AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
504Cevap
İslamı Kuran anlaşılmadan sorgulanmadan ( sorgulamak inkar değildir) atalardan duyulduğu gibi yaşanır sa ve bu akıl yürütmeme , doğruyu yanlışı özümsememe nin adıda teslimiyet olarak koyulursa bu tarz soru işaretlerinin oluşması doğaldır. Teslimiyet maskesi altına saklanmış olan Kulların yine kullara dayattığı bir takım hurafelerin de dinleşmesi kaçınılmaz olur.
Böyle bir soru işareti olamaz kardeş çünkü saç açık olmayı sorgulamak sadece nefisten ileri geliyo burfa anla mıyomusun? İşine gelmiyo kadunların saçı görünmesi lazım dışardan öyke istiyo mini etek giyip bacaklarunın görğnmesini isteyen gibi aynen aptal mantık işte bırak helalin görsün sadece hem günah hem haram herşey içinde hala yok baş açık olsa olmaz mı yok şöyle olsa olmaz mı tamamen gaflette insanlar allah herşeyin hakim sahibşdir bir spermden meydana gelen aciz kul kşmsinde sorguluyosun yaradanı dşye sormazlar mı insana
Estagfurullah olur mu hiç :))
şimdi yanmanın da dereceleri var ya hani.. sıcaktan beynim pişti deriz aşırı sıcaklarda. ahirette örtünün tersine tekabül bir şemsiye olacağı tasavvuru vardır. cehennemden geçmeyecek kul olmadığı da söylenir. şehid falan değilsek.. o emsalidir belki. allahualem..
Zaten dinin gereği diye o örtüyü takmıyorsan sadece saçın göründü haramından mazur kalırsın örtme hakkını yerine getirmediğin için yine sevabı tam olmaz
Sana verilecek cevap fetva olması gerekiyor onuda burada kimse veremez inandığın ya da görüşüne saygı duyduğun bir islam alim veya üstadının kendi sitesinden sorunu sor ve fetvanı al derim.
meseleyi sadece saçları örtmekten ibaret sayarsan böyle bir sorunun aklına geliyor olması doğaldır, ama örtünmekten kasıt sadece saçları örtmek değildir. Nur suresi 31. ayette de çok açık ifade edilmektedir, kadının ne için kapanacağını kimler karşısında rahat hareket edebilceğini ya da kimlerin mahremi kimlerin namahremi olduğunu bu ayet net ifadelerle söylemektdir. kısaca meseleyi saçtan ibaret saymamakta fayda var kanaatindeyim
Sadece başörtüsüne göre yargılama kendini. Sen başörtüsü takıp yalan söyleyen ve dedikodu yapan biriside olabilirdin. Önemli olan takılan başörtünün hakkını vererek takmaktır aksi halde rezil etmeye ve edebiyle takanlara laf getirmeye kimsenin hakkı yok. Yapılması gereken tek bir şeyi yapmadın diye cehennemde yanar mısın bilmem ama işlediğin tek bir cevap yüzünden cennete gitme ihtimalini de düşün derim.
Kardeş, müminler allaha bile ya cenneti bahsettiği için tapiniyor, ya da başıma bir bela gelirse diye korkusundan tapiniyor. Onlar olmasa ne inanırlar, ne dua ederler. Baksana adam "Din'de Mantık Yoktur. Hadis ve Ayetler vardır bu yüzden bunu sorgulama" demiş sen kime ne soruyorsun ki? Bence karşılığı böyle olmamali
çok iyi bir yorum bu. ama bahsettiğin şeyi cevaplayanların yüzde 90ı anlayamayacaktır, beyinlerini çalıştırmayı reddettikleri için.
Oyle tabii, hemen Atayiz diye yapistirip geçerler..
Hangi ayette başını kapatmazsan cehenneme gideceğin yazıyor cahil insan? Kuran-ı kerimde Baş örtüsü diye bir şey geçmiyor, yakalarınıza kadar örtünün diyor bu saç kapatmamak da olabilir yani sana vücudunu ört diyor aslında örtmezsen de seni yakarım diye bir ayet yok. Hadis olabilir o da zaten alayı uydurma Allah ve peygamber adına din üzerindn prim yapan insanların, cahil insanlara din satarak sömürmek için uydurdukları Allaha ve Peygamberlerine iftiralar içeren saçmalıklar. Bknız: Edip Yüksel.
