AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
504Cevap
İslam dini değişmez , peygamberimiz zamanında ne ise bugünde o olması gerekir.
Biz peygamber yaşantısını ornek almalıyız.
Kuran-ı Kesimde bize yol gösterici olacaktır.
burada ne doğruysa sorgulamanın manası yok.
Bir insan helale haram dese, harama helal dese dinden cıkar. Bir kaç örneği daha var konuyu uzatmayayim. Okunmaz zaten.
Eğer kapanacaksan Allah için kapanacaksın.
Onun kurallarıda Kuranı Kesimde belli
Vücut hatlarini belli etmeyecek şekilde, bas örtüsü üstüne gelecek şekilde olmali. dikkat çekmemeli.
Biz kim oluyoruz da bu koskoca kainatı Yaratan'ın emirlerini sorguluyoruz !
Baban su getirmeni rica etse ve sen itaat etmeyip karşılık versen bir su için hıngar çıkarttı diye abarttı mı diceksin? burada söz konusu ne su ne başörtü, mesele sadece büyüğüne itaat etmemek. Ki ben de dahilim başım açık cezasını çekicez ya da kapanıp tevbe edicez inşâ'ALLAH.
abla isteyen örtülebilir diyor bir zorlama yok diye biliyorum
@freedoom1903 Yanlış biliyorsun kardeşim kadınının tesettüre girmezi farz sadece dinde zorlama yok yani her insanı RABB'im kendi iradesine bıraktı..
Dinde zorlama yoktur, İnsan hürdür elbette
İster dünyada pişer, İster Âhirette diyor Necip üstad
Herkes günahı ölçüsünde yanar. Kişi zerre kadar kötülüğünün karşılığını alacağı gibi zerre kadar iyiliğinin de karşılığını alır. Sadece saç haram değil. Haram kişilerin yanında kolu göstermek de haramdır. Yani biri eğer başını kapattığı halde yarım kollu kıyafetler giyinmeyi huy edinmişse, bunun da cezasını var.
Cennet girmek kolay değil. Nice sıkıntılar çeken ancak dini kurallardan taviz vermeyen sahabelerin, alimlerin girdiği cennete göz göre göre günah işleyip girmemizi beklememiz daha bir abartı bence?
"Başına kapattın haydee cennete" değil yani mesele.
Haramlardan kaçmak için sebep aranmaz. Farzlara Allah emri olduğu için uyulur. Günahı olan tevbe eder. Allah kulundan kusursuz olmasını istemiyor. Bir hadisi şerifte "hiç günah işlemeyecek olsaydınız Allah sizi helak eder kusur edip tevbe edecek kavimler yaratırdı" buyurulur. Buna rağmen günahı ağır gelen cezasını çeker. Din bir bütündür. İşime gelen emre uyarım işime gelmeyene uymam diyemezsiniz. Kusur işleseniz bile haramlığını kabul etmek ve tevbe ile af dilemek durumundasınız. Haramlığı inkar zaten küfürdür.
ayette sadece baş örtüsü diyr geçmiyor. süslerini göstermek , insanlar fark etsin diye koku sürmek , topuklu giyip sesini belli etmek , vücut hatlarını belli edecek şekilde giyinmek.. yani bu saydıgım tüm şeyleri yapıp başörtüsü takman biras komik kaçar. birde bunun yanı sıra en önemlisi namaz kılmayıp gıybet etmek bizi cehenneme götürür. baş örtüsü digrr şeylerin yanında küçük bike kalır diye düşünüyorum. yani digerler saydıgım iyi özellikleri yapıp baş örtüsü takmazsan , baş örtüsi takıp namaz kılmamak gıybet yapmaktan çok daha iyidir..
başörtüsü takmasan imandan olmasssın. dinden çıkmassın. günahın olur çekersin. ama bu örtünmenin kuranda geçen hükmüne isyan edersen o zaman yandın demektir. imandan çıkmış oluyorsun. tövbe et. içki haram olduğu halde bir adam haram olduğnu kabul ediyor ama içmeye devam ediyor. bu günah kazanır. ama hiç içmese bile alkol haram değildir. ya da bir damla içsen haram olmaz. derse dinden çıkar. anlatabildimmi ne demek istediğimi. ayrıca bende biliyorum. örtünmeyen kadın cennetin kokusunu bile alamaz diyor. o yüzden cesaretin varsa örtünme. ama hüküm böyle. ağır değil demekki. Allah en iyisini biliyor şüphesiz. bunun neden bu kadar ağır cezası olduğunun hikmetleri var elbet.
Bakin dinde akliniza yatmauan şeyleri sorgulamak gunah degildir hatta soyle dusunun sorgulayinca daha iyi ogreniyoruz ve daha guzel oturuyor her sey yerine. Benimde aklima yatmiyor o mesele mesela diyelim ki ben cok iyi biriyim herkese yardim ederim kimseyi kirmam insanindan hayvanina yardim ederim ama basim kapali degil diye hem bu dunyada hor gorulucem hemde digerindr yanicam oyle mi? Hadi onu gectim bir erkek diyelim hristiyan bir ailede dogmus buyumus ama karincayi bile incitmeyen biri ce bu adam yanacak? Mantik nedir burada. Dinler sen ona inandin sen buna inandin demek yerine o iyi insan o saf insan o guzel niyetler tasiyor su kotu insan su gaddar su bencil diye degerlendirilseydi bizleri her sey daha guzel olmaz miydi?
Ahkam ayetlerini sorgularsan yoldan saparsın :) Allah neden var? Namaz neden farz? Diye sorgulama adı altında eleştirmeye düşersiniz mazallah :) İnşallah öğrenmeye devam edersiniz vesselâm
Yok cok sukur ben allahin varligini sorgulamiyorum koyulan kurallari sorguluyorum. Allah bu beyni laf olsun diye bize vermedi önüm gelen her bilgiye amenna demektense sorgulayip kendi yolumu bulmak daha akilcil. Ki sunu da soylemeliyim emin ol yoldan sapmiyorsun daha iyi anliyor insan neyin ne oldugunu
Benim zannımca, başörtüsü zinadan uzak durulması için var. Zinadan uzak durmak ise evliliklerin, toplum ilişkilerinin bozulmaması için gerekli. Yani kimse, kimin kimi düzdüğü belli olmayan bir toplumda yaşamak istemez. Bu kişilikle alakalı denmesi yanlış. Siz aldatmayacak kadar iyi biri olabilirsiniz ama herkes siz değil.
Ve biri demişti ki, kadın yaradılışı gereği kendini güzel görmek ister. O kadar çok ister ki bu imtihanı olur. Bir yandan imtihan için de bu başörtüsü var.
Son bir diyeceğim, tamam eyvallah düzgün geziyorsunuz. Kendinizi beğendirmek gibi çabanız yok. Dekolte hiçbir şekilde giymiyorsunuz ve vücut hatlarınızı birilerine gösterme isteğiniz de yok. Bir kot bir tişörtle geziyorsunuz. Peki ya sorarım, kendinizi beğendirmek gibi bir çabanız yoksa, saçınızı kapatıp kapatmamanız neyi değiştirir?
Evet sen o kadar zekisin ki Allah bunu düşünememiş Nur Suresi 31 ve Ahzab Suresi 59 da bu senin düşündüğünü gözden kaçırarak "söyle onlara başörtülerini omuzlarına alsınlar örtünsünler" demiş. Kusura bakma Rabbine dinini mi öğretiyorsun diye sorara sana Yüce Allah Hucurat Suresi 16 da. Sen daha güzel ayet yaz da Müslümanlar biraz ferahlasın dimi güzelim :)
Sana verilen bir irade var ve bu iradeyle sana seçim şansı tanınmış tabi bu islam dinini kabul etmeden öncesi için geçerli. E müslümanım diyorsan o hoşgörü ortadan kalkar ve belirli kurallara uyman uymazsan da belirli cezalar verileceğine dair açıkça tehtid edilirsin. Ama şu da var ki allah yine sana özgür bir irade vermiş ki çoğu kişi olması gerekenleri yapmıyor. Yani şayet biri ben Müslümanım diyorsa kurallara uyacak. Bunda mantık aramak istiyorsanda saç kadını ciddi manada çekici yapan bir şey. saça bakarak etkilenen nice erkek var. E allahta kadın olarak yarattığı kullanırını kem gözlerden koruyor bak örtün yoksa böyle böyle kullarım var hem günaha girecen hem günaha sokacan diyor. hal böyle olunca cezası olması çok normal.
saç dışında açık giyinmenin günah olması kafana yatmış saç neden yatmıyor anlamadım çünkü bedenin açık olması erkekleri şehvet açısından çektiği için bize haram. Yani bir nevi kendimizi onlardan koruyoruz onu geçtim erkekler gerçekten çok pis bir nefis ile yaratılmış bırak bedendeki açık bir uzvu saçların dalgalanması, kokusu rengi, kıvrımları bile onları şehven çekiyor akıllarına bin türlü şey geliyor emin ol. yani senin saçını örtmen alt tarafı bir saç işte olayı değil o da kendini korumak oluyor. O yüzden bir saç yüzünden cehennemde yanılır mı demen saçma geldi bana
sözlerine katılıyorumm yani kuranda bu yazıyoo ama bence günah değil rahat olduğun gibi davranabilirisinn MUSTAFA KEMAL ATATÜRK bize özgürlüğü vermiş herkes düşüncesinde özgür başı kapalı olanlara da saygımm var olarda serbest herşeyde ama yok günah yok yanıcazz yok öyle bişeyy önemli olan kalbinin temizliği başın kapalı ama niyetin kötü için kötü onu ne yapıcazz burdann erkeklerede not olsun genelleme yapmıyorum madem başı kapatın bakmasın kimse diyorsunuz sizde bakmayın o zamn sizde bazen dar giyiniyosunuz
Tabi M. K. öyle bir özgürlük vermiş ki AKP temizleye temizleye bitiremedi neyse az kaldı :)
senin sorunun nee
ben orda akp yi eleştirmiyorum sadece yorum yaptım ama sanırım sizin zorunuza gidiyoo onun isminden bile bu kadar rahatsız olduğuna göreee :) M. KEMAL ATATÜRKÜ hiç kimse kaldıramaz sizin alayıız gelse bunu başaramazsınızz sizin beyniniz yıkanmışşş gerçeklri göremiyosunuz ama şu an hayattaysan bunu atatürke borçlusun ben ne desem boşş gerçi
bu ne biçim bir söz ne biçim bir küfürdür kuranda yazıyor ama günah değil ve ayrıca Allahın inasnalra verdiği özgürlüğü daha kime vermemiş gerçek madan kuran ve akıl ışığında baktığında anlarsın büyük günahlar küçük günahlarla başlar.. ya tamam haklısın kalbimizin temiz olmasını istemiş Allah ama kalbim temiz emir ve yasaklara gerek yok gibi düşünce çok yanlış br düşünce..
