Annem 3 ay önce evlilik dışı yaşamaya başladı. Ev benim üzerime. İkametgahı hala oturduğumuz evde. Eşya almış ve benim oturduğum evi göstermiş adres olarak. Aldığı yerden ödemezseniz avukata verilecek diye kağıt geldi. Anneme ulaşamıyorum. İcra gelir mi?
Cevabın nedir?
İcra , adres gösterildiği için gelir ama gelen avukata ve polise , kişinin bu evde yaşamadığını , evin ve içindeki tüm eşyanın sana ait olduğunu , kapının önünde tapu ile ispatlarsan içeriye adım atılamaz. Dolayısı ile icra edilemez hiç birşey Ama annen arananlar listesine girer.
18 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkürler ikametgah benim oturduğum evde gözüktüğü için tedirgindim. Kendisine ulaşamıyorum
- +1 yıl
İkamete bakıp haciz olmaz, kapı no 1 ile 7 birbirine benzerse , dikildiği kapıda mı icra yapacak , ya da adres verirken sadece daire no başka ise girip eşya mı kaldıracak? Ayrıca arkadaşın konusu şiirket batıkları değil , şahsi malına gelebilecek icra..
Ancak sonradan yazılanlara gore , henüz sadece satıcıdan uyarı gelmiş , daha bir hareket yok - +1 yıl
Annesinin ikameti kizin evindeymis ve dogal olarak adres olarak orayi vermis. Okudugunu anlamakta ciddi sorun yasiyorsun. En uc ornegi vererek hapis cezasinin kaldirildigini anlatmak istedim. Kisisel borcta da oyle bir sey yok. Heee borcum vardir deyip gelen tebligati imzalayip odeme sozu verirse kisi, iste o zaman borctan dolayi degil dolandiriciliktan dava aciliyor. Kafa yormayip etrafa gulucuk atmaya devam edecemismisim. Cok biliyorsunuz ya her seyi ahahhahhhahhah
Soran+1 yılEşyalar benim evimde değil , alındığından bile haberim yoktu. Bana ait olmayan borcu ödemek istemiyorum. Kendisine ulaşamıyorum. İkametgahı benim evim gözüküyor kayıtlarda. Kendisine ulaşamıyorum. İmam nikâhıyla yaşıyor.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılGecmis olsun konuyla ilgili bilgi sahibi olmadigim icin yanlis yonlendirmeyeyim. Benzer konulardan muzdarip oldugumdan yazmak istedim. Keske anne babamizi secebilseydik. Umarim kendine iyi bir gelecek insa etmissindir, kimseye muhtac olmazsin. Gecmis olsun tekrardan.
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler. Malesef insan ailesini seçemiyor. Dünyanın en kötü annelerinden biri bana denk geldi. Hayatımı düzene sokmaya çalışsam da hep engelledi. Bu da sonuncusu oldu. En kötüsü manevi olarak çok şey götürdü benden.
Cevap sahibi+1 yılAnliyorum, ne mutlu sana ki en azindan hayatini duzene sokma cabasi icerisindesin. Kendi kendini yetistirme gayretindesin. Sanirim bizimde sinavimiz bu. Belki de bu sayede dunyanin en iyi annelerinden birisi olacaksin.
Icra gelir. Yasaya aykiri olmasina ragmen haczeder ama dava acip seninle oturmadigini ispatlarsan yedieminden geri alabiliyorsunuz. Basimiza geldi buna benzer bir sey. Hemen ikametini alsin ugrasma bunlarla
115 Yorumla
Soran+1 yılKendisine ulaşamıyorum. Avukat tutmam mi gerekecek
Soran+1 yılBunu hiç düşünemedim. Başımı daha büyük derde sokmadan bunu yapayim. Çok sağol
- +1 yıl
Çok anlamıyorum ama devlet tebligatı almışsın, hangi ara yaşamıyordun demez mi?
Soran+1 yılArkadaşım bilgim yok malesef o yüzden soruyorum.
Soran+1 yılBenim hiç başıma gelmedi ve bu tur konuları takip etmedim. haklı olabilirsin7z ama bilmiyorum. Yoksa sormazdım
- +1 yıl
Ellir kere yazdim haciz var ama cift esya olayi yuzunden hacze pek basvurulmuyor. Bunun disinda uzerine ev arsa araba vs varsa aninda el konuluyor. Haciz detaylarini biliyorum fazlasiyla yeni cikan kanunlarla birlikte. Yazdiklarimi yarim yamalak okumayin gelip yorum yapacaksaniz.