Çok doğru bir tespit.. Kul hakkı yiyerek cicili bicili süslü püslü göz alıcı tanesi 250 Tl den başlayan sosyete türbanlarından takarsın, saçının teli görülmez, hatta bu sana göz zinası etme bonusunu da verir, bol bol makyajlar yaparsın yanında, bütün gözleri üzerinde toplarsın ve yine de Cehennemden kurtulursun. Ama kul hakkı yemezsin, günahkar olmazsın, sade giyinirsin , dikkat çekmezsin, göz almazsın, hatta mahalle de yaşıyorsan türban takmadığın için yosma olursun ve nihayetinde ölür ölmez ruhun kabz edilir cehennem zebanilerine teslim edilirsin. Sonrası ne kötüdür.. Uuuufff ufff ne sen sor ne ben sölim.. Hatta bu yazdıklarıma inanacak kadar aklına ihanet etmiş düşünme yoksunları da vardır eminim ki.. Ask fm kanalında bir türbanlı vardı hiç unutmam suratında yarım kilo makyajı göz alıcı bakışları ile "Biz Türbanlılar sırat köprüsünden jet hızıyla geçerken siz düşüp cehennemde yanacaksınız" diye övünüyordu.. Bir insanın cennete veya cehenneme gidebileceğinin sadece Allah olduğunu unu
Allahin kuranda emrettigi bisey aorgulanmaz bence sen bir muslumanligini sorgula cunku tam ibadet yapmak ortuden gelie o zaman neden nama kilirken basimizi kapatiyoruz bunu bir dusun kadinalarin boyun bolgesi onemlidir erkeklerden farkli yaratildik cekici tarafimiz var ortmek o yuzden gerekiyor dikkat cekmesin dite haram kilindi kadinin guzelligi ora
Bu görüş kendini dinde üstün gören Din tacirlerinin kadını esir etmek üzere kullandıkları söylem dir.
Ne Kuran da nede Gerçek peygamberimizin sözleri (HADİS) lerinde böyle bir söylem yok.
O günün koşullarında kadınların sokağa çıkarken taktıkları değerli takıların görünmesini önlemek amaçlı başınızdaki örtü ile ziynet yani değerli takılarınızı gizleyin denmiş ama bu bu gün kadında baskı aracı haline gelmiştir. Bu yazdıkların Prf Nuri Öztürk hocanın sözlerini özetlemeye çalıştım
cinsel dürtüleri olan canlılarız. bunu hayattaki en önemli ve dikkat edilmesi gereken konu haline getirip bastırmaya çalışmak kadar saçma bir şey olamaz. böyle olduğu için abaza bir toplumuz, zaten bir toplum abazalaşmışsa kadın kapanmış kapanmamış onun da bir önemi kalmıyor. bu emirlerin, evreni bu şekilde yaratabilen mükkemel yaratıcıya ait olduğunu düşünmüyorum. ona aitse de o zaman mükemmel değil demektir.
Dinimizi sorgulamak zorundayız canım. Alta neler yazıyor okumadım ama dinle bak. Eğer bilgin yoksa işin içinden çıkamazsın. Ama başörtüsüne şunu söyliyim. Ben ayak fetişi gördüm saç gördüm boyun gerdanlık dolu gördüm. Yani erkekler sesten bile tahrik olabilen bir varlık. Kimse inkar etmesin. Başörtüsü farzdır namaz gibi. Ayrıca her Müslüman cennette gidecek elinde sonunda. Günahları ağır gelen kişi cezasını çekip gireecek vs vs. Yani bir ayette onu yapma diyorsan neden demen çok güzel ayrıca.
Biraz mı? Türkiye'nin en büyük baş belası dinci cehalettir. Neyse.
Bununla ilgili kuranda yalnızca örtünün, ziynet yerlerinizi örtün diyor bildiğim kadarıyla. Farklı farklı yorumlanıyor farklı çevrelerce. Hangisinin doğru olduğunu bilemiyorsunuz. Her hacı hocadan ayrı ses çıkıyor, onları dinleyecek olursanız.
Mantığınızı devreye koyun. Mantığınız bu böyle olmaz diyorsa onun ardından gidin, tavsiyem bu. Sorgulamadıktan sonra beyniniz boşuna duruyor, sorgulanmaz diyenlere aldırmayın.
