Şeriat Arapça'daki şeriü kelimesinden gelir. Anlamı yol ve cadde demek. Şeriat bana göre Tanrı'nın kanunu değil, bir Ortadoğu ve Arap/Yahudi arkaik örf ve töreleridir. Dinden çıkanın öldürülmesi, hırsızın elinin kesilmesi, çocuk yaştaki kızların evlendirilmesi, zina edenin taşlanması veya kırbaçlanması, namazı terkedenin öldürülmesi ya da hapsedilmesi, kadınların zorla ve şiddetle örtünmeye zorlanmaları, bir erkeğin dört kadınla evlenmesi vs. Sizce bunlar gerçekten ilahi kanunlar mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)1 yılÖncelikle tanrı nedir sen onu bir araştır. Ve tanrı senin kendi nefsinden uydurulmuş kanunların olduğu hükümler topluluğunun ilahı olarak taptığın varlıktır. İslam dininin yani İslam şeriatının sahibi ise Allah’tır. Ve kanunları koyan da Allah’tır.
ve bahsettiğin kanunlar ilahi kanunlardır ve o kanunların hükmedildiği toprakları araştır bakalım!! Kaç aldatma var ve buna bağlı olarak boşanma var!!! Bak bakalım bu kanunların yaşandığı dönemde kaç hırsız var kaç kişinin malı çalınmış ve hangi hırsızlar el üstünde tutulmuş!!! Bak bakalım ne göreceksin.
4 kadınla evlenmekte de ayrıca ne sakınca var. Tabi sizin gibi yaşam sürmeler için 1 kişiyle evlen sonra ona yaklaşamıyorsan sokakta kadın çok ne de olsa onlarla ihtiyacını giderebilirsin bu mu adalet!!! Bu mu insanlığa uygun olan!!Allahın kanunlarının hepsi adil olan kanunlardır. Hiç birisinde de adaletsizlik ve selim akıl sahibi olan bir kimse için asla adaletsizlik olarak söylenmeyecek kanunlardır.
demişsin ki benim bireyselliğime saygısı yok diye. Sen ne bekliyorsun sen zina yapmak istiyorsun sana mübah mı olsun, sen hırsızsın sana hırsızlık serbest mi olsun sana? Sen aşk adı altında kızların ırzına geç onları bir şekilde ikna et kandır elde et zina yap sana zina mübah olsun öyle mi?Bunların hangisinde karşı tarafa saygı var sen ve senin gibi kişiler ancak bencilliğinden sadece kendisini düşünen saygısız bir kişi olduğunuzdan toplumun yararına olan bu kanunlar elbette sizin işinize gelmez.
019 Yorumla- 1 yıl
Bireysellik denilen şeyden anladığın seks yapmak mı? Kaldı ki ben hayatımda hiç seks yapmadım ve yapıp yapmamam da kimseyi ilgilendirmez. Şeriatın olduğu ülkelerde hırsızlık yok mu? Hahaha ulan daha dün Ugur Kola Afganistan'a gitti. Adam Peşaver'den Afganistan sınırına girer girmez kapkaça uğradı. Adamın belindeki çantanın fermuarını açıp paraları çalmaya çalıştılar. Ne anlatıyorsun mk sen? Şeriatın olduğu Suudi Arabistan gazeteci olan Cemal Kaşıkçıyı kıyma yaptı. Şeriatın olduğu İran'da devlet petrol paralarını hep Babek Zencani gibi hırsızların cebine indirdi. Halk ise fakirlikten inliyor.
Cevap sahibi1 yılİslamı zerre miktar bilmediğinin İslamı zerre miktar anlamadığının kanıtlarını şu satırlarda ispatladın. Afganistan’da İran’da Arabistan’da şeriatın olduğunu nereden çıkardın? Şer’i birtakım kanunların uygulanıyor olması oralarda Allah’ın kanunlarının tamamen uygulandığı anlamına mı geliyor. Senin ne kadar cahilane bir şekilde de islama saldırdığını da açık bir şekilde ortaya koydun.
- 1 yıl
Hem şeriat hükümlerinin hüküm sürdüğü toprakları araştır hangisinde hırsızlık var dedin. Şimdi de gerçek şeriat bu değil dedin. Gerçek şeriat nerede aga. Bir zahmet yerini söyle de sizi oraya gönderelim siz de rahat edin biz de. Kaldı ki Osmanlı da dediğin gibi tam şeriat devleti değildi. Osmanlı'da genelevleri, içki fabrikaları ve kumarhaneler vardı. Osmanlı padişahı I. İbrahim kendi paşasının karısının bile ırzına geçmişti.
Cevap sahibi1 yılSen İslamı kaynağından değil de insanlardan araştırırsan işte böyle tökezlersin. Sen ve senin gibi güruhlar çok bağnaz taassup ehli kimseleriniz. Ancak kulaktan dolma bilgilerle islama laf atarsınız. Halbuki kaynağına baksan işin aslı da rengimde öyle değil. Ve aynı şekilde bunun adında cehalettir hemde mürekkep cehalet.
Gidecek olanlar bizler değiliz sizin gibi işgalcilerdir burada yıllarca İslam yaşandı hüküm sürdü siz işgal ettiniz buraları ve gidecek olanlarda sizlersiniz. En yakın Yunanistan var sizin gideceğimiz yerlere örnek.
