Evlilik için çaresizlik ve umutsuzluk var ne yapmalıyım?

Arkadaşlar ben 24 yaşında kendi halimde bir hemşireyim. İş yerindeki ağabeylerim, ablalarım vs. hep soruyor biri var mı evlilik ne zaman vs. Ben de tabii hep gırgırına alıyorum ama bir yandanda içim hep cız ediyor çünkü kimse bilmiyor ki içimde ne kıyametler kopuyor. Maalesef bu zamandaki çoğu kızın artık tercih mi dersiniz veya gereklilik mi derseniz çok katı şartları oluşmaya başladı ki ben en çok artan şartlar erkeğin maddi durumu… Şimdi ben işçi çocuğuyum bizim ne dedelerden kalma tarlamız vs. olmadı ne miras geldi ne de babam çok iyi maaş aldı. Babam asgari ücretle çalışan iki çocuğunu yetiştiren gariban bir babaydı şimdi emekli oldu. Yani hiçbir zaman maddi durumumuz iyiyi geçin orta bile olmadı karın tokluğuna yaşadık. Ha buna da şükür daha kötü durumda olanlarımızda var. Allah önce onlara yardımcı olsun. Herneyse şimdi aileden kalma maddi gücüm yok aileden uzak yerde çalışıyorum içkim yok kumarım yok vs maaşımı alıyorum fakat maalesef olmuyor bir türlü ne arabam var ne evim ki bu da direkt 2-0 geriden gelmemin sebebi ayrıca tipimde yok biraz kiloluyum evet ama yine de o kiloları versem bile düzeleceğimi hiç sanmıyorum. Bu durumlar beni aşırı ümitsizliğe itiyor aslında depresyonda bile sayılabilirim. Benim sevgilim dahi hatta flörtüm bile olmadı. Ne yapacağımı bilmiyorum. İnanın seksten falan değil sadece aile kurmak neslimi sürdürmek istiyorum. Sizden tavsiyeler almak istiyorum. Allah kimseyi benim durumuma düşürmesin.

Evlilik için çaresizlik ve umutsuzluk var ne yapmalıyım?