Bu konuyu bende merak ediyorum doğrusu, aslında o dönemdeki sahabe kadınlara bakmak lazım, onlar ne yapmışlar nasıl giyinmişler, elbet örnekleri vardır. Tabi derinlemesine bir araştırma yapılsa çok iyi olurdu. Bir de acaba bu ayetler ne zaman inmiş, hangi olaydan sonra indirilmiş, zamanlaması falan bunları araştırmamızı öneririm
kusura bakma ama internet den arastirdim biraz orda cehennem de yanica yazmiyor günah oldunu yaziyor.
daha dogrusu hadisler de öyle yaziyor linki de koyuyorum.
www.fikih.info/.../2775-kadinin-bir-sac-teli.html
abartı tabıkı de allah'u tala demıstır'ki hz. muhammed efendımız ve hz. ali efendımıze başı açık bayanlar ola bılır ve onlar için cennetve cehennem kapıları acılacaktır başını öne eydırmeyen ve kötü bişey yapmayan baynlar cennete bası acık olup'ta kötü zina gibi şeyler yapan bayanlara ağirette hesap sorulacaktır dieye buyur etmıstır allah'u tala hz. muhammed ve hz. ali efendimize..
başörtüsünü baz alıyorsun günaha göre dereceler vardır bunuda baz alman lazım. başörtüsü takmadı diye diye ateşe gireceksin diyemem onu Allah bilir. bikiniyle erkeklerin içinde denize girmekle sadece başörtüsü takmayıp diğer hatları belirgin olmadan düzgün giyinen kişi arasında çok büyük fark vardır. Allah illaki bulunduğumuz durum ve eskiye göre yaşamda işlenen günahları arasında bir ayarlama yapmıştır. sahabelerin peygamberimize bir sorusu vardır.
-ya Muhammed şimdiki ümmetinin mi yoksa ahir zaman ümmetinin Allah ın emirlerini uygulaması daha değerlidir sorusuna buyurmuşturki
-elbette ahir zamanın ümmetinin Allah ın emirlerini uygulaması onun katında daha değerlidir buna sebeptirki ahir zaman şimdiki zamandan daha zorludur günahtan sakınabilmek konusunda
yanlışım varsa bilen birisi düzeltebilir.
örnek olarak türkiyedeki yaşam şeklini baz alarak 100-150 yıl önce başörtüsü takmamanın günahı ile şimdiki dönemde takmamanın günah arasında da fark vardır.
öyle şeylerden dolayı Allah kimseye cehenneme atmaz herhalde. bir de diğer dinlerden olanların cehenneme gideceğini söyleyorlar. dünyanın 1.5 milyarı müslüman. geri kalanı başka dinden. oralarda doğa her çocuk cehennme gönderilmek için doğuyor gibi bir şey oluyor. yok okusun aralştırsın bilmem ne diyenler var ya. kaç kişi din üzerine çok kafa yorup din değiştirme kararı alıyor.
Öncelikle söylemiş oldugunuz savınızın tamaman yanlış oldugunu söyliyebilirim, kadın başörtüsü takmıyor diye cehennde yanacak diye hangi ayet söylüyor eğer ayeti söylerseniz sevinirim ben öyle bir ayet bilmiyorum, kadının saçınını ve vucudunun hatlarının görünmüyecek şekilde kapatılması gerektiğinden bahsediyor Kuran'ı Kerim, ve belirtiyor günah oldugunu söylüyor ama saç yüüzünde cehennemde yanancak demiyor, lütfen tekrar araştırmanızda fayda var diye düşünüyorum...
Namaz kilmayan insanin yanmasi ya da oruc tutmayan insanin yanmasi abarti değil mi bize gore belki hepsi abarti ama hic bir ibadet birbirinden bagimsiz degil Allah tam itaat emreder yapamayacagini istemez herkesin tam islami hayati yasadigi tam biat ettiği toplumu görüp yasamadigimiz için neden boyle emirlerin olduğunu cezasinin sert olduğunu anlayamayacagiz beynimizin bile çok kucuk kismini kullanıyoruz çok fazla sorgulamadan itaat etmek gerekir bizi bizden iyi bilen bize bizden yakin olana
Allah yarattıklarında ve dileklerinde hüküm ve hikmet sahibidir. O bilir biz bilemeyiz. sen bunu gerçekten hakikii manada alim birine sor. bende bazı konularda çok düşünüyorum bu fazla olmazmı diyorum ama sonra ilk cümle geliyor aklıma.