Yine iftira yine iftira Osmanlı son dönemine kadar islamla hükmetti taki en son dönemine kadar. Sonra da senin gibi bozuk zihniyetler ortaya çıktı işte.- 1 yıl
Kodumun s'a'lağı Osmanlı son nefesine kadar İslamla hükmetti diyor. Bir s'ikim bildiğin yok ahkam kesiyorsun bomboş beyninle. Senin Osmanlında daha Kur'an'ın tercümesi bile yoktu, hebele hübele ne anlama geldiğini bilmeden Arap harflerini okurlardı beyni sulanmış hafızlar. Kaldı ki Osmanlı'da halkın %94'ü okuma yazma bile bilmeyen karacahil bir tarım toplumuydu, dinden bile bihaberlerdi. Senin atan Osmanlı değil Anadolu'nun feodal ırgatlarıdır. Sen Osmanlı torunu değil Anadolu torunusun. Türkiye'yi cumhuriyet aydınlatmıştır. Kur'an'ı bile cumhuriyet tercüme etti mk ne anlatıyon sen. Türkler sadece 1000 yıl müslüman kaldı, o da her Türk için geçerli değil. Müslüman olma nedeni de cahil olmaları ve eğitimsiz olmaları, tabi işin içinde kılıç zoru da var. Türklerin tarihi 7 bin yıllıktır ve geriye kalan 6 bin yılda müslüman falan da değildi. Bize Yunanistan'a git dersin ama senin atan İskilipli Atıf haini Yunanlılarla işbirliği yapmıştı bu yüzden de Atatürk onu bir güzel astı. Hadi şimdi s'ik'tir olup gidebilirsin.
Cevap sahibi1 yılSenin de ne kadar anlayışı kı*t dangoz olduğun ne kadar da zır ca*hil olduğun açık ve net! Daha kötülediğin islamı bildiğin yok, hala geçmiş buraya türkülüğün tarihinden bahsediyorsun. Osmanlının tarihi de çok da önemli değil. sen bir araştır islam tarihini. İslam dünyasını kalkmışsın burada bana afganistandan arabistandan bahsediyorsun. senin islam diye zannettiklerin ancak bunlar ki bunlarda islamdan kalıntılarla yaşayan topluluklar. Senin durumun ancak Rasulullah gelmeden önceki cahiliyeden hiç bir farkı yok. ayrıca da osmanlıyı da doğru düzgün bildiğin yok senin senin beslendiğin kaynaklar da olsa olsa yahudilerin elleriyle yazdıkları ya da yazdırttıkları kaynaklardır.
birde diyorsun ki cumhuriyet döneminde tercüme edildi. Kuranın tercüme edilmesine gerek yoktu. çünkü o dönemlerde anlayan alimler vardı ve onlara gidilip soruluyordu anlamadıkları yerleri. sen tercüme edildi de tam tercüme edildiğini zannediyorsun ey bire zır ca*hil seni. Sizin zihniyet incil gibi tevrat gibi Kuranı tahrif edemeyeceğini Kuranı ortadan kaldıramayacağını anlayınca meal yaparak bozmaya kalktınız başarısız mı oldunuz hayır başarılı da oldunuz.
Senin gibi i*tlerin gideceği yerin neresi olduğunu sana gösterdim şimdi senin def*olup gitmen lazım. ayrıca da ne kadar da karakterinin bozukluğuda ettiğin laflardan belli oluyor. Tabi o da kuyruğuna basıldığı için olsa gerek...
Cevap sahibi1 yılÇünkü sizde insanlık diye bir şey kalmamış konuştuğunuz laflar bile pislik dolu. amacınız gayeniz inanları felakete sürüklemek. Her türlü ahlaksızlığın her türlü pisliğin yayılması için elinizden geleni yaparsınız siz. Ve bu yüzden de sizin için İslam kötü gelir neden çünkü İslam her türlü ahlaksızlı yasaklamıştır. ve insana insan olmayı öğretmiştir. ama sizin gibi nasipsizler de insanlığı ve ahlakı bitirmek için elinizden geleni yaptınız. başarısızda olmadınız istediğiniz ahlaksızlık ortaya geldi.
Şimdi sen git kürtaj yaptırmak için zina yapan kadınların kürtajlarına yardımcı ol. ya da onların doğurmaları için yardımcı ol ve onların bakımları ile uğraş tabi gayen bu da değil sen ancak pislikten ahlaksızlıktan beslenirsin. Onları temizlemekten değil...
Yine hırsızlık, uyuşturucu, kötülüklerin anası alkol, hem mala hem ırza tecavüz senin görmek istediğin sahneler bunlar...- 1 yıl
Allah'ın karacahili, uyuşturucudan dem vuruyorsun yorumunda. Sen şimdi Osmanlı'daki uyuşturucu iptilasından da bihabersindir. Osmanlı padişahı II. Beyazıt da padişah olmadan önce koyu bir afyon ve uyuşturucu bağımlısıydı, tam bir keşti. Baktı ki adam ölecek babası Fatih lalayı tehdit edip zor bela bıraktırmıştır. Sonra ise Beyazıt s'a'lağı sofu olup kendine Veli Beyazıt dedirtmiştir. Bunu ise Erhan Afyoncu'nun Truva'nın İntikamı adlı kitabında okuyabilirsin. Bu adam Türkiye'nin en önemli Osmanlı tarihçilerinden. Bu adam da mı Siyonist? II. Abdülhamit döneminde de genelevleri, içki fabrikaları ve kumarhaneler vardı. Hatta II. Abdülhamit bile içki içerdi. Ümit Doğan'ın Yıldız Sarayı'nın İçki Defterleri adlı kitabını oku da bak bakalım gör Yıldız Sarayı'na giren içkileri. I. İbrahim de keyfi olarak kendi paşalarının karılarının ırzına geçebiliyordu. İpşirli Paşa'nın karısını koruyan Varvar Ali Paşa'nın da kafasıni kestirdi. Olm siz neden bu kadar cahilsiniz?
- 1 yıl
Kur'an'ın tercüme edilmemesini savunuyorsun bir de utanmadan. Tabi halk anlamını bilmeden körü körüne inansın, bunu sözde alim denilen sahtekârlardan öğrensin. U'lan sırf kahvehanelerde siyaset tartışılıyor diye padişahın emriyle Ebussuud Efendi denen saray hocası kahve içmek haramdır diye uyduruk bir fetva verdi. Adamlar kendi keyfi durumlarına göre fetvalar veriyor. Bu mu senin saray alimlerin?
- 1 yıl
Ha unutmadan, Afyonkarahisar adlı ilimizin adı neden Afyon bunu araştır bir zahmet. İşin ucu Osmanlı'daki uyuşturucu ticaretine ve uyuşturucu bataklığına dokunacak. 😄
Cevap sahibi1 yılişte başından beri çıkmazda olunun durumun tecellisi yine baş gösterdi!!! Anlayışın kı*t ama bu kadarda kı*t olacağını düşünemiştim. Hangi kaynaktan okuyorsun bu masalları söyler misin?
Kuranın tercüme edilmemesini savunma diye bir şey mi var benim lafımda kı*t anlayışlı insan müsveddesi.. Kuranı ancak o şekilde tahrif edebildiniz diyorum ben sana. Buda elbette insanların dilleri değiştiği için, Kurandan hiç bir şey anlayamaz hale gelindiği için alimlerin katledildiği için. Sen araştır bakalım günde kaç bin tane alimin asıldığını neden asıldığını tabi bunlar senin işine gelmez. O alimler olsaydı o zaman dil değişir miydi düzen değişir miydi? Hiç akledip kafan basmıyor mu senin. İnsanın harfiyle kılığıyla kıyafetiyle uğraşana kadar binlerce alimi asana kadar neden bi ileriye gitmek için adım atılmamış neden amerikanın almanyanın vs gibi ülkerin gerisinde kalmışsın hiç araştırdın mı? Anca boş boş konuşuyorsun siyonistlerin ağzından. sadece anlayışın kı*t değil kafan da kalın...- 1 yıl
Kaç bin tane "âlim" asıldı ve neden asıldı bana kaynak gösterir misin? Ülkenin geri kalmasındaki neden Atatürk cumhuriyeti değil, 73 yıldır ülkeyi yöneten Amerikancı ve dinci sağ partilerdir. Sana kitabın ve yazarın adını gösterdim hala kaynak göster diyorsun. U'lan Atatürk işinde en profesyonel olan adam Elmalılı Hamdi Yazır'a Kur'an'ı tercüme ettirdi senin gibi bir m'a'l ise amacınız tahrif diyor. Bu arada Osmanlıyla ilgili verdiğim bilgilere dair de cevap bekliyorum senden. Hadi hodri meydan. Sloganik konuşma, bilgiyle gel. Sana verdiğim bilgilere dair kitap kaynaklarını da söylüyorum.
Cevap sahibi1 yılyine sen ey kalın ka*fa israil gibi sonradan devlet olmuş bir topluluk genetikte ileri gitmiş sen senelerce kadınların baş örtüsüyle uğraşırken onlar kendilerini geliştirdi. Sonra da kalkmış bir halt becermiş gibi Osmanlıya laf atarsın İslama laf atarsın. boş beleş kalın ka*fa seni...
Cevap sahibi1 yılonca uyudurma kaynaktan osmanlı hakkında yalan yanlış bilgiler okumuşsun oku o dönemin generallerinin paşalarının vslerinin yazılarını. Oku da gör bakalım, araştır öğren kimler neler demiş.
- 1 yıl
Saf s'alak olduğun nasıl belli. Sanki 28 Şubat Sürecinden sonra ülkeyi asker yönetti mk. Yine iktidarı dincilere bıraktılar ne anlatıyorsun sen mk. 28 Şubatçı bazı askerler yönetse ülkeyi ne FETÖ belası olurdu ne de AKP. Senin zeka seviyen laiklik elden gidiyeah diyen kürtaj dede kadar. 73 yıldır ülkeyi dinciler yönetiyor. Geldin olayı nereye bağladın mk. Tam bir karacahil m'a'l be'yinsizin tekisin.
- 1 yıl
Erhan Afyoncu'nun yazdığı kitaba bile uydurma kaynak diyen bir hadsizsin. Adam Osmanlı arşivlerinden siyakat metinlerini bile okuyabiliyor mk. Gerçi sen şimdi siyakati de bilmezsin.
Cevap sahibi1 yılSenin kafanın ne olduğu ortada senin bana ettiğin sözler anca senin ne kadar kör olduğunu gösteriyor. 73 yıldır dinciler yönetmiş miş miş. ne ile yönetmiş 73 yıl bu dinci kişiler acaba. Dinsizlerin yönettiği kanunlarla yönetmediler mi? ayrıca da baş örtüsü sorunu dinsizlerin zamanında mı vardı dincilerin zamanında mı? Ki benim için hepsi de aynı birinin diğerinden farkı yok ama sen at gözlüklerinle baktığın ve bir şeyleri de bildiğini zannettiğin için kafan kof olmuş almıyor bazı şeyleri. Sen şunu incele araştır o kadar alim neden asıldı! ve yıllarca böyle baş örtüsüydü kılıktı kıyafetti saçtı sakaldı onlarla uğraşmaktan bir arpa boyu yol alabildik mi diye onu araştır. Lakin bunları araştırmazsın sen neden çünkü ucu senin zihniyetinin ne kadar bozuk olduğuna gelecek. o yüzden sen burada osmanlıya laf at islama laf at öylece vakit geçirmeye bak kendini kandır. Bu şekilde de ancak sen ve senin gibiler siyonistlerin kö*pekliğini yapmış olursunuz ancak...
- 1 yıl
Türkiye'nin gelişmemişliğini başörtüsü sorunuma bağlaman saçmalık. Başörtüsü sorunu çıkaran askerlerin hepsi yeni yönetim için siyasal İslamcıları başa getirmiştir. Saç sakal başörtüsüyle uğraşti dersiniz sadece İslamcılar mağdur oldu gibi gösterirsin. Oysa sakal yasağından Atatürkçü solcu bir sosyoloji profesörü olan Emre Kongar da mağdur olmuştur. 12 Eylül Darbesinden sonra üniversitelere sakal yasağı getirildi. Emre Kongar ise sakallı biri, benim sakalıma sadece eşim karışıe deyip üniversite hocalığı mesleğinden istifa etmiştir. Yani sadece İslamcılar mağdur olmamıştır. Söylediklerime hiçbir cevap veremeyip her siyasal İslamcının yaptığı gibi meseleyi hemen başörtü mağduriyetine getirmen tuhaf. Kaldı ki ben solcuyum ve senin kötülediğin askeriye hep Amerikayla işbirliği yaparak 1971 cuntasında ve 12 Eylül cuntasında yeni rejim için solculara karşı siyasal İslamcıları başa getirmiştir. Bu arada sana hakaret ettiğim için özür dilerim, ağır sözler kullandım, sinirliydim.
Cevap sahibi1 yılKonu buraya evrildi fakat asıl mesele Türkiye değil. Senin başta islama laf atıyor olman. Benim kastettiğim şey İslam insanı bir kimliğe sokuyor bireysellikten daha çok toplumun maslahatını düşünüyor. Elbetteki bireylerde bu bağlamda kendine çekidüzen veriyor. Zina eden evlinin recm edilmesi diğer evlilerin zina yapmamasına, zina yapacak bireylerin de zinadan vazgeçmesine sebep olmaktadır ve böylelikle de aldatmalar olmayacak boşanmalar olmayacak ve aile korunmuş olacak. Hırsızın elinin kesilmesi demek aynı şekilde başka hırsızların hırsızlık yapmasına engel olacak, hırsızlık yapmak isteyen yapamayacak. Diğer suçlar ve onlara verilen cezalarda tıpkı bu şekilde caydırıcı cezalar. Hiç bir ceza adaletsiz değildir. Hepsi adil ve caydırıcı. Türkiye’nin gelişmemesinin sebebi ise İslamı tamamen ortadan kaldırmak için mücadele verildiğinden gelişim elbetteki olmuyor. Bu da tabii ki siyonistlerin uğraşı. Onların uğraşları yetmediği gibi senin gibilerde onlara yardım etmektesiniz. Elbetteki de böyle bir durumda gelişim olur mu? Kanuni sultan Süleyman zamanında Fransızların çıkardığı dansı nasıl kaldırttığını araştır. yakın tarihte adamlar Resulullah’a laf attı ses çıkaran kalmadı. Ki şu an bu ülkede bile laf atılır hale geldi de ses çıkaran yok.
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 463 cevap paylaştı. Şeriat denen şey olmayan hayali bir Tanrı uyduran çöllerdeki birkaç bedevinin yazdığı kitapta alın bu kanun demeleri sonucu oluşturulmuş, inandırdıkları bilgisiz kitleyi rahatça ikna edip uygulatabildikleri geri kalmış çöl kanunlarıdır. Kanun kitabı dediğin yüzlerce sayfa olur, cilt cilt olur, her suçun bir cezası olur ve neredeyse eksiksiz olur. Sadece birkaç yerde vahşice birkaç cümle kurarak kanun koyulmaz. Atıyorum cinayet üzerine kanun var bu kitapta derler ama cinayete azmettirme, cinayete iştirak, cinayete yardım ve yataklık, cinayet şüphesi, cinayet mahallini bozma, nefsi müdafaa cinayeti, toplu cinayet, tasarlayarak ve planlayarak cinayet vs. vs. kanunlar her ihtimali düşünür, şeriat denen süprüntüde bunu göremezsiniz, üstelik orta kalınlıkta bir kitabın içinde toplasan 2 sayfa kanun namına bir şey çıkmaz bile, anca kendilerini kandırsınlar. Ayrıca şeriat denen zımbırtıda suçlu her daim ceza almaz. En basitinden 5-6 kere bu platformda örneğini vermiştim aynı örnekten gideyim. Hasan gidip Hüseyin'in karısını mı öldürdü? O halde kısasa kısas uygulanır ve Hüseyin'de Hasan'ın karısını öldürebilir. Eee burada Hasan'ın karısının suçu ne diye düşünmeyin, zaten bir dini inancınız varsa düşünmeyin, itaat edin, buna da "iman" diyorlar işte düşünmemenin din adı altındaki kılıfı imandır. Birileri düşünmüş soru sormuş, başlık açmış ama yorumlarda saçmalayan saçmalayana. Zırzop İbni Mace'nin 6 büyük hadis rabisinden olup kutubi sitte'de olduğundan habersiz, sorsan o ne öyle der belki ama fikri var, bilgisi olmasa da olur nasıl olsa, kafalar pırıl pırıl. İslam kaynağından keçi hadisine güvenilmez diyor, şeriat kanunu dediği zamazingonun uygulanış şekillerinin hadislerden feyz aldığını bilmiyor, Taliban Kuran'a göre değil, çoğunlukla sahih hadislerle hüküm veriyor ama bu zırcahil bilincinde değil.
13 Yorumla- 1 yıl
Özellikle Somali gibi ülkelerde hala birileri falancı kabileden birini öldürdüyse o zaman da cinayeti işleyenlerin kabilesinden insanlar öldürülür gibi töreler var. Yorumları gördünüz nasıl zır cahil şeriatçı barbarlar var. Kimi ateistsen öldürülmelisin diyor, öteki şeriatçı açıkça Türk düşmanıyım deyip Atatürk'e sallıyor, öteki de gerçek şeriat bu değil diyor.
- 1 yıl
Bu hastalıklı zihinler genellikle Müslümanlar arasından çıkıyor ne yazık ki, bunlar sonra diyor ki neden sürekli Müslümanlarla uğraşıyorlar, ee Hristiyanlar dinden döneni öldürün diyor mu? Düşünmezler, hani Ayetleri var ya akıl etmez misiniz diye, etmiyorlar işte. Kaç tane böyle saldırgan din var, durup bir düşünmüşler mi acaba. Hristiyan Avrupası orta çağ zamanında barbardı kabul, Kiliseler çağ dışı uygulamalar yaptılar cadı avı gibi, kedilerin katledilmesi gibi ama hatalarından döndüler, bin küsür senedir aynı hataları tekrarlamıyorlar mesela ama başkaları çöl şartlarında uygulanan saçma sapan şeyleri kanun bilmeye devam ediyorlar. Somali örneği güzeldi yani suçun bireyselliğine değinmiştim bende, Kuzey Kore'nin diktatör lideri de tıpkı Müslüman gibi yanlış yapan vatandaşların ailelerini de cezalandırıyor, Müslümanlar bu diktatörü kendilerine yakın hissediyorlar mı acaba. Ateist değil agnostiğim ama hiçbir inanca sahip insan öldürülmemeli, deist veya panteist fark etmez, inancı yüzünden kimse kimseye zarar vermemeli. Barbarları gördüm, utanmadan laik de laik dolamış diline, küfür mü sanıyor din falan mı sanıyor acaba, şeriata karşı laiklik de laiklik diyor acaba laikliği şeriatın rakibi bir çeşit kanun mu sanıyor nedir, Atatürk'e hakaret etmek isteyip paçası yemeyenler laikliğe ve Cumhuriyete sallıyorlar yani birinin Atatürk düşmanı olduğu laikliğe ve Cumhuriyete sövdüğü an çok net anlaşılıyor zaten, kinini hıncını sesli şekilde Atatürk'e kusamıyor, dur bari laiklik ve Cumhuriyete gömeyim diyor aklınca.
