1 yılBir kere kendini zinadan korumayan buraya korumadım diye yazmaz. Sadece kendini korumuş olanlar yazar. Çünkü zina kelimesi bile zina yapanlara ağır gelir bu yüzden bu sorudan kaçıyorlardır direkt ya da bu soruyu eleştirmek isteyeceklerdir zinanın kötülenmesi demek kendilerinin de kötülenmesi demektir çünkü.
Buraya çoğunlukla yapmayanlar yazar arada bazıları yalan yere söylemiş olsalar da çoğunlukla o şekilde olur.
Neyse soruya cevap verecek olursak ben çok zorlansam bile kendimi korudum şükür ki. Şu an sevdiğim biri var ve birkaç yıl a kadar evlilik planlıyoruz. Birkaç yıl daha dayanırsam hiç zina yapmamış olarak evlenmiş Olcam inşallah 🙂44 Yorumla- 1 yıl
Kanka bunların dine alerjisi var başka bişey değil yani. Başka sorulara gelince güzel güzel cevap verirler ama konu din ile ilgili olunca başkasının ney yaptığı seni ilgilendirmez diye boş cevaplar verirler. Başka sorular için de desinler o zaman. İkiyüzlü bunlar.
- 1 yıl
Aynen öyle kesinlikle sonuna kadar katılıyorum, harfi harfine. Dünyevi zevklere karşı o kadar zaafları var ki din kelimesini duymaya dahi tahammülleri yok. Çünkü en ufak bir kısıtlanma bile nefislerine dünyevi arzularına ve şehvetlerine çok ağır geliyor. Dünyevi zevklerden vazgeçmek bunlar için mum gibi erimekten farksız. Mayaları bu şekilde çünkü...
- 1 yıl
Ne diyelim Allah hidayet versin...
- 1 yıl
Aminn
En İyi Cevaplar
1 yılAbla evlenemedim. Kadına tapıyorum. Yaş 37 olmuş. Zina derken iki türlü. Göz zinasi ve fiili zina. Göz zinasi istemezsem de ediyorum. Bazen ayaklarına kapansam kızın anlar mı ki diyorum.
İki kere fiili Zina yaptım. Dayanamadım. Genel eve gittim Eskişehir de. Kan damarda Durmuyor abla. Anlatamam ki? Durması için neler yaptım?
Ne anlatım ki? Zina etmemek için hormon kullandım. Yani kadınlık hormonu aldım. 3 sene kullandım. Erkekliği hissettirmiyor. Duygusal olarak kadın hissi veriyor. Kimsem yoktu. Evlenmek için kaç kıza teklif ettim. Allahı laneti üzenlerine olsun. Her aglayisim onlara dert olsun.
Kızlar bazen öyle özlerim ki, hasret çekerim ki... Diyorsun ki Zina yapma. Abla insanım ben ya. canim çekiyor. Ne yapayım? Hadi yapmadım. Allah'a isyan ediyorum. Rabbim bu kadar emek verdim. İlkokul mezunu adam benden kat kat fazla alıyor. Suçum neydi?
Abla, hangi kız bedenini göstermeden yaşıyor ki? Onlar da haklı. Zina deme bana. Allah olsaydı bu Zina da olmazdı hakkım da yetmezdi. En son Yasemine gittim. Vebali boynuna ki evlenmek istedim. Para yine karşıma çıktı. Lanet olsun lanet olsun.
00 Yorumla
1 yılZina kavramı dinlerin belirlediği bir kavram
Sana zina, bize zevk.
Herkesin hayatı her şeyi farklı
Din
Zinayı yasakladıysa en büyük sebebi hastalık bulaştırması yani Zina kavramı önüne gelenle sevişmek gibi buda hastalık habercisi
Yoksa Zina yasak olmaz
Yani günah bile sayılmaz netice de zevk var
Ancak bu bir irade savaşı
İrade mi yoksa kalp mi galip gelecek yani
İyilik mi kötülük mü galip gelecek meselesi06 Yorumla- 1 yıl
Zinanın yasak olmasının tek sebebi Allah öyle istedigi içindir. Kendi kendine sebep uydurup, zararı olmasa yasak olmadı diye de yine kafandan uydurma bir şeyleri. Zina dediğine göre sorum Müslümanlaraydı zaten görüldüğü üzere. Müslüman olmayanların ne yaptığı beni ilgilendirmiyor o onların inancı
- 1 yıl
Kafamdan uydurduğum bir şey yok.
