Alzheimer hastası dedem beni boğdu ne yapmalıyım?

Dedeme alzheirmer tanisi bir sene once konulmustu ama hic ilerlememisti sorun yoktu tamamen kendindeydi. Ta ki 1 ay once inme gecirip sol tarafina felc gelene kadar. Sonra alzheimeri kötüleşti. Ama yine cogu zaman kendinde herseyi hatirliyor, sadece agresyon kısmı kötüleşti anılar kısmı veya yakin hafizasi iyi ilginç bir sekilde. Ama birseyi yap diye bağırınca anlamazsak eger dahada kızıyor. Bende bundan korkuyordum, cunku yumruk atiyor sinirlenince. Bir kere yumrugu karnima geldi ve odadan ciktim belli etmemeye çalıştım. Ama en son seferde isler dahada kötüleşti, bana yaklaş dedi korktum ilk biraz yaklaştım dahads yaklas diye bagirdi bende yaklasmak zorunda kaldim derkrn aniden boğazımı aşırı derecede sikmaya sallamaya basladi konusamadim bağıramadim cunku cok sıkıyordu ve nefes alamadom morardim ve gözüm karatmaya başladı. Annem tam o an iceri girdi ve çığlık atti hasta bakiciyi cagirdi annemde ayiramadi 2 kisi beraber ayirdilar resmen yere düştüm ve kendine zor geldim. Sonra beni cikarttilar oradan. Dedeme bir yandan acıyordum ama bir yandan bu kadar nefretle davranmasi beni artik korkutuyor. Yine hicbirsey demeden ayrildim odasindan zaten desemde dahads kizardi. Kisacasi ne yapacagimi bilmiyorum. Bu durumda olanlar var mi ve dedenize yaklasirken ne yapiyorsunuz hayati tehlike altinda oldugunuzda ne yapiyorsunuz. Kafam karma karisik..

Alzheimer hastası dedem beni boğdu ne yapmalıyım?