AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
504Cevap
cahılye donememde soyle bı olay yasmıs ra)'ten şöyle rivayet etmiştir: «Resulullah (sav) zamanında Medine sokaklarında dolaşan bir kadınla bir erkek karşılaştıklarında bakışmışlar. Şeytan bu bakışlardan istifade ederek onların bakışlarını birbirlerini beğenmeye çevirmiş. Adam bir yandan yürüyor, bir yandan da kadına bakıyormuş. Başı hep kadından tarafa çevrili olduğu İçin önüne çıkan bir duvara çarpmış ve burnu kanamış. Bunun üzerine, «Allah (cc)'a yemin ederim ki gidip Resulullah (sav)'a durumu anlatıncaya kadar burnumun kanını yıkamayacağım.» diye yemin etmiş. Resulullah (sav)'ın yanına gelerek hadiseyi anlattı. Resulullah (sav), «Burnunun duvara çarparak kanaması günahının cezasıdır.» buyurdu. Bunun üzerine, «Mümin erkeklere söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar...» âyeti nazil oldu.» (Süyuti, Dürrül-Me
Müslümanmısın?, İnandığın Rabbin mi emretmiş? Tesettüre mi gir demiş? Amacı bizi korumak mı? Hiç şüphe yok. Ayrıca neden kapalı bir kutudaki Elmas olmaz varken manavdaki açık elma olasın? Kimse el süremezken ve göremezken neden yüzlerce erkeğin pis bakışına maruz kalasın. Müslüman "haram ama.." Demez. "Ama haram." Der. Rabbim emrettiyse var bir bildiği. Ayrıca şöylede bir dipnot ekleyeyim; "Amerika'da yapılan bilimsel araştırmalara göre kadın saçında erkeği etkileyen, yani kadının saçını cazibeli kılan maddeler vardır" bu yeterince açıklık getirdi sanırım neden örtünülmesi gerektiğine.
S. ktir git.
ne gibi etkileyen madde varmış söyle de bizde bilelim. Saçın erkeği tahrik ettiğini ilk defa duydum senden.
scontent-a.cdninstagram.com/.../...202928977_a.jpg
Konuyu farklı bir bakış açısından çok iyi özetlemiş komserim...
- veren arkadaşlar cennetlik = )
sana şunu söyliyim
elimiz de iki çeşit hastalık var
biri grip diğeri kanser
bu ikisinin iyileşme durumları ve olasılıkları arasındaki farkı biliyoruz..
peki şimdi sen islamın gereklerinin hepsini yerine getirip sadece buna kafa yormuş olsan senin durumun grip olmuş bir hasta gibi olur iyileşmesi yani iknası daha kolay
ama islamın çoğu gereklerini yerine getirmeden böyle birşeyi sorguluyorsan kanser olmuş bir hasta gibi olursun iyileşmen yani ikna olman daha zor olur
bence önce burdan yaklaşmalısının kendini manevi olarak beslemeyi dene namaz kılmıyorsan namaz kıl
kuran bilmiyorsan öğren
dini kitaplar oku manevi olarak beslen ondan sonra dene bir de bunu sorgulamayı
Bir Ku'ran meali ve tefsiri alıyorsun oluyorsun. Sonra yine de anlamıyorsan yanarken anlarsın. Kısa bir şey anlatayım ; Bir kadın varmış çocuğu olmuyormuş. Allah'a yalvarmış çocuğum olursa 3 kişiyle zina edeceğim diye. Çocuğu olmuş ve kara kara düşünmeye başlamış. Bir bilgiye danışmış ; oda saçından 3 tel kopart 3 erkeğe göster zaten o günahı almış olursun demiş. Yani anlayacağın Allah yarattı ve kuralları O koydu abartı falan diye yargılamak ne sana ne de başkasına düşer. Uymak zorundasın. Yok ben uyamıyorum nefsime engel olamıyorum diyosan tövbe et Allah'tan güç iste. Abartı bilmem ne demek senin haddine değil. Müslüman değilsen ya araştır öğre öğren ya da Karışma git dinini yaşa.
Kadın örtüsüne dikkat çeker çünkü ortada zarar görücek biri varsa bu kadındır erkek değil. Bir erkegin tecavüze uğrama ihtimali binde bir ama bir kadininki 100de 100 dür. Tesettür güzelliği saklamak içindir namustur. Saç güzelliğin yarısıdır bu yüzden saçlar örtünür. Pardesüde vücut hatlarini gizlemek içindir.
Erkeginde dar giyinmesi doğru değildir ama bunun üzerinde durulmamasinin sebebi erkegin saldiriya ugrama ihtimalinin cok cok düşük olması. Ama bir bayan kendini en fazla ne kadar koruyabilir ki?
De diyelim ki başörtüsü takmayan cehennemde komple yanıyor. Peki bu imanlı kardeşin neresi yanıyor?
galeri.uludagsozluk.com/.../...1-m%C4%B1_83273.jpg
Bana kalırsa başörtüsü İslamın kesin bir şartı değil. Biraz klasik olacak ama bana göre önemli olan niyet. Sen namaz kılıp oruç tutup diğer asıl şartların hepsini yerine getiriyosan eğer bu başörtüsü mevzunu sorgulayabilirsin, bunların 1-2 tanesini bile hakkıyla yapmayıp bunu sorguluyosan eğer boşuna sorguluyosun bana göre. Bu basit bir mesele, alışkanlık meselesi.
