Trakya denince aklınıza gelen ilk şey nedir?
Bir Trakyalı olarak sormak istedim bu soruyu :) Bakalım siz neler düşünüyorsunuz Trakya hakkında?
Bir Trakyalı olarak sormak istedim bu soruyu :) Bakalım siz neler düşünüyorsunuz Trakya hakkında?
İlk olarak özgür insanlar, (yani kısmen, bireysel olarak) geliyor aklıma.. Hiç muhafazakar partilere oy vermedikleri ve CHP'nin İzmir'den sonra ikinci kalesi, geliyor.. Tekirdağın rakısı aklıma gelir, meşhur Edirne peyniri var ayrıca.. Yiyeceklerden açılınca, Tekirdağ köftesi es geçilmez zaten..
En önemli özelliği insanlarıdır bana göre..O hoş şiveleri ile hareketlerindeki rahatlık ve güler yüzlü tavırları ile ülkemizin ayrı ve çok güzel bir rengini oluştururlar.. Düğünleri de pek bir renkli olur ve oyunları da çok hareketli ve eğlendiricidir..
Harika insanlardır Trakyalılar.. :))
Edirne ve yağ kokan havası...Bir de çok anlayışlı seyyar satıcı bir teyze...Hatta bembeyaz giyinmiş Keskin Bıçak'ı söyleyen hafif Roman bir adam...
trakya denince aklıma ilk olarak hatunları geliyor. Trakya'nın kızları vücut hatları olsun, fiziği olsun genelde güzeldir. Trakya'nın kızları gerçekten güzel. Yemek olarak tabiki edirne ciğeri geliyor aklıma. Bir de orada bir gece kulübüne gitmiştim acayip eğlenmiştim millet zaten orada sağlam öğle akşam yatsı oyanama modunda 46 insan da çok bu arada :))
Trakya ama hangi trakya Tekirdag kırklareli edirne ?
Hepsi aynı degil biraz degişik cünkü.
Tekirdag da 3 senem gecti ve istanbul yolu üstünde oldugundan tam trakya gibi gelmiyor. daha cok edirne ve kırklareli öyle sanki.
Şiveden tut herbişiyeyi süper. EVreşe yolları bile dar ya
Cevap
31Cevap
Sanırım niyetli olmamdan mütevellit
EDİRNE CİGERİ
TEKİRDAĞ KÖFTESİ ve RAKISI
Bide;
Karşılıklı anlaşarak ayrıldığım 1845 numaralı edirneli eski sevgilim. geliyor aklıma.
batili olduklari icin kendini begenen insanlar gelio aklima :D "ayyy biz avrupaliyiz """ demelerii :D haha
ben hic daha öyle bisey duymadim :) sen herhalde cok akasya duragi izledin :D ordaki osman aga der hep bunuda genelde
sende oyle bi yorum yapiorsunki sanki butun trakyalilari taniyorsun... herkes ayni degil. sen duymamis olabilirsin ama ben cok duydum ;) kendi tecrubelerim bu kanaati getirdi. haha
sanırım istediğin, beklediğin cevap "güzel kızlar" olmalı... ama üzgünüm cevabım "ciğer" :))
alakasi yok :) benimde ilk tekirdag köftesi gelir mesela bak canım istedi simdi :D
otobanı geliyor, sağda solda sapsarı tarlalarıyla :)
ay belanızı vermeye. yarın ilk işim köfte yemek. gece gece düşürdünüz aklıma :)
roman havası :) hatta simdi bile oynayasım geldi :)
Sanırım alkol. Ardından da Ecem diye bir arkadaşım.
Güzel yerler ,Hoş şiveler ,sıcak kanlı insanlar ,bol çekirdek çitleme :)
harbiden direk guler yuzlu yasamaktan keyif alan insnalar canlanio gozumun onunde.. biraz alkol takviyesiyle tabi ama o kadar olur=))
benim bir trakyalı olarak türkiyenin hiçbir yerinde olmayan özgürlük aklıma geliyor ve tabi güzel kızlarımız:)
aklıma edirne sözcüğünden başka bişey gelemez zaten görmedim
Bir oturuşta 2 büyük içebilen insanlar,yaşanabilecek çok şirin yerler =)
universiteyi orda okumak istedim tercihlerimin en tepesine trakya universitesini yazdim ama kismet iste olmadi ama gidip gormek isterdim
yaşanılası yer,güzel insanlar..
BİRİNCİ OLARAK MEMLEKETİMMMM
İKİNCİ OLARAKTA SPARTAKÜS
Küfte, rakı bira 9/8 oyun havası peynir helvası sucuk. uçmak dere, Şarköy peynir helvası osman aga.
rahat içen insanlar, beyaz tenli, açık renk saçlı, tatlı kızları.. :)
Kendim, ailem, çevrem herşey geliyor..
abe kaynana kudur kudurrrr
e arfini söylüyümüyolar be aaa :))
rakı-kapıkule-romanlar-üj bej-ayçiçeği...
Keşan ve trakya insanının güzel şivesi :)
romanlar ve trakya şivesi
göçmenler zeytin peynir...
‘Yok beya’ kelimesi 😂
a be otur kızanım yapayım sana bi kahvecik :D
asan,üj bej,bea,amburger
Abe kaynana naptınn bizeee naptın bizee...
ilk ayrılık :( ve üniversite
Rakı, kapıkule kuyrukları.
romanlar ve trakya üni
Spartaküs
Kopilim-Kızanım-ÜJ BEJ :=))
9/8
romanlar:)
rakı (:
Çingene
şivesi çok tatlı :D
Uzunköprü=şarap :)
zeytinyağı