Ben bir işe alındım, annemin tanıdıkları diye girdim normalde her yere araştırmadan girmem ama boşluğuma geldi ve işe başlayıncada araştıramadım, muhasebe bilmememe rağmen bana öğretip orada kullanacaklarını söylediler, birkaç ay uğraşıp çoğunluğunu öğrendim ama sadece muhasebede değil her şeyi yapıyordum, temizlik yemek dağıtımı çay hepsi, sonra 5. Ayın sonunda bana artık muhasebeci bulduk masayı boşaltabilir misin seni temizlikte kullanırız dediler bende direk çıktım istifamı verdim ama nasıl böyle bi tongaya düştüm onu anlamadım, işin garip tarafı böyle boş bi iş için günde 3 saat yol gidiyordum ve yol parası alamayıp asgari ücretimden veriyordum, 13 saat boyunca adam akıllı yemek de vermiyorlardı, ama o sıralar cidden boşluktaydım hiç bunları hesap edemedim resmen sömürmüş bunlar beni
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Benzer bir hikaye ben de paylaşayım kendini üzme, içimden geldi ama gizlenirsem kusura bakma özel şeyleri çok paylaşmayı sevmiyorum …
Tamam :)
Ben Corona döneminde online bir çalışma düzenim vardı…Dünyanın en büyük Şirketleriyle Projeler yapıyordum Mercedes, Porsche vesaire ve Türkiye’den de çok yaptığım projeler olduğu dönemde yavaş yavaş Corona birimiyle Kurumsal İşe geçiş dönemine geçtim ( Ne kadar yüksek iyi proje ve maddiyat yapsanda , Türk kafası kurumsal iş sigorta kafası oluyor) Ben de Yurt dışından büyük bir iş teklifi aldım 2 tane … biri KPMG diğer de Türkiye’de Büyğk bir Alman Şirketi… Bu arada Halam gil de Ticaret ile meşguller 7 şirket sahibiyet ama internet sitesi vesaire fazla yok be dijitalleşmesi gerekiyor…. Babamın da israrı ile ( ki ben asla Akrabalarla böyle şeylere girmem, gönül bağı benim için özel ve maddiyat dışdır) ama bir türlü ikna edemedim…
Neyse bizimkilerin israrı üzerine Halam gilin yanına girdim 😂… Halam gilde kimseye güvenemiyor zenginler ama işe kimseyi alamıyorlar … bana teklif ediyorlar bende kibarca hayır diyordum..
7 Şirketin Tüm Dijitalleşmesini hallettim, Yurt dışına açıldık…Yurt dışından Türkiye’den Pakistan’dan dünyanın her yerdrn arkadaş ve bağlantılarımı kullanırak maliyetsiz herşeyi yaptım …. Cebimden ödedim küçük maliyetleri ….
Evden çalıştığım için o eski büyük online projeleri de teslim edip Kurumsal düzene geçmiştim ve aslında yurt dışında işe başlamam söz konusuyken Aile israrıyla Halam eniştemin Şirketlerine yardım ediyor buldum kendimi ….
Gelelim Maaşa 😂 Babam tabi hisse verirler vesaire diye düşünüyormuş en baştan beri….
