AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Felsefeyle aranız nasıl?
Düşünmeyi seviyorum, insanların düşünce biçimini baz alan bı araştırmam var ama kendimce yapıyorum
Ilgili kisi sana yardimci olacaktir
Çevremde konusabilecegim birisi yok
Anliyorum sorudaki kisi felsefe konusunda uzman
Nasıl yani
Anlamadım
Cevabima tikla
Hmm yardımınız için teşekkürler ancak ben yalnızlıktan tarafım sohbet etmeyi pek sevmiyorum
Tercih senin
ölümden sonraki evreyi merak ediyorum doğrusu
Daha önce ölüm deneyimleyemediğim için bilmiyorum ama ölüm yakın deneyimleri yaşayan insanlar var inanın bende çok merak ediyorum ama daha önce yaşadığım bir duyguya benzettigim için tahmin edebiliyorum size tavsiyem ölüm yakın deneyimlerine bakın
ölüme yakın deneyimler yaşamak yine de ölümden sonraki aşamayı kestirebilmemiz için yeterli değil bence
Ama ölümden sonra ne olacağını anlayabiliriz birazda tahmin ve inandığımız dinin yardımı ile cevaplayabiliriz diye düşünüyorum
şu yoğurdu sarımsaklasakda mı saklasak sarımsaklamasakda mı saklasak
Sormaya değecek şeyler sorun
Avcı toplayıcı dönmede erkek avlanırken kadın avlanmak yerine erkeğe boyun eğip onun hikayesine girmeyi nasıl kabul etti.
Yanılıyorsunuz bu erkeğe boyun eğmek değildir bu bir iş birliktir
İlk zamanlarda mızrak gibi aletler olmadığı için güç kimdeyse o avlanmaya giderdi yapısı gereği erkekler daha kaslı ve daha güçlü olur kadınlar ise hem koku hem tat yönünden erkeklerden daha estetik algilara sahiptir yani erkek tadı güzel olan bir yemek yapmakta zorlanirdi ve kadında bı avı yakalamakta zorlanirdi
Bu aynı zamanda şu anlama gelmiyor mu? Kadınların aslında şikayetçi olduğu erkek egemen ataerkil düzenin inşasında en başta rol sahibi olduğu.
Aslında en başta rol sahibi olması diyemeyiz çünkü kadınların eşit olduğu ülkeler de var şöyleki Ortadoğuda artık kadinlar kullanılmaya başlanmıştı birisi mal için kızını takas ediyordu öteki kızına sormadan evlendiriyordu
Yerleşik hayata geçtikten sonra erkeğin yükü hafifledi ama kadının ki hâlâ aynı ve buda şöyle bı algı oluşturmaya başladı evin bütün işi kadına aittir bir süre sonra artık kadın hizmetçi gibi görülür ve değeri düşer kadının değeri azaldıkça erkek egemenliğini arttırır ve artık ataerkil düzene geçilmiştir bile
Peki günümüzde tüm imkanlar eşitken birçok kadının amacının zengin koca bulmak olmasını bu konu perspektifinde nasıl ele alırsınız. Kadınlar kendi ayakları üzerinde durmanın önem ve erdemini anlamıyor mu sizce?
Yani Her toplumda ahlaksız denecek insanlar vardır ister erkek olsun ister kadın olsun zengin koca bulmak isteyen kadınların ya geçmiş travmaları vardır ya da suanki popüler kültür kişiliklerine özeniyordur, kendi ayakları üstünde durmayı isteyen bir çok kadın var ancak dediğiniz gibi ataerkil bir toplumda olduğumuz için bazen erkekler tarafından bastiriliyor
Ve günümüzde hâlâ imkanlarimiz eşit değil çünkü mesela ben ders çalışmak istediğimde ilk önce evi toplayıp ev işi yapmam gerekiyor ancak abim istediği an dersine başlayabiliyor gibi
Ahlak evrensel mi, yoksa kültürel bir yapı mı?
Bence ahlak diye bişey yok çıkar var
var. tavukmu yumurtadan çıkar, yumurtamı tavuktan 🤔
Evrim teorisine bakarsak ilk tavuk yumurtadan çıktı ve ondan sonra böyle devam etti
pekii o yumurta merden çıktı dicemde, demiim awk😀
Evrim teorisine tam hakim değilim ama kertenkele gibi bı hayvanın yumurtasından çıkmış olabilir
kerten kele varda.. kertilen kele, kertemeyen kele, kerttiren kele var mıydı o dönem acabaaa
Bugünkü dinciler inandığı din gerçek İslamsa ben neye inanıyorum :D
Herkes dinî kendine göre yorumlar ama bazıları çıkarlarını fazla gözetir
İstanbul'da zorunluluktan Cemaat Yurdunda kalanlardanım bide; öyle şeyler gördüm kanı donuyor insanın...
şu an müslüman bile değilim belki, şu an eleştirdiğim şeyleri görse annem babam evlatlıktan reddeder belki :D :D
Biraz bahseder misiniz dusuncelerinizden
1. Herhangi bir felaket olduğunda işte Allah bizi cezalandırdı deniliyor, öncelikle biz kimiz de Allah'ı konuşturuyoruz; vahiy mi geldi bize de kendimizden emin bir şekilde işte Hatay Depremi dine uymadığımız için oldu (mesela) diyebiliyoruz...
2. Eğer dini tam yaşamayan, yok işte içkisi zinası olduğundan dolayı İslam Alemi bu alemde vs ise Hristiyanlar Yahudiler on numara ekonomileri orduları hayatları var; Allah bir bizle mi uğraşıyor bir tek yani
3. Günümüz din hocalarındaki bu zalaklık nedir. Kuranı türkçe okumak mı arapça okumak mı daha sevap diyor adam. Arapça anlamadıktan sonra ne anlamı olacak, türkçe okuyup anlamam gerekmiyor mu? Bu kitlenin arapça oku ama anlamasan da olur demesi acaba eski Kilisenin Hristiyan köylüleri sömürme isteği gibi mi...
4. Din Kardeşliği muhabbeti. Bizim Cemaat Yurdunda da Filistin şöyle Filistin böyle arap ziki yiyoruz her bu konu açıldığında. Bana karşı kardeşlik duymayan, Ermenistan'ı Azerbaycana kadarşı; Çin'i Doğu Türkistana karşı destekleyen bu yavgsaklara ben kardeş demek zorunda mıyım? Onlar beni kardeş olarak görmüyorsa ben niye kardeş olarak görmek zorundayım?
5. Kuran bundan yaklaşık 1400 sene evvel indi. Değişmediği tarih içinde nereden biliyoruz... Kitap içinde yazması ve bizim bunu eleştiremememiz neden?
6. Niye İslamı eleştiremiyoruz. Yani şuandan Dünya'nın kıyametine kadar sallıyorum 50 milyar insan yaşayacak. 50 Milyar insanın tamamen aklına Kurandaki her şeyi yerleşip hiç mantık hatası hissetmemesi, eleştirmek istediği yer bulamayacak olması mümkün mü? İslamın amacı eleştiriyi kapatıp herkese boyun eğdirerek bir dine tabi tutmak mı?
7. Kuran'ı okurken Arapça Türkçe öğreniyor dedi yabancılar, bir din hocam bana. E peki bu din sadece arapça türkçe ile mi çok iyi anlaşılıyor? Evrensel olacak bir dinin her dile çevrilebilmesi gerekmiyor mu? Araplar geçmişte aşırı bozuk bir toplum olduğu için Peygamberlerin de bozuk toplumlara inmesinden kaynaklı olmuş; o bozuk topluma indirilen Kuran'ın arapça olmasından kaynaklı niye arapça öğrenmek zorunda olalım ki
Bugün arapların bu dünyaya ne hizmeti var? Daha çok zararları var. Şu amwq çocuklarini çıkar dünyadan, harika bir dünya olur...
Öncelikle ben cevaplarını bitirene kadar bişey yazmamanizi isticem karışıklık olmasin
1. Allah bizi böyle şeylerle cezalandirmaz memlekette kötü insan olduğu kadar iyi insanlarda var
2. Yahudilikte ve Hristiyanlikta içki yasak değildi İslam'ın gelme sebebi o zamanki insanların dinleri kendi cikarlari için değiştirmesi
3. Din insanların doğru yola gelmesi için indirildi ve o zaman en yobaz toplum araplardi biz anlayacağımız bir dilde okumazsak hicbiranlami olmaz bu sadece Allaha gösteriş için okunmuş olur
4. Herkesin kendi düşüncesidir ben savaşın her türlüsüne karşıyım kimsenin zarar görmesini istemem bu konudaki fikirlerinizde size aittir
5. Yani tahminimce dinin değiştirilmemesi için insanlar belirli bir psikolojik duruma evrilmiştir din kullanılmak istenince hadis yönünden kendi cikarlarini vurguluyorlar
Ve eğer degistirilseydi yeni din gelmek zorunda kalırdı çünkü bizim bilmediğimiz bir şey için tanrı bizi cezalandiramazdi
6. Ben Kur'an'ı şu an yavaş yavaş okuyorum aklıma takılan yerlerin bir açıklaması var mı diye düşünüyorum şuana kadar bir sorun yaşamadım
7. Herdilin kendine özgü ifadeleri vardır böyle saçma bir yüceltmeye inanmayın
8 lütfen ırkçı olmayalım herkes aynı değildir
Çok fazla arapla iç içe olmam gerekti. Yıldız Teknikte Mühendislik okumama rağmen bile kaçamadım bu ıbnelerden, yabancı öğrenci kontenjanından geldi avratlarini ziktiklerim...
Aynı yerde çalıştım, aynı bölümde öğrenciyiz, bi ara komşularımızda vardı. Daha birinden hayır görmedim. Hitler'in Yahudilere yaptığı politika uygulanmalı. Kundaktaki bebekten tut 80 yaşına kadar olan bütün Araplar tarihten silinmeli... Cemaat Yurdunda da varlar iyice tiksindik artık. Cemaat Yurdunda bile arapların dediklerini hemen yapıyorlar biz türklerin isteklerini oyalıyorlar... Bu hükümetten gelen bir şey...
Müslümanlar içkiyi sigarayı bıraksınlar da önce güzel ahlaklı olsunlar... Elin dinsiz Japonunun Çinlisinin sahip olduğu ahlakın yarısına sahip değil İslam Milletleri...
Valorant diye bir oyun oynuyorum. Türklerle Araplarla ana avrat küfür ederek oynuyoruz, Avrupalılarla Japonlarla dünyanın en nezih muhabbetleri geçiyor... Japon ben hedefi kuramayınca iyi denemeydi dostum diyor, müslüman adam senin anani zikeyim diyor bana
Nasıl şimdi olacak bu iş. O kadar harika bir dinse ne bu beş para etmez topluluk...
Şöyle ki o insanların bu ülkede bu kadar hak sahibi olması bzim yüzümüzden tepki gostermeliydik en başta ama bu saldırıyla değil başka şekilde olmalıydı
Bakın Araplar kötü olabilir ama Türkiye'deki insanlar da iyi diyemeyiz çünkü ben gerçekten çok fazla ırkçılık yaşadım ve bu sebepsiz yere yaşandı bende bunu anlamıyorum
Nerelisin?
Aslen Kuzey Iraklıyim
Arapsın işte, bi bitmediniz amwq
Ne işin var oğlum bu ülkede senin
Wtf? Sen ne cahil bı insansın ya bilmediğin şeyler hakkında konuşma istersen yani bu nasıl bı beyin az önce köpek gibi benden bilgi dileniyodun ve ben Arap değilim, bende güzel bı soru sorardımda neyse
Onun bunun çocukları bı bitmediniz kafasını sevdiklerim
Arap senin dedelerindir
Sizin ben kafanızı seviym
Beyininiz yosun tutmuş, biraz çalıştırın arada bir
Orsuou çocukları siz bu mallikla devam edin köpekler
İtin enigi
Beynini ziktiğim soru sordun cevapladım, hangi konuda senden bilgi almak istemiştim amwq...
Nasıl ziktiler ama Irağı; amwqlarim hepinizi gebertirler inşallah...
Iraklılara karşı yaşasın Amerika
Bizim için farketmiyor
Suriyeli Iraklı Afgan Arap
Hepinizi amigna kodümün çocüklarisiniz...
Osmanlı İmparatorluğunda özgür yaşıyordunuz bi, o da size fazlaydı zaten; Sizi Amerika gibi ülkelerin zikebileceği öldürebileceği yerlerde yaşamak haktır size
tek bildiğim şey bir şey bilmediğimdir diyen birisi bir şey bilip bilmediğini nereden biliyor
Burada zaten ifade edildiği gibi kendi hakkında bir şey söylüyor ve bir şey bilmiyorum diyor ama bir şey bilmiyorum dediği konular kendi hakkında değil evren hakkında
Senin sorunu merak ediyorum
Şimdi diyelim ki monster high gibi bir okuldasiniz herkes farklı bi türden okulun adı acayipler okulu şimdi buraya bir insan kaydolabilir mi?
Anormal bir özelliğin var mi
Hayır normal insan
O zaman almazlar
Ama bende onlara göre acayip olmaz mıyım çünkü benim heryerim sağlam
Farklılık yok ki düzsün
Ama bakın onlardan biri vampir biri Frenkestein diğeri kurtadam falan bende normal insanım şimdi hepimiz birbirimize göre acayip oluyoruz nasıl alınmam?
Acayip değilsin çünkü bir özelliğin yok
Allah Allah niye anlatamıyorum ya benim onlar gibi tuhaf özelliğim olmadığı için bende onlara göre acayip oluyorum anlatabiliyormuyum
Anlattın da beni anlamadın. Acayip olman için farklı bir özelliğin olmalı diyorum.
Ama kime göre acayip işte onu anlamadınız
Onlara göre acayip olabilmen için bir özellik göstermelisin. Sihirbazların içine giren muggle gibisin şu an.
Ama hepsi aynı tür değil işte farklı türlerde o yüzden kendi dışında herkes birbirine tuhaf geliyo bu yüzden sırıtmaz
Sırıtır da neyse boş ver
Bakış açınızı değiştirmeyi bilmiyorsunuz
Sen düşünmüyor saçmalıyorsun
Düşünemeyen birinden cahil damgası yemek😶🌫️
Sen xmen izledin mi
Film veya dizi izlemiyorum ama biliyorum xmen i
Mutantlarin hepsinin özelliği varken normal insan nasıl mutant olacak?
İzlemedim o yüzden cevaplayamam sadece xmenin ne olduğunu biliyorum
Tamam
Başka evrenler ve canlılar var mı?
Bizim aklımızın alamayacağı kadar çok gezegen olabilir biz onlara ulaşamıyor olabiliriz çünkü imkanlarımız yetmiyor bence sadece bizim yasamamiz çok saçma olurdu diğer şartlarda yaşayacak canlılar illaki vardir
Bu güne duyduğun en ilginç düşüncelerden bir kaç tane söyler misin?
Nasıl yani nasıl bisey
Ilginç fikirler duymak, insanları keşfetmeyi seviyorsun somut anlamında. Ben de bu süreçte düşünce dünyanı en çok etkileyen düşünceleri merak ettim.
Ya aslında dünyami etkileyen şey bir başkasının düşüncesi falan değildi
Bugün düşüncelerimi etkileyen şey ırkçılık yaşamam soylu bir aileden gelmeme rağmen dedelerimin saltanatindan kimseye bahsedememem, savaşlar kötülük insanlar neden böyle kötü hale gelebiliyor, ekonomi bukadar etkiliyor mu gibi
Anlıyorum. İnsanlar üzerine düşünmeyi çoktan bıraktım. Çok yorucu bir süreç. Daha somut şeyler düşünmek, onların üzerinde çözüm bulmayı da kolaylaştırıyor. Her gün bir kaç ilginç düşünce okumayı seviyorum. Sizinle bu noktada benzer olduğumu düşünmüştüm.
Aslında bende insanların düşüncesini merak ediyorum ama artık yalnızlığı tercih ediyorum insan yalnızlığın değerini bilince çok daha sağlıklı bir hayatı oluyor ben kendimle sohbet etmeyi seviyorum
Beni felsefeye iten şeyler biraz aileden gelme gibi sanki çünkü dedelerim büyük düşünürler ve âlimlerdi, bugün gerçekleştirmek istediğim birçok hayalimi aile kurallarımız ve ailemizin adı yüzünden gerceklestiremiyorum
Ama ben bir özellik cokn isterdim kitapların içine girip ordaki başrolün hayatını gerçek kendi hayatım gibi yaşamak ve bir kitapla sınırlı olmasın istediğim bütün kitapların içine girebiliym
Yalnızlık güzeldir ama değerli insanlarla kalabalık daha güzeldir. En güzeli ise seçilmiş insanların düşüncelerini kendi iç dünyana aktarabilmek. Bazen söylediğin gibi bir kitap ya da bir düşünce ya da öylesine karalanmış bir kaç düşünce. Geçmişinle övünmen ne güzel lakin bugün de yaşıyorsun. Hakkını vermen gerekmez mi?
İnanın gelecekle ilgili hedefim hiç kolay değil diğer insanlar %80 ihtimalle basaramayabilir ancak benim önümde sadece bir iki küçük engel kaldı eğer o engelleri de geçersem adımı tarihe kazıyabilirim
Tarihe kazımak, ilginç bir yaklaşım. Adını tarihe kazirsan bir gün gelip buraya gururla yazabilirsin.
O zaman buraya ihtiyacım olmayacak
Anlıyorum.
Olursa gel hayatım
Hayatım?
Gel balım
Bir sürü var
Hayır
Hayır yok