ama araştır öğren oku bu konuylailgili yazılanları. ama hakiki alimlerden öğren. burdaki insanlarda seni yanıltabilir. burdakileri kafana çok takma
Kardeşim mantıklı olan şu ki kadınlar ille de başörtüsü ile kapanmasına gerek yok onun yerine merve Özbey klibinde gibi bol kıyafetle kapatabilir ama Dinimizi yanlış anlatan ve yanlış tefsir edenler var ve hata ediyorlar sosyete imamı bunlar sen en iyisi gerçek islam âlimlerine danis
Baş örtü takan kadınlar dışarıda takar, çünkü kendi güzelliğini sadece kocasına veya çocuklarına göstermek ister onuda doğal olarak evde açar işte..
ama ayet kısmı ne kadar doğru bilemem sonuçta incili değiştirdiler ne malum kuranında değişmiş olması?
Sen basortuyu yanlis anlamsin canim basini ortum daracik oran buran beli olursa sen kapali olmuyorsun kapalilarla dalga geciyorsun demektir... Kapanan insan uzun giyer vucut hatti gozukmez.. Vede sacini bir teli gozukse yanarsi kapanip da makyaj yaparsan ha kapali ya acik gezmissin asla fark etmz? Zaten insan zorla kapaniyorsa zaten bir sure sonra acilir sor bakalim herkez kendi istegi ben oncede istemedim ama suanda acil desinler acilmamm bunj ogren de gelll!!!
ilk olarak meraba bende senin gibi düşünüyordum ben baya abartılı düşündüm her şeyi kurcaladım ayetleri olsun kuranı olsun ve sonunda ateist oldum bak ben ateist oldum bu yüzden ama yani benim durum karışık ama gerçekten zorlama sonra çıkmazda oabilirisn her konuda yardımcı olmak isterim sana
Yaradanın emri kapanmak.. bir şaç için cehennemde yanmayıı göze alıyon ALLAH EMREDİR tercih senin Rabbim zaten senin içine düşürüyo o duyguyu ama anlaşılan sende yok zaten senin içinde olsa papalı olurdun byle düşünmezdim her kezin içinde teseddür vardır ama görmek isteyen onu ortaya çıkartır allah yardımcın olsun ne diyim gözlerin kapalı dünya hevesine düşmüşün
Sana sadece şunu söyleyebilirim tüm kitaplarda ne kadar da olsa kadını koruma kadınında eşit olduğunu yalandan da olsa gösterme çabası var ama başka ayetlerde tam tersi Kur'anda da böyle İncil'de de. Eğer gerçekten bu sorduğunun sorunun cevabını bulmak istiyorsan inancını sorgulamaya çok rahat bir şekilde geçebilir hatta daha da ileri gidebilirsin her şeyi mantıklıca araştır, derim sana
Sen herseyi yanlis anlamissin. Anlatmaya kalksam 1 saat sürer ondan seni sorunlarinla bas basa birakiyorum.
Kadinin yasaklari vardir erkegin yasaklari!
Kadin basdan cikartici bir yaratik oldugu icin kendini ortaya atmamasi lazim erkekler görsün diye. Haa onu istiyorsa ayri birsey.
Erkeklerede bakdin diye ceza var al
Baş örtüsü olayı şudur bütün herşeyin tam olur namazın orucun ibadetlerin yani herşeyini tamamlamak için tam olmak için Allah katında tam müslüman gözükmek için baş örtüsü takarsın bütün olay budur namazın eksikse orucun eksikse baş örtüsü süsten başka şeye yaramaz
Bu düşünceyi derhal değiştirmeniz lazım :)
Size katılıyorum bence de haksızlık. Kadınlar başını kapatmalı yoksa yanar, peki erkekler için niye böyle birşey yok? Diyelim ki bir kadın istemediği halde cehennemde yanmamak için başını kapatıyor. Bunun sevabı olur mu? Bence olmaz. Çünkü içinden gelerek yapmıyor, sırf yanmamak için yapıyor. Yani kendini düşünüyor.