Soran+1 yılOsmannn23 siz gelen kağıdı imzalayıp aldin7z mi? İtiraz falan ettiniz mi
- +1 yıl
Tabikide almadim bana ait olmayan birseyi ben neden alayın borcu kim yapmışsa ondan alırlar güzel insan ve ikametgah senin evi gostere bilir sıkıntı değil önemli olan o insanin orda yaşaması kalması ki zaten ev senin üstüne hic birşey talep edemezler inan buna ve senet yapmışlardı şöyle hemen cevap vereyim sana
Soran+1 yılTeşekkürler ben almış bulundum işte. Telaşa da kapıldım. Kaç saattir düşün düşün
Gizli Üye(36-45)+1 yılo gelen yazının üzerinde ihtarname mi yazıyor?
140 Yorumla
Soran+1 yılEşya aldığı yerden su kadar borcunu var. Su tarihe kadar ödemezseniz avukata verilecek yazıyor
Cevap sahibi+1 yılöyle şey olmaz. resmi ihtarname çekilmesi gerekir ki bu noter onaylı olur. avukata verip dava dosyası açılsa bile e-devletten veya 11880'den dosya numarasını öğrenip 7 gün içinde dosyanın bulunduğu icra dairesine itiraz ederseniz takip durur. durduktan sonra alacağını ispatlamak zorunda olan karşı taraftır ve bu süre içinde haciz yapılmaz. en kötü ihtimalle kapınıza kolluk ve karşı tarafın avukatı gelse bile, eşyaların annene yani 3. kişiye ait olması sebebiyle yediemin sıfatıyla sana bırakılmasını istersin ve tutanak tutup başka işlem yapmadan giderler. sakın burdaki yorumları ciddiye alıp tebligatı almamazlık filan etme, kapına yapıştırılır ya da muhtara bırakılır ve TEBLİĞ EDİLMİŞ OLARAK KABUL EDİLECEĞİ İÇİN SÜRE GEÇTİKTEN SONRA İTİRAZ HAKKINI KAYBEDERSİN. herkes sallamış, hukukçuyum, dediğim yolları izlersen bir sorunun olmaz.
Soran+1 yılPeki annemin ikamtgahtan adresini nasıl düşürebilirim. Sonradan başıma dert olmasın yine. Kendisine ulaşamıyorum
Cevap sahibi+1 yılannenin ikametgahtan adresini sen düşüremezsin. merniste kayıtlıdır o ve nüfus bilgisidir, ancak kendisi değiştirebilir. ancak nereye gittiğini biliyorsan bunu bildirebilirsin en fazla.
Cevap sahibi+1 yılgelen kağıdın üzerinde ödeme emri yazıyor mu?
Cevap sahibi+1 yılcevap versene be kadın? uyuyacağım sana yardım etcem diye uğraşıyorum. deli miyim ben bu saatte?
Soran+1 yılEvet ödeme emri yazıyor. Kendisine ulaşamıyorum. İkametgah konusu ilerde sıkıntı çıkaracak. İstesem de bu borcu ödeyemem. Kardeşimi üniversitede okutuyorum
Soran+1 yılKağıda baktım o yüzden cevap veremedim
Cevap sahibi+1 yılödeme emriyse hemen itiraz etmen gerek dosya açılmış :/ yahu baştan söylesene. ben de sanıyorum ki korkutmak için yazı yollamışlar. ödeme emrinde davanın açıldığı icra dairesi ve dosya no vardır. hangi tarihte tebliğ aldın?
Cevap sahibi+1 yılyahu onun üzerinde de zaten yazar yedi güm içinde ya ödeyin ya itiraz edin diye. keşke okusaydın...
Soran+1 yılBugün geldi
Cevap sahibi+1 yıltamam yarın git itiraz dilekçeni ver. unutma icra hakimliğine değil, icra dairesine yapacaksın. tabi annen ödeme yapacağına dair bir senet düzenlememişse. öyle bir senet yok di mi?
Soran+1 yılBilmiyorum ama büyük ihtimal senet imzalamıştır. Yarın halledeyim. Çok teşekkürler bilgiler için
Cevap sahibi+1 yıltamam kusura bakma ödeme emri bu kadar önemli olduğu için heyheylendim itiraz süresi geçmiş olmasın diye. ikametgahın borçla bir ilgisi yok, yani annenin orda bulunmadığı anlaşılırsa bir şey yapılmaz zira evi borca teminat olarak göstermemiş. dediğim gibi en kötü ihtimalle o an bile borcun senin olmadığını söylesen tutanak tutup giderler.
Cevap sahibi+1 yılortada bir senet varsa senetle beraber itirazı 5 gün içinde icra hakimliğine yapman gerekir :/ ödeme emrinde süreyle ilgili ne yazıyor?
Soran+1 yılSorun değil. Çok yardımcı oldunuz bana. Bu konularda bilgim yok zaten.
Cevap sahibi+1 yılbu arada @pitho1287 tamamen sallıyorsun. sus allasen.
Soran+1 yıl7 gün süre verilmis
Cevap sahibi+1 yıl@soran
tamam sen yarın hemen itiraz dilekçeni ÖDEME EMRİNİN ÜZERİNDE YAZAN İCRA DAİRESİNE ver.
@osmannn23
iik'yı açıp açıp yazmayın, zira yanlış maddelere bakıyorsunuz.
Cevap sahibi+1 yıl@osmannn23
genel olarak herkes için dedim onu. bir şeyler bilen ama rastgele kanun açıp yazan tipler var, çok komikler. tam düşünüyordum ne alaka ikametgah aldırmak diye alttaki süperzekayı gördüm. @soran ikametgahla uğraşmayı bırak, borçla bir ilgisi yok.- +1 yıl
@osmannn23 oncelikle avukat degilim. 50 tl' lik bir borc yuzunden hele ki vergiyse sictiniz 300 bin tl' lik evinize dahi el koyarlar :)) ama eve gelecek haciz detaylarini anlattim. Ki annesiyle alakali yapacagi sey basi agrimasin diye nufus dairesinden annesinin ikametini dusurmek.
Cevap sahibi+1 yıl@pitho1287
vergi borçları önceliklidir, kamunun asla alacağı kalmaz ve kamu borcuna faiz işler. 50 tl'lik ödemediğin vergi borcunu devlet senden faiziyle beraber mutlaka alır. bunun konuyla ilgisi yok, bu bir.
eve pat diye haciz gelmez, önce takip başlatılması gerekir, vereceği dilekçeyle 7 gün içinde itiraz ederse de takip duracağı için işlem yapılmaz. bu iki.
kişinin ikametgah kaydını kendisinden başka kimse değiştiremez. soran, bu bilgiye sahip olmadan ikametgahla uğraşmaya kalkacak olsa itiraz süresini kaçıracaktı ve borcu ödemesinin tek sorumlusu yanlış bilgi verdiğin için sen olacaktın, bu üç.
rastgele kanunu okuyup yazıyorsun herhalde ama, adamı böyle çürütürler. bir de bu işin okulunu okuyup işini yapan bir insana yazma bari yahu, ayıp denen bir şey var.- +1 yıl
Arkadasim itiraz suresinin neyini kaciracak bahsettigim is nufus dairesinde yarim saatlik. Hacizden bahsetmeden gidip anlat annenin orada yasamadigini dedim. Senden ogrendiklerini yine uygulasin. Arti eve gelmeleri durumunda yasanabilecekleri anlattim. Kendi basimizdan da gectigi icin. Burada sayisiz kisi yazarken ozellikle beni gozune kestirip "bi sus allah askina" diye cemkirmen de fazlasiyla garip. Hapis cezasina kadar vardiranlar vardi. Keske bana gelene kadar onlari etiketleseydin. Hadi iyi geceler
Cevap sahibi+1 yıl@pitho1287
IKAMETGAHI KİŞİNİN KENDISINDEN BAŞKA KİMSE ALDIRAMAZ. bir seksen defa daha yazayım mi?
Cevap sahibi+1 yıldilekceye 'takibe, borca, ödeme emrine, faiz oranına, işlemiş faize ( var olup olmadigini bilmiyorsan kesinlikle yaz, yazmak hicbir şey kaybettirmez) ve tum ferilerine' itiraz ediyorum yazacaksın. arzuhalci bilmez bunu.
Cevap sahibi+1 yılverdin mi dilekçeni, soran?
Soran+1 yılEvet bugün verdim. İçim rahatladı. Bana çok yardımınız oldu bilgiler için. Çok çok teşekkürler
Cevap sahibi+1 yılrica ederim. fazladan yaptigim bir sey yok benim işim bu. icra memuru dilekcenin üzerine görüldü anlamında bir işaret koyar. gördün mü onu yaptığını?
Soran+1 yılPek dikkat etmedim açıkçası. İncelendi ama
Cevap sahibi+1 yılneyse dosyaya girdigine eminsen mesele yok, memurlar bu isarey koyma işini bazen savsakliyor ama yapmışlardır diye umuyorum. işaretlenmiş dilekçe mahkemeye verilmemiş sayılıyor.
Cevap sahibi+1 yılisaretlenmemis*
Soran+1 yılİnceliyordu sıkıntı cikmaz umarım elinde kalem vardıcunku
Cevap sahibi+1 yılbir şey diyemiyorum, icra memurları garip insanlar. neyse geçmiş olsun. eig için teşekkürler.