Ki şöyle düşünüyorum İslamın imanın şartlarını yani asıl önemli şartları yerine getirilmesi farz olan sartlara uyuyosan sen zaten başörtüsünü seve seve takarsin, seni rahatsız etmez o.
Bakalim ben tatmin edebilecek miyim seni
Simdi bas örtüsü olarak değilde ya da İslami olarak değilde normal günlük hayatimizdan bahsedelim mesela gidilecek yerler var gidilmeyecek yerler sen barda disco da çok icmissindir ( alkol kullaniyorsan ) birde köprü altında cikmaz sokaklarda denesene eminim buna cesaret bile edemezsin adalet olarak bahsettin asil adaletsizlik bu dünyada cehennem ya da cennet yani ahiret hayati emin ol adelet mülkün temelidir yazisi varya o aslında orada gecen bir söz kuran-i kerim de gecen kadin sadece eşine güzel gorunmelidir diş dünyaya değil yanlis anlama dini tasavvufi biri değilim fakat benim yaptigim çeviride bu gerçek ve doğrudur umarim ikna edebilmişimdir
Mesele kendinden memnun olmak değil. Bende yıllardır namaz kılarım 3 - 4 sefer hariç hiç huşuyla namaz kılmadım. İçinden gelse de gelmese de yapmak zorundasın. bir de Allah'ın hesabını mizanını kendi mantık kaidelerine göre anlamaya çalışmamalısın. Dilerse her türlü kötülüğü Müslüman olarak öldüyse affeder dilerse her türlü iyiliği yapmış bir insanın canını imansız alır cehenneme gönderir. Sonuçta seninde evrende var olan şeylerinde yaratıcısı ve sahibidir. Üzerlerinde dilediği gibi tasarruf eder. Karışamazsın. Yapabileceğin hiçbirşey yok.
Çünkü kadınlar yaratılıs gereği süslenmek ve kendini begenmek begendirmek ister. Tabi bunu belli bir yasta dizginlemekte kadının elindedir. Bir sac için diyorsun belli farzlar vardır namaz oruç vs. Bununla mükellefiz ama bide sorumlu olduğumuz farzlar vardır buda kadınların imtihanı ve muhafazakarlk açısından önemli. Kolay olsa zaten imtihan olmazdı.
Arkadaşım yapmayın böyle genç kızlar falan böyle yazıları okuyunca günah olan şeyler normal gibi geliyor onlara Allah öyle uygun görmüş bir nedeni vardır.. Saç açık olmayacak, el ve yüz harici kapalı olacak elbise dar olmayacak vücut hatları belli olmayacak aslında mantıklı düşünülürse erkeklerin bakakalıp şehvetli duygulara kapılmaması için yani dikkat çekmemek için galiba erkeğin de en büyük tesettürü göz kapaklarıdır bakmamalı..
Bize ilk soru Namaz'dan gelecek. Ben öyle açıklar görüyorum ki Namaz vakti camiye gidip cilbabini giyiyor ve namazini kiliyor. Bu insana simdi sen Cehennemde yanacaksin diyebilir miyiz?
Ya da bazi kapalilar (hatta artik bir cok kapali) basi kapali ama namaz yok. O insana sen cennetliksin diyebilir miyiz?
Örtü ile ilgili ayet sayisi bellidir. Ama Namaz ile ilgili ayetler sayamayacagimiz kadar çok.
Namaz dinin direğidir. Namazini kil edebini takin gerisini Allah'a birak..
Vala bu dünyaya rahatlık için gonderilmedik zaten... Sıkıntı çekip feraha ulaşmak. burada rahatlık yok... İmtihan dünyası ve yerıne ister getir. İster getirme iradene bağlı yol belli mi? Belli bunu bize değil Allah a sorarsın? Her şey aslında acık net...
Yorumların çoğunu okudum herkes İslam sorgulanamaz yazmış kardeşim sen ne ayaksın ya nasıl sorgulanamaz sen eğer hiç sorgulamıyorsan bu demektirki sen müslüman olarak doğmasaydın hiç sorgulamadığın için hiç müslüman olmayacaktın. Sorgulamak herzaman iyidir ve o sorguladığın şeyin cevabını buluyorsan kendince o zaman inanırsın.
Kardeşim senin soruna gelirsek bence çoğu hüküm gibi başörtüsü de abartılmış. Her insanın içindeki duygular farklıdır bazısı doğuştan dinine yatkın olarak doğar ve ibadetlerine, emirlerine uyar bazıları ise içinde yaşama sevgisi ile doğar bu kişi dünyanın bütün nimetlerinden yararlanmak ister haliyle yani içinden nasıl geliyorsa öyle yap içinde olduğun durumu Allah anlayacaktır zaten
Aşağıda da verile cevaplardan da anlayabileceğin üzere kadının kapanmasının sebebi erkeği tahrik etmemek.. Yani saçtan bile tahrik olan erkeğin hastalık derecesinde sapıklığı günah değil ama kadının saçını açması günah.. Bu bile o kitabı yazanın iğrenç zihniyeti hakkında yeterli şeyi açıklıyor.
dinî bazı şeyler sorgulanabilecek seviyede değil. insanın zoruna gidebilir.
mesea namaz gençlere ağır gelir, mesela 5 vakit kimine ağır gelir, mesela anal ilişkiden daha fazla zevk alıyor olabilir, şansoyunlarında kumarda iyi bir oyuncu olabilir... bunları yap ya da yapma. haram olduğunu bil. bunlar sorgulanabilecek şeyler değil.
Birincisi Allah sadece basın acık diye cehenneme koymaz insanların gözünde Allah okadar acımasız ki aslında Allah bir annenin yeni doğmuş çocuğunu nasıl koruyup sahiplenirse Allah onun bin katı kulunu korur ve merhamet eder sen yeterki kalbini guzel tut hic bir gunah yoktur onun katında affolmayan kâfirler inkarcılar Hariç hic ummadığın bir sevabından seni cennete koyacak kadar merhametlidir o önemli olan kalbinin güzelliği tabiki onun istediklerini de elimizden geldiğince yapmakta fayda var iyi aksamlar
Öncelikle kadinin saci eger bilmeden cikmissa gormuyorsa sorumlu degil eger gorupta yapmiyorsa ona mesuldur yani ayet sunu sylyr demiyor iste teli gozukurse yanar demiyor ayeti iyi oku sonra bir degerlendir tamamini acipta eger erkegi sevhete getirirse zaten ayri bir gunah ama sacinin teli demiyor ayette. Onemli olan o bas ortusunun altin isleri cevirmemek ve eskiden bas ortusu guzelce takilir giyinirdi vucut hatlari belli olmadan erkekler sevhete gelmezdi ama simdiki kizlar hohoho dar pantolon sıkı kaseler veya sıkı bas ortusu artik erkeklerin daha cok ilgisi cekiliyor bak bu gunahtir genede herseyi bilen ve goren o dur o ALLAH cc ki kimi bagislamamis her zaman en kotusunde bile bir bahane ariyor tovbe edin bagislayacam diye hadi hayirlisi.
Bir bayanin sacini kapatmasinin farz olmasi bayanlara zulmetmek icin degildir. Allah kullarina yasak koyarken onlara zorluk olsun da yeterki bana iman etsinler diye koymuyor. Bayanin islami bir kimligi vardir. Sen eger sacini acarsan ki SAC senin soledigin kadar basit degil. Cezbedici ozelligi var. Bu islami kimlik cercevesinde bayan olmasinin guzelligini kapatir saklar korur. Sorgulamana kizmiyorum haddim de degil fakat lutfen sen de seni yaradanin merhametli sevkattli adaletli oldugunu unutma
Erkekler kendine hakim olamayan tipler ve kafinlar bu kojuda kendilerine dikkat ederlerse cok daha fazla kazanc saglarlar diger dunyada. Olay erkeklere kendini gostwrmemek. Kendimden ornek vereceksem dolmusta uzun saclarin pencereden gelen havayla ucusmasina buyulenerek izliyorum medela :) olay abazanlik degil tabi. Birde kapanip dapdar giyenler saclarini topuz yapanlar var bunlar daha cok dikkat cekiyor. Olay dikkat cekmemek. Yani sen dikkat cekersen yanarsin. Erkekleri erekte etmek icin sekil sekil dolasirsan yanarsin.
ben okudum Kuranı, orda ki ayetlerde edep yerlerinizi örtün diyor, komple çarşaf giyin veya başörtüsü takın diye bir ayet hatırlamıyorum, bence burada ki örtünmeden kasıt, erkekleri tahrik edicek şekilde giyinmemektir, vücut hatlarını çok belli edicek şekilde veya aşırı dekolte giyinmemektir ;) başın açıkta olsa namazlarını kılıp, hayırlı ameller işliyosan tabi ki cennete gidersin, mesela başı kapalı biriside gizlice zina yapıyor olblr ama sen tanımıyosan o kızı, aa ne kdr edepli işte örtünmüş falan diyebilirsin, gaybi (bilinmeyeni) yalnız Allah bilir, bir insanın gizlediklerini biz bilemeyiz, önemli olan kalp temizliğidir, kalbinide yalnız Allah görür, benim görüşüm bu saygılar :)
Nur suresi 31. Ayet yetmiyor mu
evet okudum tekrar, "Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler." bu şekilde tanımlıyor örtünmeyi ama başını örtmeyenlerin direk cehenneme gidicegine dair bir ayet yok bildigim kadarıyla
Kapanmanin milyonlarca cesidi var. Kimi aile zoruyla kimi saci kotu, kimi kendi kendi istegiyle dahada arttirabilir bu. Resmen uniforma gibi herkesi ayni kiliga sokmak bu. Benim ne arkadaslarim vardi evde basortulu okula giderken saclari fonlu. Ki ben asla asla asla kapanmam. Erkekler sacimizdan mi tahrik olucaklar? Sirf ateste yanmamak icin kalpte hissetmeyip kapanmak ne? Kucuk kucuk kizlarin simdiden kafasina o ortuyu grcirmek nedir ya koca kari gibi? Herseye allah karar verir basi kapali butun orospuluk onda var yuru sen cennete basin kapali oldu a. k
Diyelimki matematikten bir sınavın var sen bu sınavı hiç çalışmadan çaba göstermeden zorluk çekmeden rahatça geçebiliyormusun hayır. Peki böyle basıt bir sınavı bile bunları yaşamadan geçemiyorsan Allah ın sınavını kainatın en büyük sınavını nasıl hiç çalışıp çabalamadan rahatça geçmeyi planlıyorsun? Kapkara çarşaf içindeki kadınlar rahat mı sence? Yazın o kavurucu sıcağında bile her tarafını örterek çıkıyor sokağa? Onlar rahat olduğu için değil mahşer günü cehennem ateşini düşündükleri için öyle giyiniyorlar anlıycağın sınavlarına çok iyi çalışıyorlar. sen başörtünün mantığını tam olarak kavrayamamışsın ;). Not : başarılar dilerim ;)
Ayeti inkar etmiyorsun ama saçma mı geliyor? Bu Allah'ın emridir. Kapanmak ağır geliyor diye bahaneler türetmeyiniz. Dünyalık değilde ahiretlik düşündüğünüzde ancak kazanabilirsiniz. Unutmayın ki başınızı örtünce rahat olamıyorsunuz, elbet toprak bir gün bütün bedeninizi örtecek.
O dönem kurallarına göre hazırlanmış bir şey bu. Evrensele bağlayınca böyle şaşırıyorsunuz işte.
Bir Meryem Ana'yı bugün ben dahi örtüsüz görsem şaşırırım, kutsallığı bozulmuş gibi gelir. Ama günümüzde saç görünmesi namussuzluk algısı yaratmıyor. O yüzden Müslümanlar bazı kuralları cidden 1400 yıl öncede bırakmalılar yoksa böyle işin içinden çıkamaz hale gelirler.
sorgulama diyen insanları kınıyorum herşey bir yere kadar sorgulanır gerisi imandır. sorgulamadıysanız neden islamı seçtiniz. durun ben söyliyim anne ve babanızın dini olduğu için. sorunun cevabına gelince kapanmadığın için yanmıycaksın ama günah yazılacak ve (doğru kapanma stilinden bahsediyorum) açık ve kapalı resimlerini yanyana koyduğun zaman kapalıyken ne kadar ilgi çekici olduğunu görürsn çünkü saç kadının en önemli aksesuarıdır ve kadını ilgi odağı yapar. esasında kapanmak kadını değerli kılıyor. ha sorarsan bende açığım ama kapanmaya hazır hissedilmeden kapanılmaz sonuçlarını çevremizde de görüyoruz umarım yardımcı olmuşumdur canım :)
Hz. Peygamberin (asm.), "Her doğan, İslâm fıtratı üzerine doğar. Sonra, anne-babası onu Hristiyan, Yahudi veya Mecusi yapar." Fazla kibirlenme.. @esrasrr
1. kuranı sorgulamak kimseye düşmez. (öğrenip anlamaya çalışmak farklı birşey)
2. kuranın içinden bir şeyi inkar edersek direk olarak dinden çıkmış oluruz.
3. madem böyle bir şey merak diyorsun aç iyice oku veya bir kaç hocaya danış. bu siteden bu soruya adam gibi bir cevap çıkmaz. ve abartı vs demekde sana düşmez. amacım tartışmak değil dinimi savunmak. bende açık bir kızım hiç bir zaman böyle bir soru sormadım sormaya kimsenin hakkı yok
Bunun tartisilacak ya da aciklanacak bir tarafi yok ki. Allah in emirlerini Allah in ayetlerini insanlar uygulamak zorunda bundan kacis yok. He uygularsin Allah in rizasini kazanirsin uygulamazsin cezasini cekersin. Bunlar bu tur sorular hep bilgi eksikligi ve islami tam anlamiyla yasayamamizdandir. Seni elestirmiyorum burada sakin ustune alinma. Kimseyi de yargilamal hic bir insanin hadine degildir Allah tan baska.
Arkadaşlar şimdi burada ne söylenirse söylensin inanmak isteyen yine inanmaya devam edecek inanmak istemeyen yine inanmamaya devam edecek değişen pek bir şey olmayacak. Şimdi en kıytırığından bir işe girdiğinizde bile şu saatte mesaiye başlayacaksın şu saatte paydos edeceksin görevlerin şunlar sorumlulukların şunlar kabul edersen şu kadar maaş alacaksın kabul etmezsen yolun açık olsun deniyor.
Memur olduğun zaman yapman gerekenler ile yapmaman gerekenler sıralanıyor senin görevin şu olacak görevinin getirdiği sorumlulukları hakkıyla yerine getirmeye gayret et deniyor. O zaman müsaade edinde dinlerin de kendilerine göre kuralları olsun yani, ben dinime bağlı kalayım ama kurallara uymayayım demek işin çakallığı oluyor bir dine mensub isen gereklerini yerine getireceksin ya da mensub olmayacaksın dini eleştirmenin hiçbir anlamı yok.
Yazmadan edemedim. Burada ki noktalardan sadece birinin içinde, milyarlarca yıldız ve gezegenler var. Bu gezegen ve yıldızlarında içinde sadece 1 gezegene bağlıyız. Buna rağmen hala daha arap tanrısının senin saçınla uğraşabileceğine ihtimal veriyor musun?
https://i.hizliresim.com/4DOD6J.gif
Hz. Muhammed tanrı değil, bir yol göstericidir. Allah’ın bize yolladığı bir nebidir. Ayrıca Hz. Muhammed’in söyledikleri sadece araplar için değil tüm evrendekiler için geçerlidir. O Allah’ın sevgili kuludur. Emin ol seni tanısaydı bu düşüncene rağmen sana kötü davranmazdı. Ama şöyle bir gerçek var ki doğru yolu yani onun bize anlattığı yolu bulmayanlar cehenneme gidecek. Yani sana tavsiyem bir an önce araştır, doğru yolu bul. Yoksa, ahirette anyayı konyayı görürsün. Bu sadece senin için geçerli değil, herkes için geçerli. Hiçbirimiz sonumuzu bilmiyoruz. Ayrıca sözlerine ve davranışlarına dikkat et ki Allah kalbini mühürlemesin. Yoksa 🔥🔥
İçinden gelmediği halde takması kadar takmadığı halde içindekini ne olduğunu bilemeyiz. Bu düşüncene göre Başörtülü olanlar cehenneme gitmeyecek :) durumu ortaya çıkartmaktadır. cenabı hak en hayırlısına karar verir ve zerre kadar ayrıcalık tanımaz adaletli olandır yoksa şüpheniz mi var?
