Yoga abartılıp, dikkat çekilmeye çalışılmıyor mu?

Yogayla ilgili bir sürü uydurulmuş şeyler var. Yok maddiyat için yoga. İşte toprak elementi yogasını yaparsan bereketin artar falan, yok hava elementi yogası aşkda şansını açar falan. Uydurulmuş şeyler. Yok işte yoga seni herzaman sakin kılar, gün içinde hiç sinirlenmezsin falan diyorlar. Tamam yogada, meditasyon bölümü var, orada sakınleşiyorsun, ama bu demek değilki, günün her vakti sakin kalacaksın? Benim yoga öğretmenim vardı kadın, yeri geliyor bana karşı aniden kızaniliyorken, anlayışsız davranıyorken, diğer kadınlara karşi böyle sakin bir yapısı var gibi taklit yapıyordu. Yüzüne bakanlar ne kadar sakin ne kadar uysal falan sanır ama sinirli bir karakteri olduğunu ben anladım ve sezdim. Neyse yoga kursuns gittim. Meditasyon hariç bildiğin esneme hareketleri falan var. Kafanın üzerinde duruyorsun birde buda çocukken bizim yapmak istediğimiz yapmaya çalıştığımız hareketti.. Saçma yani kafanın üzerinde amuda kalk, ne faydası var. Boş bişey. Onun yerine cimnastiğe gitsen en azından yarışmaya katılır derece alırsın. Ama tabi Cimnastik daha da esnek, çocukluktan beri yapılam gelişilen bir şey, yoga cimnastiğin amatör versiyonu diyebiliriz. Ne oluyor yani amuda kalkınca. Kafanın üzerinde havaya kalkınca ne oluyor? Okadar cimnastik esneme hareketleri yapacağına, bide para vereceğine. Evden aç youtube'u bak yoga videolarına yap gör. Boşuna para verme. Ayrıca para için yoga falan diyince. Bizim mahallede yoga studio su kapandı, ekonomik krizden. Madem yoga zenginlik getirirdi. Neden yoga stüdyosu kapandı. Yapsın ozaman mekanın sahibi toprak yogayı gelsin paralar 😄şimdi diyeceksiniz her yoga zenginlik getirmiyor. Ateş yogası toprak yogası varx madem öyle ben olsam hep para için yoga olan hangi elementse onu yapardım para gelsin diye. Dükkanı kapattı yogacı kadın. Yazık yani kandırmayın milleti.

Evst abartıyorlar okadarda faydası yok
Faydası var elbet ama abartı doğru
Abartığı kadar var çok haklılar bende de öyle oldu
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Yoga abartılıp, dikkat çekilmeye çalışılmıyor mu?