Sizce zekat almam doğru mu?

Bitane kanser akrabamız var ve hasta olduğu için sürekli iyilik yapıp dua istiyor ve bu sayede doktor tarafından ölecek denilen akrabamız senelerdir hala yaşıyor, ama yaptığı her iyiliği fitre, zekat, sadaka, allah adına yapıyor sadece, yani dua istemek için, buda karşılıklı bir şey olduğundan yani içten içe çıkar barındırdığından almak istemiyorum ama bizi yemeye davet edip 2 bin lira verdi kardeşimle, ben istemediğimi gene dile getirdim, akrabasından fakir olan birtek ben olduğum için akrabaya vermek daha sevap olduğundan bana vermek istediğini söyledi, bu konuşmasında bile bir karşılık var bence, akrabasına vermek daha sevap olduğu için ekstra sevap kazanmak istiyor diye yorumladım, o sıra birine aynı tutarda hibe verdiğim için ben zor durumda kalmıştım ve mecburen aldım ama olduğu zaman geri vereceğimi söyledim. Alır almaz hemen benden dua istedi, arkadaşlar bence maneviyatta bi çıkar amacıdır ve bu kadının buna ihtiyacı olduğu için insanlara yardım ediyor, inanın ben yaptığım iyilekleri söylemem ama bir gazzeli aileye direkt hibe olarak 2 bin verdim, başka bir zaman bir arkadaşa ayrıca verdim, ama hiçbirinden dua ya da başka bir şey istemedim, asgari ücretli olduğum sadece 8 ay çalışıp bıraktığım halde 15 bin abime hibe ettim. İyilik dediğin içten gelir, bir insanın sürekli herkese yardım etmesi de karşılıksız olamaz bence, neyse bana bunu vermem için namaz kılman gerekiyor dedi, zekat geçmesi için, kılmadığımı açıkça belirttim bu sefer kılmam için ikna etmeye çalıştı, beni ikna ederse ektra oda sevap kazanıcakmış, hem akraba diye bana vermek istiyor, hemde zekat geçsin diye namazada ikna etmeye çalışıyor, Allah kimseye muhtac etmesin arkadaşlar akraba bile karşılıksız iyilik yapmıyor, şimdi o parayı bu ay geri vericem ama almamın bi zararı dokunurmu sonuçta zekat insanın başının gözünün bişeyine verilir o kadın da hasta ya ondan korkuyorum

Sizce zekat almam doğru mu?