Kimseye zorla dayatamazsınız dini zina kavramını
Size günah başkalarına günah gelmeyebilir
Allah istedi diye yapmaz bir sebebi vardır
Hiçbir şey boşuna değildir
Dünya o zaman boşuna yaratıldı
Allah sırf kendi istedi diye yarattı isteyeni öldürür isteyeni yaşatırım istersem acı verir istersem bela getiririm
Böyle bir yaratıcı ancak kötüdür
Yaratıcıyı kötü tanımlatıyorsunuz hep yanlış yapıyorsunuz - 1 yıl
Okuduğunu anlamakta sorun yaşıyorsun. Ben Allah öyle istediği için öyle oldu dedim. Kötü tanımlama yapmadım bunu sen uyduruyorsun şu an
- 1 yıl
Bir sebebi olabilir. Birçok sebebi olabilir ama bunu ancak Allah bilir. Kendi kafandan sebep uydurma. Veya bu sebep olmasaydı yasak olmazdı diyemezsin. Belki başka sebepleri var da biz bilmiyoruz? Bunun kararını vermek kimsenin haddine degil
- 1 yıl
Bunu inkar edemem
Ama Allah yaratıcı kötü değildir dedim diye
Kendini Müslüman zanneden cahiller buna bile karşı geliyor demek ki siz Yaratıcıyı yanlış biliyorsunuz
Sebepsiz kibirli nefretçi istediği olmadı diye cehenneme yollayacakmış mış
Böyle bir yaratıcı sadece kötüdür
İyi olamaz
Merhametli hiç olamaz
Benim işim mesleğim profilim ne olursa olsun
Ben bir Yaratıcıyı birilerine anlatırken
İyi olarak anlatırım
Yaratıcı istemiş yaratmış keyfine kalmış
Zina yasak istemiş yasaklamış nedeni yokmuş hırsızlık yasak demiş nedeni yokmuş öldürmek yasak demiş nedeni yokmuş
Her şeyi bir sebebi var
O zaman senin yaratıcın kim ise
Allah olmadığı belli
Boş kötü bir yaratıcı derim ben ona
- 1 yıl
Okuduğunu anlayamadığın gibi kafandan bir şeyler kurup uydurup sanki ben kötü demişim gibi boş ve cahilce yorumlarda bulunmuşsun. Bir de üşenmeden uzun uzun boş konuşmuşsun. Bu kafanda kurmalarla ilgili sana tavsiyen en yakın zamanda bir psikiyatriste görün
1 yılZina deyince cinsel ilişki veya ilişkiye girmeden sadece oral diyorsan koruduğum için devamlı ilişkim olduğu an aldatıldım. Yani sırf bu sebep olmadı, başka sebepler de oldu. Her ilişkimde de değil ama çoğu ilişkimde bundan dolayı aldatıldım. Daha doğrusu sebep de değil , bahaneleri oldu. Çünkü içinde olmasa bahane de aramaz hiç kimse. Ben niye aldatmıyorum? Çok mükemmel oldukları için mi (!) Bir de üstüne “ Sorunu kendinde ara.”,”yetersiz” Benim gözümde bana vermeyen or… Neticede bana vermeyen başkasına verecektir.” gibi şeyler duydum. Onun için en son bayağı bir dolup en sonki ilişkimde beddua ettim. Hâlâ ediyorum aklıma geldikçe. İnşallah iki yakası bir araya gelmez. Ondan sonra da yeni bir ilişki yapmadım zaten. Resmen ilişki denen şeyden nefret eder bir hâle geldim ama elimin, gözümün zinası olmuştur. Neticede evli olmadan başkasının elini tutmak da günah.
13 Yorumla- 1 yıl
Başkalarını boş ver. Sen doğru bildiğin yoldan devam et. Başkaları kendine üzülsün
- 1 yıl
Öyle yapıyorum ben de ama öyle yaptıkça denilen ortada. Demek ki veren yaranıyor diyeceğim de sevgilisiyle ilişki yaşayıp yine aldatılan kişiler de var. Cidden bu erkek milleti denen varlık ne istediğini kendi de bilmiyor yani.
- 1 yıl
Kim ne diyorsa desin o onların kendi problemleri. Değmeyecek insanların sözlerimi takmamak lazım gerek yok
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
62Cevap
- Diğer konusunda 90,4b cevap paylaştı.
u 1 yılzorlasalar yapmam zaten.