Biraz düşünseniz.. Başörtüsü ne için var?
evet sen de haklısın sonuçta iki üç tel saç için yanmaya gerek yok diyorsun kuran dada başartülük ile ilgili bir ayet var diyorsun fakat olayın şöyle bir yanı daha var sonuçta kuran tam anlamıyla çevrilemez ve herkes inki farklı olur sen sadece kendi yorumunu düşünme madem dini sorguluyorsun o zaman Objectif bir araştırıcı ol sana Diyanet in mealini tavsiye ederim böyle likle kurandaki örtünmenin sadece baş ile olmadığını anlamış olursun
Kadin vucudu sehvete daha cok tesvik edici olarak yaratilmis. bu yuzden irtunmek gerekiyoronceden japanmak yokmus. bir gun. musluman bir kadin sarraftan alisveris yaparken bir yahudi bu kadinin elbisesini her tarafi gorunecek sekilde cekmis ve butun yahudiler alay etmisler. musluman olan ve olmayanlarla bir fark. olusmadi icin musluman kadinlara ortunme emri getirilmis
Aynen öyle. Sorgula sorgula. Çünkü bağnaz olmaktan iyidir. Bir şeye körü körüne bağlanma. Tanrı nın ya da başka bir şeyin kölesi olma. Madem var diyelim Tanrı neden yarattı kadının saçını bedenini bu şekilde? Ben böyle doğduysam neden vücudumdan utanarak yaşamak zorundayım sadece ben örtmek zorundayım? Erkekler de örtünsün o zaman madem biz dikkat çekmicez onlar da çekmesin. Tahrik oluyoruz sonra.
Mesele utanmak meselesi değil. Af edersin ne den organlarımız kapatıyoruz? Veya en azından sen neden kapatıyorsun? Utanıyor musun? Sence kadın ve erkek eşit midir? Neden yarattı ki seni, 70 sene için mi varsın dünya da? Yoksa 700 sene mi yaşacağını zannediyorsun veya 7000 sene mi yaşacağını sanıyorsun?
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Hanımı ile iyi geçinip şakalaşanı Allahü teâlâ sever, rızklarını artırır.) [İ. Lâl]
(En iyi Müslüman, hanımına en iyi davranandır. İçinizde, hanımına en iyi davranan benim.) [Nesai]
(Hanımına güler yüzle bakan erkeğin defterine, bir köle azat etmiş sevabı yazılır.) [R. Nasıhin]
(Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.) [İ. Asakir] Anlamak ve yaşamak isteyen için şüphesiz her şey açıktır. Senin söylediklerinden Tanrı ya inanıp inanmadığın bile belli değil. Tam bir muammasın... @Angelicious_
Okumadım bile. Aynı zırvalar. Ben agnostiğim şimdi klavyeni yere bek ve sessizce uzaklaş.
cehenemin ön koltugundan yer ayırtmak bu olsa gerek
Tek düşüncem, kapalı olmakla bir b*k değişmiyo, kişilik karakter meselesi bu. Emin olun açık insanların çoğu ister edep ister konuşma olsun daha namusludur. Kuranda da sadece namaz kılarken kapanılması gerektiği yazıyor. Bu konuda kesin bir bilgi de yok. Anlamayanlar için de söyle söyliyim, insan ölünce beden nasıl çürüyüp gidecek ruhu iyilik ve kötülükleri kalıcaksa, görünen değil içteki düşünce inanç namus önemlidir!!!
Nur suresi 31. ayet. Okuduktan sonra bir daha sadece namazda mı kapatın diyor öğrenmiş olursunuz. Ayrıca, eğer siz insanların terbiyesini açıklık ya da kapalılığa göre kıyasladıysanız size söylenecek bir söz gerçekten bulamıyorum. "Emin olun açık olan insanların çoğu ister edep ister konuşma olsun daha namusludur." dediniz
Çoğu dedim çünkü toplumumuzun yapısını biliyorum, kendinden emin olanlar zaten üstlerine alınmazlar. @mamama09
Maalesef müslümanlar sadece bizim toplumumuzda yaşamıyor. Bu şekilde bütün hepsini kastetmiş oluyorsunuz
Hepsi burada yaşamıyor, ama hepsi kapalı da değil sonuçta :) ama hem kapalı hem ahlaklı olan kadınlara lafım yok, mükafatları Allah tan üstlerine alınmasınlar..
