Boş ver kardeşim bu site anlamıyor namazdan niyazdan. Nasıl mı başlamalısın namaza? Öncelikle rekat sayılarını, namazda okuyacağın sureleri öğrenmen gerekiyor. Ha abdest de aynı şekilde. Bunlar namaza başlamak için gereken bilgi eksenli şeyler. Birde manevî olarak namaza hazırlanmak var; Allah'ı iyi bileceksin. Onun yarattıklarını, kendini bileceksin. Kendini bilsen onu, onu bilsen kendini ve hayatı tanımış olacaksın. Onu tanıdıkça, Kur'an da okudukça zaten namazı kendine vazife bilip istikrarlı olacaksın.
'namaz, Allah'tan derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir' mealindeki ayetteki o saygı duyanlardan olursun umarım:)
0
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Bir kızın yorumuna bırakma sebebimi yazdım tekrar başlamak istiyorum çünkü o şeylerden kurtulabilmeye başladım özgüvenim yerine geldi sorumluluklarımı yerine getirmek istiyorum. Namaz kılıyorsan bana dua etsene : )
Okudum bırakma sebebini. Anlıyorum o durumda devam etmek istemedin ama bir yerden yanlış yapılıyorsa sence diğer doğruları da bırakmak mı yoksa en önemli doğrulardan birine devam edip kötü alışkanlıklardan zamanla kurtulmak mı daha iyi? Sen şu an bu soruya tam olarak muhatap değilsin çünkü zaten düzene sokmuşsun bir şeyleri. Ben de aynı yoldan geçtim bu arada. Başlarda izliyordum öyle şeyler. Önce azalttım, sonra da tamamen bıraktım. Şimdi isresem bile izleyemem:d Namaz kılıyorum. Şu an sabaha kalktım hatta. Dua ederim elbette.
Bugün başla. Her namazdan sonra geçmiş kazalarından kılarsın
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Benimde 5 yıllık borç vardı iki senedir kılıyoruz elhamdülillah. Yavaş yavaş alışıyor insan. Önce istemek gerekiyor
0
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Bende 2 sene önce kız arkadaşım vesilesiyle başlamıştım. 9-10 aydı galiba beş vakit kıldım ama p*rno ve mastürbasyon bağımlılığım nedeniyle içimden namaz kılmamak gelmeye başladı günah işle ama namaz kıl bırakamıyorumda sonunda namazı bıraktım yüzüm yok gibi hissediyordum.
Bro inanıyorum zaten bir gün öleceğiz bomboş hayat yaşıyoruz spor arkadaşlar okul geberince bunlara vakit ayırdın nasıl 5 vakte ayırmadın diye bir sürü azap yiyeceğiz.