10 Yorumla Diğer konusunda 310 cevap paylaştı. Zinâ deyince akla insanın ilk nedense Cinsel İlişki geliyor.
Zinaâ sadece bundan mı ibaret. İnsan Gözüne de, Kulağına da, Ayağına da dâhi Aklına da hakim olacak. Yâ sen de bunlardan hiç zinâ olur mu deyenlere cevabım; Evet bal gibi olur.
Gözü ile her nâmahdeme bakıp Gö Gavvatlığı yapmayacaksın mesela. Zinânın, nâmahremin, sana helâl olmayanın peşinden girmeyeceksin, yanına oturmayacaksın, ne dese sana kulak vermeyeceksin.
Velhâsılı Sinek gibi olup her pisliğe konmayacaksın, tadına bakmayacaksın, kokusunu almayacaksın.
Âhîr zamanda insanlar arası dan bir insanız. Elbet kusurumuz var. Yok deyen yalan söyler. Mesele hatanın farkına varıp yüz çevirmek, Estağfurullah zikrini dile rivân kılmak gerek.11 Yorumla- 1 yıl
Zina diye tabir ettiğimiz şey büyük zina. Diğer bahsettikleriniz de küçük zinalar evet onlar da zina sonuçta yapılmaması gerekiyor. Dikkat etmek gerekiyor. Buna kimsenin itirazı olamaz zaten
- Diğer konusunda 402 cevap paylaştı.
1 yılAh ah içimde ne yangınlar yanıyor, ah ah aklımdan ne edepsiz düşünceler geçiyor lakin bazı arkadaşların düşüncelerini görünce düşüncelerimin onların düşüncesi yanında masum kaldığını , aslında ne kadar masumiyet barındırdığını gördüm. Sadece zinadan korunmak için de değil, evli bir adama sarkmayı kendime yakıştıramam, değerlerime yakıştıramam. Kendime saygım var çünkü. İnsan sadece günah diye değil, değerleri ve gururu olduğu için de ahlaksızlığa doğru gitmemeli.
Feci yakışıklı herifler görüyorum bu arada 😅 İçimde yanan yangınların haddi hesabı yok lakin bana kalıyor düşüncelerim, sonra da puf olup uçup gidiyor.
Herkesin nefsi var ama Allah irade de vermiş, dayanıyorum , dayanabildiğim yere kadar, sıkıyorum dişime, içimdeki tatlı yaramaza dur diyorum, dur kız orada diyorum, uslu dur. Dayanacağız işte, susturacağız içimizdeki azmışlıkları, kendimi öyle çok koruyorum ki beni tanimayanlar bilmiyor bu düşünce dünyamı, mesafeli duruyorum.10 Yorumla
1 yılHamdolsun koruyorum korumayan kefareti hem bu dünyada hem ahirette çekecek sorun yok isteyen istediği yere hazırlık yapsın cennette hak cehennemde hak neyse ki cehennemin adı hala cehennem değişmedi zinanın adı birliktelik olduysa da zina zinadır bilenler için 😃
30 YorumlaDiğer konusunda 465 cevap paylaştı. Büyüğünden korusak kendimizi küçükleri dert allah affetsin küçük görmekte sıkıntı da. Şimdi bir de yapmayanlar ezik görülüyor nedense hep buna maruz kalıyorum korumaya çalışıyoruz diyelim uzak durarak
43 Yorumla- 1 yıl
O ezik görenlerin kendileri ezik haberleri yok
- 1 yıl
Amin
Evlenmeden cinsellik yaşamayı asla düşünmüyorum. Hem zina günah hem de çok özel bir an sadece eşimle yaşamak istiyorum. Kendimi o yüzden muhafaza ediyorum. Kim ne derse desin umrunda değil isterse geri kafalı desinler. Evet geri kafaliyim.
23 Yorumla- 1 yıl
Bu geri kafalılık değil. Aksine vizyon sahibi olmaktır. Bu hayata ne için geldiğini ve neden yaşadığını bilecek kadar vizyon sahibi bir insansın. Allah sayınızı arttırsın
- 1 yıl
Rica ederim 🥰🥰
- Diğer konusunda 426 cevap paylaştı.