beyefendi41 ben yorumumu küfür olarak kullanmadım bizimde kurana allaha inancımız var ama benim anlatmak istediğim kuranda bir çok söz yazıyorr neden sadece buna takılıyorsunuz bu kadar içki içmek, küfür etmek, kızlara bakmak, laf atmakta günah ama çoğunuz bunları yapıyooo ve son olarak taa bence herkes düşüncelerinde özgürdür benim bu sözüm küfür sayılıyosa diğerleri ne sayılıyo herkes istediği gibi giyinmekte özgür dar düşünceli olmayalım
Ben kemalist birisinde geniş düşünce ufkunun olduğunu zannetmiyorum kusura bakın isterseniz de umrumda değil. Kimseye hayatta olduğum için borçlu değilim Allah beni yaratmak istemiş ve yaratmış şartlar ne olursa olsun M. K olmasa belki daha güzel şartlar altında yaşayabilirdim kim bilir Allahtan başka? Bu yazdıklarım yoruma açık değil sen de varlığını o zaman Osmanlıya borçlusun Osmanlı olmasaydı Rumlar belki de 1300 lü yıllarda soyumuzu kurutmuşlardı belki M. K bile doğmıcaktı. Pardon ya zaten Rum olan biri nasıl kendi soyunu tüketsin değil mi :) Bak gördün mü tarihi varsayımlarla yorumlayınca bunlar da çıkabiliyo :) Kısacası Rabbim yaratmış ne güzel yaratmış vesselâm :)
son yazdıkların doğru onlara katılıyorum evet belki de hiçbirimiz olmıycaktıkk bunu osmanlılara borçluyuzz ben sana bunları inkar etmiyorumm çünkü gerçekler senin gibi de zoruma gitmiyoo buu :) ama sende ki ayrı bişeyy gerçek olan şeyleri kabullenememe varr sonuçta atatürk doğduu ve şu an bu haldeyizz allah tabiki bizi yarattı buna inanıyoruzz ama ben yaratılışı kastetmedim orda düşünceleri olanları ve şu an ki durumumuzu söyledimm herkes düşüncelerinde özgürrr
hıı hıı daha güzell şartlar altında yaşardın kesin ama nasıl yaşardınn orası meçhullll
gelelim osmanlıyaaa atatürktee zatenn bunu her zamn savunmuşturrr bir çokk kitap okumuşturr osmanlıca ahhkında Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, asla bir “Osmanlı düşmanı” olmamıştır. Ancak Atatürk hiçbir zaman bir “Osmanlı sevicisi” de olmamıştır. O, Osmanlı’nın 600 yıllık tarihine saygı duyarak, Osmanlı’nın, kendi ifadesiyle, “En aşağı yedi bin yıllık Türk yurdu olan Anadolu’nun” önemli devletlerinden biri olduğunu belirtmiştir.
bir çogunuzuzn yorumlarını okudum herkes erkekler nefıs var falan demıs sapık adam sapıktır sen ne kadar ortsende sana hallenecek olan elbet hallenır hatta kapalı kadınları daha seksı bulan ınsanlarda var hem artık kapalılara bakıyorum acıkların gıymeye cesaret edemeyecegı seylerı renklerı tercıh edıyorlar bır yerde toplum baskısından aıle etkısınden kapanıyorlar tabı ınancıyla kapananlarda var onları dısarıda tutuyorum. bu sekılde lapanmak bence acık olmaktan daha gunah olmalı bu ortunun altına saklanıp nıce kahpelıkler yapanlar bılıyorum cunku toplum onları sorgulamıyor bas ortulu olunca edeplı bır kızcagızdır dıyıp gecıyor acıklar ıcın oyle olmuyor ama ufacık bır hareketın hemen sorgulanıyor konudan saptım ama bence cennet cehennem vıcdan meselesıdır ahlak meselıdır onemlı olan guzel ahlaklı olmkatır zaten cennette cehennemde bu dunyada yaptıklarımızın bedellerını ama ıyı ama kotu bu dunyada zaten oduyoruz otekı tarfa pek bısey kalmıyor
Abartı olabilir ama bu başörtünün asıl ne için takılıcağı önemli.. Bırak başörtüyü ks de çıplaklığı giden ben nasılım soruları var.. Onlar ne olucak denebilinir tabiki.. :) Ama şunu8 söylemeliyim ki; bir başörtüsünü zorla takamazsın.. Zorla takarsan kendine zülm etmiş olursun.. Kendine acı çektirmekte dinimizde yasak.. Bu durumda onu anlıyarak takman gerekicek.. Anlaşılamadığına görede takmaman normal denebilinir.. Ama bu aşırıya kaçıyor her defasında, kızların saçlarıyla yapmadığı kalmıyor.. Önemli olan bunun anlamını öğrenmeye çalışmak ve nerede durucağını bilmek.. Bir şey kesin değil aslında.. Kesin olan onu nasıl anlandırabileceğimiz.. Peygamberimize ulaşması gereken yere ulaştığında, namaz artık farz değildi aslında.. Hani kesinlik nerede? Çünkü artık o zaten nasıl yapacağını namaz kılıp kılmayacağını biliyordu.. Bilindiğinde zaten kesinlik ortadan kalkar.. Çünkü artık yapıp yapmayacağını kesin olarak biliyorsundur..
Yıllar önce cennette o meyvayı adem ve havva yedi.. Yemelerinde yine yanlışlık yok aslında.. Çünkü yiyecekleri biliniyordu.. Bizim buraya düşmemiz gerekiyordu.. Öğrenmek için.. Olan hiçbirşey de yanlışlık yok.. Şeytan'ınıda Allah yarattı.. Onun öyle diyeceğini biliyordu.. Asla verilmeyen bir özellik, öyle tepki veremezdi.. Bu durumda herşey böyle olunucağı biliniyordu.. Bu durumda yine aslında şeytan denilen şeyde o kadar kötü birşey değil.. İyilik ve kötülük bizim öğrenmemiz için gerekli.. Çünkü sadece iyilik olduğunda öğrenemezsin.. İyide sadece iyisindir.. Durağınlık oluşur.. Öğrenim için gelgitler gerekir.. Ve bu hayatta onu deneyimlersin..
Kur'an'ı okudum ama bana ağır geldi.. Kur'an'ın anlaşılması ve doğru yorumlanması için bilen biri gerek.. Yanlış yorumlar, yanlış yerlere götürebiliyor insanı.. Bunun dışında kur'an'ın türkçe çevirilerinin yapılan kişilere göre hep değiştiği görülüyor.. Herkes anlayabildiği şekilde çeviriyor onu.. Ve çoğu yerinde parantez içinde cümle tamamlamaları var.. Belki hiç öyle denmek istenmedi.. Ama biz öyle anladık.. Kur'an'da bir yerde, bir ayette.. Hırsızlık yapan kişinin elinin kesilmesi yazar.. Oysaki nasıl hırsızlık yapan ve o kadar değerli bir insanın eli kesilebilir hemen ki? Bu çevirilerinde var.. Oku orayı bir şaşırıcaksın..
Maide-38. ayetmiş oku bak..
İnsan kainatta en değerli varlıksa ve herşeyden üstün yaratıldıysa.. Ve Allah'ın 99 isminin özelliklerine sahip olucak şekilde yaratıldıysa, Allah tarafından üflenen ruhu var ise bu nasıl yapılabilir hemen? Bu durumda burada yanlış bir çeviri ya da yanlış bir anlam var..
Hangi ayette böyle yazıyor. Bildiğim kadarıyla böyle bir ayet yok, hadislerde bu tür ifadeler geçer. Sorgulama ise reddetmek için değil hikmetini anlamak için yapılır. Öncelikle bu emri anlamak için erkeğin fıtratını bilmeniz ve empati kurmanız gerekir. Ayet ve hadislerde geçen şunu yapan cennete şunu yapan da cehenneme güder şeklindeki ifadeleri yanlış anlıyorsunuz. Nasıl anlamanız gerektiği şu adreste izah edilmiştir.
www.ehlisunnetbuyukleri.com/.../6318
Bu emirdeki hikmeti ilahi yi anlamak için
Neden Örtünmeliyiz kitabını okuyabilirsiniz.
Çoğu ibadette ilk etapta ısınmak zordur. Bu, kalbin günah ile kararmasi ve vesveseler ile ilgilidir.
Bu süreci atlatmak yani yapılan ibadetin vb alışkanlık haline gelmesi 40 gün kadar sürer daha sonra biiznillah kolaylaşır
Nur suresinde
@Julieeettt
Tesettür ayetinin olduğunu ben de biliyorum. Ben @soran ın ifade ettiği örtünmeyenin cehennemde yanması hususunu kastettim.