Tabii ki abartı! Allah her şeyi en iyi bilir! Kızlara bir sürü tecavüz edenler taciz edenler, cinayet işleyenler bunlar cehennemde yanmayacakta sırf ben kafam açık dolaşıyorum diye mi cehennemde yanacağım? Kafam açık olabilir benim ibadet etmediğim anlamına gelmez! Kafası kapalı olupta ibadet etmeyen insanlar da var sırf kafanı kapattın diye cennetlik mi olacaksın? Veya kafam açık olsa ne olur bu benim ibadet etmeme engel değil namazımı kılarken kapatırım biter iş. Ayrıca saçma sapan şeylerde dile getirmeyin ne demek 'cehennemde yanacak?' Allah bilir kimin cehennemde yanacağını!
Evet canım onlar cinayette cenehennemin 5. Katında azap çekerken sen başını örtmediğin için 2. Katında azap çekiceksin (temsili örnektir). Haa mesela benden daha güzel davranışların olur Allah onun hürmetine seni affeder. İnşallah affeder temennimiz o yönde ama tavsiyem Allahın adaletini sorgulama kazanan sen olursun inşallah :)
Din tartismasina girmek istemiyorum.
Elhamdurillah Müslümanım. Rabbim emrettiyse vardir bir bildiği sorgulamamak lazim
işte böyle dersen ilk ayet ikra yı da yapmazsın.
kuran insanı sorgulamaya ve düşünmeye iten bir inanç. bilime ve ahlaka iten inanç. neden istediğini araştırmak dinden çıkarmaz gereksiz demek dinden çıkarır bunu dinci sınıfı sorgulamakta haram diye kullanıyor.
@mojita sana gönülden artı 1 kardeşim :)
@mojita
Ben sorgulamam arkadaşım ben kimseyede sunu yapma dinden çıkarsın sunu sorgulama sunu yapma demem...
Benim şüphem benim araştırmam gereken birsey olursa kendim araştırırim (kendi capimda )
Din tartismasina girmek istemiyorum.
Elhamdurillah Müslümanım. Rabbim emrettiyse vardir bir bildiği sorgulamamak lazim
burada insanların bazı şeyleri sorgulamaması gerektiğini söylüyorsun fakat kimseye bunu yap demek diyorsun. neyse yine de sen bilirsin.
@mojita
Şahsi fikrim dostum ben kendim için dedim benim ic dunyam benim fikrim benim yasam tarzım
elhamdülillah olacaktı kardeşim
allah kulunu yaratırken bak kulum bu haram bu helal seni dünyaya yolladığımda seni sınava tabi tutacam helal yaşayıp bana iman edersen ne mutlu sana cenneti yarattım ama harama bulaşırsan iman etmezsen senin içinde cehennemi yarattım düşünüp tutasınız diye size nasihat verdim ve birde beyin verdim ki seni diğer canlılardan ayıran özelliğin olsun seni yarattıklarımın içinde en üstün kıldım düşünebilme yeteneği verdim demiş karşıma nasıl gelmek istiyorsan öyle gel ama cezan varsa çekersin hemde en ağır şekilde açık açık belirtmiş kurban olduğum yetmemiş kitapta indirmiş kur-an'ı kerim dinimizin son şekili emirler helaller haramlar nasıl ibadet edeceğin nasıl davranacağın hepsi onda var. şimdi sen allahın varlığına inanıyorsan emir ve kudretinede inanmak zorundasın ve o cennete girmek istiyosan verdiği emirlere uymak zorundasın uymadın haramamamı bulaştın günahmı işledin af dileyeceksin çünkü allah affetmeyi sewer senide affeder emri hükmüde bu şekildedir yargılamak bize düşmez.
Şüphesiz kimse Allah kadar insan fıtratını bilemez Allah kadına öyle bir zerafet cazibe vermiş ki onun saç telini bile görmek erkek için bir lütuf bir kadın için karşı cinsi etkilemek çok basittir kadın ırkı çok daha çekicidir bu bir artı sizin için ozaman eksilerine de katlanacaksınız bayan örtünmelidir cazibesini sadece eşine saklamakıdır tabi alışmayana örtünmek zor gelebilir ama işin espirisi orda zaten bir zorluğa Allah için sabretmek ben İstanbul gibi bir şehirde her türlü imkanı olan ama hala bakir olan bir erkeğim sanıyor musunuz ki kolay? Çok zor ama mutlaka karşılığını alacağıma inanıyorum.
Her şeyi senin için var ettim diyen Rabbe
Her şeyi senin için terkettim diyebilmektir aşk.
Sırf nefsine ağır geliyor diye hadsiz bir şekilde dini yargılayamazsın!
Sorgularsın bişey demem ama sorgulama reddetmek isyan etmek için değil , hikmetini anlayabilmek için yapılır.
Sürekli "sadece bir tanrı var"dıyorsunuz.
bense "hayır"dıyorum.
Biri bizi yaratan, biri de sizlerin yarattığı.
bizi yaratan hakkında bir şey bilmiyorum ama sizin yarattığınız tıpkı sizin gibi
küçük, yalancı, hastalıklı, boş vaatler veren, zenginlere öncelik tanıyan, fakirleri sırada bekleten, övgü aldığında mutlu olan, küçük şeylerle insanları korkutan...
