+1 yılnaber Acayip Cocuk evet sana satirlarimi yazarken böylesini layik gördüm Nick nasil nick öyle.
Modern yasam Modern Insan ayaklarina yatan Insanlarimiz kendi özlerinden gün gecdikce uzaklasiyor sebeb ise günümüzde Ekenominin büyük Rol almasi Parayi bulanin geride birakdiklarina bakmadan egoist bir sekilde ilerlemesi bizler Osmanlinin Torunlariyiz bizlerin en Kötüsü bile en onurlusudur Dünyaya bakdigimizda Asil Kan Tasiyoruz.
Olaylarin bir bu Yönü var diger yönü ise su Istanbul gibi Büyük bir sehirde yasiyorsan ve Büyük sehir olmasiyla Seninde belirtigin gibi Kimin kim oldugunu bilmedigin Insanlarla Güven sorunu yasiyorsun birde bu yöncen bakarsan belki Olaylari bukada kötü görmezsin.
Eski Komsuluklarda Sokakdaki Komsular birbirlerini tanirdi Esnaf simdi ise öyle bir Imkan zor.
Insanlarin Coluk Cocugu var ise ozaman onlara karsin olan Sorumluklarindan biriside Onlarim Dogru Ortamda Yetismeleri dogru kisilerle Iletisim icinde olmalari bunlarin icinde Komsularimizda olsa önemli seyler.
Senin yapa bilecegin su olur Sen gider Komsunun Kapisini Calarsin Sizi Kahve icmeye Davet edmek isdiyorum nezaman Müsaid olursunuz birbirimizi tanimis oluruz dersin.
Vehaut bir hafda Sonu Evinde Davet verirsin biraz Masrafli olur ama Daire Katindaki Komsularini vehaut Bütün Binadaki Komsularini Caya Pasdaya Davet edersin böylelikler Seni tanirlar Sende Komsularini .
Ve Tanidigin kisilerin Adindan Savciliga gidip Sabika Dosyasini cikarabilirsin. Vehaut diger yollarla.
Anlata bildimi03 Yorumla- +1 yıl
Nick 82 daha önce seksen2 olan nick bir oyun sonucu verilen söz üzere kapatmak zorunda kaldığım ve yeniden acamadigim için sexen2 olarak açmayi uygun gördüm 82 doğum yılım cinsel bir amacı yoktur abazalik göstergesi belirtmez konuya gelince ben 81 ilin 60 kadarını gördüm ve hemen hemen hepsinde komşuluk ilişkileri gördüm komşularımız ile aile gibiydik abi kardeş anne baba gibiydik birlikte piknikler yapar top oynar sohbete giderdik bunu ıstanbulda da gördüm van da da ama ne oldu şimdi ?
- +1 yıl
Ne oldu Simdi ?
Internetle alakasi yok Maddiyatla alakali Cikarla Arkadasim Insanlar herseyin hesabini yapar oldu.
Misafirin yemesini icmesini bile Hesaplar oldu Cayina kadar Arkadasim helede Gaz Fiyatlari Tavan yapinca Cay kahve Servisi vesayireler cok.
Üzücü Cevap ama gerceklerin tam kendisi.
Ekonomide Insanimin kisitli olmasi Kisinin ruhunu yasayamamasi anlamidir buda neyi dogurur yanlislari , Mutsuzluklari. - +1 yıl
Çok daha eskiye gidersen tüp gaz kuyrukları vardı stok yağ vardı ekmek sıkıntısı vardı ekonomik olarak kıyaslarsak eskiden daha fakirdik ben gaz lambasinda oturduğumuzu hatırlarım ne internet cep telefonu bırak bunları siyah beyaz tv mız bile yoktu ama gönlümüz zengindi paylaşımcıydik şimdi 10 yaşında bebenin elinde telefon m.Facebook dan girip duvarına aşk acısı sözleri yazıyor nerden geliyor bu bolluk ?
