ERKEĞE SEHVETLE YÜZÜNE BAKMASAK OLUR MU SADECE ACIK YERLERİNE BAKMAK HARAM Mİ? YYOKSA YÜZÜNE NİRMAL BAKMAKTA MI HARAM?

Arkadaslar ben daha yeni oldu erkeklere bakmanın haram oldugu öğrendim, ve tövbe mi ettim ama kafamda karışık bazi sorular var, sadece bakmanın haram oldugu söyleniyor ve ayrıntı çok vermemis hocalar. Sadece harama ve açık yerlere bakmayin deniyor, hatta ayetin sadece bir kısmını yazayım, Cenab-ı Hak (c. c), Nûr Sûresi 30-31. ayetlerinde meâlen şöyle buyuruyor:-(Ey Resûlüm!) Mü’min erkeklere söyle; gözlerini (haramdan) sakınsınlar ve ırzlarını korusunlar! Bu, onlar için daha temizdir. Şübhesiz ki Allah, (onların) yapmakta oldukları şeylerden hakkıyla haberdardır. 31-Mü’min kadınlara da söyle; gözlerini (haramdan) sakınsınlar ve ırzlarını korusunlar; (*) (el, yüz gibi) görünen kısımları müstesnâ, ziynetlerini göstermesinler ve başörtülerini yakalarının üzerine kadar salsınlar! (**) Ben erkegin yüzüne normalde de bakmakta mi haram, yoksa sadece açık yerlere bakmak ve yüzüne şehvetle bakmak haram mi? Yoksa normal baksam bile demi haram?

Güncellemeler
1 yıl
Yani günah olanlar günah olmayanı ayri soylerseniz daha iyi olur.
ERKEĞE SEHVETLE YÜZÜNE BAKMASAK OLUR MU SADECE ACIK YERLERİNE BAKMAK HARAM Mİ? YYOKSA YÜZÜNE NİRMAL BAKMAKTA MI HARAM?