- 1 yıl
Hocam şeriatçılar PKK'dan bile daha büyük bir tehlike. Çünkü PKK'nın rejimi yıkmaya gücü yetmez ama şeriatçılar her köşede elini ovuşturmuş bekliyor. Milletin vergilerini AKP denen İslamofaşist hükümet tarikatların vakıflarına aktarıyor. Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden tarikat vakıflarına milyarlarca lira para aktarıldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin mecliste açık açık eğitimde tarikatlarla işbirliği yapacağız dedi. 2017'de evrim teorisini de müfredattan kaldırdılar. Her yerden mantae gibi imam hatip bitiyor. Fakir fukaranın çocuğuna din iman dayatırlar, kendi çocukları ise Batı'da seküler okullarda okur. İliklerime kadar tiksiniyorum bunlardan. Fakir fukaraya din dayatırsa sorgulamaz, böylece yozlaşmış siyasal İslamcı rejimin varlığı devam eder. Ben kökten İslamcı bir çevreden geliyorum, abim koyu Menzil tarikatçısı. Aralarındaki tek seküler benim. Nelere şahit oluyorum bir anlatsam dudaklarınız uçuklar.
Dinden çıkan, düşman olacağı için öldürülür. Senin gibi ateistler en büyük örneğidir, bir kaşık suda boğarsın suçsuz bir Müslüman'ı.
Hırsızın elinin kesilmediği ülkemize bakarak neden kesilmesi gerektiğini öğrenmiş oluyorsun
Şeriat ülkelerinde çocuk evliliği yoktur ama laik Türkiye'de bebek tecavüzcüleri bile bulabiliriz. ya da çocuk evliliği, cinayeti.
Zina eden taşlanmaz, kırbaçlanır. Zinanın özgür olduğu laik Türkiye'de aldatmaların, cinayetlerin ve evliliklerin nasıl sona erdiğini görebilirsin.
Namazı terk eden öldürülmez ya da hapsedilmez.
O örnek gösterdiğiniz Kuzey Avrupa ülkelerinde dahi taciz tecavüzler hatrı sayılacak kadar yüksek. Kadına tacizin, tecavüzün olmadığı ülkeler yine Şeriat ülkeleri. Hatta Kur'an da Tecavüze dair ayet dahi yoktur. Çünkü şeriat varsa bir insan böyle suçları işleyemez.
04 Yorumla- 1 yıl
Öncelikle, ateist değil agnostiğim. Siz müslümanlara bile dininizi biz non-teistler öğretiyor. Şafilik mezhebinde namazı terkedinin cezası ölümdür, Hanefi mezhebinde ise hapistir. Recm cezası İslam'da evli iken zina edene karşı vardır. Hatta Buhari'deki bir hadiste Aişe'nin yatağının altındaki recmle ilgili ayet sahifelerini bir keçi yiyor ve recmle ilgili ayetler yok oluyor. Keçi bu recm ayetlerini yemeseydi şu an recm farz olacaktı. Şeriatın olduğu ülkelerde tecavüz yok mu? Külahıma anlat. Şeriatın olduğu Afganistan'da değil kadınlara tecavüz, fakir ailelerden koparılmış erkek çocuklarına bile Bacha Bazi geleneği adı altında tecavüz ediyorlar. Youtuberların Afganistan seyahat videolarına bak, Afgan erkekler sokakta Taliban rejimi altında el ele dolaşıyor. Bu eşcinseller ise erkek çocuklarına tecavüz ediyor ve Taliban hiçbir şey yapmıyor. Çünkü bu Afganistan'da Peştun geleneği. Şeriat ülkelerin çocuk evliliği yoktur demişsin. Ulan Arap dünyasından videolar izledim, 29 yaşındaki genç 13 yaşındaki kızla evleniyor. Bilmesek bizi kandıracaksın. Suriye'den gelen mülteciler burada çocuklarla evleniyor, Türkiye'de ceza alınca biz Araplarda bu yasak değil, Türkiye'deki kanunları bilmiyorduk diyorlar. Ne anlatıyorsun sen.
- 1 yıl
Bak imam mezhep yorumlarını Kur'an-a mahal edemezsin. Şafii de köpeğe dokunmakta haram, hanefide değil. Bu Kur'an yorumlamadır, ayet değil. Köpeğin haram olduğu Kur'an da yazıyor mu, yok konu kapanır.
Buhari dediğin hadis İbn Mace kaynaklı, yani sahih değil rivayet. 1400 yıldır korunan kitabı Allah bir keçiden mi koruyamayacak bu ahmakça savunmayı hep ateistler yapıyor. Birde Buhari diyor utanmadan.
O kadar cahilsin mi, Bacha Bazi'nin Afgan kültürü olduğunu, İslam'a ait olduğunu bilmiyorsun. Taliban, Bacha Bazicileri kesin olarak öldürüyor.
Bir diğer cahilliğin ve bence cahillikten öte kasten cahil insanları manipüle etme. Arap erkeklerde el ele tutuşuyor, bu İbn. elik değil birbirlerine olan kültürel davranıştır. Arap kültürü yani, eşcinsellikten değil.