Para konuşmadım ben elbette, çünkü konuşulmadı , Maaş da almadım3-4 ay bizimkiler sinir krizi geçirmeye başladılar çünkü az çok ne kazandığımı biliyorlar projelerden… o ara Halam şu an okuduğum Üniversitenin Aidatı olan komik bir rakam önerdi (Eskiden yardıma gelen ablama (kuzenime) meğer o tarz harçlık vermişler, onu da devlet desteğiyle geri alıyorlar devletten 😂)
Neyse ben tabi bildiğim için böyle olacağını tamamen bizimkilerin hatrı ve beklentisiz Ailem sonuçta yardım niyetiyle girdim bu işe…) 4-5 ay sonunda projeleri bitirip teslim ettim çıktım sarılarak 1 kuruş para almadım… Dijitalleşme ile şirketler büyüdü Eniştem konuşmacı olarak önemli bir iş insanları kongresine çağrıldı…. Tabi bu arada Ablam dediğim Akrabalarda merak ediyormuş kaç para veriyorlar bana diye ona az vermişler ya yiyenler arasında haksızlık var gibisinden 😂 ortada kıyaslık bir durum olmamalı ama enetrresan …Halamda benim için o Para almadaki diyip hava atıyormuş 😂 sağolsun
Ben 4 ay çok büyük maddi açıdan bu mevzudan fedakarlık yapmış oldum ama pişman mısın desem bugün olsa yine yaparım “Aile her şeydir”
Okurken kendimi parçaladım sen yine yaparsın diyorsun, inan sana emeğinin karşılığını bugün çok görenlar yarın sen düştüğünde suratına bile bakmazlar, kimseye acımayacaksın hele akraba, kan bağı diye bir şey yok, ben babama bile güvenmiyorum şu dünyada bir de benim olayları anlatsam bu dediklerimi daha iyi anlarsın
Ben yine niye yaparım diyorum
Çünkü ben bunu bilinçli yaptım yani biliyordum böyle olacağını ama bunları da söyledim yapmak istemediğimi bunu benim tarzım olmadığını baştan hemen belirtin ama ailemi de kıracak bir insan değilim hayatta bazı şeyler vardır
Ben kararlarımı arkasındayım doğru olanı yaptigima inanıyorum. Ben sana katılıyorum bu arada sen senin durumunu çok kınıyorum çünkü sen bir hanımefendisin ve bu şekilde bir davranış nezaket çerçevesine bile de uymazken bu bayağı haddi aşmış bir hareket
Benle alaka olunca ben tabii bir erkek olarak benim yaptığım şey aslında birazcık bir duruş gibi bir şey
o sebeple yani çok fazla böyle şeylere takılmıyorum çünkü niye niye neyi niye yaptığın çok önemli hayatta ve doğru olanı yaptığın zaman bazen böyle şeylerde oluyor
Ki ben maddi oradan bir şeyleri kaybetmiş gibi gözükse de çok farklı şeylerde kazandım sonuç olarakn
Evet haklısın aslında, zaten ikimizin çevresi ve hayat şartları çok farklı, böyle düşünmemiz doğal, en güzeli keşke ben de senin gibi iyi düşünebilseydim ama bir yerden sonra o yetini kaybediyorsun maalesef, hatta bende anlatayım sana
Şöyle bak bir erkek halasına ailesine kızsa ne kada doğru? Ben şimdi burada veya içsel olarak aileme kızsam çok ezikçe olur bence… çünkü ailemin beni değil benim ailemi korumam gerekir en azından sahip çıkmayı bilmem gerekir dimi bir erkek olarak….
Sen de şu var sen pamuklara sarılman gerekir evinin prensesinin ailenin …. Haliyle herkes koruması gerekirken gereksiz çile olmuş….
Farklı yani
Biz şu an kiradayız ve zor geçiniyoruz ama aslında dublex yeni bir evimiz vardı, babam para hesabı bilmediği için sattı yarısı annemin üzerineydi annemde güvenip babasına verdi oda bu paran bana emanet güvende deyip yedi bitirdi, 8 sene sonra öldü ve geriye hiçbir şey alamadık, abimde sabiha gökçendd çalışıyordu 30k maaşı vardı 7 yıl çalıştı ve 1 kurusunu göremedik evde bedavadan yaşadı daha sonra kumar borcu yapıp annemi ikna edip tek arsasını sattırıp hepsini ödetti, (bir ev parası) ve tekrar yapıp tekrar ödemeleri için tehtid etti, kimsede para yoktu vermedi, bu sefer başka bi kadını dolandırdı ve parasını en az 3 yıl vermedi, şimdi dükkan açtı herkes ona zamanında iyilik yapmasına rağmen patronluk taslayıp ego yapıyor en çokta annem iyilik yapmıştır ve gram saygı duymuyor