Bakın, bence imalarla zorlamayın. Size söyleyeceğim şey şu: bir şey yazmadan veya söylemeden önce iki kere düşünün. Genelleme yapacaksanız da bir dayanağınız olsun. Son yazdığınız şeyle ilk yazdığınız arasındaki farkı siz kendiniz bulun
Kaç kere araştırdın ama inanarak? Bir de af edersin bütün kapalıları nasıl olur da edepsiz olarak niteleye biliyorsun? @madamepink
Ben bilidğimi söylüyorum, burası fikir paylaşma yeri. Ben sizin gibi görmedim sizin gibi büyümedim öyle de düşünemicem kusura bakmayın ama düşüncelerimi yargılayamazsınız
Benim nasıl büyüdüğümü, aile yaşantımı nereden biliyorsunuz... Sizin düşüncenizi yargılamıyorum. Ama sizde başka insanları yargılayamazsınız. Düşünce özgürlüğü bu demek değil çünkü
Gül bile açıldıkça kokusu gider bülbül uzaklaşır açık kapalı ayırmam Allah ile onun arasında kimseye laf düşmez ama o güzelliğini vermis saklamani istiyor vefalı olamazmisin bu güzel bir neden değilmi.. Ayrıca böyle ufak şeyleri sorgulamaualim :) cehenneme gitme konusunda Yaradan bizim birbirçok hatamizi bulur bence hepimiz merhamettindn yana olalim NT dindar biri değilim hatam varsa af ola
Allahın sana verdiği beyinle, onun kanunu mu sorguluyosun böyle sorular sorup milleti alevlendirmeyin eğer örtmüyosan basını git kendi ateşinde yan, o beyini sana verenide unutma bu kadar kusursuz yaratılmısız elimiz ayağımız tutuyo bırakta seni yaratan verdikleri karşısında bişey istesin senden..
@drejevic e sonsuz katılıyorum. Aynı şeyleri tekrar yazmak istemedim.
Al işte bir tane daha. Arkadaşım sen önce bu dünyaya neden gonderildin bunu bir sorgula amacın ne görevin yapman gerekenler ne bunu bir sorgula. Senin ne haddine de yorum yapıyorsun Allah emir vermiş kapatacan demiş bitti. Uyup uymamak sana kalmış
Bana görede insanın içinden gelmedikten sonra kapanması bile sacma geliyor çünkü sadece öyle gerektigi için kapanıyo vs ama mutsuz sonucta o yüzden bence insanın içinden geleni yapması daha mantıklı en azından ne yapıyosa zorlanmadan içinden geldigi gibi olmalı
hayatda 3 tip insanlar vardır
iyiler
kötüler
ve iyi ve kötü insanları ayıran insanlar.
istersen baş örtün olsun istersen olmasın iyi birisen her zaman iyi olacak senin için her şey. kötü birisen hayat senii iyi yapmak için çalışıcak başaramazsa da sen her zaman dangalak pislik olarak kalıcaksın.
Öyle değil sn onu ALLAH rızası için yapmıyorsansa o sana sevap olarak zaten geçmez senin onu ALLAH rızası için kendi ahiretin için yapacaksın her yapmak istemiyorsansa zaten her koyun kendi bacağından asılır misali olur senin tercihin ama kuran da da var
Bunu sorgulamak biz insanlara düşmez böyle düşünerek isyana giriyorsun otur bir tövbe et bende açık bir kızım ama sorgulamıyorum çünkü bir saç deyipte geçme o saçı boyuyorsun çekilden şekile sokuyorsun ister istemezde güzel görünüyor erkeklerin ilgisini sekiyor
dini yargılamak bize düşmez !
Allahın emirleri onlar.
işinize gelirse...
İmanın tam olsaydı bunu sorgulamazdın zaten. Ona bakılırsa bir Müslüman namaz kılmıyor diyelim... İçinden gelmiyor ya. İstemiyor. Hâl diliyle ne demek istiyor aslında? "Rabbim umrumda değilsin. Görüşmeye gelmiyorum. Daha önemli işlerim var."... falan filan.
İçinden gelmese bile eğer ki Müslüman isen kusura bakma tatlım ama YAPMAK ZORUNDASIN. Sana istiyorsan yap, istemiyorsan yapma diye bir seçenek koyulmadı önüne, tamam mı?
ama siz yargılayamazsınız da bunu Allahlık taslıyorsunuz gören de alim sanacak.. böyle yaparak insanları soğutuyorsunuz güzel bir dille anlatmak varken yargılayarak ilk cümleye başlamışsınız yanlış buldum şahsen.