Afganistan'ta Bacha bazi değil, bir çocuğu kaçırmanın cezası bile idamdır sen gelmiş taciz tecavüz diyorsun angut.
Bir adamın çocukla evlenmesini İslam'a atfedecek kadar verisiz, kanıtsız kalacak kadar mı düştün.
Laik Türkiye Cumhuriyeti'n de son 2 haftada, bebeğe tecavüz, kadın kasaplığı, cinayetler, tecavüzler baş gösteriyor. Önce aynaya bakacaksın sonra o iftiralarla karaladıklarını dile getirirsin. Gerçi ben dini olmayan kimseyi ahlaklı görmüyorum örneği sensin. - 1 yıl
Buhariyle İbn Mace'yi karıştırdım buna mı taktın? Kaldı ki bu hadis İbn Maceyle Buhari'nin toplamı olan kitap Kütüb-ü Sitte'de bunu da mı anlamadın? Kur'an müslümanlığını savunuyorsan o zaman sen mezhepsizsin basbayağı. Kur'an müslümanları ise şeriatçı değil ama laiklik yanlısıdır. 1400 yıldır korunuyor dediğin kitapta ne Yahudi uydurmaları var sana anlatsam aklın şaşar. Onu da istersen anlatayım. Bu arada Bacha Bazi'ye Afgan kültürü diye yorumumda belirttin sen ise İslam'a mâledemezsin bunu diyorsun. Yorumumu anlayabilecek bir zekâ seviyen bile yok. İslam'a mâleden kim? Sen şeriat ülkelerinde çocuk yaşta evlilik ve tecavüz yok diyorsun. Ben de değil tecavüz Bacha Bazi geleneği bile var dedim. Kaldı ki Taliban sırf kız çocuklarının eğitim hakkını savunuyor diye Malala Yusufzay adlı kızın kafasına keleşle ateş etti. Taliban kadınları burkaya mahkum etti, onların okula gitmelerini ve çalışmalarını yasakladı. Bir işte çalışamayan kadınlar ise ya gizlice fuhuş yapıyor ya da sokaklarda dileniyor. Afganistan'daki ekonomide bir ailede tek kişi çalışarak geçim sağlanamıyor. Çocuk evliliği değil şeriat ülkeleri laikliğin olduğu Suriye'deki Baas rejiminde bile var mk ne anlatıyorsun sen. Afganistan'da hala Baca Bazi yok sanıyor bir de. Umman'daki İbadiye mezhebine mensup sultanlıkta bile eşcinsellik var. Eniştem Umman'da uzun süre çalıştı kendi gözleriyle gördü. BAE'de çalışan bir tanıdığım Pakistanlı İslamcıların kendi aralarında erkek erkeğe ilişkiye girdiğine şahit oldu. Pakistanlı oyuncu ve şarkıcı Atif Aslam Bol adlı filminde Pakistan'daki eşcinsel çocuk tecavüzlerine, çocuk evliliklerine falan dikkat çekti. Filmi izle. Üstelik Pakistan bir İslam cumhuriyeti ve şeriatla yönetilir Ziya'ül Hak döneminden beri.
- 1 yıl
Bir de dinden çıkanın öldürülmesini savunuyorsun, bu da ne kadar ahlaksız ve vahşi olduğunu gösteriyor. Bu arada sen zina var diye laik Türkiye'ye sallıyorsun ama genelevleri Osmanlı'da özellikle II. Abdülhamid döneminde çok yaygındı. Osmanlı Padişahı kendi paşasının karısının ırzına bile geçebiliyordu. Paşanın karısının ırzını savunan Varvar Ali Paşa'yı ise idam ettiler. Sen Osmanlı'yı çok mu şeriatçi sandın?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
1Cevap
Gizli Üye(18-24)1 yıl"Sizce gerçekten " diye bir şey olamaz.
Müslüman olan bir kimse için Kuran'da yazan düşüncesiz gerçektir.
029 Yorumla- 1 yıl
Evet, bayağı bir "düşüncesiz" olduğu belli.
Cevap sahibi1 yılDinlere saygı duymayan bir insandan saygı bekleyemezdim, doğru.
- 1 yıl
Din benim bireyselliğime saygı duymuyorsa ben neden ona saygı kasayım. Saygı peşin verilmez, önce hakedilir.
Cevap sahibi1 yılDin saygı duymuyorsa mı 😄
Dinler henüz siz yokken var oldu.
Din yazılı olan bir kitaptır.
Sen okursun, belki senliktir belki de değil.
Bu tamamen senin o dine olan bakışın ve düşüncelerinden gelir.
Yani demek istediğim, kuralları sana "ağır" gelen bir dine mensup olmak zorunda değilsin. Senin dinin sana benim dinim bana sonuçta değil mi.- 1 yıl
Dinler henüz biz yokken mi vardı? Emin misiniz efendim? Din İslam'dan binlerce yıl önce 12 bin yıl önce Neolitik Çağ'da Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'de vardı. İlk yazı ise 4 bin yıl önce tarihteki ilk medeniyet olan Sümerlerde bulundu. İnandığınız dindeki domuz eti yasağının kökeni bile Sümerlere dayanır. Sümerlerde domuz Tanrı katilidir. Kurban ibadeti de ilk Sümerlerde vardı. Size tavsiyem arkeoloji ve antropoloji kitapları okumanız. Size bir tane tavsiye edeyim: Bilal Toprak - Din Arkeolojisi ve Göbekli Tepe.
Cevap sahibi1 yıl"Siz" kelimesinden kastım sen.
Genelleme insanlıktan bahsetmiyorum.
Saygıdan ötürü yabancı insanlara siz diye sesleniriz ya hani.
Bende size dini aracı kılmadan direkt kendisinden okuyarak öğrenmenizi öneririm.
- 1 yıl
O zaman dinin benden önce olması neyi değiştirir? İslam'dan önce de Hıristiyanlık, Budistlik, Hinduizm ve Yahudilik vardı.
Cevap sahibi1 yılDin bana saygı duymuyor dediniz, bende buna karşılık din zaten uzun süredir var olan bir konu.