2 halamda çocukları ve torunlarıda hollandada. Buraya gelirler ve ne maddi nede manevi bir ihtiyacımız olup olmadığını bile merak etmezler, hiçbiri umrunuzda değil sildik zaten, arkamızda duracak dal bile yok hepsi çürük, biz hale geldiysek saflıktan iyi düşünmekten geldik, ama iyilik yaptıklarımız aynısını bize yapmıyor tekmeyi koyuyor
Analiz etmemi ister misin? Ama gizlenmem gerek çok derine giriyoruz …
Tamam olur
Birincisi buradaki anlattığın sorunlu tek insan Ailedeki erkekler
Hem ailedeki erkekler dolandırıcı diyorsun diyorsun şöyle dolandırdı böyle para çarptı diyorsun
Hem de Hollandalı akrabalarımız niye bu tuzaklara düşmedi niye bize bulaşmadı diye onlara kızıyorsun
Hem annene seni işe sokması için yattığı konuşmalardan rahatsızsın hem de annenin yaptığı fedakarlıkları övmektesin
Burada karışıklıklar oluşuyor
Buradaki hatalar da işin doğrusunu sana anlatacak
Burada çözüm şu olmazdı annen seni o işe sokmayıp ya o kızım sen evinde yat mutlu ol boş ver dese işler çözülmezdi
Hollandalı akrabaların gelip para verseydi bir sürü sonra o para da çarçur olsaydı Hollandalı akrabaların da mağdur olsaydı sen gene mutlu olmazdın gene iş çözülmezdi
İşin çözülüp ve mutlu olacağın ve doğru olacağı senaryoyu şu: ailedeki erkeklerin adam olması
O hataları yapmasalar sorumluluk bilinciyle doğru hareketle sakin kalıp maddi konularda yük olmak yerine maddi konuları Çöz çözebilseydiler siz bu durumun zaten yaşıyor olmazdınız
Ama burada da şöyle bir gerçeklik var Türkiye şartlarında erkeklerde de çok büyük bir baskı oluyor…. Daha çok para kazanma hirsi daha çok zengin olmak daha çok aileye bakabilmek yetbilmek o sebeple insanlar yanlış yollara sapıyor parada bu sefer çoğalmıyor tamamen iflas ediyorsun….
Ben hayatımda ailemden hiçbir zaman açlık istemedim çünkü bir erkek olarak bunun bir hakaret olduğuna inanan biriyim
bu ergenliğinden beri böyle, insanınerin enerjisi yüksekse kimseye hesap ödetmez yani öyle bir kaygısı olmaz çünkü bu yani erkek adama yakışan bir durum değil
Maddi olarak güçlü olmak çok önemli aslında ama esas önemli olan altyapı ve karakter yani sen sorumluluk bilincin olursa anneni kandırıp para koparmaya mı çalışırsın yoksa daha çok çabalayıp annene de para mı verirsin
Yani çok haklısın ama akraba konusunda illa tutup kimseye para vermek zorunda değiller ama enazından bizleri bir yere giderken götürebilirler, bizi de gezdirebilirler, bir yere girdiğimizde bir şeye ihtiyacın var mı diyebilirler, maddi manevi halaları olarak yanımızda olabilirler çünkü ben yeğenime böyle yapıyorum, bunu yapmayan insan beni önemsemiyordur ve bu insanı hayatımdan tekmeyi koyarım
Bir de babam şu zamana kadar annemi hiç rahat ettirmemiş bir insan, annem küçük yaştayken öz annesi onu terk etmiş babannesi ona bakmış, sevgiye ilgiye teselliye aç bir insan, ama bende ona veremiyorum çünkü onun dilinden anlamıyorum, hep baba tarafından çekmiş, öbür halam annesiyle çok uğraşmış zaten annem o zamanlar 17 yaşındaymış