@Julieeetttt
Tesettür ayetinin olduğunu ben de biliyorum. Ben @soran ın ifade ettiği örtünmeyenin cehennemde yanması hususunu kastettim.
Şimdi bir kere neyle cezalandirir demenin yanlış abartı değil az bile buna isyan etmeye haşa gönlüm razı değil. Parfüm bile haram neden çünkü erkek kokunu alıyor ve seni hayal ediyor erkeğin suçu var ama sen o kadar parfüm le o dusunceye itiyorsun wkapalı olmak içten gelmeli tabiki ıslam da zorlama olmaz ama zamana bir bak Kuranı okumayan insanlar var yani benim içimden gelmiyor kapatıyorum demek te saçma o kişi yanmaya haketmeli arastir öğren OKU yazıyor ya tüm cevaplar orda asıl Allah herkesin gözünü acar umarım yani açık olmak rahatsız etmiyorsa saçı kapatmak ta zor bişey değil canımızın sahibi emre uymak gerek iş yerinde patron dinleyip mini etek giyen insanlar tanıyoruz...
Dini yasamak istemeyebilirsin ama bu siyasi kavgalardan sonra sanki ulkemizde ronesans reform donemine girilmis gibi herkes dini sorgulamaya basladi.
Tek savundugum sey su.
dinin gerekliliklerinin dogru olmadigini dusunen insanlar her gun toplum tarafindan kabul edilmek icin gerekenleri yapiyor zaten.. basini kapatmaya usenen edep yerlerini acmadam dolasmaya calisiyor ya da uyariliyor, abdesti dogru bulmayan kesim her gun banyo yapiyoe her gun kokular surup disini fircaliyor.. herseyin amaci belli net ama siz kulaginizi basit yolla tutmak yerine tutacaginiz elinin tam tersi yondeki kulagi tutmak istiyorsunuz.
Ateist bir arkadasim vardi, dedi ki ulan bu musluman kadinlarda ayri bir salak ha, esitlik verilmemis, ozgurluk yok, basortusu gibi sacma birsey var bide bunlari yapmayinca yaniyorlar,
Arkadas sen kendin demissin, basortusu takmayi icimden istemiyorum, benim hosuma gitmiyor.
Din ahlagimizi terbiye eder bir acidan dimi, nefsimizi dizginlerizs en bunu yapamadigin icin o ayetleride kabullenemiyon.
O donemlerde kadinlarin neredeyse ciplak gibi giyinmeleri uzerine. namuslarini, ziynet esyalarini, tacizden tecavuzden, korumak icin boyle ayetler inminmis.
O yapmamanin cezasi oymus demekki, asiri degilmis. Senin haddine. mi.
Sorgulamaninda siniri oldugu gibi yeri de onemli, bu soruyu sormandaki amac milletin dini bilgisini olcmek mi, yoksa bilmeyenlerinde kafasini daha bir kariatirmak mi?
evet dediğin aslında doğru biz insanlara göre. yani saçımı kapamadım ama diğer bütün iyi amelleri yerine getirdim ibadetimi yaptım ama yine de saçımı kapamadın diye ateşe atılacağım. saçma duruyor, kabul. ama bir de şu var: biz her zaman kendimiz için hayırlı olanı bilemeyiz. bunu ancak Allah bilir. belki de bu şartı koşmasının bizim görmediğimiz bilmediğimiz sebepleri var? belki bunun bir hikmeti var? tabi ki sorgulamadan bir şey yapmamamız lazım ama bazı şeyler var ki gerçekten Allahın hikmetinden sual olunmuyor.
Ayrıca evet dinde zorlama yoktur, ama neden şartlar koşuluyor? Neden bize bir şeyleri yapmamız söyleniyor? Dediğim gibi Allahın hikmeti ve bunun ya da bunun gibi şeylern sebebini her zaman bilemeyiz...
Şöyle düşünüyorum; Rabbin senin kapanmanı istemekteki amacı ne olabilir? Dışarıdaki insanları tahrik etmen mesela.. Çünkü erkekler fıtrat gereği böyle şeylerden tahrik olabilirler. Ve senin en büyük görevin bedenini en iyi şekilde korumak çünkü o emanet.. Atıyorum senin kızın olsa ve kızı na birilerinin yanlış gözle bakmasını istemezsin. Neyden dolayı öyle bir bakış varsa düzeltmek istersin değil mi? Bak o senin yaratıcın sen basit bir kulsun onun seni koruma isteği senin kinin milyonlarca katı. Ve istiyor ki sen bunun bilincinde ol.. Onun emanetini en iyi şekilde koru.. Çünkü bu senin yararılış amacın. Onun emanetinin her bir bölümü sana ona ve Senin için yarattığı insana özel olmalı.. Sen onun emanetini onun istediği gibi korumazsan. O da seni cezalandırır..
Kuranda ahzap suresinde bir ayet var kacinci tam hatirlamiyorum ama eski cahiliye devletlerindeki gbi acilip sacilma dio yani yaprakli mapraklo afrikadakiler gbi yapma dio kadinin gogus tarafini gostermesi haramdir ok baskalarini tahrik etmiosan cok iyi bir insansan ve tum ibadetlerini yapiosan allah bilir ama kotu bisi olmaz soncunda ama allah blr yine basi kapali olup neler yapanlar var allah kalbe bakar kafaya değil bnce kalbin kotu olmus kafan kapali olmus nolcakki tabiki kapanmak iyir ama dinde zorlama yojtur
Sorunuzu sorma nedeniniz üzülerek belirtiyorum ki biraz konunun derinine inmeyip bilgi eksikliginizden kaynaklı. Bu soruyu sormadan önce bayanın neden kapanması gerektiği konusunu ayrıntısıyla araştırmamız gereklidir. Eğer olaya ceza ödül sistemiyle bakarsanız yanlış yolda ilerlersiniz. Elbette size koyun olun idrak etmeyin demiyorum. Ayetleri düşünüp ne ogutledigini idrak edip sonra yaşantıya yansıtmak önemli olan. bilmediğiniz yerleri bilene danışmak doğru olan. ıslamda insanların zararına olan hiç bir öğüt yoktur karşınıza mutlaka seçenekler çıkar (sağlığınız iyi değilse sizi etkilemicek şekilde namaz kılmak gibi su yoksa toprakla abdest almak gibi). sizin cevabınız bu tür ayrıntılarda gizli.
Hangi ayetten bahsediyorsun? Onu bilmem ama her basını kapatan cennete gidemeyecegi gibi, her acanda cehenneme gitmez... Ben sizin dış görünüşünüze suretinize degil kalplerinizdeki niyete bakarım der ayette. islamda sekilcilik yoktur. hatta bir ayette de gosteris icin namaz kılanlarn vay haline der. yani icinde Allah sevgisi varsa onun emirlerini yerine getirmek sana yük olmaz, rahatszlk vermez aksine zevk verir. o sevgi yoksada yaptiginin anlami kalmaz zaten. cehennem korkusu, cennet ümidi degil Allah rızası baz alinmalı bisy yaparken..
Kiyamet alametlerinden biride giyinik ciplaklarin olacagidir cogu kisininde bildigi gibi önemli olan ilk etapda kadinin tahrik etmemesi giyinisiyle kendini hic birseye zorlanmis hissetmemen gerekio ama bunu sacma bulma bence herseyin bir kurali var söyle düsün firindan kek formunu cikarirken eline eldiven giyiyosun veya bir bez ile cikariosun iste o örtüde aslinda seni kötü bakislardan korumak icin niye herkes güzelligini görsün ki sen özel bir insansin herkes hak etmiyorki seni en güzel halinde görmeyi önce kadin kendine deger vermeliki baskasida ona versin ;)
Aslında, asıl sorun baş örtüsü takıp takmamak değil.
Allahın bir emrine karşı gelindiğinden dolayı cehennemde yanma olayı oluşuyor.
Kesinlikle haklısın, rahat olmayabilir ama bir şekil namus düşüncesi.
Oranı buranı açmayacağın için kapanman isteniyor.
şu an ki bazı kapalı arkadaşlarımızıda görüyoruz elbette ki.
Sadece namusunu korumak ve başka insanların göz günahına girilmemesi için oluşan bir teori de olabilir.
Bilemiyorum, sanırım namus korumak ve başkalarının dışarıya bakmasını engellemek. Dışarı dediğimi anlamışsındır umarım. Neyse. Ben böyle düşünüyorum. Teşekkür ederim.
Şu yönden bak, biz inanlar için konusuyorum; mesela üniversitede iyi bir bölüme girmek icin zamanindan hobilerinden arkadaslarinla iliskilerinden fedakarlik yapman gerekir, sıkıca çalısmalisin ki gercekten iyi bır bölum kazanabilesin. Dini kısmına gelecek olursak eger cennete girmek istiyosan belirlenmis kurallara uymalisin. burada sınavina iyi çalisacaksin ki öbur tarafta iyi sonuclar alasin. Özgürlugun var ister kapat ister kapatma, sen de çalistigin kadar mükafatlandirsin. Eger Kurani acip okumussan cennette bas örtü takmak yok namaz yok oruc yok. Bu dünyanin sinav oldugunu bilirsen anlamak zor degil. Bu dünya icin belirlenen kural bu.
ben basortunun Allahin emri olduguna inanmiyorum. onemli olan temiz olabilmek, onemli olan ona layik bir kul olmak, onemli olan su dunyada adilce insanca yasayabilmek. basortulu diye Allahin sevgili kulu olacak diye bir durum yok, basortusuz diye nefret edilecek kul olma durumu da. Oyle basortlu insanlar taniyorum ki h. efendi kimliginde ama bildigin nokta nokta ama bir oylelerini taniyorum ki basortulu ama Allah tek derdi ona siginmis h. efendi, insan gibi insanlar... Konu amacindan sapmasin basi acik olanda basi kapali olanda Allah gozunde esit olacak ama yaptiklarimiz, davranislarimiz, yasattiklarimiz onun degerlendirmesinde etkili olacak farki o belirleyecek.