(PK FİLMİNDEN ALINTI)
sorgulamaktan vazgecmemelıyız...
Cok güzel yazmişsın
müslümanlıktan bahsediyosa burada yanlışın var, cehennemin çogunlugunu zenginlerin oluşturacagına dair ayetler var, çünkü çok para genelde insanı saptır ve doğru yoldan uzaklaştırır, alkol, zina, kumar hepsi parayla yapılan şeyler ama namaz kılmaz bedava ;)
dinlerden bahsediyor. sadece müslümanlıktan değil.
başörtüsü takmadı diye; o kişi cehenneme gidecek diye birşey yok; ve de tam aksine
başörtüsü taktı da; o kişi cenneti kazandı diye birşey de yok.. yani başörtüsü takıp da cehennemlik olan
başörtüsünü takmayıp da cenneti kazanan kişiler olacaktır
Ameller niyete göredir
#V
kimse kimseyi zorla kara Peçe içine sokmuyor kural örtünmeyi emrediyor Erkeğe de , kadına da kadının mahrem bölgesi biraz daha çok olduğu için biraz daha fazla örtünmesi gerekiyor. kadının yüz hatları Saçları ve vücut hatları erkeği etkilediği gibi Kadınları da etkiliyor , bir kadının vücudu eğer çok dikkat çekiciyse Girdiği her ortamda hem kadın hem erkek o kadına bakar bu sayede erkek kötü niyet düşünüp günaha girer , kadın da kıskanıp kötü niyet düşünüp günaha girer. kıskanmaz demeyin kadınların nasıl olduğunu çoğu insan bilir. bu yüzden birazda insanların günahtan korunması için tüm insanlığa emredilmiş bir kural ve bir emirdir. e ister kapalı ister açık olsun niyet kötü oldumu yine bakarlar derseniz eğer ; evet yine bakarlar ama bir 500 kişinin bakması var birde onca insan içinde kötü niyetli olan bir kişinin bakması var.
Yeterince açıklayıcı oldu mu?
Baş Örtüsü diye bişey yok islamda. İslamda Örtünme vardır Yani kadının elelri ve yüzü hariç heryeri avret yeridir. Ve Bu dediğin yani baş örtüsü takamdım diye cehenneme girmen olayıda sen baş örtüsü takamdın diye değil mahrem yerlerini kapatmadıgın için azab göreceksin Nur Suresinin komple okursan Anlarsın Ve örtünmedim diye cehenneme girmem adaletsiz diyorsan. Şunu Düşün nasıl 5 tl bı para çalarsan o çaldıgın kişiden helallik almassan cehenneme gideceksen aynı şekilde milyonalrca parada calsan gene aynı sekılde cehenneme gidecen şimdi Bunu kabul ediyosunda Kendi nefsinin istemediği örtünmeyi sırf istemediğin için mubahmı görmek istiyorsun Zaten kurandakı yasakalrın hiç biri bizim istekelrimize göre gelmedi Allah öyle istiyor ve bizimde ona uymamız lazım nasılkı sen yolda giderken kırmızı ışıkta geçınce devlet cezalandırıyor istemediğin halde buda böyledir Herşeyin bir cezası var..
Aklınızdaki soru işaretleri çok normal. Ancak bunu bu şekilde düşünmeyin. Evet ayetler de geçer. Ama şunu sakın unutmayın: yaptığınız en ufak bir iyilik sizin bütün kötülüklerinizi silip süpürür. Çünkü belki de yaptığınız o iyilik domino taşları gibi kim bilir beraberinde ne güzellikleri getirmiştir. Açık olan bir kadın başını kapatmadı diye Rabb'im onu sorgusuz sualsiz cehennem ateşine bırakmaz. Sizinde bildiğiniz gibi bir tartı var ve hesap günü geldiğinde artık önemli olan sevaplarınız mı daha fazla, yoksa günahlarınız mı olacak. Sınıfı geçmek için sahip olmanız gereken ortalama gibi düşünebilirsiniz bunu. Ortalamanız yeterli olduktan sonra artık aldığınız notların bir önemi yok
ne alakaysa bu dediğiniz. satın aldığınız araba anahtarla çalışır, çaldığınız araba düz kontakla çalışır maksat arabayı almaksa her türlü alınır sizin demek istediğiniz bu. satın aldığınızla, çaldığınız arabanın farkı ne kadarsa bu yazdığınızın farkıda o kadar.
Dikkat ederseniz ben sevaplarınız fazla olsunda ne yaparsanız yapın demedim. Farzları tabii ki yapmak zorundayız. Ama eğer bir insana zor geliyorsa, tövbe eder. Allah onun içindekini en iyi bilendir. Rabb'imle onun arasındadır bu. Ama eğer bir insan başımı kapatmadım cehenneme gidicem diye ümitsizliğe düşüyorsa ve bunu yapmak o kadına gerçekten çok zor geliyorsa ama bunun farz olduğunu da kabul ediyor ve iman ediyorsa buna rağmen cehenneme mi gider? Rabb'im çok bağışlayandır
Allahu telanin emirleri sorgusuz sualsiz kabul edilir ve sorgulanmaz..
İmanın şartı ve ihlasin gereği de budur zaten biat etmek ve kalpten inanmak..
Allah u teala da emretmiş erkeklere karşı mahrem olduğu için hanim kardeşlerimizin kapanmasını buyurmuştur..
