diyen biriyle benim kalbim temiz diyen biri ne aynı cehennemde azap görür ne de aynı cennette nimetlere boğulur.(cennetle cehennem derece derecedir)
Herkezin gidecegi yeri allah bileceginden gecerli bir durum degildir ama allah in emirlerine uymak elbetteki onun rizasini kazanmak icin onemli ve gereklidir kuran ortunme tavsiyesi uzerindedir gunaha sevk edebilecek sakinilmasi gereken bir durum olarak biliriz ve yorumlariz yani basi ortu takmiyor diye cehenneme gidecek denilmez bunu allah bilir
İslamda kadinin gozleri uzerine cekmesi haramdir kadin etraftaki gozleri vucut hatlariyla saciyla ceker ben bu sekilde yorumluyorum ornegin saclari guzel dalga dalga olan bir kadina ben 100 metro oteden bile bakabilirim burdaki amac gozleri kendi uzerine cekmeyi engellemek lakin karsindaki insanin zihniyetide onemli damacanaya tecavuz eden bir ulkede yasiyoruz
Takman lazım fakat bence takmak zorunlu değildir diyelimki takılması şart olan bişey olsaydi insan daha yaratılırken programlanırdı onu takması için mesela benim annem kapalı ama kız kardeşim açık aslada kapanıcak birisi ddğil ben şahsen günah olucağına inanmıyorum
Eger herhangi bir dine insniyorsan o dinin gerektirdiklerini yaparsin eger islam dinine inaniyorsan vücudunun gerekli yerlerini kapatman gerekir farz olan budur buna inanip kabul edip yapmiyorsan günah islemis olursun inanmiyorsan ve kabul etmiyorsan dinden cikmis olursun bu kadar net herseyin oldugu gibi bunun da sebepleri var ama bunu ogrenecegin yer burasi değil.
Kadınlar erkeklerden farklıdır manevi olarak. Onlar başlı başına gizdir yani güzelliktir ve mücevherlere sahiptir. O mücevherlerden biri de saçtır. Bu yüzden saçı da saklaması gerklidir. Sen farklı mücevherlerin görünmesinicehennemlik bulup saç mücevherinin görünmesini abartı buluyorsan sana söylemeliyim ki yanlış düşünüyorsun. Belki bu açıdan bakarsan daha rahat görebilirsin ^^
Bu degisir ki sen basim kapali rahat edemiyom dersin bir baskasi namaz zor kilmak istemiyom falan der bir düzen saglanamaz. Mahrem yer sac ve kapatilmali. Ne kadar dogru bilmiyorum ama saci acik olanlarin saclari oldukten sonra boyunlarina dolanacak diye bir sey duymustum kesin bisi degil tabi ama bilgilendirmesi benden
Kuran okuamadım kadının nasıl örtünmesi gerektiğini yazıyor saçı açık diye yanıyor diye yazıyormu bilmiyorum günahi boyutunu düşünürsen zaten saçını açarak günaha girip emrini yerine getirmiyorsun Allahın emir ve yasaklarını sorgulamak yargılamak bize düşmez bizi yaratan bizim için en iyi olanını düşünmüştür şükürler olsun ona inanıp iman ediyorum
Dinde başörtüsü konusunda icma yok. Sözgelimi İmam Malik, Hanefi fıkıhından Cassas, Tabiundan, yani Sahabe'yi izleyen nesilden Said Bin Cübeyir, başörtüsünü Kur'an emri değil örf olarak değerlendiriyor. 'Kadın başını açarsa kerahet olur' diyorlar. 'Hoş karşılanmaz' anlamında
yanılıyorsun hakkında icmâ olmayan şey başörtüsü değil peçe ( yüz örtüsü ) dür...
@mkgclxlslxö
sen de haklısın
"Dinde özgürlük vardır" evet. Ama bu dini seçerken geçerli. O dini seçtiysen hükümlerini yerine getirirsin.(nur suresi 31, ayet). Tıpkı bir vatandaşlık seçtiğnde görevlerini yerine getirmek zorunda olmak gibi. Bizde karıştırılan dinden çıkmakla, günah kavramı arasındaki fark. Mahşer günü günah ve sevap hesabında günahın fazlaysa cezan olacak. Her şey tamam sadece başın açıksa bu belkide sevabının fazla olacağına işaret. Ama 54 farz var. Hepsi tamam mı hayatında?