1 yılKendime saygı duyduğum için kimseyle beraber olmadım bugüne dek olucaksamda eşimle olurum karşımdaki adamın benimle eşit olmasını isterim herhangi bir dine mensup değilim ama ben başkasıyla olmamışsam oda olmasın ya başka kadınlara dokunduğunu düşünürsem kafayı yerim çünkü
20 Yorumla - Diğer konusunda 303 cevap paylaştı.
1 yılÖyle bir zamandayız ki, kendini zinadan koruyan birine, Sen erkek değil misin? Neden bakmıyorsun, neden şöyle yapmıyorsun gibi laflar eden Ahlaksız insanların sayısı çok fazla
23 Yorumla- 1 yıl
Ya zaten onların ben neyse o gereksizler için ağzımı bozmicam. Boş tiplerin boş lafları onlar. Neden yaşadığını bile bilmeyen vizyonsuzların söylediklerini takmamak lazım
- 1 yıl
Çok haklısın, maalesef böyle ahlaksızların aklını çeldiği birçok gencimiz var; kız veya erkek fark etmiyor, zinanın yaşı ortaokul seviyesine kadar düşmüş durumda. İşin temeli ailede bitiyor ama ne yazık ki ailecek her akşam günümüzün ahlaksız dizilerini izleyerek bir nesil onlara özendiriliyor
- 1 yıl
Maalesef
Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. Nikahımda olmayanın koynumda işi olamaz yapan da kendi bilir ama yapmayanla dalga geçiyorlar ya işte asıl fitil olduğum bu tipler
33 Yorumla- 1 yıl
O dalga geçenlerle asıl ben dalga geçiyorum
- 1 yıl
👍🏻
1 yılBirisi çaya parmağını soksa kirli diyip içmezsiniz ama 50 kişinin dokunduğu bedenlere aşk diyip sarılabiliyosunuz, güzel mide helal olsun. Ben kendimle mutluyum. 😉
12 Yorumla- 1 yıl
Güzel söyledin onu
- 1 yıl
Teveccühünüz efenim.
Banane dünyadan ben kendime bakarım hepimiz mezara tek gircez sonuçta ayrıca temiz birini istiyorsam temiz kalmam lazım ki utanmadan öyle birini isticek yüzüm olsun
18 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
- 1 yıl
Haklısın
- 1 yıl
İnsan önce kendine bakmalı tabiki ama toplum da önemli bir yerde insanı olumsuz etkileyebiliyor
- 1 yıl
Zeka boşuna yoktur insan biraz zekasını kullanırsa etkilemez toplum sadece insanın özündekini meydana çıkarır mesela şöyle örnek vereyim içki kullanmıyorsun ama gittiğin bir ortamda içki içtin şimdi toplummu seni bozmuş oldu hayır tabikide zaten içmek istiyordun ama rahat hissetmiyordun sadece o ortama girince oo herkes içiyor bende içsem kim yadırgayacak ki diye düşündün
O yüzden insanın içinde olcak korunmak karekterli olmak - 1 yıl
Tamam ben buna itiraz etmedim zaten
- 1 yıl
Tabiki öyle. Benim söylediğim şey toplumda bu şekilde düşünen insanların az olmasının sinir bozucu olması. Zeka diyorsun evet bunun için zeka lazım, mantık lazım. Bunların az insanda olması can sıkıcı
- 1 yıl
İlla ki vardır iki tarafta da
1 yılMillet bu soruya niye bu kadar yükselmiş anlamadım. Pis ve haram olan bisey ve insanın kendine saygısızlığı olarak görüyorum bu durumu. Tersi düşünenler benim ilgim dışı...😘
40 Yorumla
1 yılKendine saygısı olan zaten böyle şeylere dikkat eder.. Ben kendimi yeterince koruyorum.. Bu konuda hiçbir insanın bir şey söylemesine müsaade etmem.. Kim ne derse desin herkes kendinden sorumludur..
30 YorumlaBizim ülkemizde batılaşma diye bir özenti git gide artıyor ve evlenmeden olan ilişkiler de artıyordur diye düşünüyorum sadece.
11 Yorumla- 1 yıl
Evet maalesef
1 yılkaçmak gerekiyor ama maalesef zorluklar yaşanıyor artık çok kolaylaştı bu durum
120 Yorumla- 1 yıl
Durum kolaylaşmış olabilir ama bu bir gerekçe olamaz öyle değil mi? Doğru hâlâ tek
- 1 yıl
Tabikide bu bir gerekçe değil ama görüyor ve duyuyoruz örneğin evlilik öncesi birşeyler yaşayalım diye diretmeler zorlamalar alkollü gecelerde vs
- 1 yıl
Öyle biri olursan öyle olana layık olursun. Öyle biriyle evlenmek istiyorsan buyur yap
- 1 yıl
Yapacam veya yaptım demiyorum geneli bu sebeple şehvetin arzusu ve isteği yüzünden düşüyor zaten onu diyorum
- 1 yıl
Ben de öylesin demedim zaten. Öyle olursan dedim
- 1 yıl
Evet ona itiraz etmedim zaten haklisin
- 1 yıl
maalesef herkes şu düşüncede günlük zevk için kendine yazık ediyorlar
- 1 yıl
Evet maalesef
- 1 yıl
Herkes kendine bakacak artık bir kişi toplumu değiştiremez bir toplum bir bireyi değiştirir
- 1 yıl
Herkes önce kendini değiştirebilir
- 1 yıl
Kendimizi tutacağız dünya hayatı yasak ve ödüller ile var olan bir yapıdır
- 1 yıl
Evet öyle
- 1 yıl
Yani bu kadar basite indirgeyemeyiz ama böyle bir yönü var evet
- 1 yıl
Basit değil aslında iğrenç bir durum ama biz bunu hir gördük kendimize
- 1 yıl
Nasıl yani anlamadım
- 1 yıl
İğrenç olan ne
- 1 yıl
Annesine ve kardesine yapılmasını istemediğini başkasına yapması iğrençlik veya diretmesi
- 1 yıl
Evet haklısın
- 1 yıl
👍👍
- 1 yıl
👍🏻👍🏻
1 yılİnsanlar sevişiyorlar diye daha kötü bir yer olmaz dünya. Birbirlerine zarar verirlerse, saygı duymazlarsa olur. Siz isterseniz zina diye adlandırdıklarınızı yapmayabilirsiniz. Ama kimsenin ahlakından mesul olmadığınız gibi, insanların ahlakını yargılama gibi bir hadsizlik de yapamazsınız. Herkesin saygılı olup insanlara ahlak dersi vermek yerine dönüp kendi ahlakına baktığı bir dünya dilerim hepimize.
43 Yorumla- 1 yıl
Bu cümleyi dini bir soru dışında başka sorular için de kullanıyor musun yoksa sadece bu konuya mı garezin var merak ediyorum
- 1 yıl
Hadsizliğe garezim var hanımefendi. Haddinizi bilin ki küçük duruma düşmeyin. Başkasını ahlaksız ilan etmekle siz ahlaklı da olmazsınız. Din cansız herhangi bir şey, benim dinle bir meselem olmaz. Sadece zihniyetlerle meselem olur. Siz de tez vakitte bu zihniyetinizi düzelirsiniz umarım.
- 1 yıl
Ben ahlakla ilgili bir cümle kurmadım. Belli ki sizin bir şeylere alerjiniz var ki kafanızda kurup kurup saldırmaya başlıyorsunuz. Yazık. Sizin gibilere çok üzülüyorum
Diğer konusunda 509 cevap paylaştı. Korudum ve korumaya devam Ediyorum Zaten Evlenmeden Cinsel İlişkiye girenler Ahlaksız Namussuz Sevgili olmak bu hakkı hangi akla hizmet yapıyorsunuz Cinsel İlişkiye Evlenince girilir
20 Yorumla- Diğer konusunda 575 cevap paylaştı.
1 yılBu konuyla ilgili kişisel yorumum. Elhamdülillah Müslümanım ama korunma nedenim kendime ve bedenime duyduğum saygıdır.
20 Yorumla
1 yılKorumaya çalışıuorummm gözden koruyramıyorum maalesef da yaşamaktan evet ama çok zorlanıyorum mahvediyor beni libidom namaz da kılıyorum napçam ga
10 YorumlaDiğer konusunda 3,7b cevap paylaştı. Allah'ıma çok şükür ki o ihtimale bile yanaşmadım hiç
20 YorumlaDiğer konusunda 962 cevap paylaştı. Hemde nasıl çelik yelek zırhlı araç top tüfek evelallah cesedimi çiğner zina giremez içeri
21 Yorumla- 1 yıl
Mdlsmldmdlsmf
1 yılEvet 24 yaşıma kadar korudum ama artık koruyamayacagim dayanamıyorum şu an çevremde kimse yok ortam felan yok o koruyor ama bir çevrem olursa anında sevgili vs herşeyi yaparım dayanamıyorum cidden
06 Yorumla- 1 yıl
Koruma sebebin inançtan değil mecburiyetten o zaman. Ben onu da pek korumak olarak düşünmüyorum açıkçası. Niyet önemli başta
- 1 yıl
Hayır 24 yaşıma kadar hem inançtan hem de eşime sadık olmak için sakladım kendimi
- 1 yıl
Şu an mecburiyetten
- 1 yıl
Bence fikrini değiştirme
- 1 yıl
Doğru diyorsun zaten otomatik oldu bende hareket gerçi bir kız benimle konuşunca eğer evlenmeyi düşünmüyorsam hiç konuşmuyorum geri
- 1 yıl
E o zaman bir zahmet onun için de evlenmeyi bekle öyleyse acelen ne
1 yılKoruyorum. Gozlerim baskasina muhurlu. Kulagim baskasina sagir
10 YorumlaZina sadece yatmak değil bu yüzden çoğu insana koruyamıyor.
10 Yorumla
1 yılElimden geleni yapıyorum gerçek hayatta hiç yapmam ama
10 YorumlaErkekler üzerinde bir baskı var maalesef, bu tür şeylere bulaşmak istemeyen erkekler çevrelerinden büyük baskı görüyor
025 Yorumla- 1 yıl
Başlarım onların baskılarına. Başkalarının lüzumuz düşüncelerine göre mi yaşayacaksınız?
- 1 yıl
Ben de kötü düşünce demedim. Baskıdan bahsettim zaten. Başkalarının baskıları sizi niye bu kadar etkiliyor ki? Yetişkin insanlarsınız. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyorsunuz. Başkalarının baskılarına niye boyun eğesiniz?
- 1 yıl
Alakası yok
- 1 yıl
Gayet de senin inisiyatifine kalmış bişey. Eğer bahane aramıyorsan tabi. Bu dünyaya ne için geldiklerini ve ne için yaşadıklarını bile bilmeyen ve zinaya teşvik edecek kadar vizyonsuz tayfayı asagilamaktan büyük bir zevk duyuyorum. Gelsinler bana baskı yapsınlar da görelim
- 1 yıl
Umrumda değil. Boş yaşayan vizyonsuzlar der geçerim. Bu senin yaşadığın hayatın ne kadar bilincinde olduğuna bağlı. Sen seçtiğin yaşam tarzını başkaları gibi ezik mi görüyorsun, yoksa ne yaptığının farkında mısın asıl soru bu.
- 1 yıl
Bi kere başkalarının senin hakkında ne düşündüğü veya sana baskı ve mobing uyguladıkları konuda ne kadar haklı olup olmadıklarını düşün. Bu mobbingten etkilenmen için haklı olduklarını düşünmen gerek. Ama haklı değiller. Sürü psikolojisine ve medya algısına kapılıp giden ve hayatı böyle boş yaşanan zavallılar aslında. Onların sözlerinden etkilenmek yerine onlara böyle düşündükleri için acımalısın
- 1 yıl
Kadın erkekle alakası yok bunun. Hatta aksine kadınlar çevresel faktörlerden daha da çok etkilenir. Daha ince düşünürüz çünkü ama bu konu bireysel olarak senin hayata bakışınla alakalı. Senin bir çizgin varsa o çizgiye laf eden boş tipleri umursaman anlamsızdır
- 1 yıl
Bu düşünce zayıf karakterli insanların düşüncesidir. Bir erkek düşünce yapısı bu kadar zayıf olmamalı. Bir erkek kendiyle var olduğunu bilmeli. Başkalarının düşüncelerine muhtaç değilsiniz bunun farkına varın.
- 1 yıl
Her erkeğin böyle düşünmediğine de eminim
- 1 yıl
Düşünsün düşünmesin bunu değistiremez, zaten böyle bir erkekle hiç bir kadın birlikte olmak istemeyeceği için varlığını da sürdüremeyecek. Bu zayıf karakter değil, tek başına olmaktan mutluysan dağın başında bir baraka yaparsın orada kimseye eyvallah etmeden yaşarsın. Kimse ben güçlüyüm havalarına girmemeli.
- 1 yıl
Bunun için tek başına olman gerekmiyor. Kendi düşüncene benzer düşüncede insanlarla arkadaşlık kurabilirsin. Zina yapmayanı herkes gör görmüyordur. Her insanın o kadar beyinsiz olduğunu düşünmüyorum
- 1 yıl
Hor* görmüyordur
- 1 yıl
İnsan kendini bilmeli. Sırf toplumda hoş görülecek diye kendini ortaya koymaktan çekinen insanlara saygı duymuyorum.
- 1 yıl
Her yerde istediğin gibi insanlar olmak zorunda degil. Ama bu senin kendini gizlemeni de haklı çıkarmaz. Bir insan yanlış bir düşüncede bile olsa bunu ortaya koyuyor ve kendini gizlemiyor olması takdir edilir bişey. Sırf toplum tarafında hor gorulmemek için kendini gizleyip yalan söyleyen insanlara zerre saygı duymuyorum.
