- Selin
- Deniz
- Adel
- Alina
isimlerini düsünuyorum ama karar vermedim sizin bildiğiniz başka isimler varsa öneri de bulunun lütfen.
isimlerini düsünuyorum ama karar vermedim sizin bildiğiniz başka isimler varsa öneri de bulunun lütfen.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Siz gerçekten isteyerek isim değiştirebileceğinizi mi zannediyorsunuz?
Google den baktım mahkemeye dilekçe yazarak değıştırebileceğimi söyledi. Siz neden öyle söylediniz ki.
Mahkemeye dilekçe veriyorsun doğru da mahkeme değiştirmek için 40 tane şartı var. Adın Selin. Ben bunu sevmiyorum Selma yapcam diye gidip mahkemede isim değiştiremiyorsunuz
Bu kadar şeyi biliyorsanız nasıl onay alıcağımıda biliyorsunuzdur. Anlatırsanız sevinirim.
İsmin ne? Neden değiştirmek istiyorsun bana onu bi söyle önce
Şerife. Ismimi sevmiyorum. bi de üniyi yurtdışında okucam, telafuz edemezler. sorun yaşamak istemediğim için değiştirmek istiyorum.
Değiştiremezsin muhtemelen. Pek mümkün değil. İsmimi sevmiyorum diye bir bahane mi var? O kadar kolay değil.
Kanunu söyleyeyim. İsim değiştirme, Türk Medeni Kanunu’nun 27. maddesine göre, ancak haklı sebeplere dayanılarak hâkimden istenebilir. Dolayısıyla dava ehliyetine sahip olan kişiler, haklı sebeplerinin bulunması halinde isim değiştirme davası açabilir.
Haklı sebep olarak görülen şeyler ise genelde İsmin gülünç olması,
Çirkin bir ada sahip olmak,
Ahlaka aykırı ya da iğrenç bir ada sahip olmak,
Telaffuzu güç bir isme sahip olmak,
Kişinin başka bir isimle sosyal çevresinde tanınması,
Din ve uyruk değiştirmeye bağlı isim değişikliği başvurusu olması,
Çok sayıda kişinin aynı adı kullanmasının açacağı karışıklık,
Kullanılması yasak ad ve soyadına sahip olmak,
Aileden birinin suç işlemesi. Gibi şeyler.
Eskiden Çalıstigim iş yerinde bir kız vardı. Kızın ismi kevsermiş resit olunca babasıyla gidip avukata dilekçe yazdırmışlar kabul olmuş ismini berfin diye değıstirmiş. Bende ismim cirkin bir isime sahibim gerekçe olarakda bunu sunarım. Bir şansımı deneyeyim. Allah'ın izniyle onay alırım inşallah.
Üsenmeyip yazdığınız için teşekür ederim.
Değiştirme boş ver
İsmimi beğenmiyorum bi de ismimin baş harfı "Ş" yurtdışında üni okurken çok zorlanırım.
Karaca
Soy ismim kara olmasaydı olabilirdi. Güzel isim
Deniz güzel
Bak yap, Araplar çok güzel telaffuz eder
Sara da olur
Selin