Okumadan karar vermişsin.
peki sen hiç etraflıca düşündünmü?
Acaba niçin böyle bir kural var?
Amacı ne olabilir?
Saç dediğin kıl yumağının kapatılması niçin gereklidir?
Ayrıca bir kadının saçını ya da başını kapatması sağlık açısından fark ediyormu?
Saç açıkken daha fazla boyatma ihtiyacı oluşunca, saç boyaların faydası ve zararı nedir?
vs vs
O seni Allah ta aradan olan Bir şey o diyenlere bakma sen kendi günahlarıyla ilgilenmez ler milletin günahlarıyla ilgilenirler kimse de bilemez kimin cehenneme gidecek kimin cennete gidecek bazıları biraz abartıyor İslam dini ama çoğu kişi sor neden geçmişti insanlar kapanıyordu bilmezler (Allah ta Kul arasına girilmez)
Bence de islam da zaten kadına değer verilmiyo erkek kadın ayrımı var bence hem kadına değer verilseydi kadın peygamber de olurdu bu arada islam dini sorgulanmaz demişler aksine sorgulanır birşeyi sorgulamadan doğrusunu bilemezsiniz sırf din böyle söylüyo diye bu doğru olucak diye bişey yok böyle yaparsanız neye inandığınızı bilmeden inanirsiniz gerçek bilgi olmaz bu
sen kuranı okudunmu, üstünde düşündün mü? yok tabiki. bunları yapmayan biri olarak ne diyorsun bilmiyorsun. kuranın ilk emri oku. kuran sorgulanmaz demiyor oku araştır diyor bu zaten sorgulamadır. ama bilenle bilmeyen bir olur mu? olmaz. o yüzden boş boş konuşmayın lütfen. islam olmasaydı siz kadınlar pazarda gördüğün domates biber ya da mağazada gördüğn kıyafet gibi pazarda satılıyor olacaktınız, kız cocuğu diri gömüldüğünden haberiniz bile yok ya da bilmek istemiyorsunuz. islamda kadının değeri çok büyüktür. ama sizden doğacak çocuklar dinden uzak büyüyüp kaının gerçek değerini bilmiyor ve onun bunun lafıyla hareket ediyorlar.
Kendin söylemişsin işte kadın diri diri gömülüyo diye nerde islam daki kadının değeri ( Ve ben islamiyet hakkında çok şey biliyorum buna sen karar veremezsin)
Kurana yanlış tercüme edilmiş ve farklı manalar çıkartılmış ayetlerdendir. Tanriya inanmak ile baş örtüsünün arasında ne olabilir ki? Baş örtüsü seni tanrıya daha mı çok yakinlastiriyor? Kuran mantık dindir sorgulama dini
Duzeltiyorum islam mantık dindir*
Allah'a yakınlaştırmak değil kadının korunması amaç
@YüzOnSekizOtuzÜç söylesene kadın neyden korunacak
islamda o kadar saçma ve abartı varken buna mı takıldın ahaha
haklısın ama
örnek alabilir miyim? :)
@alexfb ben yazıyım istersen bir kaçını
neden saçma dindir, şöyle;
1. arapların ortaya çıkardığı yalan olduğunu düşünüyorum.
2. herkesi müslüman yaparak müslüman olanların günde 5 kere zorunlu arapça ezan dinletiyor. neden arapça yahu?
3. kadına saygı asla yoktur. örnek nisa 34.
4. kadın üzerinden devam edelim.. bazılarına göre bir erkeğin 4 kadınla evlenme hakkı vardır. böyle saçmalık olabilir mi? kadın manavda satılan sebze midir arkadaş?
Daha var ama gerisinide sen arştır
@denhuso teşekkür ederim arkadaşım
Dahası da var ama cidden yazmaya üşeniyorum
@denhuso
1. yazdığına cevap vermeye lüzum yok
2. Kuran Arapça olduğu için ama Türkçe de okundu zamanında. Bence pek bir şey fark etmez. Böyle tercih edilmiş böyle devam ediliyor. Yani bu saçmalık olsa dahi dinin değil insanların saçmalığıdır ki saçmalık değil. Ülkenin %85'i Müslümansa o ezan okunacak. Nasıl çoğunluğu Hıristiyan olan Abd'de Obama İncil'e el basarak yemin ediyorsa burada da ezan okunacak. Ayrıca Kuran'da ezan okunacak diye bir şey yok diye biliyorum sadece Cuma 9'da Cuma günü için namaza çağırılınca toplanın yazar.