- 1 yıl
Gerçeklerin er geç açığa çıkmak gibi bir huyu vardır. Yalancının mumu yatsıya kadar. Bir gün bir şeyler açığa çıktığında o saygıyı kaybeder
- 1 yıl
Ben sözümün arkasındayım. İnşallah da hiçbir zaman dönmem
- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılYorumlardakiler koruyorum falan demişte bu kadar seks yapan insan niye var o zaman ben anlamadm
07 Yorumla- 1 yıl
Niye koruyayim diyenler, saldıranlar falan da oldu bak yorumlara
- 1 yıl
Okudum tek tük ama dedikleri gibi herkesin kendi hayatı bizi ilgilendirmez
- 1 yıl
👍🏻
- 1 yıl
Ben de soru sordum zaten ilgilendirir demedim. Bu yorumları başka sorular için degil konu din olunca yapıyorsunuz nedense. Neyse
- 1 yıl
Ya ablacım iyi misin sen dinle alakalı bi yorum yazmış mıyım ben sanane kim kimle nerde napıyosa sana mı kaldı
- 1 yıl
Anlamadın belli ki. Hani soru din ile alakalı ya ondan batıyor size o yüzden kim ne yapiyorsa yapar moduna giriyorsunuz. Sanki ben yapamaz dedim. Alt tarafı soru sorduk bu kadar kompleks yapmayın. İstediğim soruyu da sorarım bu da kimseyi ilgilendirmez. Rahatsız olan cevap vermesin
- 1 yıl
@suratsiz_kız En baştaki yorumunu yapmanın sebebini diğer yorumlarını okudukça anladım. Hem ilk yaptığın yorumunla "bu kadar seks yapan niye var" diyerek hem insanların seks hayatıyla ilgili konuşup bu konunun derinine giriyorsun hem de nightwalk a kim kimle nerde ne yapıyorsa sanane diyorsun. Madem kim kimle nerde ne yapmış kimseyi ilgilendirmiyorsa ilk yaptigin yorumu da yapma o zaman. Art niyetlisin
1 yılKoruyorum ama bazen korumasamıydım diye de hayıflanmıyor değilim
13 Yorumla- 1 yıl
Hayiflanma. Başkaları için mi koruyorsun yoksa Allah emrettiği için mi bunun sebebi de önemli
- 1 yıl
Allah için ama bana temiz kız denk gelmez gibi duruyor hislerim öyle yani
- 1 yıl
Geleceği bilemezsin belki denk gelecek ama denk gelip gelmemesi zinanın haram olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Eğer zinadan gerçekten Allah için uzak duruyorsan bu düşüncelere girmezsin
- Diğer konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılEh işte elimden gediği kadar. Netice de göz bu yani ne kadar yaşuklu diye bakıyoss
10 Yorumla
1 yılEtik anlamda evet en azından kendim için. Dini buyruklar için yapmıyorum bunu. Kendi bedenime olan saygımdan.
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılHayır herkes herşeyi yapıyor kimse yalan konuşmasın
03 Yorumla- 1 yıl
Herkes her şeyi yapmıyor. Kendisi yapanlar başkalarını da kendisi gibi zannediyor. Durum bu
- 1 yıl
Yüzdelik kısım çok az yapmayan için
- 1 yıl
Yüzdelik kısmın az olduğu doğru. Sen herkes dediğin için ona itiraz ediyorum.
Biz kendimizle ilgilenelim başkalarının ne yaptığıyla değil
03 Yorumla- 1 yıl
Bu cümleyi dini bir soru dışında başka sorular için de kullanıyor musun yoksa sadece bu konuya mı garezin var merak ediyorum
- 1 yıl
Kiminle ilgileneceğim beni ilgilendirir. Teşekkürler :)
- Diğer konusunda 793 cevap paylaştı.
1 yılEvet evlenme kadar kimseyle birlikte olmadım çok şükür insallh herkes aynı dusuncede olur
10 Yorumla Koruyorum. Topluma da karışmıyorum.
26 Yorumla- 1 yıl
:)
- 1 yıl
Yoo 😂😂
1 yılEskiden çok daha fazla dikkat ederdim. Şu an çok da dikkat ettiğim söylenemez..
01 Yorumla
1 yılAllahım sen beni zinadan, karıların şerli şehvetinden, içe boşlmaktan koru yarabbim.