İsteyen inanır huzura kavuşur isteyen de inanmaz bedeline de katlanır..
bir dipnot daha son olarak;
İslam şahısların tatminine göre sekil almaz.
Emir neyse odur imanin geregi emre itaat ve ihlastir..
Mantıklı bir din olsaydı sorgulamanın da bir zararı olmazdı zaten :)
İslam mantık dini değildir maneviyat dinidir mantık felsefede olur somutlukta olur..
Yani dimi @pemperuhemici
Evrenin yaratılışı vs. gibi mantık konularına burnunu sokmasın o zaman. Daha sorgulayacak kadar bile güvenmiyorsunuz dininize.
Cehennemde 3 çeyrek olun ulan banane simdi size konferans veremiycem..
Din önce niyet ile başlar senin gönlün yoksa zorla yapıyorsan Onu uygulamanın anlamı nedir
Bu seni dinden daha uzaklaştırır Kimse tamamen kusursuz bir müslüman olmuyor
Sen elinden geldiği kadar Kalbindeki niyet ile hareket et Evet islamın şartı emri Ama
Herşeyden önce niyet geliyor Gönlün yoksa kapanma
Kuranda tek bir yerde ortunmek gecer oda simdiki sacinin tek teli gorunmeyecek zihniyetinde degil tasavvuf tarihini bilmeden okursan yobaz olursun dinler dikkat edersen hep cahil kalmis toplumlar uzerine gonderilir bu toplumlarda her turlu hirsizlik yolsuzluk zina mevcuttur iste allah boyle toplumlarda ki araplarin pislikleri halen gunumuze kadar devam etmistir neyse bu gibi durumlarin oldugu toplumlarda allah kadinin zarar gormemesi adina ayet gondermistir yoksa senin kapanmanin allaha ne faydasi var onlarin kafalarinda yarattiklari ilkel emir verici yasak koyucu allah modeli kafani karistirmasin allah kavramak onlara agir gelir
İnsan o örtünün içinde rahat değilse? Yemek yaparken de soğanı gözünü yakıyor soğansız yemek yapıyor musun? Bu Allah'ın takdiri böyle uygun görmüş, bunu sorgulamak senin benim ya da herhangi birinin haddine değil. Kabul etmiyorsan saygı göstermek zorundasın orada burada milleti çeldirici sorular yayınlama. Beğenmiyorsan özgür iradenle daha rahat heryerini açabileceğin dinlere geçebilirsin :)
Sanırım sen kapalısın. s
canım snne yha. s sen çk istiosan kapan tamam mıııaaa
bence sorduğun soruda bana saçma geldi biraz abartı gibi yani yazdıgın şeyi inan okumadım o derece saçma belki allaha inancını yitirmiş olabilirsin ki beni ilgilendirmez her yönden kusursuz bir inanaca sahip olsan şimdi seni allah cehennememi atıcak bence hayır allah affedicidir bizi bazı hatalarımız olsada kabul edecektir eminim
Dinimizde zorlama yoktur. Ben ne muslumanlar gordum bası kapalı olmadigi halde ibadetlerini yapanlar. Bası kapali oldugu halde küfür edenler acık giyinenler. Neden örtündügünden cok nasıl örtündügüde önemli ve nicin örtündügü.
Allahu Teala Affedicidir.
Allah c. c öyle istiyor. Ayrıca başını örtmekten rahatsız olmazsın çünkü insan başta alışkın olmadığı için zorlanıyor alıştıktan sonra açık olmak istemezsin.
Ayrıca Allah'ın ayetlerine sorgulamak ne haddimize. Sen eşinden çocuğundan nişanlıdan birşey yapmasını istedin ama yapmadı sözünde durmadı sinirlenmez misin?
Allah'ın adaletinden şüphe duyulmaz. Herkes ne günah işlerse ona göre cezalandırılır. Ne iyilik yaparsa ona göre ödüllendirilir.
Ben başörtüsünün varlığını iradeye bağlıyorum. Bakalım iradeleri kuvvetli mi diye yapılan bir sınav olarak algılıyorum.
Her şeyin bir kuralı var. Bende evde boxerle dolaşıyorum, içimden her yerde öyle dolaşmak geçio ama ofisede gidip öyle oturamadığımı, pantolonla gömlekle oturmaktan sıkıldığımı hiç sorgulamadım. çünkü saçma. Ama iş Allah emrine gelince pervasızca küfre varan şeyler söyleyebiliyorsunuz. Neden çünkü okulda ya da işte bunu yapsam hocalar rektörlük anında haddimi bildirir. Allah hemen cezanızı vermiyor diyemi bu yüssüz tavrınız?
Helal abimeee
Bence de abartı ki öyle bir şey olduğunu sanmıyorum. Bir arkadaş allah emretti bu yüzden istemesen de yapmak zorundasın falan yazmış. Tamam iyi güzel nefsine hakim ol istemesen bile kapan da o istemeyerek kapananların çoğu kapalılığa uygun giyinmiyor veya sonradan açıyor başını. Ciddi söylüyorum gönülsüzseniz kapanmayın. Tabiki Allah'ın emirlerini yerine getirmek sizin için en hayırlısı fakat o kadar suç günah işleyen insan varken kadınların sırf başını örtmedi diye çok büyük bir azaba uğrayacağını sanmıyorum. Belki de cehenneme girerler gerçekten ki o benim bileceğim iş değil. Hayırlı ramazanlar bu arada.
Bas ettiğin Ayetler hangileri? Hani Başını örtmeyen kadının Cehennemde yanacağına dahil?
