Saçlarım aşırı düz ve şekil veremiyorum. Dalga fön çektirdiğimde en fazla 45 dakika dayanıyor. Maşa yapıyorum daha yaparken saçlarım salıyor. Ben dalgalı uzun saçı seviyorum ama bir türlü saçlarım istediğim gibi olmuyor. Saçlarımı dalgalı yapabileceğim başka bir yöntem biliyor musunuz? Yaptıktan sonra salmamasını sağlayacak bir şey? Sprey sıktığımda da fark etmiyor.Dalgalı saç nasıl yapılır?
Dalgalı saç nasıl yapılır? Saçlarıma nasıl şekil veririm?
Valla ben de seninle aynı dertten muzdaribim. Saçlarım pırasa denen saçtan ve ne kullanırsam kullanayım hep düşüyor o dalgalar bir süre sonra. Maşada ya da düzleştiricide ısıyı artırdığımda da saçlarım zarar görüyor ne yazık ki :(
Son zamanlarda Dyson Airwrap videoları izleyip aşık olmakla meşgulüm. Elvin Levinler'i tanırsın, dünyanın en sempatik kadını sanırım :D Her videosunu izliyorum ve saçlarının o doğal, uzun süre dayanan dalgalarına bayılıyorum. Sonra gördüm ki Dyson Airwrap kullanıyormuş.
Videoyu bırakayım senin için de. Gözün gönlün açılsın Elvin'i görüp :) Ne kadar kolay olduğunu görebilirsin, nasıl yapıldığına dair yazılar da geçmiş. Önce kurutucu başlık ile saçlarını kurutuyor, sonra başlık boyutunu seçiyor. Daha geniş, doğal dalgalar için 40 mm kullanmış. Saçlarını ayırıp saçı yakınlaştırıp Dyson Airwrap'e sarılmasını sağlıyor ve sonrasında 10 saniye bekliyorsun. Soğuk havayla da sabitledin mi gelsin doğal dalgalar. :) Maşalarda bu soğukla sabitleme olmadığı için biraz gelinin kız kardeşi saçı gibi oluyor :D
Aşırı ısı olmadığı için bence uzun süre dayanabiliyor. Çünkü saçı yıpratarak şekillendirmediği için saç doğal görünüyor ve haliyle uzun kalıyor. Saçı kendine doğru çekip sardığı için sana başka iş de kalmıyor, normal maşa kullanırken kollarım yoruluyordu :D Bu sebeple en kısa zamanda Airwrap'i denemek istiyorum.
Sen de videoları izler ya da ürünü kullanırsan bana da yaz, konuşalım :)
Ne güzel bukle yaptı saçlarını ya resmen kendi kendine çekiyor saçı kız hiçbişi yapmıyor tarayınca çok iyi su dalgası olur benim saçlarım hiç olmuyor düzleştiriciyle yapıyorum ama anında bozuluyor
@KızTarafı Aynen tam benim işim ya, saçımı dalga yapacağım diye maşayla kolum kopuyor yok kafanın üstünden sar yok tut 30 saniye yok indir firketele bir ton iş. Bu her işi kendi yapıyor sanki :D
@KızTarafı Aynen ve doğal bir görüntü de olmuyor ki, aşırı lüle lüle görüntü yani o şekil ne okula gidebilirsin ne işe. Anca düğüne :D Parmaklarınla dalgaları yumuşatmak gerekiyor o da saçı bozuyor zaten. Sen 1 saat ısı ver, kolların kopsun hop dalgalar düştü. Olur iş mi :D
Çok doğru zaten yanıyor saçlar bir süre sonra şekillendirmeden kullanamaz hale geliyorsun işimiz zor. Bu şekilde işimizi kolaylaştıran teknolojiler ilerler umarım daha fazla
canım aynı problem bende de var annemde de ama yapacağın bişey yok senin saçının yapısı öyle. annemin çok az süre dayanır benim biraz daha uzun ama hep istediği gibi jalamıyor. bazıları suyla bile saçlarına şekil verebilirken bazıların durumu da bizimki gibi. çok güçlü bir jel yada köpük kullanmalısın nca öyle istediğin sonuca ulaşabilirsin ayrıca saçın temiz olmalı. hem biliyor musun benim saçım da düz dalgalı kıvırcık denedim ama inan düz kadar güzel değil düz saçı daha çok seviyorum hem etraf kıvırcıklarla doldu taştı sen olduğun gibi kal yaa düz saç daha güzel :))
bence bu duruma alternatif çözümler arama olduğu gibi kabul etmeyi dene . bende saçlarımın düz olmasını istemiştim yıllardır ama baktım olmuyor . fön çektiriyorum kuaförden çıkarken bozuluyor. bu haliyle kabul ettim . çok daha iyi . yıpranmadan canlı duruyor. düz uzun saçta çok güzel duruyor dağınık toplayınca böylede bi tarz yakalabilirsin bence. benim saçım düz olsaydı öyle yapardım
dalgalı yazdıgını gordum hemen geldım:)ılgı alanım maşalı saçlar goruldugu gıbıde asla salmıyor yada elektırıklenmıyor.nedenını soyleyım bı kere banyodan sonra asla yapma saçını yapıcaksanda elıdorun bu kıvırcık yapanları var onunla agırlastırmayan kremı karıstır sur ama hepsıne tek tek ayrı ayrı.sonra maşanı yap ve dakıkasında hemen spreyı sık cok katı sprey degıl ama.ve emın ol kabarmaz
Benımde saçlarım dayanmıyo.Sacını kurutmadan once şekillendirici köpük sık kurutunca bu sefer sprey sık masa yapıcagın sac tutamına yapmadan once uzaktan yıne sık sonra sacına tamamen masa yapınca tum sacına tekrar sık daha kalıcı olucaktır :D
Yok benımde oyle anca boyle yapınca tutuyo hatta kendı mezunıyetıme dalgalı saclarla gıdıp duz sacla donmustum sonradan kuaforum boyle bı yontem gelıstırdı sımdı tutuyor :D
En İyi Cevaplar