00 YorumlaDiğer konusunda 851 cevap paylaştı. Maalesef hayır ki en büyük zafiyetim de budur hatta tek kötü yanım
00 Yorumla- Diğer konusunda 555 cevap paylaştı.
1 yılKendimi haram helal her ilişkiden koruyorum
15 Yorumla- 1 yıl
Haram tamam da helalden neden koruyorsun
- 1 yıl
İnsanlar güvenmem gereken son yaratıklar da ondan..
- 1 yıl
Güven konusunda maalesef haklısın. Ben de kimseye güvenemiyorum
- 1 yıl
Hele ki yıl 2024 ise ((
- 1 yıl
😕
Diğer konusunda 678 cevap paylaştı. Faizden koruyabildiğim kadar
11 Yorumla- 1 yıl
İlginç bir cevap
- Diğer konusunda 788 cevap paylaştı.
1 yılEvet ama hoslandiklarim korumuyor maalesef
13 Yorumla- 1 yıl
Kendini sen koruyacaksın. Başkasından bekleme
- 1 yıl
Hayır onlar kendilerini korumuyorlar diyorum benle alakalı değil
- 1 yıl
Ha pardon yanlış anlamışım anladım simdi
- Diğer konusunda 793 cevap paylaştı.
1 yılBen koruyorum genelleme yapılmasın lütfen 🤔🤔🤔
12 Yorumla- 1 yıl
Genelleme degil ama dikkat edenler sayı olarak azaldı bence
- 1 yıl
Öyle haklısın
Çok şükür bugüne kadar uzak durdum inşallah hep böyle devam eder.
20 YorumlaKoru koru nereye kadar insanız. İlk fırsatda elek gibi deleceğim. Kimse gazel okumasın! Ölene kadar bakire/bakir kalan, evlenmeyen bir insan varsa akıl sağlığı yerinde değildir. Kim ortalama insan ömrü olan 60 yıl bu şekilde kalır?
01 Yorumla- 1 yıl
Zina dedik. Evlenince zina olmuyor
1 yılKorumuyorum aq islamdaki saçmalıklarlamı uğraşcz 4 tane kadın alınca zina değil sevdiğin insanla birlikte olunca zina şaşwkdnsğğajdğpwjdjpağosjdjspğakdk aklıma geldikçe gülüyorum
01 Yorumla- 1 yıl
Boş yorum
1 yılEvet çok şükür hiç bulaşmadım. kendimi kısırlaştırmayi bile düşündüm
011 Yorumla- 1 yıl
Yok artık kısırlaştırmak ne alaka
- 1 yıl
Çok alaka
- 1 yıl
Zinadan korunmak için kısırlaştırmak diye bir uygulama yok yalnız.
- 1 yıl
Var anlamadın sen beni
- 1 yıl
Ne yazdıysan onu anlıyorum
- 1 yıl
Evlenmesi imkansız olan insanlar başka ne yapabilirki?
- 1 yıl
Neden imkansız olsun ki evlenmek
- 1 yıl
Benim için öyle
- 1 yıl
Bence yanlış düşünüyorsun
- 1 yıl
Yanlış değil bazı sebebler var engel
- 1 yıl
Peki
Diğer konusunda 4b cevap paylaştı. Korumaya çalışıyorum.
10 Yorumla- Diğer konusunda 624 cevap paylaştı.
1 yılBir kızın elini bile tutmadım
10 Yorumla
1 yılEvt koruyorum kendimi
10 YorumlaEvet fazlasıyla koruyorum
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılKoruyorum özellikle de insanlardann
10 Yorumla
1 yılElime belime dilime hep hakim oldum.
10 Yorumla- Diğer konusunda 729 cevap paylaştı.
1 yılEvet 33 yaşına geldim koruyorum.
10 Yorumla
1 yıldudaklarımdaki zehri Romeo'ma saklıyorum
10 Yorumla- Diğer konusunda 375 cevap paylaştı.
1 yılÇok şükür ki.
10 Yorumla - Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılEvet bu yaşıma kadar korudum.
10 Yorumla Ülkenin halinden başka bir şey düşünemiyorum
10 YorumlaDiğer konusunda 875 cevap paylaştı. Koruyorum dünya daha ķötüye gitti zaten
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılKoruyanlara helal olsun ne diyim
10 Yorumla
1 yılEvet evlenene kadar da böyle devam
10 YorumlaÇok şüküüür 🤲
10 Yorumla- Devamını Gör (52)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası