2 3 günde 1 alkol tüketen biriydim.. Inancli, Yardimsever, iyi ve duzgun karakterli, allahin yasak ettigi bir cok seyden uzak duran biriydim..
Bundan 2 ay once karaciger bolgemde şişlik hissettim, doktora gittim ve karaciger yaglanmasi tehsisi koyuldu.. Sizce Rabbim beni sevdigi icin mi bana boyle bir hastalik nasip edip, alkolu birakmami sagladi?
Ve inanmayacaksiniz arkadaslar, alkolu biraktiktan sonra işlerim rast gitmeye başladi.. Ayrica psikolojik ve ruhen de mukemmel hissediyorum
Sizce bunlar bir tesadüf müydü? Yoksa Allah tarafindan mı bana gönderildi?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Alkol içmesine rağmen işleri epey iyi giden birçok insan var dünyada. O yüzden bahsettiğin durumun rastlantısal olma ihtimali de var. Alkolü bırakman ruhsal olarak iyi hissetmene neden olmuş olabilir, ki bu şaşınılmaz. Bu arada tebrik ederim, umarım tüketmeyi sonsuza kadar bırakırsın, alkol gerçekten lanetli bir şey.
Elbette işi rast giden bir cok insan vardir. Ben sadece kendim uzerinden ornek verdim, sonucta herkes farklı :)
Alkol aslinda bilinci etkileyen psikolojik etkileri olan bir ilac, bunu gec fark ettim. Eger benim eski halim gibi sıklıkla kyllaniyorsaniz inanilmaz psikoloji buhrana surukluyor ve depresif etkileri inanilmaz yuksek. Eger fark edio gidemeseydim grade 2 den 3 ve son evre siroza dogru gidiyordum. Sirozlu bireyler de 12 yil yasayabiliyor biliyorsunuzdur. Ve karaciger naklinden baska alternatifi olmayan zorlu bir surec. Allah herkese saglik nasip etsin. Sabah uyaniyoruz ya, birisi bize nasilsin diye soruyor. Her zaman şükur etmeyi bilmek gerekli.
Aynen öyle. Beterin beteri vardır.
Olabilir evet alkol sağlığa zararlı ayrıyetten
Hem de nasil zararli.. seyiye 1 2 derece karaciger yaglanmam cikti.. ve belirti de vermiyor. Eger fark etmeseydim 3 derece ve ardindan siroz a gidecekti.. sirozun ise dönüşü olmuyor. Cok sukur kilo da verdim. Daha iyiyim.
Ne güzel maşallah kurtulduysanız sevindim sizin adınıza. Ben kullanmadığım halde hemen bir rahatsızlıkta karaciğerden şüpheleniyor doktorlar sigara da zarar verir mi karaciğere?
Rahatsizlik hissiyatin tam olarak ne kardesim?
Basım dönüyordu bir ara halsizlik. Hicbir şey yapacak gücüm yoktu resmen. Sonra kötü şeyler oldu büyü bozduran dua dinledim ne olduysa ondan sorma oldu dolabıma c*neler işlemiş. Sirkeyle sildim bütün kıyafetleri çıkardım attım bazılarını. Yikadım. Aylardr hastaydım daha yeni kendime geliyorum. Bu arada karaciğer filmi cektrmedim çünkü alakası yok bence.
Şifa nerden geleceği belli olmuyor iyi ki o video karşıma çıkmış Allah çıkardı belki. En azından aylardır geçmeyen hastalıktan kurtuldum zaten hissediyordum kötü biseyler olduğunu.
Tabi ki Cinler var, Kuranda da geciyor ama bahsettiğin halsizlik, yorgunluk ve bitkinlik, koyu renk idrar hep karacigerle baglantili alakali seyler. Ayni sekilde benim ayakta duracak gucum yoktu bir ara, ve hemen sag gogus alti cizgisinde hafif dolgunluk hissiyati vardi. Ve doktora gittigimde karacigerim kontrol edildi. Karacigerde 1 2 3 seviye yaglanma cesitleri var. 3 den sonra siroza atar ve geri donusu olmaz. Benim karacigerimde 1 2 arasi yaglanma, ve kist vardi (su toplamisti) kist Allaha sukurler olsun beslenme tarzini degistirince gitti.. Hedefim karacigerimin yaglanmasini min. Seviyeye geriletmek..
Simdi gelelim, karaciger yaglanma sebeplerine; Alkol, Fastfood, Özellikle ve ozellikle islenmis seker iceren (sakaroz fruktoz) kola, ice tea ve bir cok icecek... Beyaz seker, Beyaz ekmek, bunlarin tamami karacigeri yaglandirir.. Ic yagi..
Karaciger yaglanmasi nasil azaltilir?
Beyaz ekmegi gunde 2 dilim e dusurerek
Alkol icmeyerek..
Sekeri minimuma dusurerek..
Kola, ice tea tarzi icecekleri hayatindan cikararak..
Cipse dokunmayarak.
Dediklerimi yap, asiri derecede dengeli beslen, kiloluysan kilo ver kesinlikle..
Ve muhakkak doktora gidip kontrol ettir.
Farki goreceksin.. bir organda minimum yorgunluk seni asiri bitkin eder bunu unutma
Teşekkür ederim dikkat edeceğim geçmiş olsun size de
Allah yok bilimsel bir olay bırakınca beynin ve diğer vücut organların doğru çalışıyor doğru seçimi yapıyorsun
Sen varsın da Allah yok öyle mi? Sana göre yok. Bana göre var,
Kolektif bilincte titreşim ile kendiniz yarattınız allahi sadece soyut olarak
Ben sana katılmıyorum. Herkesin kendine gore dogrulari var ve herkes özgur. Kendinden sorumlu.. ben bu konuda seninle munakasaya giremem. Hayirli gunler