Saygısız gelen bir şey varsa ortada o sizin kendi düşüncelerinizin uymadığı dine olan bakış açınızdır demek istiyorum.
🤦♀️
Cevap sahibi1 yılZaten din sadece İslam'dan ibaret değil, ben din derken var olan tüm dinler adına söylüyorum.
- 1 yıl
Din olarak ben sadece Budizm'e saygı duyuyorum. Geleneksel İslam, Hırisriyanlık ve Yahudilik gibi İbrahimi dinlere saygı duymuyorum. Ne var ki şu an İslami bir rejim olsaydı ifade hürriyetim olmayacaktı ve sırf dinden çıktım diye öldürülecektim. Bunu peygamber söylüyor.
Cevap sahibi1 yılGeçmişte insanlar islam ibadetini bile gizli yapıyorlardı.
İslam guraba dinidir.
Yani o zamanlar hayatlarını üzerine atadıkları din için katı kuralların olması bana normal geliyor.
Tabi ki şu an her ikimiz farklı görüş ve inanışlara sahip olduğumuz için saatlerce tartışsakta anlaşamicaz.
Kafirun suresini size armağan ediyorum.
Müsait olduğunuzda anlamına bakabilirsiniz.- 1 yıl
Kafirun Suresini ezbere biliyorum ve direkt Arapça'dan da tercüme edebilirim. Arapça bilgim mümkün mertebe var. Bu arada sizin bu değerlendirmeniz tarihselcilik ve Fazlurrahman sınıfına giriyor ve reforma açık olduğunuzu gösteriyor. Özellikle neden geleneksel İslam'a saygı duymadığımı belirttim, Mustafa Öztürk'ün anlayışı gibi reforme edilmiş İslam'a saygı duyuyorum sadece.
Cevap sahibi1 yılReforme edilen islam, islam değildir.
Direkt modifiyeli din daha kolayıma geliyor diyebilirsiniz.
Neyse fazla uzatmak istemiyorum.
- 1 yıl
Zamanına göre katı kurallar eklenmesini tarihselliğe bağlamanız reformistlerin ve tarihselcilerin görüşüdür. Kendinizle çeliştiniz. Aksi takdirde statik katı görüşleri savunmanız gerekmektedir.
Cevap sahibi1 yılBakın, islam kolay bir din değildir.
Kolay bir din olmuş olsaydı insanlar bu kadar bu dinden nefret etmezdi.
İslamın kendisi, kuralları ve şartları eşliğinde yaşaması çok zor ve ağır bir dindir.
Bu nedenle islamın şartlarının zorluğunu bahane alarak, başka insanların fikir ve düşüncelerini dinleyip, islama karşı farklı görüşler edinen kişi sayısı oldukça fazla.
Sorunuz, şeriatın Tanrı kuralı olup olmadığı ile alakalıydı. Cevap olarak evet dedim.
Fakat bu dönemin kendine "müslüman" diyen insanlarının çoğu müslüman değildir.
İslam bu kadar oyuncak ve gevşek bir din değildir.- 1 yıl
Kişisel ahlak ve ibadetletle ilgili İslam rükünleri bana hiç zor gelmemişti bir zamanlar müslümanken. Her sabahın sabahın köründe bile camiye giderdim heyecanla. Ancak siyasal İslam, şeriattaki toplumu ilgilendiren katı kurallar, İslamcıların Atatürk ve cumhuriyet düşmanlığı, müslümanların hala bu 21. Yüzyılda rönesanslarını gerçekleştirmeyip skolastik düşüncelerini devam ettirip Ortaçağ karanlığında kalmaları gibi hususlar beni İslam'dan feci şekilde soğuttu. Aklı başında tanıdığım müslüman sayısı bir elin parmağını geçmez. Benim abim de koyu bir tarikatçı. Çevremdeki insanlar hep İslamcı. Bu sorumdaki bir görüşe bakın, adam bana ateistsin diye öldürülmen gerekir diyor açık açık. Bu kafada milyonlarca müslüman var Türkiye'de.
Cevap sahibi1 yılİslamın tek kuralı namaz değildir.
Bir çok kuralı bulunmaktadır.
Kaldı ki Atatürk'e müslüman diyen bir insan müslüman olamaz.
Bu insanlar, müslüman maskesi altında oynayan kişilerdir.
Ki islam her zaman tarikat ve mezhep demek değildir.
Her önüne gelen islamın birazını alıp birazını nefislerine göre değiştirip bir tarikat kurdu. O tarikatları ise müslümanlık adı altına yürütüyorlar.
Şeriata göre ise müslüman olmayan birini öldürmeden ona 2-3 defa islamı kabul edip etmeyeceğini sorun diyor.
- 1 yıl
Hocam sorsalar neye yarar? Adam dinden çıktı işte rahat bıraksınlar. 3 defa sormaları ise seni öldürürüz diye söyledikler tehdit uyarısı. Atatürk'ün müslüman olmamasından da gurur duyuyorum. Müslüman olsaydı şu an bu ülke daha gerilerde olurdu. Atatürk kendi döneminde bile evrim teorisini biliyordu, üzerine bir sürü okumalar yapmış. O seviyede aydın bir adam Abdullah Cevdet gibi Garpçılar grubundan olan aydınlardan var. Onun dışında Osmanlı halkının %94'ü okuma yazma bile bilmeyen karacahil feodal din-tarım toplumuydu.
Cevap sahibi1 yılİslam hak olan dindir ve bunun için yaşıyoruzdur.
Mantık bu şekilde, o nedenle benim dinime tabi değilsen cezalandırılmalısın tarzı kuralların şeriatta olması normal geliyor.
Atatürk'e gelince, o kadar İslam düşmanı bir adamdı ki adını Kamal olarak değiştirdi.
Hakkında konuşmak istemiyorum.
Sadece Türk halkının hâlâ o adama müslüman demeleri büyük ahmaklık.