Aynı halam aynı zamanda başkasının yaptığı hırsızlık için ablamı farklı senelerde 2 kere babama dövdürdü ama aslında hepsinde o yapmamıştı bu ortaya çıktı, bizim aile hep başkalarına içini anlatır ve onlar da ne derse yapar, millet niye bizim iyiliğimizi istesin sonuçta, ama çok iyi niyetlilermiş gibi hep milletin ağzına bakarlar, zaten annem 55 yaşında ve hala temizlikten temizliğe gidip milletin evlerini temizliyor, inan çok üzülüyorum ama bir şey yapamıyorum çalışsam üzerimde abimin dükkanı var sigortasız işe girmem gerekir, o halaların türkiyede bir perdeye 900 euro verdiğini bizlere anlatırken benim annemin yeri gelmiş kuru ekmeğe muhtaç olduğu olmuş
Bunlar hakkında ne düşünüyorsun
Tek tek gideceğim ama iyi niyetli olduğumu unutma tamamen hani objektif ve doğruları Soyleyecegim sert gelebilir Ama niyetim nezaketsizlik değil tamamen iyi niyetliyim, Tamam mı
Reis akrabalarına olan bakış açın yanlış. Öncelikle anlattığına göre abin annesini dolandıran bir insan. Sizin maddi bir sorununuz yok aslında yaşadığınız dolandırıcı hikayeleri ve kayıplar olmasa maddi kayıplar... Aslında çok böyle ihtiyaç sahibi insanlar değilsiniz. O sebeple beklentiye girmen çok yanlış senin yeğenlerine falan da bir şey yaptığın yok…. Bu kıyaslama yanlış bir yaz kıyas... senin ailen kazandığı tüm parayı çarçur eden ve aslında dolandırıcılıkla kaybeden bir aile bu aileye kimse yardım etmemesi gerekiyor doğru olan bu bence ve inan sen şu an zengin olsan kardeşine de ailene de yardımda bulunma hata olur çünkü Çarçurura falan gidecek belli ki
Bence sen halangile sakın bize para verme demen gerekiyor şu an biz sağlıklı bir aile değiliz bu açıdan maddi konuları yönet emiyoruz demen gerekiyor
Sen istediğin şey aslında halangil de sizinle beraber mağdur olsun yani sen abinden kazık yedin bu kazığı tek başına yaşama halan da kazık yesin istiyorsun beraber acı çekelim istiyorsun
Ya bu hikayede en masum insan bence annen zaten ve annenin değerini bil annene iyilik yap annene acımam annenin ne kadar değerli biri olduğunu fark farkında ol hissettir kadını
Maalesef şu kaynana dünyası Türk kültürü de çok fazla var kaynana görünce bunlar biliyorsun filmler bile var bence görümce diye bir film var onu annenle izleyebilirsin çünkü bunlar travmaları temizlemek için güzel yöntemler olabilir ne olursa olsun geçmişteki travmalar anneni üzmemeli artık
Öncelikle iftira olayı tabii ki kınanacak bir olay bunu tasvip etmiyoruz. Ama şunun farkında olmalısın Sen çok yanlış düşünüyorsun. Bak şunu anlaman lazım tatliş.
Zenginlik Çok büyük bir sınavdır biliyorsun ve bu bir zehirdir aslında ki sen bunu aslında çok güzel tarif ediyorsun Zenginin ne kadar insanları zehirleyebileceğini ve insanları zarar verebileceğini aslında sen bize anlatıyorsun değil mi bu konudada hemfikirsin…. Yani zenginlik iyi bir şey değil çünkü büyük bir sınav ve kaldıramıyor insanların çoğu karakterleri bozuluyorxxxx
Ama şunu unutuyorsun sen farkında değilsin bunun fakirlik de aynı zenginlik gibi büyük bir sınav ve insanlara çok büyük zarar veriyor karakter anlamında eğer onu kaldıramazsa fakirliği yönetemez ise
Bu arada siz aile olarak çok çok çok fakir bir aile yapısınız yok yani yapılan yanlış çarçurlar olmasa ortalama çok rahat yaşayan bir aile yapınız bile var
Hani çok zor annenin yaşadığı şeyleri yaşayan bir dönem bir aile yapınız yok aslında
Ama fakirlik ve konusundaki hırs sana mesela çok mu zarar vermiş ben bunu görüyorum Tatliş
