Arkadaşım ne yapmak istiyor?

Bir arkadaşım var kendisi ile 3 yıldır tanışığız aşırı içli dışlı değildik sadece ilk tanıştığımız senenin yazı aşırı samimiydik diğer geçen 2 sene buluşmadık benim sınav senem di diğer sene onun sınav senesiydi benim okulumdu falan kendisi ile geçenlerde karşılaştım iş bakıyordum işte gel bizim buraya falan eleman aranıyo tamam dedim gittim başvurdum ilk gün oldu (benim sevgilim var ve genelde erkek olan ortamlarda bulunmam olmasa da önüme gelenle samimi olan ve yalakalık yapan biri değilim ) ben geldim işte bana demişti ben gösteririm bilmem ne bi bk göstermedi dımdızlak kaldım gibi oldu öğle molası oluyo ben yol bilmem bişey bilmem beni bırakıyo önden bildiğin koşturarak gidiyo yanına birisi geliyo onla gidiyo ben demiyorum benim gtümden ayrılmasın ama bu kız nerde ilk günü kaybolurda demiyor ilk günü geçirsem yine içerlemem kendisi çağırıp ben sana öğretirim yanında olurum dediği için içim rahat gitmiştim sürekli erkeklerle şakalaşma konuşma aşırı gereksiz samimiyet ki ciddi anlamda cıvık bir kız erkeklere karşı ( bunu da yeni gördüm) kendisine rahatsız olduğumu söyledim ben varken çağırmamasını istedim düzgün bir uslupla gitti erkeklerle tenis oynamaya ben bir bank buldum oturdum tek bıraktı beni orada sonrasında bunları geçtim olayı anlayın diye anlattım biz aynı zaman diliminde 2 kızla daha tanıştık grup açtık vs grupta sürekli gergin gergin cevaplar terslemeler yüz yüzeyken sıkıntı yok ama mesajlarda bi eziklemr laf sokma kinayeli konuşma bildiğin lafları beni iğneliyo bi piknik yapılacakmış çalıştığımız yerce ben rahatsızlığımdan dolayı işi bırakıcam demiştim sonrasında gruba çalışıcam bi süre daha maske takıp yazdım kendisi onu okumasına rağmen bana hiç haber vermedi ki gitmezdim de bende şakasına dedim ki şerefsizler dalgaya vurdum grup içinde bana carlama git onlara carla tarzında konuştu bana saçma geldi bu kadar tepki vermesi ve iğneleyici konuşması bir kaç kişiye sorduğumda bana dedikleri bence senin parlamanı istemiyor ne kadar aynı zaman diliminde insanlarla tanışsanızda ilgiyi kendi isteyip senin geri planda kalmanı istiyor olabilir dediler durduk yere beni yanlış anlayıp abartıyo ki aşırı derecede manipülatif birisi olduğunu düşünüyorum şakasına kardeşimsin dedim ki normalde asla alınan birisi değildir atarlanmaya başladı bu grupta benden başka 3 kişi daha var git onlara carla bende kendisi ile grupta kavga etmek istemediğim için özelden yazdım ve açık bir şekilde bana laf soktuğunu sürekli kinayeli konuştuğunu ve rahatsız olduğumu söyledim o ise farklı yerlere çekti ve laf sokmaya devam etti bende bana nasıl karşılık veriyorsa o şekilde yazınca diyecek bişey bulamadı ve manipüle etmeye çalışmaya devam etti asla böyle biri değildi normalde en ufak şeyde beni sinir etme bi kendisinin dertleri ve siniri varmış gibi davranıyor bana rahatsız edici geldi işin açığı o kişilerin yanında bu şekilde konuşması siz ne diye düşünüyorsunuz genel olarak fikrinize ihtiyacım var
Arkadaşım ne yapmak istiyor?