Başına her şey gelmiş biri ne yapa bilir?

arkadaşlar 13 yaşımda taciz olayı yasadım 17 yaşımda erkek arkadaşım tarafından hem alkole hem hapa alıştırıldım şiddet ve tehditte vardı o kişiden hamile kaldım çocuğun ailesi anneme soledi annemde babama söylemiş şiddet gördüğümü söyledim çocuğu aldırdık annem babam ben gittik çok kötüydü ağır bir travmaydı benim için çocuğu aldırdımı öğrenince tekrardan böyle bisey yapmaya çalıştı ve zorla yine hamile kaldım ailem vesilesiyle tekrardan çocuğu aldırmak zorunda kaldım istemiyordum ama ailemde birz baskı yaptı. mecburdum alkolik ve şiddet gösterrn biriydi ondan kurtuldum ayrıldım yasadıklarımı ağır gelmişti kız arkadaşım meth alıştırdı bana Şu an da 5 senedir ara ara bazen bir kaç ay bazen bir kaç hafta ara vererek içiyorum çevremdeki kişiler aileme soylemiş ailemde öğrendi kullandığımı boşluktaydm Bi dal aradım benden yaşça büyük biriyle 6 sene birlikte olduk oda alıştı methe ailem o kişiyi de öğrendi. yaşadıklarım pskolejimi iyice bozdu kendimi kaybetmeue basladım son zamanlar dada sık içmeye basladım. meti annem onun bunun bilmem ne yaptığı diye küfürler etti babam aciz zavallı dedi abilerim benimle knsmuyo bense hep içime atıyorum içime kapanık biriyim. kötüyüm ne olcak sonum bilmiyorum günden güne kendimi dha çok kaybediyorum. siz olsanız bu durumda ne yapardınız yargılamadan beni bana yol gösterirmisiniz?
Başına her şey gelmiş biri ne yapa bilir?