Açıkcası Müslüman olmak zorunda değilsin, Oluyosan da sorguluyamazsın Kuranı çünkü İslamiyeti kabullenmişsindir. Allah kimseye zorla Müslüman olun demiyor, bize Kuranı indirmiş ve dileyen Müslüman olsun diyor. Bunun dışında sana tavsiyem Kuranı oku ve İslam tarihini araştır, namaz kıl, İslamiyetle arkadaş ol. Senin Baş örtüsünü sorgulamanın asıl sebebi Onu takmak istememen, çünkü İslam şuurun şu an baş örtü takmana yetersiz. Tavsiyem dinini Sev, onunla vakit geçir, gün geldiğinde gururla takacaksındır
S. ktir git.
Zor zamanlarda yasıyoruz emir ve gereklilikleri yapmak ömemli ancak sunuda bilmek önemli imanın varsa yani bu emir var gercektir ama ben yapamıyorum Allahım affet dersen küfre girmiş olmazsn cennetede gitmen için bir mani olusturmaz bu tavır tabi baska emir ve yasaklar icnde bu böyle tabiki yapmamanın cezasını cektikten sonra.
Bak bu dunya imtihan dunyasi yanmamizin sebebi basta sacini kapatmadin diye degil. Allahin emrettigini yerine getirmedin diye. Bu ayni namaz vibi allabin bizim namazimiza ihtiyaci yok emretti ve biz ona uyucaz.. imtihan burada nefisle senin kararlarin arasinda.. sen yaniyosan bunun tek bir sebebi var Allahin emrini yerine getirmemek..
Elbetteki herşeyin en doğrusunu yaratıcı bilir. Fakat bir de şöyle bakmak lazım olaya. Başörtüsü anlamında tesettür görüntüsünde olup ta içerisinde her türlü şeytani duyguları barındıran bir kadın ile sadece baş örtüsü takmayan ama oldukça pozitif bir bayanı kıyasladığınızda akıl, mantık ve insaf ölçüleri içerisinde sizce hangisi cennetlik ya da cehennemlik olmaya daha yakındır?
Zaten içinden gelmeye gelmeye boşuna takmaya gerek yok. ALLAH emrettiği için takacaksın bunu sorgulamak bile iman eksikliğidir. Ayrıca neden haksızlık olsun ki ha haksızlık diyorsan tak madem haksızlık olmasın zaten türban takan cennete kesin gidecek diye bir şey yok bu neyin sorgusu namazıda sorgula o zaman oda farz kılmayana haksızlık böylemi düşünmek lazım mantıksız dediğin şeyler.
Yukardan gelen emir böyle yapacak bişey yok sınav dünyası diye boşa denmemiş, fakat şöyle bişeyde var cumaya gidip cemaatle namaz kılan adam akşam içki masasında bakıyosun din ibadet inanç üst seviyede onun bunun kızına bakar yorum yapar gıybette bulunur kumar oynar sonra gidip namaz kılar ben böyle düşünmüyorum eğer ortada bir ibadet varsa bunu en iyisiyle yapmalı layıkıyla yapmalı, gelelim türbana türban takıpta kötü fevri düşünüceksen onun altına sığınıp bir takım dozları aşıcaksan amann yapma... Yapacaksak iyisini yapalım yinede sen bilirsin umarım yardımcı olmuşumdur
Dinimizde o kadar ince şeyler var ki; hangi biriyle örnek vereyim bilemedim. Günümüz şartlarınca haklı görünüyor gibisiniz fakat dünya hali bir imtihan takdir edersiniz ki. Hikmetinden sual olunmaz diye söylemek istiyorum size.
Dipnotunuz için ise şunları söylemek istiyorum. Saç dışında açık giyinmekten söz etmişsiniz. İsterseniz baştan ayağa kadar kapanın. Örnek veriyorum yanlış anlamayın. Mesela açık giyinmemek değil vücudu belli eden giysiler. Dar pantolon, tayt, body.. Bunların yanısıra birde transparanlıkları önemli. Çok aferdersiniz giyinmiş çıplaklar diye adlandırılıyorlar. Etrafımızda güzel giyinmiş o kadar insan var ki kendisine tek bir kötü söz etmeye hiçbir neden bulamıyor insan ve onlara bakarken hayalci davranamıyor..
Saç konusunda ufaklıktan beridir duyduğum mezarda yılan olacaklarıdır. Ne kadar doğru bilmiyorum.
1. Şöyle söylemişsin ; Ben ayeti inkar etmiyorum fakat sırf bir saç için yanma olayıni haksızlık olarak düşünüyorum.
İslam'a göre insanın tüm vücudu onu yaratan Allah tarafından verilmiş bir emanettir dolayısıyla bu emanetin sahibi Allah'ın emaneti üzerindeki doğal hakkıdır. Bir ayette diyor ki ; Bakara/140 Siz mi daha iyi bilirsiniz, yoksa Allah mı?
2. Söyle söylemişsin : İnsan o örtünün içinde rahat değilse içinden gelmediği halde takiyorsa nasil memnun olabilir kendinden?
Şüphesiz 30 derece sıcakta çarşaf giyenlerde durumdan pek memnun değillerdir dostum. Fakat kendilerini yaratan Allah'ın memnuniyetini kendi memnuniyetsizliklerine tercih etme erdeminde bulunuyorlar. İslam inancına göre bunun karşılığı sonsuz memnuniyetin olduğu Cennet'tir yani seçim senin.