3. Kadın dövme olayını gerçekten ben de çok düşündüm araştırdım. Suriyeli bir arkadaşıma sordum malum dilleri Arapça. Kadına vurmak derken şiddet ile değil söz ile vurmak anlamına geldiğini söyledi onun yalancısıyım.
4. Dediğin gibi bazılarına göre. Benim araştırdığıma göre Allah çok eşliliği yasaklamıyor ama önermiyor da. Tek şartı var tüm eşlere aynı şekilde davranabilmek. Bu da çok zor olduğu için tek eşlilik öneriyor Allah. Ayette bile demiş+++
@denhuso
+"Ne kadar uğraşırsanız uğraşın, kadınlar arasında adaleti yerine getiremezsiniz. ..." Nisa 129. Belki de insanlar çok eşliliği kendileri için yasal hale getirmek için İslam'da çok eşlilik var diyorlar.
@denhuso ugrasma boşuna bunla.
Allah benim kardeşim hadi gidin şimdi
konu kilit.
@alexfb bende arştırdım arapların çoğuda normal dövme diyor
4. De allah önermiyorsa islamı en iyi yaşayan muhammed niye 6-7 kişiyle evlenmiş hatta biri 9 yaşındaydı
Tamam yorumunu görmemişim pardon
6 ya da 9 yaşında evlenme olay tamamen palavra. Bazı şerefsizler kendi sapıklıklarına kılıf bulmak için uydurmuşlar. Yaşar Nuri Öztürk kanıtlamıştı 6 yaşında değil 18 yaşlarında diye @denhuso
@mistikHadesiçe daha İslam'a neden saçma dediğini bilmiyorsun sonra bunla uğraşma :)) Peki.
Allah bilir o işleri ya biri nmz kılmıo diye cehenneme gtcrk bir şey biri beş vakt kılıo diye cennete gtcek diye bir kaide yok onu Allah bilir bize örtünmeyi emretti ama direk cehennmlktir diye bir şey olamaz
aynen öyle bende ilk defa duyuyorum zaten
Her basını orten nasıl cennetlik degilse basını örtmeyen de cehennemlik degildir bence, ne başı örtülü bayanlar var başka yerlerini açan
İnsanda nefs vardır. Sen başörtü takmazsın. Sonra etek giymeye başlarsın sonra bikini bunlar zaten haram sadece erkeğine istediğin gibi görünebilirsin. Zaten Kuran da basortusu takın dememıs. örtünün demıs tek bır parca ıle boydan boya anlıyacagınız carsaf
Biz bu dünyaya bir imtihan için geldik Allah bize bazı yasaklar koymuş ve bu şekilde sınıyor bizleri Allahın yasaklarına uymazsan tabikide sınavı geçememiş olucaksın ve yanmaya mahkümsun diyemem orasını Allah bilir
Bunu simdeden sorgulaman guzel. Hicbir dinde zorlama yoktur. Yine islam dininde de kadini ikinci sinif insan olarak gorme egilimi var. Sanirim erkekler tarafindan bu sekilde kurallar konuluyir. Kadinlarda sorgulamadigi surece pasif kalmak zorunda. Ortunmezsen yanarsin diyorlar. Ortunmen gerek cunku erkek bakar nefsine hakim olamaz derler.
Islamda sadece başörtüsü söz konusu değil kasıt örtünmektir. Güzel cezbedici şeyleri eşine saklamak. Bence çok mantıklı. Eğer sende çok eşliliğe inanmıyorsan sana da mantıklı gelmesi lazım. Bu her dinde var. Ama dünya kapitalizmin üzerinde döndüğü için ve insanlara da rekabetçi bir yaşam sunulduğu için hem bakış açıları hem de beklentiler farklı oluyor.
Örtünmek Allah (c. c) ın emridir bunu bile bile ihlal etmek büyük günahtırAhiretteki cezasının mahiyetini yani azabın şiddetini ancak Rabbi'miz bilir
Ve şöyleki başörtülü her insan cennete girecek diye bişey yok her basi acik insan cehennem e girecek diye de. bisi. yoktur. Ama Allahin emridir
Cevabını bulamadıgın ve bulması imkânsız şeylerin tartışmasının burada yapılması saçma değil mi? sonuçta ayeti indiren Allah a sorayacagimiza göre ve bizde ayeti indirmedigimize göre...
Gecin su sorgulanmaz muhabbetlerini. Dogru duzgun kuran okuyan zaten boyle bir yorumda bulunmazdi. Kuranda denen sey 'sorgulayin'. Acin arastirin. Sozde muslumansiniz ya. Senin soruna gelirsek ben kuranda bu tur bisey yok diye biliyorum. Evet bu emredilmis bir sey fakat bunun icin cehenneme gönderilecek diye acikca bir şey yazmadigini biliyorum
Allah emrettiyse sorgulamadan yapmak gerekir kuralların ufağı büyüğü olmamalı bence mesela zina nasıl haramsa kadının başınıda açması haram cehenneme gider derkende olabilir. Çünkü bir erkeğin sürekli hiç durmadan zina yapmasını baz alın aşırı günah buda böyle bence baska her erkek gördüğünde kadına günah ve bunun için yanacak.
Din her zaman vicdan meselesidir benim için , baş kapamak yazanla çizenle olmuyor ki sadece baş kapamak değil yanlış kabul edilenlerde olmuyor. Açıkçası bizlerin boyle zorlandığını düşünüyorum kapanmamız için , yanlış biz doğru onlar gibi. Ayrı tutulmuş oluyoruz böylece onlardan. insan böyle düşününce de hiç içinden gelmiyor , hoş gelse de mantıklı bulmuyorum.
Erkeği sac cezbeder öyle bir durumda erkeğin bakmasida haram kadinin sacini acmasida yoldan gecen biri su hatunun saclari ne güzelmis dediği anda gunagin icindesin ki su andaki tesettür de yanlis anlasiliyoruz tesetturun dindeki anlami kapanmak değil gizlenmektir sacini bas örtüsü ile gizlemelidir ama su andaki tesettür anlami kapanmak oldu ve yanlis kullaniliyor eşarp daha güzel görünmek için takiliyor toplumdaki ve senin kafamda oluşan yanlis sorular bu yüzden ortaya cikiyor
Din bir bütündür. Onu parçalayarak ele alamassin. Eğer cehhenneme gireceksen bu sadece saç kilindan olmaz. Sen herşeyi yapıp sadece başını acsan bunun yanına bir çok günah daha ister istemez eklenir. Bir kadın imanla tam manasıyla tanisirsa o örtü onu bogsada umrunda olmaz yinede takar..
Kuranda Örtün Deniyor Ama Bizim Toplumumuz da Yanlış Benimsenmiş. Kot Pantolon Giyiyorsun Ama Başın Kapalı Orda burada Şunla Bunla Öpüşüyorrsun Ama Başım Kapalı Cok Saçma bir Şey bir insanın başı kapalı diye degerlendirimesi
İstanbul'da Bunlardan Cok Var https://hizliresim.com/n5NkpN Sence Bu Kapalımı Simdi
Allah hicbir kuluna cekemeyecegi kaldirayamacagi yuk vermez. Kuran Kerimde Bayanlara nahmarrem yerini ort diyor. Ortersen layikiyla sabriyla mukafatini alacaksin diyor. Ama sen kalkmssin kapanmayi bile haksizlik saymissin. Ben bir erkek olarak dinimizde bize bike o kadar emir var abdest alirken namaz kilarken ya da gunluk hayatta. sunnet var mekruh var. Sen daha yolun basinda kapanmaktan haksizlik bulmussun. Fıkıh kitabi okumalisin biraz daha neler var goreceksin.
Senin sorundaki kisim Kurani Kerime iman ettiysen sadece bas olarak gecmiyor. Kadinin nahmarrem yerlerinin icindedir sac ve diger yerleri gibi orasida kapali olmalidir. ve kapanmakta dinimizde tesettur takayim ama altim kot olsun diye de gecmiyor. Kafinin nahmatrem yerleri kapanacak ve giydigi sey her zaman bol olacak yani vucut hatlari belli olmayacak diyor. Ve erkeklerdede var nahmerrem sayilan yerler. Fıkıh kitaplarini okumani tavsiye ederim.
Kadının biri cocugum olsun zina yapıcam diye dua edermiş.
Bu kadının çocugu olmuş ama nasıl zina yapıcam diye utanıyormuş.
hocaya söylemiş böyle bir durum olduğunu.
