Kıyafetteki duvar boyası lekesini çıkarmak için şu adımları izleyebilirsin:
1. Hızlı Davran: Lekenin kurumadan müdahale etmek en iyisidir.
2. Keskin Bir Alet Kullan: Lekenin üzerine yapışmış boya varsa, bir spatula veya bıçakla nazikçe kazı.
3. Alkol veya Aseton: Pamuklu bir bez veya süngeri isopropil alkol veya asetonla ıslatıp lekenin üzerine tampon yaparak sil.
4. Sıcak Su ve Sabun: Lekenin üzerine sabunlu su uygulayıp yumuşak bir fırça ile nazikçe ov.
5. Yıkama: Kıyafeti etiketine uygun sıcaklıkta yıka.
6. Kontrol Et: Leke tamamen çıkmazsa, yıkama işlemini tekrarlamaktan çekinme; kurutma makinesi kullanma, çünkü ısı lekeyi sabitleyebilir.
Bu yöntemler genellikle işe yarar; ancak her kumaş farklıdır, bu yüzden dikkatli olmalısın.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 22 gü
Geçen çok rastgele bi videoyla karşılaştım videodaki kadın da badana yaparken damladı mı öyle bir şeyler diyordu benim işim yoktu bi gun kullanırım diye izledim sana kısmetmiş :D YouTubeda "çıkmayan kurumuş boya lekeleri nasıl çıkar? 5 dakikada çıkmayan boya lekelerinden kurtulun!" başlıklı bir videoda ablamız uygulamalı anlatıyor
01 Yorumla- Soran21 gü
haha çok teşekkürler
- 20 gü
Kıyafetteki duvar boyası lekesi genellikle kiner ile geçer tiner üzerine dök lekenin daha sonra biraz çitili çıkacaktır. Eğer böyle çıkmazsa Maalesef ki teke daha kurtulma ihtimali yoktur genellikle...
00 Yorumla
Kıyafet tarzı yumuşak yüzeylerden yaş boya anında su (Sentetik ve selülozik vb. farklı boyalarda kendi seyreltici kimyasalları kullanılmalı) ile yıkanarak temizlenebilir. Kurumuş boyalar ise sadece su bazlı boya aseton ile zorlanır boya sökücüler ile daha kolay çıkar.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Bendede olmuştu ben makyaj temizleyicisi ile cikardim
10 Yorumla- 21 gü
Sentetik tiner, kolonya, benzin.
12 Yorumla- 20 gü
Buldum bide aseton senin bulabileceğin bu var çünkü
- Soran20 gü
deneyeceğim
- 20 gü
Tinerle geçebilir
00 Yorumla Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. yağlı boya ise benzinle çitile çıkar.
00 YorumlaSu bazlıysa bir iki yıkamada çıkar
10 Yorumla- 22 gü
Tinerle
10 Yorumla - 22 gü
Silerek
01 Yorumla- Soran22 gü
çok yardımcı oldu
- 12 gü
Cıkmaz onlar
00 Yorumla - 20 gü
Zor geçer tinerle bir deneyebilirsin
00 Yorumla Tiner bence