Bu arada yorgun olduğum için şimdi yatıyorum, olur da bir şey yazarsanız yarın müsait olduğum bir an dönüş yaparım.- 1 yıl
Bu bilgiyi Kadir Mısıroğlu'ndan mı öğrendiniz? Kamal kalen demektir ve Mısıroğlu denen şarlatanın dediği gibi de İbranice'de put demek değildir. İbranice'de put anlamına gelen iki kelime vardır: elil ve pesel. Nitekim İslam düşmanı dediğiniz Atatürk olmasaydı şu an Türkiye müslümanların yaşadığı bir ülke bile olmayacaktı. Atatürk'ün gerçekleştirdiği ulusal kurtuluş mücadelesi sayesinde Türkiye'nin batısı Büyük Yunanistan'ın, doğusu ise büyük Ermenistan'ın bir parçası olmaktan kurtuldu. Atatürk müslüman değildi, Arap dininden de hazzetmezdi fakat Atatürk dini inancı toplumdaki bireylerin vicdanına bırakmıştır. Üstelik Atatürk laikliği getirmesine rağmen Diyanet'i kurmuştur ve ilk defa Kur'an'ı tercüme ettirmiştir. Gerçek laik sistemde ise din adamının maaşını devlet ödemez. Fransa'daki laik sistem böyle. Atatürk bile Türkiye'de laikliği kısmi getirdi ve Anadolu topraklarını kendisi müslüman olmamasına rağmen Rum ve Ermeni ayrılıkçılardan mübadele ve tehcirlerle temizleyip müslümanlaştırdı. Sırf kendisi müslüman diye de bu adama bu nedenlerden dolayı minnet duymamak ahlaki bir sorundur diye düşünüyorum, eğer ki ülkenizi seviyorsanız tabi.
- 1 yıl
Kamal kale demektir* -düzeltme. Madem o kadar İslam düşmanı o zaman adından Mustafayı niye silmedi?
- 1 yıl
Sırf kendisi müslüman değil diye de* -düzeltme-
Cevap sahibi1 yılBen Türk değilim, Türkiye'yi de sevmiyorum.
Fakat bu övdüğünüz "Atatürk" küçük kız çocuklarına içki içiren, imamları ise astıran bir adam.
Gelip bana o adamı övmeyin rica ediyorum.
Her insan oturduğu yerde askerlere emredebilir değil mi.
İslam düşmanı Yahudi bir adamın teki sadece.
Aynı atatürk olmasa anneniz belli olmazdı diyen ergenleri anımsattınız bana.
Neymiş, hüküm ve hakimiyet insanlarınmış 😂
Gelip en büyük İslam düşmanı adamı bile övdünüz ya..
Neyse, zaten sizde onun izninden giden başka bir İslam düşmanısınız doğru.
Neyse dediğim gibi başım ağrıyor.
Yarın devam edelim.
İyi geceler.- 1 yıl
Muhtemelen nicknameiniz EtnikBizansRumu. Sizi hatırladım. 😄 Atatürk hangi imamı astı bir söyler misin? Lütfen isim ver. Vermezsen ahlaksızsın ve ben de hangi gerekçeyle astığını söyleyeceğim sana. Tabi bir de emretmek kolay demişsin, adam Libya cephesinden gözünden yara aldı şarapnel parçasıyla, Çanakkale cephesinde ise göğsüne mermi isabet etti. Hem Türk düşmanı, hem şeriatçı hem de tarih cahili. Iyy, iğrenç bir karışım doğrusu.
- 1 yıl
Atatürk yahudi değildi. Atatürk'ün soyağacını Osmanlı Arşivlerinden Mehmet Ali Öz adlı imam bir tarihçi ortaya çıkardı. Atatürk Konya'dan Selaniğe göçen Türkmenlerdendir. Aynı zamanda yahudi deyip aşağılayarak antisemitizm yapıyorsun ırkçısın işte.
- 1 yıl
Bu arada profilinden gizliyi kaldır. Kim olduğunu biliyorum. Ailen de Türk. Bunu da biliyorum.
Cevap sahibi1 yılÖncelikle bahsettiğiniz kişi değilim.
Bana isim ver diyorsunuz fakat sanki kendiniz o zamanlarda ve o anlarda bulunmuşsunuz gibi hikaye anlatıyorsunuz.
Neredeyse şu renkte bir şeyin üzerinde oturuyordu diyeceksiniz.
Okuduğunuz veya dinlediğiniz kişilerin saçma ve yalan cümlelerine inanıp burada istediğinizi söylemekte elbette ki özgürsünüz.
Fakat saygının bittiği yerde pislik başlar.
Görüyorum ki sizde saygıyı elinizde daha fazla tutamamışsınız...
Kafanıza göre bana bir kimlik, birde nam takıyorsunuz...
Sadece yazık demek istiyorum...
Cevap sahibi1 yılHâlâ kim olduğunu biliyorum diyorsunuz 😂
Gülmek iyi geldi gece gece.
Siz hayal dünyanızda yaşamaya devam edin 🙏🏻
Ben ise uyku moduna geçiyorum.- 1 yıl
Eğer o bahsettiğim kişi değilseniz ve dürüstseniz kısa süreliğine gizliliği kaldırın da göreyim. Şeriatçi ve Türk düşmanı bildiğim bir sen varsın çünkü bu sitede. Yaş aralığın da uyuyor. 20 yaşındasın. Atatürk madem imamları astı o zaman arkadaşı olan imamlardan Rıfat Börekçi ve Elmalılı Hamdi Yazır'ı neden asmadı sence? Bir de oturduğu yerden emrediyordu deyip savaş sanatını küçümsüyorsun. Adam ise Libya'da ve Çanakkale'de ölümden döndü ne anlatıyorsun sen? Bir de Yahudi diyorsun, Mehmet Ali Öz - Atatürk'ün Soyaģacı adlı kitabı oku bakalım öyle miymiş. Atatürk çocuğa içki içirdi diyorsun senin inandığın peygamber ise 6 yaşındaki çocukla evlendi peki sen buna ne diyorsun? Tarih bilmeyen iftiracı bir müfterisin.
1 yılEvet Allah'ın kanunları
01 Yorumla- 1 yıl
Tamam.
Sığırları kandırma kanunudur
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?