Kurandan ayeti inkar ettin ayeti inkar eden Hz. muhammedi inkar etmiştir Allaha ortak koştun edebi cehennemliksin git araştır istedine
İslam dini başörtüsüne hapsedilmiş ve hak hukuk adalet gibi dinin direği kavramlar görmezden gelinir olmuş.
@Azo21
Arkadaş ayeti inkar etmiyor ayetin yanlış yorumlandığını düşünüyor bende ona katılıyorum. Ayette "saç örtme" diye bir emir yoktur. Allah bir şeyi farzlıyorsa bunu açıkça ifade eder dolaylı yoldan etmez. Kuran ilmine hakim olsaydınız bunu anlamanız daha kolay olurdu. Kuranın farzladığı şeyler açık ifade edilir. Biraz ayetlerle meşgul olun bunu fark edeceksiniz.
Ayrıca baş örtüsü farz olmadığını İmamı Azam da söylemiştir.
@FiIozofwww.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
@Azo21
Bana ilim sahibi olduğum şeyi öğretmeye kalkma o ayet üzerine ben kaç tefsir ve kaç kitap okudum biliyor musun?
Ben kimseye soyunun demedim ki bana "dış giysilerini giysinler" emri veren Ahzab 59'u yolluyorsun. O ayetin neresinde "saçlarınızı örtün" emri var?
Ayette saç örtme yok "başörtülerini" diye geçiyo siz de haklısınız saçlarınız nerde çıkıyosa artık. Ya Rabbim sen şahit ol!
allahla pazarlıkmı edıyorsun dıne reformmu getırmeye calısıyorsun.. allah dıyorsa yapar yapmalı.. bız begenmıyoruz bunu deyıp dılekcemı yazalım! sana bınlerce kez cennetı mujdelıyor ufak tefek seylerle.. takıla takıla bunamı takıldın.. zormu gelıyor sagını solunu kem gozlerden ıblıs bakıslardan korumak saklamak! ac goster cennete gıt.. bende acayım gezeyım olmazsa onumu arkamaı...
Adamsın !!!
Arkadaş giyinmekten değil, başörtüsünden bahsetmiş.
@Angelscry allah ortunun demıs... sacınızı kapatında sagınızı solunuzu acın dememiş.. işimize gelınce ne guzel anlıyoruz.. rahmetelı ozal gıbı benım memurum ısını bılır mantıgı bu:))
Bunlar duble duble light
Hem islqmiyete uymazlar hemde islqmiyeti kendilerine uydurmaya çalışırlar
eğer çok imanlı isen Allah a sı büyük olur unutma !
kurandamı yazıyor bu @blackwhite11 bence baska bırsey bul sen:)
İlla herşeyin Kuran-ı Kerim'de yazması mı gerekiyor Allah en büyüktür. Sen çok imanlısın yan hani o yüzden yazdım ;)
Kem göz dediğin herhâlde sen oluyorsun değil mi? Hani milletin kızına bacısına yan gözle bakıp senin karına kızına bakanları öldüren cinsten?
boş konuşmayın cocuklar ısınıze bakın allahın ayetını sorgulayan ınsanlarsınız kalkmıs dını ımanı anlatıyorsunuz bana.. evet kuranda gunah degılse gunah degıldır bu kadar bıldıgınız dını bılgılerı ben aksam olana kadar unutuyorum
Doğruyu söylemek ne zaman boş konuşmak oldu?
@pemberuhemici musluman olsaydiniz ancak anlayabilurdiniz
adamsın, helal olsun !!!
ulan işte bu bee <3
@greeneyes oranı buranı açmana gerek yok. Zaten senin beynin tüm ihtişamıyla erotik ve +18... Dikkat et saldırmasınlar o erotik beynine.
@aerolite ben bunu iltifat kabul ettim aldim basucuna koydum
Abi o kadar yorum okudum, Cânı gönülden +1 i hak ettin.
@Çamkozalağııı TESEKKUR EDERIM
Abi birçok yorumda ilk ayeti söylemişler sorgula diye. Oku yu nerelere çekmişler. Sana oku diyor öğren diyor dinini sorgula demiyor dimi 😊 yani haşa başım neden kapalı diyo allah bizi güzel yaratmışsa neden kapattırıyor diyo böyle birşey yok neden yok dinini sorgulamayacaksın. Dinini öğreneceksin. ASIL IKRA. Budur neden kapandığını öğreneceksin dimi abi 😊
@Çamkozalağııı yaradan dıyorkı bana guven! ben senın ıcın en ıyıyı ıstıyorum hakkında hayırlı olanı! ama anlamak ıstemeyene ne dıyelım..
Renk körüne rengi anlatmak gibi birşey oluyor. Anlamak istemedikten sonra.
canımm, kadının cehennemde yanması için baş örtüsüne gelinceye kadar çoooooook sebep var. Sen mizanda sağ tarafının ağır gelmesine bak.. Ayrıca Kuran' da bunun sebebini de belirtmiş keşke ayeti tam okusaydın."Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar" Ayrıca sorgulamayacaksın diye bir şey yoksa, sorgulamaların dine aykırı gelmemesine bak zira içine düşeceğin şüphe Allah korusun seni imanından edebilir. İman bu, ahir zamanda iman pamuk ipliğine bağlı. Senin için neden kadınlara emrerdildiğini de anlatayım. Bir gün Medine de müslüman bir hanım yahudi dükkanına alışveriş yapmak için gidiyor. Oradaki kaynuka yahudileri bu hanımla alay edip sarkıntılık yapıyorlar. Hatta birisi kadının eteğinin ucuna basıyor kadın dükkandan çıkacağı zaman. Üstü açılınca kadın ağlamaya başlıyor, kadının sesine diğer müslümanlar yardıma geliyor. Çıkan olayda bir müslüman şehit oluyor. Bunun üstüne ayet geliyor kadınlarınıza söyleyin tanınmasınlar diye. İslamda abartı falan yok.
Mesela ben yaklasik 3-4 yildir kapaliyim
Ama severek isteyerek kapandim. Ama ablam kapanmadi.
Zor mu? Zor evet
Bazen basin agriyor bazen sicaktan terliyor esarp kayiyor saclar cikiyor bazen hepsi agir geliyor tasiyamiyosun ya da saclarin kiriliyor..
Benim de bazen icimden geliyor saclarimi rüzgarda savura savura gezmek..
Ama saclar bir kadinin süsüdür.. herkesin saci ayni olmadigi gibi cekici ve ilginc gelir.. hatta savruldugunda hos bir goruntu olusur.
Kisacasi sac tahrik eden bir unsur olarak kabul edildigi icin kapanmalidir insan..
Günahin zaten saclarinla alakasi pek yok, hz. Allahin emrine asi gelindigi, yerine getirilmedigi icin bu gunahlar..
Birsey sorabilir miyim. Mesela bu bas ortusu erkekleri tahrik etmemek icinse. Hic erkeklerin yasamadigi bir yerde yasasan yinede takmak zorunda olur musun
Hayir olmazsin. Erkeklerin olmadigi ortamlar da acabilirsin takmayabilirsin sorun degil..
@laurapiggott
Yazık ya kadınlarin türkiyede cektigi nedir. Heryerini kapatiyorlar itaat etmezse dövülebiliyorlar. Hak ve özgurlukleriniz yok. Cidden size üzüldüm erkeklerin hic bir sorumlulugu yokken butun yük sizde
Neden saçın tahrikine , kökünden keserek son vermeyi seçmiyorsunuz? Saç sadece buna cinsel fetiş olarak saplanmş birini tahrik edebilir bu devirde. Diğer yandan , örtü Arabistan güneşinin beyne geçmemesi için kullanılan bir gereçtir , devrin kadınları sıcaktan bağır açık dolaştığından , örtünün uçları ile buraların kapatılması istenir.
Buralarda beyin kavuran bir sıcak mı var? Gögüsler zaten kapalı, kimse ortada dolaştırmıyor
Ben türkiyede yasamiyorum.
Kimsenin zoruyla degil kendi istegimle kapandim.
Herkes özgürlük diye haykiriyorsa bu da özgürlüktür!
Kendi kararlarimi kendim alabiliyorum kimse tarafindan acikken dövülmedim. Kapandigimdan beri de kimse tarafindan yadirganmadim hatta takdir edildim buna almanlarda dahil.
Islamda kadinin yerini kadinin haklarini bilerek yorum yapmalisiniz. Sahih olan hic bir hüküm kitabinda eslerinizi dövün onlara eziyet edin yazmiyor.
insana eziyeti birak hayvanlariniza bineklerinze bile sevgiyle saygiyla davranin diye geciyor.
Bir devletin ya da toplulugun yaptigi bir sey islamda da olcak diye bir sey asla soz konusu olamaz.
Ayrica erkeklerin Hanimlarina vurmasini birakin kötü söz etmeleri gönllerini kirmalari onlari daha fazla yük ve günah altinda birakir..
her neyse umarim anlatabilmisimdir @laurapiggott
Neden saclarimizi feda edelim?
Sac kadinin süsüdür öyle ya da böyle.
Kadin kapandigi zaman sadece saclarin örtülmesini algilamak yanlis olur.
Yüzümüz ellerimiz ayaklarimiz - bunlardan haricini kapatmaliyiz. Bunlar tesettüre giriyor zaten
Senin bahsettigin örtüyü adamlar da takiyor gunes isisindan korunabilmek icin.. @cems34
@görüş sahibi , Konu başlığı kadının kapanması değil ki , kadın zaten usturubu ile kapanıyor kendine yakıştırdığı şekilde.. Konu saç telinden cehenneme yol çizilmesi ve bu anlamda bol miktarda fetvaverenler.
Bu başörtüsünün cehennemden koruması , son 30 yılda keşfedilmiş bir kavram. Akım Şule Yüksel Şenler adlı bir ilkokul mezunu terzinin Mehmet şevket eygü sponsorluğu ile Rothraud Scheer adlı bir alman kadının Zaman gazetesi desteğinde Anadoluda düzenlediği kadın toplantıları ile başladı. Bu üç kişi hala yaşıyor, hala zaman desteğinde bunu aşılayan 2 dizi bazı kanallarda yayında. Yani, bu bir çeşit taraftar ve abone savaşıydı, tekstil endüstrisinin ayrıca kızını giydirmekte mali zorluğa düşen ailelerin çıkarına da geldi ama , kesin olan şu ki, din veya kapanma ölçüsü kadının kişisel tercihidir, ama saç kapatma emri yoktur , bunların uydurma bayrağıdır. Scheer'i nette bulamazsın, kendisi yeşil şerit için gönderilmiş bir "mata hari" dir, aslen hristiyandır, hala hristiyandır.
Nisa34 yeterince acik bir sekilde dovun der. Hatta kuran size yarimakilli da der.
https://www.youtube.com/watch?v=LBnJOV8g7Zs Türban ya da başörtüsü Türkiye'ye Şenler ve Scheer tarafından nasıl aşılandı, isteyen izlesin.
Usul hakaret korkutma küçük düşürme... Hala da bu yöntem hocadan müride geçecek şekilde uygulanıyor.
Bir de inandırılan başka konu ise , tebliğcilik yani peygambercilik. Oysa din allah ile kul arasında ise , yürüyen papazlara piskoposlara papa lara hacet yok, Arapçaya da anlamadan okumaya gerek yok. Anladığın dilde okuman , arapça ya da başka dilde anlamadan okumandan daha doğrudur. Din toplumsal değil bireyseldir, ne olduğuna ölçüsüne derinliğine ve usulüne başka kul kalkıp öyle değil böyle diyemez. Bu durumda başörtmeyenlerin de cehenneme gideceği de , saçmalıktır, tebliğe özenenlerin yani kalbine değil kulağına nuzül gelenlerin uydurmasıdır, kendi fikirleridir.
Audrey Hepbourne , Şule yüksel şenler'e türban modeli için örnek teşkil ediyor ve bunu da kendisi ifade ediyor.
Burada da nasıl yaydığı anlatılıyor. Kısacası , sizin ulvi değer yüklediğiniz başörtme yolu ile tesettür , aslında bir Amerikan artistinin aksesuarından ibaret.
https://www.youtube.com/watch?v=Lnth4rwx3MY
Siz araştırmayın , molla hocalarınızı dinleyn kulaklarınıza nüzüller alın ve haşa peygamber edası ile , insanları açıktı kapalıydı mor du kırmızıydı diye ayırmaya , kardeş savaşı çıkarmaya devam edin.
Kuranı da kendiniz okumayın , oturup dinleyin ki , imam kabul ettiğiniz insanların görüş süzgecinden geçsin allahın sözleri, siz düşünmeyin ve düşündürtmeyin...
https://www.youtube.com/watch?v=ToKl1qKRZ1U Bu da özlediğiniz ortamın güncel örneği , İran tesettür cezaları... Cehennemi yeryüzünde icat edenlerin kadınlara yaptığı eziyetler.. Siz özenin durun
https://www.youtube.com/watch?v=ToKl1qKRZ1U
Gazeteci Rabia Kazan'ın son sözlerne çok dikkat edin , kendisi de başı kapalı tesettürlüdür
bu soru burada sorulabilecek bir soru değil zaten baştan kayıp. sanki bu soruyla olayı küçümsemişsin gibi algılanıyor. bu soruna gerçek manada tatmin edici bir cavap arıyorsan bu konuyu derinlemesine araştırmalısın. ama sırf burada soru sormak maksatlı bir amaca hizmet ediyorsan sormuş olmak için soruyorsan yani vebali sana. çünkü başörtüsü islamın kutsallarından dır. isteyen inandığı gibi yaşar. herkesin aklı war vicdanı war.
bu konu öğle 2 kelimeyle açıklanabilcek bir konuda değil. gerekli cevapları arkadaşlar zaten fazlasıyla yazmışlar. ben tekrarlamak istemiyorum. fakat bu tür şeyler yapmayın
Kuran'ın bir ayetini inkar etsen şüpesiz kafir olursun. Yüce ALLAH' ne emrettiyse odur bize onun emrine karşı çıkmak veya değiştirmek, böyle şeymi olur demek düşmez, ne haddimize böyle demek? Hem bize az bir ilim verilmiştir, bütün ilimler ALLAH'ın katındadır. Yani biz kendi beynimizle yorumlayıp doğruyu bulamayız, biz ALLAH'ın takdirine sığınıcaz. Cehennem konusuna gelince , ALLAH' dilediğini affeder dilediğini bağışlar demiyormu?, hem cehennemde kafirler ebedi kalıcak müslüman olarak imanını koruyarak öldüyse cennet'e girecek. Önünüzde kos koca internet var araştırma yapın az, kitap alın okuyun öğrenin.
Ben sana şöyle bişey soyliyim imanın tam olsa bunu sorgulamazdın hemde ayet sana rahatlık vermek için değil Allah sana kendini sakınmanı emrettiği için başörtüsü takarsın bence sen önce imanını sorgula çünkü eksik olduğunu düşünüyorum ayrıca sana şunuda soyliyim herkes gunahı kadar cehennemde yanar hemde kadınlar sadece saçlarını göstererek kendini sunduğu için yanar ve her bir saç telinden yılanlar sarılır bence başörtüsü gereğini öğrenmek istiyorsan bu siteden değil gerekli islamla ilgili kitaplardan başta kuran mealinden yararlanmalısın
Din bir bilgidir kültür değil, eğer ki inanıyorsan yani inandığın din İslâmsa emirlerine koşulsuz şartsız uymak durumundadır sorgulama hakkın yok böylesine. Birey doğru yolu bulmada elindeki dönemleri değerlendirebilir ve kanıtları ve mantığı doğrultusunda seçim yapabilir ama ondan sonrasında uymak düşer ki ben bir Müslümanım ve İslâm dininde kötü olan hiçbir durum, davranış vs yoktur.. Bu dine mensup ya da herhangi bir dine mensup bireyler hata yapabilir ya da herneyse ama bu o dini değil bireyi bağlar dinde eksilme/değer kaybetme olmaz.. Kur'an ve hadisler sayesinde bu konuda bilgilere ulaşabilirsiniz sana buradan söyleyeceğim herşey havada kalacak ister istemez uyuşamayacağız..
Haksizlik diye birsey yok defalarca ikaz edildik tesettur konusunda. Son peygamberin ummetiyiz artik ve hala birsey ogrenemedik. Bunlari sorgulamak kula dusmez sirke girersin inkara girersin Allah korusun. Ayeti inkar etmiyorum demissin ama sorgulaman bile dinden cikarabilir lutfen daha hassas olalim bu konuda. Yanlis anlama ben de acik bir bayanim maalesef ve kimseye ders verecek konumda degilim..
arkadaşlar din bize sorgulamamayı emretmiyor yapmayın allasen orta çağda mıyız, hala skolastik düşünce mi var? Hz. ibrahim çevresini sorguladı da Allahı , yaratıcıyı buldu o halde bizde sorgulamalıyız
@Ebemkuşağı lutfen dogru yorumlayalim Allah aklimizi kullanmamizi emretmis ama bu Allah'in sozunu emrini veya uyguladigi cezayi sorgulayabilecegimiz anlamina gelmez.
Buradan yola çıkarak bir çok şeyi sırf mantığına yatmadığı için reddeceksen bunun adı islam olmuyor işte malesef. Sen kendi nefsine uygun bir din olsa da ona göre yaşasam diyorsun bu mantıkla. İslam kelime anlamı olarak teslim olmak demektir. Teslim olmak herşeyi kabul etmek demektir. Şüphesiz bizi yaratan bizim için en doğrusunu bilendir. Ne istiyorsa yine bizim iyiliğimiz içindir. Zaten islamiyete göre yaşamak zor olmalı ki ahiret hayatında güzel yerlerde olabilesin. Hem burada rahat hem orada rahat yok malesef. Bir de zaten bu işin sırrı Allah için sıkıntılara nefsine zor gelen şeylere dayanmaktır. Hiçbir kadın güzelliğini örtmek istemez. Bu yüzden güzelliğimizi örtmemiz emrediliyor.
Saçma geliyosa inanmayabilirsin ama ebedi cehennemde olabilir ucunda. Allah'a ve islama inanıosan Kur'an da yazan herşeye inanmak zorundasın ve araştırırsan en doğrusu budur. Saç kadını çekici kılan bir olgudur. Sen bunu açarsan saçarsan, tahrik edecek şekillere sokarsan (deve hörgücü deniliyo) Zinaya kapı açmış olursun. Saç bir erkeği etkliyen en önemli unsurlardan biridir. Bunu kullanarak erkekleri tahrik etmek zorlamak Allah tarafından yasak görülüp teseddür ile kapatılması uygun görüşmüş. Sadece saçta değil vucüdün her yerinde teseddür olmalı. Bu gerçekten çok doğru biraz düşünürsen anlarsın. Allah her şeyi hakkıyla ve en iyi bilendir.1 ayetinde bile noksanlık, çelişki, yanlış veya zarar göremessin. Zaten islamın amacı doğruya iyi ye güzel e hoş a yarara yönlendirmektir. Ama nefis çok zorlar bizi. İmtihan da burada başlar..
Kısa ve net söylüyorum. Eğer Cennet ya da cehennem vaadedilmeseydi kim başını örter kim namaz kılardı? Bak ince bir nokta; insanları bir çizgide tutabilmek için belli kurallar ve şunu yapmazsan şu olur gibi tehditler sunulmazsa o insan söyleneni yapmaz. Ama yaradan yani sevgili bizi sevgiyle yaratmış. Siz kadınlara sırma sırma saçlar vermiş. Ama bene bunu gizleyesin diye değil. bazı katı kurallar bana göre insan eliyle değiştirilmiş. Bu söylediğin şey senin kendi kulağınla duyduğun ya da kendi gözünle gördüğün bir gerçek değil. Bir öğreti. Kısacası ben buna inanmıyorum
Din sorgulanir. Sorgulanamaz diyenler hristiyan bir ailede dogsalar asla musluman olmayacaklardi demekki. Din sorgulanamazsa ve diyelim ki muslumanlik dogru dinse -ki bana gore degil- Tanrı hristiyan ailede dogan cocuklari cezalandirdi mi yani? Sorgulayamayacaklarsa asla musluman olamazlar e cennete de giremezler o zaman?
Ve gordugum bir sey daha musluman erkeklerin hepsi biz erkegiz bakariz bahanesinin arkasina siginmis. Oh ne kadar kolay. Ben erkek olsam bende musluman olurdum muhtemelen. Hangi tanrı erkege 4 kadın, kadına tek erkek hakki vermis ki?
Obur tarafta sorarsin bunu demisler. E bu tarafta sirf ailen musluman diye muslumansan tanri sormaz mi sana sen niye muslumansin diye niye inandin diye. Ne diyeceksin ailem musluman mi? Hic arastirmadigin sorgulamadigin bir dine inaniyorum diyemezsin. Ya daha neye inandigini bile bilmiyorsun.
haklısın bazı açılardan tabi ki sorgulamadan kabul etmek olmaz dediğin gibi ama hıristiyan doğupta araştırıp daha sora müslümanlığı kabul eden çok insan var ama müslüman doğup soradan hristiyan olan varsa bile çok azdır ;) ayrıca erkeklerinde bakmaması gerekiyor bayanlara kötü gözle ;)
Demekki neymis sorgulamak gerekiyormus.
Edip yükselin çevirisinde kur-anı kerimde baş örtüsünün yazmadığı savunuluyor. Kelime sadece örtü demekmiş. Ve şöyle de bir örnek vermiş '' hadi o arapça kelime başörtüsü olsun , ozaman da ayette şu yazıyor: başörtünüzü göğüslerinize örtün'' Bazen araştırıp sorgulamak gerekir. Başörtüsü takmayan kadın cehenneme falan gitmicek hiçbir ayette bu yazmıyor. Hadisler kuranı kerim yerine geçmez Allah kuranda herşeyi açıklamıştır yaklış 20 ayette, kuranın her ayrıntısına kadar açıklandığı da yazıyor. Allahın ayetinde eksik kelime kullanılmadığıda yazıyor. Kuranda yazılmayan bir şeye hadis karar veremez
Edip yükselden bahsetme yoksa seni de onun gibi iki dakikada Mürted ilan ederler bunlar. Gerçekler işlerine gelmez. Hadislerle madislerle din satarlar insanlara
Zaten doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar @mfinal
Başlıyorum.
1) Düşün ki bir şey icat ettin ve bunun nasıl kullanılacağını senden başka kimse bilemez değil mi? Evet bizi Allah yarattı bizim ne yapmamız ve ne yapmamamız gerektiği söyleyecek o kadar. Yani Kur'an.
2) Allah sorgula aklını kullan derken emirlerimi sorgula demiyor. İbret al manasında bir düşün diyor şu vücudu ben sana verdim diyor. Cehennem var diyor hayatını düzelt diyor.
3) Sizin bilmeyip Allah'ın bildiği çok şey var.
4) Kendi nefsinizi cevaplar arayarak tatmin etmeyin çünkü sizin böyle düşünmeniz şeytandan bir vesvesedir ki Allah diyor şeytan sizin apaçık düşmanınızdır.
5) Günahların elbet bir cezası olur. Sonuçta başının kapatmamak bir günah olduğuna göre yanman gayet mantıklı.
''Sizin bilmeyip Allah'ın bildiği çok şey var.'' Ulan ironiye gel. Sen nasıl biliyorsun o zaman :D
keske tek sorun bas ortusu olsa hayır insan denen varlıgı ona sormadan kafana gore yaratiyosun onu milyon yasagın oldugu ve tamamen uygularsa yasadigi hayattan bir gram zevk alamıyacagı ayetlere tabi tutuyosun ve bunlara uymassanda cehennemde yanacaksin diyosun boyle bir duzen var mı gercekten ya acı cektirecegin varligı neden yaratırsın ki dine uyarsa bu dunyası uymazsa ahireti zehir olucak bence kimse bunu haketmiyor insanligin canliligin olmamasi gerekirdi sonucta Allahın benim ibadetime ve milyarlarca kuklaya ihtiyacı yok yaratmasada olurdu ama biz yasamak zorunda kalarak resmen acı cekiyoruz guzel anlarda var mı var ama yasadigin sıkıntıların kacta biri Allah askına?
Saçlarımız bizim mahremimiz olarak gecerli ve bunu sadece nikah düşmeyen kişilerin görmesi gerekiyor ve su olay ise yani rahatsiz olmak olayı tamamen şeytanın oyunu zaten ve sizde örtüyorsanız şeytandan yanasınız demektir ve yine saçlarımız dine göre bizim namusumuz görevimiz mahremizdir ve bu saçları saklamak farzdır yani takmak gerekir yanmak diye bir sey yok yapılmalıdır farzdir diyor bir cok arastirma var bunlarla ilgili yakindan bakmani rica ediyorum cilbab konusu geciyor hatta evet belki yerine getirmiyorsun diyebilirsiniz ama ben atesi göze aldim birazda neyse dahada sorunuz olursa cevaplarim
Okudum okudum dedimki ne kadar bilgili kız maaşallah. Sona geldim ateşi göze aldımı gördüm yakıştıramadım önceki sözünlerin sahibine.
kapanmak şeytanın oyunu , muhaha
Ama gerçekler
Bencede bu konuda haklısın bence islamın bu şartı kadınlara haksızlık da yapmaktadır çünkü kadınlar saçlarını kapamak zorunda rahatsız bir şekilde ama erkek için bir zorunluluk yok. Kuranda da kadın erkeğin dikkatini dağıtmamak için giymesi gerektiğindende bahsediliyor diye biliyorum. Tamam özel organlar zaten kapatılsın da onun dışında saç neden kapatılır ki. Bıarada cevaplarda gördüm sorgulanamaz diye ama islamda akıl düşünmek ve sorgulamak için yaratılmıştır da denmektedir. Sırf bir daç yüzünden cehenneme gitmek 🙈
ben tatmin edici cevap veriyorum... sadece insan olunsun, kalbiniz temiz olsun yeter, insanlar için kötülük düşünmeyin, menfaat güdmeyin, karşılıksız sevin, kimseyi değiştirmeye çalışmayın, olduğu gibi kabul edin insanları, herkesin bir sınırı vardır, zorlamayın o sınırları; kendinizden ödün vermeyin, herkes kendi doğrusuna kendisi karar verir, ben şahsen kapalılığın doğru olduğunu düşünmüyorum ama bu kapalıları küçük göreceğimiz veya açıkları aşağılayacağımız anlamına gelmiyor, insan olun yeter; tabi hala insanlığınız kaldıysa...
Tesettür sadece başörtüsü değildir. Vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde bol ve kalın giysiler ile sağlanır. Bu sayede erkeklerin dikkatini çekmezler. Tayt üstü başörtü takan ablalar açsalar daha az dikkat çekeceği için takdir Allah'ın artık anla devamını.
Bir video var bak deney yapmışlar hatun bir normal geziyor bir tesettürlü bakışlar nasıl değişiyor.
deryasu.blogspot.com.tr/.../...ere-tesetturlu.html
baş örtüsünü kendini memnun etmek için takıyosan zatenbi sorun vardır. sen onu kendin için değilde Rabbim için takacaksın. ve o rahar olmamış olsaydı eğer Rabbim onu o şekilde yapın demezdi. ayrıca açık saç zinaya girer. bununla ilgili Peygamber Efendimizinde sözü var. senin saçının tekbir teli dahi zina yapmana sebep olur. çünkü bu sana ve eşine özel olan bir kısım ve bunu hiç kimsenin görmemesi lazım. bu dünyada kendi raharımız memnuniyetimiz içinde yaşamıyoruz. bu dünyada ne kadar sıkıntı çekersen öbür dünyada o kadar çok rahat edersin canım.