En İyi Cevaplar
Aslında her yerde komşuluk ilişkisi çok yaygın. Antalya Konyaaltı'nda hırsızlığa karşı komşu koruma sistemi var mesela. Bizim mahallede parkta çekirdek çıtlayanlar var ancak birlikte olma neenleri sosyalleşmek değil, korku anladınız siz. Biraz değerlerimize sahip çıkıp yeni nesiller için daha huzurlu ve anlamlı değerler üretebilsek, o komşuluk daha da ihtiyaç haline gelecektir. Tamamen çıkar ve mala odaklı bir yaşam komşuluk kavramını anlamsızlaştırıyor. İstanbul'da ailesi yokken ders çalışmak için eve kız arkadaşını davet eden delikanlıyı ihbar edip abuk subukluk yapan komşular var.
00 Yorumla
Diğer konusunda 2,5b cevap paylaştı. Allah razı olsun komşularımız çok iyidir sırf bu yüzden burdan taşınmıyoruz. Akrabalarımızdan görmediğimiz ilgiyi yardımı görüyoruz. Bir ah desek karşı komşumuz koşar hastaneye götürür her gün sorar çok vefalılar.
Annem hastalandığında 1 hafta kalkmaması söylendi akraba yüzü görmedik bn tek bakıyordum sağolsun komşularımız kahvaltı hazırlıyorlardı dakika başı bir ihtiyacınız var mı diye soruyorlardı evi temizlememe yardım ediyorlardı çok iyiler.
Çok konuşsalar da zırt pırt gelseler de ikinci ailem gibi onlar.26 Yorumla
Diğer konusunda 3,4b cevap paylaştı. şükür çok iyi. 5 katlı ap.her katta 1 daire var. kim kimdir necidir biliriz. evlerimize gider gelir kahve içeriz. hatta alt komşumuzla daha iyiyiz ne yemek yapsa,poca börek yapsa gönderiyor :) kızlarına derslerinde yardımcı oluyorum. oda bana Kur'an okumayı öğreticek inş. sonra iki alt komşumuz iki emekli. çok tatlılar yazlıklarına bile gittik. bulgaristana her gittiğinde bişeyler getirir bize.para bırakırlar faturalarını biz öderiz mesela. şükür hepsi iyi insanlar.
iyiki ev almadık komşu aldık biz :)01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
+1 yılÇok ama çok güzel Allah bozmasın diyebilirim sadece.. Hala kadınlar erkekler voleybol oynarlar falan ramazanda mesela hergün birimize iftara giderdik birgün mahallece toplanıp eyüp sultana gittik.. Birbirimizin evine gittiğimiz zaman gecelere kadar oturuyoruz.. Güzel ya Allah bozmasın.. Annem yemek yapar onları çağırır onlar yapar bizi çağırır. Mesela annemin hamur işleri güzeldir hamur işi yapar toplar kadınları komşumuz baklavayı güzel yapar hemen herkesi çağırır. Bi komşumuz içli köfte yapar hemen çağırır. Geçen gün komşumuzun oğlu hastaneye kaldırırdı biz hemen gittik dayak yemiş çocuğu 6. kattan aşağı atmışlar polisden önce biz bulduk o kişileri.. Daha çok şey annemler şehir dışında mesela hergün bana birşeyler getirirler eksik olmasınlar.
12 Yorumla- +1 yıl
Böylede olmalı..
bundan 6 7 sene öncesine kadar cok güzeldi komsuluklar ama herkes yavas yavas kendi kabuguna cekilmeye basladi ramazanda gelenimiz gidenimiz cok olurdu ama bayanlarda calismaya is haytaina atilmaya baslayinca iyice birakildi komsuluklar insanlar gecinme derdine düsdü birde senin dedin gibi sana l alem dedimiz sey bizi bu duruma düsürdü ben eski zamanlari cok özlüyorum
21 Yorumlasen iyi olursa komşularında iyi olur kim nederse desın...ama sımdı söyle bı durum var ıkı tarfta bırbırıdden beklıo bırseylerı.yok once o gelsın yoq o gelsın önce busekılde oldugu zaman komsuluk olmuyor.bıde dedıgın gıbı eskıden tv radyo ınt bılgısayar yoqdu ınsanlar bırbırlerıne bıryerde muhtaclardı.evde cnları sıkılan koımsuya gıdedi şimdi kımsenın canı sıkılmıyorki bıllgısayr basında yada tw basında ıs aksam eden ler ver sızce o pc basında bırseylerle ılgılenırken bugunde komusma gıdeyımmı dıeye dusunurmu ben ce hyr...
00 Yorumlaaynen aynı apartmandasın ama karşıdaki ölse haberimiz olmaz..eski çocukluk günlerinde ki gibi olmuyor..sen iyi olmak istesen karşıdaki garipsiyor..artık devir öyle devirki merhaba nasılsın demen,ya tanışmıyoruz neden nasılsın dediki ne işi düştü deniliyor..komşuluk ölü anlayacağın..
20 Yorumlabiz müstakil bi evde yaşıyoruz bahçeli falan burdaki herkes öyledir yakındır birbirine hatta yazları alıp çekirdeklerini millet dışarı çıkar çay demlerler çay içerler dedikodu yaparlar öyledir yani. bi gün bi arkadaşımın yanına gittim 4 yıldır aynı apartmanda yaşıyolar karşı komşuları da 3 yıldır orda yaşıyomuş uzun süre dir gitmemiştim onlara hatırlayamadım kaldıkları katı tam da o kız yani karşı komşusu dışarı çıktı kızdan özür diledim sordum işte şu şu abla burdamı oturuyo diye kız tanımıyorum öyle birini bilmiyorum dedi kaldım öyle halbuki karşı komşusu kadın ama gerçkten apartmanlarda komşuluk yok.
00 Yorumlaçardakta toplanıp dedikodu yaparlar.
dısarı cıkarken 'nereye gidiyorsun?' sorularıyla bunaltırlar.
bu ikisi dısında sevmedigim yönleri yok. hatta severim asure, kek, börek, çörek alısverisini :) gecen bir seye ihtihacım olmustu, gidip kapısını calabildim misal. iyidir iyidir.10 YorumlaEkmek teknesi gibiyiz :) Tüm sokak tanırız birbirimizi. Bizimkiler bir yere gitse karşı komşum yemeğe çağırır. Mahallede her dükkana selam vermeye çalışırım. Berbere gittiğim zaman her zamanki diyorum. Bayramlarda ev ziyaretleri olur ailecek. Varoş mahallelerin yararı zevki işte bu.
02 Yorumlaben genelde dışarı cıkmam ama komşular abone olmuşlardır bize cünkü güler yüzlü ve misafirperverimdir severim komşularımı...bazen yakınırlar yüzünü gören cennetlik felan derler ama cok severler beni.. hergördüğümde konuşur hal hatır sorarım muhakkak..gidip geliriz birbirimize genelde onlar gelir..yani aslında gercek şuki ne verirsen onu alıosun..eger saglam komşuluk ilişkileri istiosanız hep karşı taraftan o adımı atmasını beklemein siz o adımı atın güvenilir olun..
00 Yorumla
+1 yılİyi iyi biz karşı komşumuzu tanıyoruz çok güzel "İyi akşamlar" ya da "Günaydın" diyorlar :))) Henüz daha geniş muhabbetimiz olmadı gelecek beş yılda da "Nasılsınız , iyi misiniz." muhabbetlerine geçmeyi umuyoruz :D :D
Şaka yav tanıyoruz tabi, eskisine göre tanışmalar ve kaynaşmalar daha zor tabiki ama maşallah bağlarımız sıkı...00 Yorumla
+1 yıl20 yıldır aynı dairede oturuyorum mahallede herkes bizi tanır ama ben pek kımseyı tanımam selam verenın selamını alırım ama pek selam verdiğim görülmemiştir apartmandada 15 yıllık br komsumuz vardı kendısı intihar etti snrada o daireye kımse gelmedı 8 dairelik apartmanda bzden başka 3 ve üçüylede görüşüyorz ama genç yok apartmanda hepsi yaşlı bunamak üzere olan amca ve teyzeler...
yaa böle işte :))) 1 xper için çok şey yazdım galiba yarısını silsem mi acep :D00 Yorumla
+1 yılkomşuluk ilişkileri bence her zaman var olmalı türk toplumunda, ama yaşadığımız ortam buna izin vermiyor ne yazık ki. ama kapı komşumu tanımıycak kadarda kötü ilişkilerim yok, eskiden annelerimiz ne kadar samimiydi komşularla şimdi biz sadece sabah günaydın merhaba diyebiliyoruz o kadar yani.
00 YorumlaEvim ta ebesinin nikahında.
Arka tarafım personel hava okulu.
Sağ tarafım Karakol.
Sol tarafım Özel harekat eğitim sahası.
Benim pek komşuluk ilişkim yoktur ama köpeklerimle (8 tane) Hareketçıların ve personel okulunun köpekleriyle iyi anlaşıyorlar.
Bu arada ev malesef doğalgazlı.Yani komşum olsa da kül istese veremeyeceğim ühü ühhüü.00 YorumlaDiğer konusunda 6,2b cevap paylaştı. komşuların çoğunu tanıyorum,bir şey piştiğinde kek,börek gibi ya da tatlı yapıldığında hemen bir tabak da komşulara verilir.komşularla iyi anlaşıyoruz.
20 Yorumla
+1 yılElazığda güzel bir mahallede oturuyorum herkes birbirini tanır ölüsüne düğününe koşar..
Komşuluk ilişkileri çok güzel bahçede oturmaları ev oturmaları sohbetler uzun uzadıya gider...10 YorumlaŞuan oturduğum apartmandaki kimseyle herhangi bir ilişkim yok olmasını da istemiyorum.
Kapıyı her açtığımda kafasını uzatıp evimin içini görmeye çalışacak kadar meraklı ve sevimsiz insanlarla neden ilişkim olsun ki?02 Yorumla- +1 yıl
Olabilir uzak durdukları sürece benim için sakıncası yok. :)))) Apartmanda çalışan tek kadın benim hepsi bütün gün evin içindeler ve fazlasıyla meraklılar. Evime geldiğimde iki çift laf konuşamayacak adamları evimde misafir etmek yerine kafa dinlemeyi tercih ediyorum. Sevimsiz olan ben olabilirim hatta benim diyorum ya sakıncası yok.
sık sık görüşüyoruz :) geçen gece birini dövdüm daha ama hangi dairede oturduğunu bilmiyorum gereksiz bir bağ komşuluk çünkü yok o komşu öbürü akraba dersek tanımadık kalmaz dertsiz başıma dert almayorum ben
02 Yorumla- +1 yıl
çokta büyük değilsin farkındamısın bilmiyorum ama şehirler eskisi gibi değil mahalleler eskisi gibi değil gerçi biz o eski halini görmedik komşuluk ilişkileri bence bu kadar önemli değil insanlar saygılı olsun yeter yan komşusunun dedikodusunu yapan evini gözleyen gereksiz insanlarla eş dost olmanın önemini anlayamıyorum senin mantığınla düşünürsek herkesle muhabbet içinde olabiliriz lakin biz köyde yaşamıyoruz çok büyük bir dünyadayız son olarak komşuluğun değer olduğunuda düşünmüyorum
Bizim arkadaş geçenlerde 4 senedir oturduğu sitede bir adamla çarpışıyor adama pardon diyor adamda önemli değil diyor sonra bizimki yeni mi taşındınız diyor,adamın cevabı ;8 senedir burada oturuyorum.Yani anlayacağın bu kadar içli dışlıyız komşularımızla.
00 Yorumla
+1 yılben çok süper komsuluk yaparım hepsiyle tanışırım onlar da iyi insanlardır :)
11 Yorumla
+1 yıleyüpte gcekondu bölgesinde yaşıyorum ve aynen dediğin gibi bir hayat yaşıyıorum. o komşuluk ilişkisi burada halen devam ediyor. biz halen birbirimizi tanıyoruz tıpkı eski klasik türk filimlerinde olduğu gibi.şükürler olsun.
00 YorumlaDiğer konusunda 816 cevap paylaştı. Bazi geceler p*rnostar performansi ile sex yapip apartmani cigliklari ile inleten alt capraz komsum olmasa apartmanda benden baska insanlarin yasamadigini dusunecegim. Sessizligi bozan sadece genc ve azgin cift.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılannemden bile iyidir komşularımla aram eşleriyle kavgalarına kadar bilirim bayramlarda falan oturup hep beraber dolma bile sararız ramazanın hergünü neredeyse iftar binanın önünde birlikte açıldı
11 Yorumlayüz olarak tanıyorumda isim olarak bikaç kişiyi tanıyorum. bazen selam verirsem napıyosun falan derler o kadar. bide bayramda alt komşumuz geliyor onun dışında ha bide işleri düşerse geliyorlar
00 YorumlaBana ocu gibi bakıyorlar, ben bakınca sahte gulucuklerini bana dogru atıp benim de atmamı bekliyorlar, "tamamm.." der gibi basımı hafifce egip geciyorum.Super yani.
07 YorumlaDiğer konusunda 529 cevap paylaştı. Şuanki komşularımızdan pek hoşnut değilim açıkçası.Çok meraklı bir o kadar dedikoducu ve çok gürültücü kimseler.Ben onlarla konuşmam onlar benimle konuşmaz.Müstakil ev şart.
00 Yorumlaçok azıyla sıcak ve samimi ilişkilerim var seviyorum kendilerini :) geri kalanı at çöpe gitsin insan değiller.nerede o eski komşuluklar insanlar en güzel şeyleri çoktan bitirdiler komşulukta bunlardan biri.
00 Yorumlaşimdi hayat daha koşturmalı ekmek daha zor stres daha fazla boş vakittede televizyon internet cezbedici olunca haliyle komşuluk 3. 4. plana atılıyor...
00 Yorumla
+1 yılDışarıda görsem sadece 3 komşumuzu tanırım. Biz karşılaşmıyoruz kimseyle hatta sokakta bile, sanki terkedilmiş gibi buralar.
02 Yorumla- +1 yıl
Bazen birşey olsa kimsenin haberi olmayacak diye korkuyorum. Hatta 3 güvenlikçimiz var ben sadece 1 ini tanıyorum durum vahim. :D
Aynen yaw ben cocukken muhteşemdide şimdi çok kötü sadece selam verebiliyoruz. Milletmi öküz oldu.Bizmi odunlaşıyoruz ne ?
03 Yorumla
+1 yılBizimkiler komşuluk ilişkisini geçeli çok oldu akraba gibiyiz artık. Herkes bizim ilişkimize özenir bu zamanda böyle komşuluk kaldı mı diye :)
10 Yorumlakomşuluk ilişkilerinin bittiğine inanmıyorum , karsında yada yan dairede kimn oturduğu sansına bağlı :)
00 YorumlaSabah okula giderken kapiyi actigimda karsi komsuda kapidaysa komsu kapiyi kapatip iceri giriyor. Sanki namahrem
00 Yorumla
+1 yılben daha iyi olmasını isterdim ama maalesef mahallede bikaç kişi harici selam verdiğim yok, genelde birbirimizi tanıyoruz ama çok uzun zamandır oturduğumuz için
00 Yorumla
+1 yılAnnem bazen gidiyor ya da komşular geliyor. Ama ben sadece gördüğüm zaman günaydın iyi akşamlar diyorum o kadar.
00 Yorumlabizim mahalle bildiğin herkesin müstaki evi var..bizimde öyle ama ben apartmanı tercih ederdim birbirini tanımamayı..ailemin çevresi olduğu için genelde mahallemde istemiyorum kimseyi...berbat sanırım senin sorunun cevabı bende
00 Yorumla
+1 yıl3 komsum var cok samımı oldugum dıgerlerıyle cok merabam yok dıye bılırım ama bu 3 komsu teklıfsız gırıp cıkarız bır bırımıze
00 YorumlaKarşı komşularım yaşlı kadın kurusu..yemekleri bile hazır alıyorlar.
Hiç sorma =|.12 Yorumla
+1 yılbinada 40 daire var.. ben sadece 1 kişi tanıyorum. onun da adını bilmiyorum sadece selamlaşıyoruz..:)
00 Yorumla
+1 yılilişkilerimiz yok tanımıyorum hiç birini,eski evdede dışarıda tanıştığım kişinin 5 yıldır karşı komşum olduğunu öğrenince karşılıklı dumur olmuştuk o derece yani...
00 YorumlaTanımıyorum ama alt katımda oturan katil tipli bi yaşlı amca var çok pis tırsıyorum kendisinden
00 YorumlaDiğer konusunda 394 cevap paylaştı. dediklerine komasalar iyide ,çok kodudediciler ,mecburen mesafeli oluyorsun ..
00 YorumlaDiğer konusunda 353 cevap paylaştı. Simdilik komsuluk kalmadı hele bizim binadakiler tam katil olma sebebi.
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen aksamuzeri kapsitim biriyle zaten rahatsiz elim ayagim titredi valla terbiyesiz komsuluk icin once insan olmak gerekli
tamda bugne uymus bişey yolda gördüm tanımadım arabaya bin hanımda gelcek brazdan götirim seni eve gtmymsn ddi.siz kimsiniz ki dedm...bozuldu bende ses etmeden bindim.
00 Yorumla
+1 yılgördüğümde selam veririm bazen misafirliğe gideriz ama cok konuşmam yada aramam doğrusu
00 Yorumla- Diğer konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılİyidir. Üstte katta bekar ve yakışıklı üniversite öğrencileri olursa daha bir iyi olur.
00 Yorumla Aile apartmanı, yakın akrabalarım çoğu. İyi yani o konuda bir sıkıntım yok.
00 Yorumlaapartmandaki komşularımızla aramız çok iyi yandaki karşıdaki apartmanlardan da 1-2 kişiyle sabah işe giderken karşılaşırız selamlaşırız onun dışındada pek görmüyorum onları.
00 Yorumla
+1 yılsüper komşu kadınlar beni çok seviyor sürekli börek kek pasta bakıntı düzgün :)
00 Yorumlabizim mahallenin hepsi akraba,eskiden daha iyiydi tabi ama şimdi de kötü değil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbazen merhabalasiriz, nasilsin ne var ne yok deriz biter.. o anda sanki 40 yillik arkadasmisiz gibi gecer, ama normalde hic arayip sormayiz.
00 Yorumlaalmanyada yasiyorum 10 senedir ayni yerde oturuyoruz almanlar okadar sogukki selam vermek bile zor gelir onlara.. iliski denen bisey yok.. üzücü
00 Yorumlakomşu mu? bu apartmanda mı? güldüm :)
önceki apartmanda gırgır şamata süperdi aaah ah :((02 Yorumla- Diğer konusunda 698 cevap paylaştı.
+1 yıl100 yil bile gecse bizim o yasli teyze degismeyecek eve girmek icin yaptiklarini Hollywood yildizlari bile yapamaz :)
00 Yorumla
+1 yılkomşu kadınların yardımına zevkle giderim...Şükür onlarda çağırmayı ihmal etmeyince komşuluk ilişkilerimiz baya! iyi oluyo...
00 Yorumla
+1 yılhepsi kendini düşünen benciller hiç işim olmuyor ama saygıdan selamlaşırım her zaman
02 Yorumla- +1 yıl
yani en azından yaşları (çoğunun)benden büyük diye yoksa insanlık yok yani (çoğunda)
oturduğum apartmanda bi tane yaşlı teyze oturuyor onunla çok iyi anlaşıyorum,başka da kimse yok zaten
00 Yorumla
+1 yıl3 katlı bir evde oturuyoruz 1 katta biz 2 katta ev sahibi 3 katta evsahibinin oglu sence komşuluk muhabbeti olur mu ?
00 Yorumla
+1 yılçok iyi anlaşırız :)) kapı önü sohbetlerimiz vardır hep :D
10 YorumlaDiğer konusunda 556 cevap paylaştı. bizim apartman huzurevi gibi zaten hepsine gider geliriz.
00 Yorumlamahallenin %70 i beni tanır ama benim yabaniliğimden midir bilmem çoğuyla muhabbetim yok
00 YorumlaSen böyle deyince , büyüdüğüm mahalleyi hatırladım . Ordaki komşularımızla halen görüşüyoruz .
00 Yorumla- Devamını Gör (60)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne