İletişim kanallarını doğru kullanmasını bilmeyen yöneticiyle nasıl başa çıkılır?

Benim yöneticilerimde pek fazla olmadı bu durum ama özellikle yeni yönetici olduklarında, bocalama döneminde yaşadıkları bir sorun. Arkadaşlarımdan duyuyorum, takım liderim yine grupta sövüyor falan diyordu. :D Whatsapp üzerinden uzun uzun takıma geri bildirim vermek, performans verilerimizi nasıl daha iyi yapabiliriz vb. azarlayarak uzun uzun mesajlar, kişisel geri bildirimler... Böyle durumda ne yapmak lazım?

Ben olsam genele seslenen bir mesaj ise görmezden gelirim. Bana grupta geri bildirim vermeye çalışıyorsa ararım, derdi neymiş öğrenelim :D Ya da kısa bir mesaj atarım sadece kendisine, bu konuyu istersen yarın ofiste konuşalım, şu an pek müsait değilim vb. Sonuçta iş-özel hayat dengesi de önemli.

Telefonda bağırma çağırma olursa da "bana ses yükseltildiği zaman söylenen şeylere odaklanamıyorum. istersen sesinin volümünü düşür ya da yarın ofiste konuşalım" derim. Tabi burada böyle soğukkanlı yazıyorum ama gerçekte karşılaşsam belki de bunlar aklıma gelmez. :D Karşısındaki insanın ne tepki vereceğini bilmediği için yöneticiler insanlara yaklaşırken temkinli davranmalı. İstifayı basıyorum gidiyorum da diyebilir o kişi. Burada da senin yüzünden kurumun markası ve imajı zedelenir, ihtiyaç duyulan bir personel gidebilir, o kişinin yeri doldurulamayabilir. Biraz da kurumu sahiplenmekle ilgili.

Siz ne yaparsınız?

Sonuçta whatsapp anlık kısa mesaj uygulaması. Kısaca yazar bırakırsın, cevap vermesini bekleyecek önemli şeyler yazmazsın, uzun uzun mesajların, tartışmaların, çatışmaları çözmenin yeri değil. Böyle bir ortamda çatışma yaratmaya da gerek yok. Özel hayatımızda, ilişkilerimizde de bu amaçla kullanmamalıyız. Derdin büyükse, 3 satırdan fazla yazmanı gerektiren bir şey varsa ararsın ya da yüz yüze konuşursun.

Tabi ben bu bilgiye önceden ulaşabilmiş olsaydım pek çok arkadaşlık ilişkim ve sevgilimle olan ilişkim de kurtulurdu sanırım. Whatsappta çatışma ve tartışma yaratmaya çalışan insanları arayarak telefonda doğru iletişim teknikleriyle kazanmaya çalışabilirdim. Ama bazı insanlarla siz ne yaparsanız yapın arkadaşlık da aşk da yürümez. Çünkü hep sizin büyüklük bende kalsın demeniz gerekir, o hep çocuksu davranır. Bir süre sonra karşında daha olgun bir insan görmeye ihtiyaç duyuyorsun..

İletişim kanallarını doğru kullanmasını bilmeyen yöneticiyle nasıl başa çıkılır?