Cevap sahibi+1 yılsormayı unuttum, dosya numarasını aldın mi?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
18Cevap
+1 yılEv senin ustuneyse bir sey olmaz. istihkak iddia edersin haciz vs. yaparlarsa. cok cok tebligat adresi senin evse ev haczine gelirler ondan da pek bir sey cikmaz. senin olanlara haciz yapilirsa istihkak iddia et yani esya annemin degil benimdir diye. haciz tutanagina islettir. ama bir sey olmaz caninin skilmasi disinda merak etme :)
00 YorumlaGelse bile çok bişey olmaz. Icra kanunları eskisi gibi değil. Evinden kolay kolay bir eşya alıp götüremez. Rahat olun.
16 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler hiç rahat değilim
- +1 yıl
Hiç sıkıntı yapmayın. Borç ile alakanız sadece anneniz olması. Evinize icra geldiğinde ne buzdolabınızı ne tv'nizi ne çamaşır makinanızı alamazlar. Sadece ikametgahı görünüyor, gelen icra memurlarına annemle görüşmüyorum, ikametgah kaydının da evimde olduğunu bilmiyorum dersiniz ve işin içinden çıkarsınız. Annenizin borcunu düşünün, gerisini dert etmeyin.
Soran+1 yılÇok teşekkürler
Diğer konusunda 6,1b cevap paylaştı. 16 Yorumla
Soran+1 yılAlay edecek başka bir şey bul. Umarım daha fazlası başına gelir
Soran+1 yılAdam olmak zor zanaat
Soran+1 yılYav he he
Gizli Üye(36-45)+1 yılev senin üzerineyse senden imza almadan nasıl göstermiş bildiğim çocuğu bilse olsan imza almadan yapamaz ona kefil olman lazım bildiğim kadarıyla sen ne olursa olsun icraya verilsede gelen tebligatları imzalama ve alma
00 Yorumla
+1 yılGelmez artık kalktı ıcra olayı gelse de eşyaları yazıp giderler. Benım de borcum var bayadır avukatlar arıyor gelen giden yok sjsh beklesınler öğrenciyim okulumun bıtmesıne az kaldı hahah
10 Yorumla
+1 yılGelirler ama evin sana ait olduğunu ıspatlarsan kimse bişey yapamaz rahat ol. Icra avukatları ve polisler geldiğinde ürkek değil, aksine atak davran.
00 Yorumla- Diğer konusunda 20,5b cevap paylaştı.
+1 yılİkemetgahını taşındığı yere almazsa, icra gelebilir ama itiraz edersin.
00 Yorumla - Diğer konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılSeni ya da evini bağlayan bir şey yok. Kefil olmadıysanız tabi..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnen öder bir şekilde sen sıkma canını emrah
09 Yorumla
Soran+1 yılGörüşmüyorum ki Bu zamana kadar ödememiş
Cevap sahibi+1 yılBakkaldan peynir falan alırken nasıl ödüyo peki kredi kartıylamı?
Soran+1 yılİmam nikâhıyla bir adamla gitti. Babam vefat etti
Cevap sahibi+1 yılSen kalbi çok temiz bir insansın. ÖZür dilerim dalga geçtiğim için.
Soran+1 yılSorun değil. İnsan bazı şeyleri başına gelmeden anlamaz. Bunların başıma geleceğine ben de inanmazdım
Cevap sahibi+1 yılİlk celb geldikten sonra eşyalarını bir yere sakla. Ev boş olsun. Haciz için gelecekler. Boş görüp gidecekler. Tapu başkası adına olduğu için evi ipotek edemezler.
Cevap sahibi+1 yılSağol @pitho1287 bacı :)
+1 yılGelsin sen kefil misin peki senin adın geciyor mu
04 Yorumla
Soran+1 yılKefil değilim ama ikametgahı benim oturduğum ev gözüküyor. Nikah yapmamış. Annemle görüşmüyorum
- +1 yıl
Ya şimdi adres senin ewin ola bilir ama imza yoksa kefil yoksa icra gelmez polise git yanlış adres beyanı bildirimi yap annen den içeri
Soran+1 yılÇok teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim
Diğer konusunda 6,7b cevap paylaştı. Annen değil mi borcunu öde
00 YorumlaAnanın mk desem yeridir başın dertte.
00 YorumlaEşyalar senin evdemi?
07 Yorumla
Soran+1 yılHayır benim evimde değil. Bu kadarını da yaptı ya
Soran+1 yılÇok sağol. Kimsenin başına gelmesin böyle bir şey
Soran+1 yılBir annenin yapmayacağı şeyleri yaptı malesef. Artık alakam kalmadı
senin olan bişeye gelmez
01 YorumlaGelir tabi
01 Yorumla- Diğer konusunda 24b cevap paylaştı.
+1 yılSalla bişey olmaz
00 Yorumla
+1 yılGelir
00 YorumlaGelir
00 YorumlaDiğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Evet.
00 Yorumla
+1 yılHerturlu hayatim
01 Yorumla
+1 yılGelir
00 Yorumla
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!