Şimdi dogmatik bir sürü insan arkadaşım Kuranda yazıyor.. Bize sorgulamak değil Allah'ın verdiği emirlere uymak düşer diyeceklerdir. Örtünme karşı cinsi tahrik etmemek için yapılan bir şey.. Ben sanmıyorum bir erkeğin şu kızın saçı açık vay be ne kadar tahrik edici diyeceğini bence büyük bir haksızlık olur hemde.. Şöyle etrafıma bakıyorum ve genç yaşta kapananlara ve şu anda açık bir insandan daha dikkat çekiciler.. yüzde bir ton makyaj allı pullu örtüler tesettür modası diye bir şey çıktı arkadaşım ya bence bunlardan çoğu açık kız daha masum :)
geçen biri bir resim paylaşmıştı bu el bieseyi alsam nasıl olur dye kız kapalı ama resimdek elbise biraz vücut hatlarını belli ediyor resimde öyle duruyodu bunu alcam demişti ve altına yazılınana bakşim di :D kızın biri yazmıştı cevap veresim gelmişti nese akşam akşam uğraaşma dedim :D geri caydım
*** öyle örtüneceğime hiç örtünmem daha iyi
demişti buna acayip gülmüştüm ve bu sorular tükenmez bu böyle kızlarda tükenmez ama o kıza yazsam ne yazardım onu söyleyim daha iyisini örtüne biliyorsan sen yap dicektim ama geri caydım :) bunu çoğalta biliriz mesela şöleki :D o cehenneme gittti diye sendemi gideceksin... ya da diğer taraf ta soruyolar düşünsene niye örtünmedin ya işte kapalı kızlar böyle giyniyordu bende öyle giyneceğime hiç giyinmem daha iyi dedim ve örtünmedim nekadar doğru :) yani her koyun bacağından asılır hiç kimseye karışamam ama kendisine bakmadanda kimseyi eleştirmemeleri lazım :))
Arkadaşım bunu sana şu şekilde açıklayayım. Aslında günah işlemek sevap kazanmaktan daha zordur. Bir insana tebessüm etmen bile sadakadır. Bunlar hep Mizan (adalet) terazisine eklenecektir. Hangi taraf daha ağır gelirse memnun kalacağın o yerde yaşayacaksın. Lakin bazı günahların ağırlığı fazla olur. Zina, hırsızlık, gibi gibi... Önemli olan günahlardan ne kadar sakındığımızdır. Ama iyi bir insanın Allah'ın çoğu günahlarından sakınıp iyi işler yaptığı taktirde başörtü takmasa bile cehenneme gideceğini düşünmüyorum. Yani her başörtüsü takmayan cehenneme gitmez benim görüşüm bu yöndedir.
Ayrıca örtünmenin de bir sebebi var. Başka erkeklerin tecavüzlerine, tacizlerine kalmamak için bu bir emirdir. Ben bunda olumsuz bir şey göremiyorum. Hatta en ince detayına kadar böyle olması İslam'ı kusursuz yapıyor. Ama bir modernliğe alıştığımız başkalarından o şekilde gördüğümüz için size sçama geliyor tabi.
Bazi mahremiyet bölgelerimiz var. Bunlardan biri de SAÇIMIZ. Herkes kapanacak diye birşey elbette yok. Günümüzde ne kapalılar var namaz yok, tesettür yok. Ama ne açıklar var ki sadece başı açık. Benim bir çok arkadaşım açık ve çoğu namazında niyazında. Niyet çok önemli ! İçimizdeki ahlaki değerler de öyle. Sen şimdi kapanmadım diye yanmayacaksın. Sen eğer bunu inkar edersen yanacaksın. Yani demem o ki evet bize kapanmak emredilmiş ama kendini iyi hissetmiyorsan, tesettür içinde huzur bulmuyorsan bu sana kalmış birşey.. Arkadaşım kapanmaktan önce örtülmesi gereken o kadar çok günahımız var ki.. Genel olarak konuşuyorum. Sonuç olarak sen Allah ın bize farz kıldıklarını önce ni yerine getirr, kapanmak en son düşüncen olsun. ( bu son söylediğimde özneldir) ;) haydi Selamünaleyküm ✋
Kuranda saç kelimesi hiç bir surede geçmez. Ama toplama uydurma hadislerde göreneksel anlamda bol bol geçer , yani ulvi değeri yok saçınızın
Kadınların tesettürü kesin olarak açıklanmıştır. Tesettürle ilgili âyet-i kerimeleri Peygamber efendimiz açıklamış, âlimler de bizlere bildirmiştir. Bu husustaki tartışmalar kasıtlıdır. Kur'an-ı kerimde genel olarak her şey, kısa olarak bildirilmiştir. Bunları Peygamber efendimiz açıklamış, o günden beri uygulanmıştır.
Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Mümin kadınlara söyle: [Yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç, ziynetlerini [Saç ve gerdan gibi ziynet takılan yerleri] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!) [Nur 31]
Eklemek istediğim bir söz daha var ;
(Kur'anı kendi görüşüne göre tefsir eden kâfir olur.) [Mekt. Rabbani]
Ayaklarını unuttun.. Kasıtlı olarak eksik yazıp kendine adapte ediyorsun kelamı... Saç ise konu kafalarını mı gerdanlarını mı yere vurmasınlar? Ayrıca erkeklere emredilen erkekler kendilerinin olmayana bakmasınlar kısmını da atlamışsın..
Bugünki dünyada en iyi tesettür Kore kadınları ve ne gariptir ki Hint kadınlarında vardır, hiç bir özellikleri belli olmaz ve saçla da işleri yoktur. Hiç incelediniz ve Arabistan kırması kıyafetlerle karşılaştrdınız mı? Madem tesettür , örnek alacağınız daha güzel örnekler var ama , siz arap dünyasından ötesinde bir dünya olduğunu da inkar edersiniz...
Ben örnek bir tesettürlüyüm demiyorum. Tabiki örnek alınacak bir çok giyim şekli vardır. Konuyu saptırmayalım. Kur''an da geçmiyor dedin sana Kur'an alıntılar yaptım. Ayrıca amacın ne çok merak ettim doğrusu?
Benim amaçlı olduğumu nereden çıkardın?
Eklediğin söze , ayetleri tahrif edip eksik yazarak , yani cımbızlayark kendine göre tefsire sürüklemeye Rabbani ne demiş olabilir?
Bir erkeğin kadın saçından tahrik olması için gerekli ortam cahiliye devrindeydi, hala oraya bugünün insanlarını taşıyorsunuz. Asıl ; 30 yıldır dolaşan bu adetin kaynağını neden saklıyorsunuz? Şule yüksel serim 'in Audrey Hepbourne 'un filminde görüp özendiği bir çehreleme ve sonraki Anadolu turlarını başka yorumun altında kendi ifadesi ve çekimi ile gösterdim. Rothraud Scheer ve bunların arkasındaki din propogandistlerini gösterdim.
Görünen o ki , siz hadisçileri ( yasaktı aslında ) de geçip güncel biat efendilerine uymak için , ayet anlamlarını bile sarkıtıyor eksik gösteriyorsunuz. Suç sizde değil aslında , bari Türkçe meal dahi okumadan kulağa nuzüller ile ben bir parmak daha imanlı oldum diyenlerde. Kuran bütündür aslında, böyle okunur. Sizin amacınız ne asıl? Kadın saçı kuranda yok... yok.. göster...
Halaaa yok diyorsun. İlla saç diye mi yazması lazım , illa açıkk açıkk kadınlar saçını kapatacak mi demesi lazım. Cahiliye devriymişmişş... Ne saçma! Biraz daha araştır derim ben. Cımbızla çekip 'Saç' diye arayanlar sizlersiniz. !!! Seninle de bu konu hakkında tartışmayacağım daha fazla..
Din gösterişli olmaz , aferin beklemez insan inandığı ve bunun da yoğunluğu için ; emare de göstermez gerçekten bir inanç taşıyan... Neye nasıl kime inandığını da asla bilemezsiniz. Saça takan sizsiniz biz değil, madem bu kadar tahrik edici buluyorsunuz, aynen çizgilerinizi yokettiğiniz gibi saçlarınızı da kökten kesin ki , cemaati günaha sürüklemeyesiniz. Ama yok bu bizim süsümüz diyorsunuz, içinizden gelmiyor.
Sorulan sorulara da mantıklı ve kanıtlı cevap vermek yerine de , tüüüü sizin imanınızaaa demek de en kolay aforoz yönteminiz..
Asıl sizin , diğer dinlerle ne kadar benzer işler yaptığınızı gözden geçirmeniz gerek, zaten Müslüman olana az çok inancı bulunana bile " saçınız başınız açık siz ne biçim Müslümansınız , 5 şarta ek bunlar bunlar bunları da yapacaksınız " diye misyonerlik yapıyorsunuz ve kendinizi ruhbani kutsal sınıfına sokuyorsunuz farkında mısınız?
Asla bilinmez kimin 5 vakit namaza durduğunu , namazının helalini , kime nasıl belli etmeden yardım ettiği
O genellemeye beni katamazsın!! Aslaaa kimseyi senin dediğin gibi kınamadım!!! Asla da kimseye o bahsettiğin yorumlardan yapmadım. Her koyun kendi bacağından asılır!!!
şimdi arkadaşım başı sadece tek olarak düşünme kendini bir bütün olarak düşün ve öyle ilerle örtünem konusu baç için geçelidir fakat tüm vucut içinde geçerlidir başı kapatmakta olayın bir parcasıdır.
çalıştığını varsayarsak çalıştığın firma iş elbisesi veriyor o iş elbisesini giymeden gide biliyormusun? ya arkadaş ben sizle çalışmayı seviyorum fakat ben bu iş elbisesinin içinde rahat değilim giymesem olmazmı diye biliyormusun? hayır iş başı saatini aksata biliyormusun hayır bunuda öyle düşün
iş yeri sahibinin ya da okudugun okulun müdürünün ya da babanın koyduğu kurallara uyuyorsun onlara sevimli gözükmek için okulunu geçmek için para kazanmak için sıradan bir adem oğluna boyun eyiyorsun da seni yoktan var eden yaradın ALLAHIN dediklerimi sana saçma geliyor?
helal sana
Memlekette o kadar o... cocugu varken biz de 2 bira içtik 2 güzel kızla sevistik diye yanacakmısız.
