Üniversiteyi bırakmak ve aile?

Mühendislik okuyorum, herkesin okudugu popüler branşlardan biri. Taşrada okuyorum ve bölümden gram zevk almıyorum. Dönemlik heveslerle yazdım sadece. Staj bile bulamıyorum. Bu nedenlerle bölümü bırakıp kendi işimi yapmayı düşünüyorum. Sermayem var, online ticaret yapmak istiyorum. Zaten epeydir araştırıyorum, ufaktan deniyorum. Yani sıfır olmadıgım bir alan ve ben bu alana yogunlaşmak istiyorum. Mühendislikten mezun olup özel şirket ya da belediyelerde çalışmak, her sabah alarmla uyanmak istemiyorum. Ailem üzülmeyecek olsa hemen bırakırım ama ailem bu kararı duyunca aşırı üzülür, en başta babam. Bana yıllardır emek harcadılar eğitim konusunda ama ben hakkını veremedim. Maddi manevi hiçbir şeylerini esirgemediler benden. Üstelik iki abim var, bir tanesi işsiz, diğeri de lise mezunu. Lise mezunu olan babamla çalışıyor. İki abimin durumundan ötürü babamın benden beklentileri çoktu ama karşılık veremedim ve vermek için harekete geçmeye gücüm kalmadı. Eğitim hayatından bunalmış durumdayım ( mezun senelerim ve depremden ötürü tekrardan birinci sınıftan başlama durumum oldu.) 22 yaşımdayım, geç olmadan kendi paramı kazanabileceğim, kimsenin emrinin altında olmadan para kazanabileceğim bir iş edinmek istiyorum sadece ama ailem üzülmesin diye üniversiteyi bırakma kararını aileme açıklayamıyorum. 2 hafta sonra okul başlıyor ve ben istemeye istemeye gideceğim, aileme kararımı açıklayacak cesaretim olmadıgı için. Bu tür bir kararı nasıl açıklayabilirim? Ailedeki 3. erkegin de üniversiteyi bırakması inanılmaz bir hayal kırıklığı olacak. Kuzenlerim de tıp gibi iyi bölümleri okuyor bir de. bu nedenle babam benim de altta kalmamamı istiyordu.

Üniversiteyi bırakmak ve aile?