Hocada demişki : saçını kes ve yolda geçen 20 erkeğe göster !
saçmalıktan fazlası. nedeni çok basit evrendeki herşey seks ya da seks objesi değil. Bunlar insanların yaratığı şekiller. Anlamak isteyene tabi insanlar genelikle inanmak istediklere şeylere inanırlar.. bu benim görüşüm.
Herhangi bir inancın var mı?
var.. azınlıkta olsam da hala insanlığa inanıyorum. başka dünyalarla işim yok
Gerçekten inanan hiçbir mümin sonsuza dek cehennemde yanmaz. Allahın emirlerine karşı gelen günah işleyen haram helale kul hakkına itina etmeyen günahı derecesinde mutlaka cehennemi tadacaktır. başörtüsünün karşılığı neyse konaklama süren o.
Bunları kadın olunca anlamıyoruz sanki. kadın saçı deyip geçmeyelim, karşı cins içim tahrik unsuru olduğu için günah. kendi aramızda bile saçları ne kadar güzel diyoruz. hatta nazar değdiği de oluyordur belki.
Ya İslam'la yükselir.
ya inkarla çürürsün
bu yol mezarda bitmiyor
gittiğinde sende görürsün !
Herkes okadar çok saçma sapan yorum yapmışkı çoğunluk diyorum güzel yorumlarda var ama ben açık birşey diyeyim haşa Allah 'la Pazarlık yapacaksan onu bu tarz yerlerde deneme , Amacın Farklı bişeyse devam et.. Tatmin olursun inşlh :D
Saç insanın çekiciliğini çok etkileyen bir durum. Bir saçı açık kadınlara bak bir de kapalı kadınlara. Kapalı kadın eğer makyaj da yapmıyorsa ve sade yani olması gerektiği gibi giyiniyorsa tahrik edici ya da çekici bir özelliği kalmaz.
valla kapalı kadınları daha çekici bulan çok erkek biliyorum. Kapanmamak gerektiğini savunmuyorum ama bu savınız yanlış bene.
Ben demiyorum ki kapanmayan kadın cehenneme gider. Orasını Allah bilir ama o böyle olmasını emretmiş ve mantığı da bu. Hem de şu açıdan bakın şimdi bir insan açıksa bakıyor tayt güzel duruyor ben de giyeyim biraz dekolteden zarar gelmez falan filan diyerek işin ucunu kaçırıyor. Herkes değil ama çoğunluk çok abuk subuk giyinmeye başladı. Özellikle spor salonuna gidiyorum falan kimsede eşofman yok Sanki tayt giymeyeni almıyorlar gibi. Yani önemli olan sade ve usturuplu giyinmek
aslında insan sakat kalıncaanlıyor hayatı düşünsene senben kimim ki? ufcık varlılarz. Allah takdir ettiyseo ayette bana laf söylmek düşmez. Allaha bıraktımben her şeyiyle bu ifadenizi. selamlar olsn kurandan.
İnanmayın şöyle şeylere hepsi saçmalık din kitleleri uyutmak kafalarını boş işlerle kurcalamak ve gerçekleri unutturmak için kullanılan bir uyuşturucudur o kadar. Kapalılar faiz yiyor haram yiyor kaşlarını alıyorlar kitaplarındaki kesin emirleri kafalarına göre aman allah affeder deyip kendilerine göre ayarlayan aşağılık bir kesim sadece
sen ne saçmalıyorsun bre, o zaman çoğu piyasada zina mesleğini icra eden kadınların başı açık, o zaman biri gelip sen orsp sin diyebilir mi? sen tam olarak bunu diyorsun kendine farkında değilsin. ne demektir kapalılar faiz yiyor, kuran açıkca faiz haramdır diyor, kapalılar faiz yiyemez demiyor, faiz haram olunca bunuda yiyince dinden cıkıyorsun taki tövbe edip tekrar etmemek üzere bıraktığında. buda demek oluyorki faiz yiyen kapalıda olsa senin gibi imansızdır taki yanlışından dönüp kurtuluna dek. faiz üzere ölen insan 5 vakit namaz kılsa 50 defa hacca gitse boş. senden farkı yok yani.
O dediğin çeşit anandır iki yüzlü bir herifsin bu devlet hırsız faizde cabası o zaman gidin bu ülkeden öyleyse siz müslüman değilsiniz tahrif olmuş boş insanlarsınız