Dinler (sözde) adaleti sağlamak için yaratılmıs. Ama gel gör ki asıl adaletsizligin sebebi dinlerdir. Geçenlerde IŞID 2 tane eşcinseli binadan atmış. Görçök öslöm bö döğöl demeyin. Gerçek islam tam da bu. Tanrı da lut kavmini yok ediyor. Niye? Sapıtmıslar. Onları yaratan kim? Tanrı. Ben tanrı olsam kendimi yok ederdim, kusursuz bir ırk yaratamadıgım için.
Alakasız Not :
Guru'lara dikkat ettim de adamlar paso tribüne oynuyor. İşlerine gelince dinci, işlerine gelince abazalar mk olaya bak.
Olmayanın beynine ne diyeyim senin ben
İslamda baş örtüsü takınca yanmayacaksın diye bir şey de yok.. emin ol şu devirde insanlar o kadar günahkar ki baş örtüsü devede kulak kalır..
Şimdi şöyle bir şey var cenette kabul için dini bütün biri olmalısın sadece baş örtüsü diil her yönden baş örtüsü takmamak günah evet takıp günah işleyeceksen daha günah..
ben dindar biri diilsem örtmem başımı çünkü örtünce baş örtüsüne aykırı davranışlarda bulunup örtenlerin hakkına girmek istemem.. ayrıca Rabbimiz kimseyi sadece başörtüsüne bakarak cennete kabul etmez...
Müslümanlar cehennemde yaptıkları günahların cezası çektikleri takdirde cennete girebilcekler. Başörtüsü takmamak günah olduğuna göre burada kimse insan memnuniyetinden bahsetmemeli zira dünyadaki gaye Allah'ı memnun etmektir nefsinizi değil. Bu yüzden dini nefsinize ağır gelen fiileri "abartı" adı altında nitelendiremezsiniz. Bir ilahiyatçı ve mü'mine kardeşiniz olarak sizi uyarmak vazifemdi.
o inanç bana göre doğru değil, müslümanlar cehennemde günahlarının cezasını çektikten sora cennete girebilcekler diye tek bir tane ayet gösterir misin bana? aksine cehennem hayatının ebedi olduğuna dair 50 den fazla ayet gösterebilirim, cehennemden çıkış kesinlikle yok ama bunun aksine hadislerle çelişiyor, ama benim için her zaman öncelik Kuran ın ayetleridir ;)
Sizin gibi İslamoğlucu kafalar yüzünden hadisler bir kenara atılıyo. Halbuki bilseydin sahih hadislerle Kur'an asla çelişmez bu durumda da öyle. Kafana göre dinde bence diyemezsin. Bence dedin mi o din olmaz. Bence diyebileceğin noktalar ahkam ayetlerine denk gelemez. Kur'an ve sünnet iç içedir bu ilimlerden uzak olduğun o kadar aşilar ki umarım tefsir ve hadis tarihlerini detaylı ojursun sana tavsiyem marmara ilahiyat yayınları vesselâm
@ronaldo8610
Saçını kapatmadı diye değil olay mesela erkek senin saçını görüp etkileniyor diye kel gezebilir misin? Kel gezince kendini cirkin hissedersin değil mi bu durumda kadını güzel yapan unsurlardan biride saçtır ve allah bizden bunu sadece helalimiz olan kisiye göstermemizi ister ve diger bir konuya gelirsek cehennemde yanmak başını kapatmiyorsun diye illa cehennemde yanıcaksın diye bir durum yok Allah 3 seyi kabul etmez affetmez namaz kilmayani giybet yapani sirk kosani onun disinda belkide basini kapatmaman affediliyordur nerden biliyorsun Allah namaz kılan kulunun gunahlarini ortucektir eger namaz kilmazsan vay haline en kucuk gunahina kadar sorgulayacak ve eğer basin aciksa ama dikkat cekici giyinmiyorsan bu allahla arandadir cunku oyle kapalilar varkii acik olup kisa giymese dar giymese belkide onlar icin daha iyi olacak
Yaw bu siteyi rastgele buldum ,, google amca gösterdi ,, su sitedeki yazıları görünce üye oldum faydasını dün gece gordum ,, aslında konuşmayı sohbet etmeyi çok severim lakin karsin daki insan ne söylediği ni bilmeli ,,, bu arkadaş baş örtüsü ne takmış kafayı ,, sen o basortusu nu müslüman olduğunu gostermek için takiyorsan zaten yandin kimse kurtaramaz senin , baş örtüsü ya da giyilen kıyafetler sizin tercihiniz olamaz !!! Kur-an ne diyorsa o olur , eğer müslüman bir kadinsan ortuneceksin ,, ama ben diyorum ki kalbiniz temiz olsun ,, cennet cehennem bu dünyada düşünülecek ilk sey ,, fazla derine inmeyin geri çıkamazsınız
islam dini sorgulanamaz. bu kesin. ama neden böyle diye düşüne bilirsin. ama bu yanlıştır diyemezsin. sana şöyle bir cevap veriyim. ben kapalı kızlardan hiç hoşlanmıyorum. giyim tarzı olarak hoşlanmıyorum. güzelde olsa kız bakmıyorum. başı açık ama kolu bacağı görünmeyen bir çok kız var. onlar ilgimi çekiyo. saçlarını gördüğümde kızın güzelliğine bakıyorum. hoş duruyo. ve noluyo. ben kıza baktım gözüm zina yaptı. ben günaha girdim. kızda günaha girdi. sonra bu kızla samimi olursam günahlar katlanarak devam ediyo gidiyo. bir başı açık olması o işin sonunun nereye gideceğini bile kestirilemez yaptı. günaha davetiye çıkarıyo. oysa aynı kız kafayı kapatsaydı ben öyle bir kızın varlığından bile bir haber olurdum. kısa arkadaşım saçı kapatmak kolu bacağı kapatmak kadar önemli. çünki kıza karşı ilgi duyabileceğim şeyleri oluyo. kafayı kapatınca yüzün güzelliğide gidiyo. umarım cevap yeterlidir.
Hazreti Âişe bildirir: "Resûlullah efendimiz, "Allah`a ve ahiret gününe inanan bir kadın ergenlik çağına varınca yüzü ve elleri dışında herhangi bir yerini açması helâl değildir!" buyurdu. (Buhari)
Müslim ve Muvatta kitaplarındaki hadisi şerifte,
-” Örtülü çıplak ve başları deve hörgücü gibi yükseltilmiş kadınlar, Cennete girmeyecek. Kokusunu bile duymayacaklardır. Halbuki, Cennetin kokusu, çok uzaklardan duyulacaktır” buyuruldu.
burada ne anlıyoruz kadının yüz ve el dısında heryerın kapalı olması gerekır.
Bu hadisi şerif, kadınların ince, şeffaf veya cilde yapışık dar elbise, çorap, baş örtüsü ile örtünmelerini ve saçlarını, başlarının üstünde küme yapmalarını yasak etmektedir. Böyle örtünmek, çıplak gezmek gibidir.
Kadınlar ve erkekler için bedenin belli yerlerini örtmeleri Allah’ın emridir. Buna itiraz edenler; “Biz Allah’a inanıyoruz” deseler de bu sözlerinde samimi değillerdir. Örtünmek farzdır. Örtünmenin farz olduğunu inkar etmeden açık gezinenler Müslümanlıktan çıkmazlar. Sadece işledikleri açıklıktan dolayı günaha girerler. Küfre girenler ise örtünmeyi hakir görüp inkâr edenlerdir. Müminler ancak; Allah’ın rızasına önem verir. İnkarcıların kınamalarını asla önemsemezler. Başörtüsü kadının güzelliğine gölge getirmez. Bilakis onu daha da saygın ve daha güzel kılar. Bir kadın Allah rızası
Rabbim hakkıyla kapanandan razı olsun örtü bir ayet inşallah bir gün bende nefsimi yenip tesettüre dahil olurum amma velakin başörtülü var başı örtülü var.. Bunu Allah için yapmak gerekir her kapalı namuslu olmadığı gibi her açıkta namussuz değildir kapalı arkadaşlarım namaz kılmıyo mesela örtü takmak kolay ki rengarenk takıp başı Kabartan en nefret ettiğim tip.
Bu dünyaya zevk için yaşamak için gönderilmedin ki. Sen istediğin kadar rahatsız ol zaten rahatsızlık vermesi onun imtihanı o. O zorluğu çekmezsen bunun bir manası kalmaz. İstediğin kadar rahatsız ol takacaksın yani müslümansan en azından takmak zorundasın yoksa cezanı çekeceksin. İçinden gelme olayına gelince nefsin sana zaten bunu seni hoşnut edecek bişey olarak göstermez işin zor kısmı o. İçinden ilk başta gelmez ama sonradan gelmeye başlayabilir. Başlamazsa da okul gibi düşün gitmezsen bişey olamıyorsun ama gidersen diğerlerine nazaran daha kolay bir meslek edinme şansın oluyor ama çoğu klişinin çoğu zaman hoşuna gitmiyor.
Zannetmiyorum. Büyük günahlar sabittir, önemli olan niyettir. Zina eden, içen veya kumar oynayan birinin cennetlik olması daha büyük abartı. Günümüzde herkes, buraya yorum bırakanlarda dahil zina etmiştir, içmiştir ve kumar oynamıştır. Başını örten sapkınları da görüyoruz işin acı tarafı. Dediğim gibi önemli olan niyettir, Allah adaletlidir. Beynimiz varsa sorgulamalıyız, aslını inkar etmek için mantığına kabul ettirmek için. Bu yüzden sen hayvan olarak değil aklı olan bir insan olarak yaratıldın. İslam sorgulanamaz diyenlere ithaf.