Kusura bakmayın ama kapanmanın zorunlu olduğunu idrak eden kişi böyle bir soru sormamalı. Gerçekçi olmak gerek.
Hadi Ona kapanmayı sevdirelim durumu değil bu. Farklı bir şey. @denizTMAU
özeleştri yapın bence biraz benimle tartışmaya girmek yerine. sevgilerimle.. @BayanGoogle
Ben o yolları çoktan geçtim tatlım. İyi günler. @denizTMAU
örtüde takarım sakalda bırakırım bunlar beni garanti altına alır her bkuda yerim mantığına : dinci derler
haber her şeyi anlatıyor
gundem.bugun.com.tr/.../1341528
Cennet kolay değil, cehennem lüzumsuz değil.. Sana bu zor gelir başkasına abdest. bir başkasına namaz. Herkes zor gelen şeyleri çıkarda ortada din kalırmı sence? Dini kurallar bu yüzdrn sorgulanmaz. Diğer bir açı ise erkek tarafından bakmak lazım. Tek bir saç teli dahi olsa ne kadar dikkat çekici olduğunu sen bilemezsin. Unutmakü senin görmediğini gören bilmediğini bilen koymuş o kuralları. Biz kimizki bide cahil aklımızla sorgulama yapalım dimi
Buna karar vericek bizmiyiz yani? Bizi yaratmış şekil vermiş, cenneti ödül biçmiş. Bir bana şükredin şunları yapın diyor biz onları bile sorguluyoruz. Halbuki yapsakta yapmasakta zaman yine geçicek. Sırf kin ve kibrimizden ne hallere düşüyoruz. Başörtüsünü takmıyanın zaten direk cehenneme gideceğinide ilk defa senden duyuyorum. Artı olarak başörtüsü öyle bugün ki kadınların ki gibi değil yüz görülcek şekilde malum herkes islam ı bir tarafından anladığı için değişik suretlere girebiliyor.
Arkadaş tamam bunu takmayabilirsin fakat bunu sorgulamak gerçekten saçma olmuş..
Ben namaz kılmıyorum namaz 5 vakittir ve farzdır ama namaz kılmıyorum bu benim günahım
ama namaz niye 5 vakit neden 3 değil aman kılmasamda olur öyle farz mı olurmuş derdim dinden çıkmaya kadar gider bu..
Soruları bence biraz daha dikkatli sormakta fayda var
islamda böyle bir sey var ewet, bir sac gözukmesi yuzunden cehennemde yanmak elbetteki haksizlik, inanclar toplumlar uzerinde otorite kurmak icin olusturulmustur, ve malesef inanclari olusturan egemen erkek dusuncesidir, islamda sadece sac yuzunden yanmakmi haksizlik? 9 yasindaki bir kiz nikahlanabilir hukmu haksizlik degilmi? bir erkegin 4 kadinla ewlenebilme ve istedigi kadar cariye alabilme hukmu tartisilmazmi?
kardeşim sana kim cehennemde yanacaksın diyor? Allah günahını sevabını ölçecek tartacak ona göre ya kalıcı ya da geçiçi olarak cehenneme gireceksin. En iyisini Allah bilir meryem ayetinde ve müminun ayetinde bunlar yazıyor. Önüne gelen konuşur açıp kurandan araştırmaz.
İnsan cezasini cekmeden odunu alamaz ama Allah affederse gunahlari ayri ama yaptigin gunahlarin önce bir cesasini cekeceksin
@bodyekrem onu da Allah bilir.
mantıklı değil.
o zamanlar arap kadınlar çok açık giyinirlermiş, erkekler de bakarmış diye hz. muhammed kapanmakarını emretmiş kadınların. Fakat sen çok mini etek falan giyip kalçanı göstermiyorsan saçın açık gezebilirsin. Erkekler laf atarsa da gönahı bizim üstümüze. bu yüzden çok açık giyinmememiz gerekiyor kapanmamız zorunlu değil
Allahın emridir kadınların erkekleren daha fazla tevbe etmesi gerekir çünkü biz onlardan daha fazla günah işleriz dedikodu yaparız kapanmayız ve daha bir sürü şey ama Allah merhametlidir o ol derse olur inkar edip sorgulama kuranda yazan bir ayeti bu senin ya da kimsenin haddi değil hadis ve ayet ne diyosa doğrudur ama Alah rahmeti büyüktür sen içinden gelerek ibadetini yap gerisini Allaha bırak
Kadın başörtü takmazsa yanar diye bir şey yok ancak günahkar olur. ki başörtü Kuran'da 1 yerde geziyor onda da bazıları başörtü olmadığını sadece örtü olduğunu iddia ediyorlar bilemiyorum. Yani cehenneme gitmezsin günah olarak yazılır ama sevabın ağır basarsa Müslümansan cennete gidersin. Benim bildiğim bu. Yoksa zina yapmak da Kuran'da yasak ama her zina yapan cehenneme gidecek diye bir şey yok öyle bir şey olsa cennette 3-5 kişi filan olurdu herhalde :)
1 yerde mi? Emin misin?
Benim bildiğim sadece Nur Suresi Ayet 31'de var başörtü veya bazılarının iddia ettiği gibi sadece örtü. Başka bilmiyorum.
Neden haksızlık olsun bunlar Allahın ayetleridir sadece başın değil mevzu kadının bütün bedeni avrettir yüzü ve elleri müstesna yani sen başını kapatıp bacağını açsa yine aynıdır yani hüküm aynıdır ha başın ha kıçın ikisinide açman haramdır mesele saç değil saçın avret olmasıdır
İnsan içinden gelmediği halde takmak zorundamı? Bu yüzden yanması haksızlık değil mi diyorsun ya? Namaz kılmakta benim içimden gelmiyorsa benim yanmamda haksızlık değil mi? Yani demek istemem şu ki senin içinden gelip gelmemesi önemli değil, dinin kuralları var ya yaparsın, ya da yapmazsın bu kadar net..
Öncelikle benimle aynı görüşte olduğunu belirtmek isterim.
Sana uzun uzun paragraflar yazmayacağım..
Sen madem böyle ince düşünebiliyorsun, buradan gerçekten bir cevap alamayacağını bilmiyor musun?
Buna cevap aramak bizim isimiz degil niye nicin gibi sorular sormak bizim hattimize degil bu soruyo sorarak hata yapiyosun kuranda hersey yaziyo emirler belli cenneti istyosan istenilen gibii yasayacaksin ha uymuyasan diledigin gibi yasayabilirsin bu dunyada herkez ozgur ama herseyin bir sonu var hesap var
Allahin emrettiği biseydir bu allah in emrettigine uymassan itatakar olmassan karsi gelirsen isyan olur allah bunu emrediyo sen icinde rahatsin degilsin diye sana sormuyo emrediyo emredileni yaomak zorundasin yapmiyosan emre karsi geliyorsun demektir karsi geliyosan bu isyandir!!
bir erkeği tahrik etmemişsen günahtır ayrıca hadisler vardı herhalde şimdi yanlış söylemiyeyim cehennemde göğsünü acanlara kalcasını acanlara vs verilen cezalar sen sırf sac için dersen bende sırf intihar ettim diye mi chenenneme gideyim derim
Baş örtüsü tamamen çarpıtmadan ibaret kuran'da cinsel bölgelerinizi kapatınız diyor saç cinsel bölge değil tbi ama şöyle denebilir eski zamandaki yapılan uygulan şeylere sünnet denir müslümanlıgın yaygınlaştıgı arap toprakları çöl hakim yani aşırı sıcak güneşten korunmak için insanlar çarşaf kullanırdı o ğünden buğüne çarpıtma olarak gelmiştir örtünme
Sen yanlışlarını bir düzelt öyle yorum yap sünnet eskilerin yaptıkları değil Peygamber efendimiz (sav)'in yaptıklarıdır..
önce dinini bil araştır öyle yorum yap
geçenlerde bir video izledim youtube da... ingiltere mi abd mi bilmiyorum veteriner gönüllü insanlar hayattan umudunu yitirmiş ölümü bekleyen köpekleri kedileri tam bir rehabilitasyona sokup sağlıklarına kavuşturuyorlardı ve karşılık beklemeden yapıyorlardı. sordum kendi kendime... dünya da hayatını iyi bir insan olmaya adamış insanlar doğaya çevreye yaşadığı yere karşılıksız sahip çıkan o asil insanlar müslüman değiller diye cennete giremeyecekler mi? diye...