Sen doğru değerlendirme yapamıyorsun ve açık söyleyeyim zenginler kadar aslında zarar görmüş durumdasın yani zenginlere kızdığım bir çok şey farklı versiyonda sende var ve bu üzücü bundan kurtulman lazım insani tarafını güçlendirmen lazım
Sen şu an dediklerime şaşırıyor olabilirsin ben insani olarak güçlü biriyim diyebilirsin ama bu bu böyle bir şey değil senin sandığın ölçüler hep yanlış
Senin anneni falan kurtarma gibi bir vazifen de yok senin ailendeki sorun erkeklerin sorumluluk almaması kimseyi de kurtarmalarına gerek yok sadece olması gereken temel şeyleri olması gerektiği kadar yapsalar yeter
Ama burada da erkeklerde de şöyle bir sorun var zaten çok daha fazlası olsun diye hırs yapıp saçmalıyorlar ya
Normal zaten bu hırs yapıp saçma sapan işlere bulaşmasalar şu an sizin kimseye muhtaç olmazdınız ve kimseyi kıskanacak durumda da olmazsınız AĞırına da gitmezdi hiçbir şey
Olaya bu kadar derinden bakacağını tahmin etmemiştim ama güzel ve doğru yorumlama yapmışsın, okuyup vakit ayırığ cevapladığın içinde ayeıca çok teşekkür ederim. Ama ben hala akrabalarımla ilgili aynı şeyi düşünüyorum, kalpleri kötü kişiler, zor günümde gördüm, varken esirgeyen insanlar bunlar dost değiller, malları çok kıymetli, böylelerinden uzak duracacaksın, ne olursa olsun ailemiz kötüde olsa ben bir çocuğum kimi dolandırabilirim, bir oyuncak almak mutlu etmek zor olmamalı
Sen bir çocuk değilsin
Sen beklenti sahibi bir çocuk
Bu işler işler böyle olmaz ki tatliş sen bir şey beklediğin zaman o karşılığında hiçbir zaman alamazsın hayatta
Onlar da aynı şekilde sizinle alakalı aynı toksik bakış açısına sahiptirR. Aslında sen ailen de empati yapabilen kişi olduğuna inanıyorum ailen yapamaz ama sen daha empati yapıp akrabalarına aşık ol demiyorum ama bu kadar objektiflerinden uzak kalmaman gerektiğini inanıyorum
Sen akrabalarına tek kızmanı sebebi bizim onları dolandırmamız neye izin vermediler
Dolandırmayacağını doldurmayacaklarına kefil olabilir misin olamazsın
Sen kendini şahıs olarak göze alıyorsun ama öyle değil bu bir ailesel duymuyorsun senle bir alakası yok ki
Sana oyuncak alsa annene değer verdiği için babana değer verdiği için yapacak adam
Anneme ve babama değer verdiklerini de düşünmüyorum bunlar maneviyatı da zayıf insanlar, köyde babam hastalandığında altındaki arabayla hastaneye bile götürmemiştir kendi kardeşini, ben öz kardeşine bile merhamet edemeyen insandan şüphe duyarım, bunlar hayatı sadece kendileri için yaşamaya gelmişler, ben sildim hepsini hiçbiri umrumda değil bundan sonra istiyorsalar değişsinler onları tanımıyorum. Ayrıca yine söylüyorum bahsettiğim tek şey içten gelerek bir şey yapmamaları, yani konu sadece maddiyat değil, ben derdimi anlattığımda bile gülen sadece merak eden insanlar bunlar
Ama sen onları savunmamı onlarında açısından bakmamı istiyorsun, bak bizim evimizde beni masadan kovan insanlar sırf balık kılçığı ayıklamayı bilmiyorum diye, öteki de börgıra götürüp 4 kişi içinde 1 tek bana hamburger almamış insan, tamam mecbur değil, ama o zaman tanıdığım biride olamaz
Bu mobbing bu terbiyesizlik… Zaten değersiz davranan insanlar mesafe şart
Bunlar büyük ihtimal senin ailene zarar vermek için seninle onlara onları vurmaya çalışmıştır bunlar tamamen toksik akraba ilişkileri yani tamamen ailene olan rekabetten dolayı sen de kimsenin derdi yoktur
Hadi hamburgerciye gidelim 😂
işten çıktım mı bari
Evet bunu dediklerinde direk çıktım 1 gün bile durmadım