Benim yöneticilerimde pek fazla olmadı bu durum ama özellikle yeni yönetici olduklarında, bocalama döneminde yaşadıkları bir sorun. Arkadaşlarımdan duyuyorum, takım liderim yine grupta sövüyor falan diyordu. :D Whatsapp üzerinden uzun uzun takıma geri bildirim vermek, performans verilerimizi nasıl daha iyi yapabiliriz vb. azarlayarak uzun uzun mesajlar, kişisel geri bildirimler... Böyle durumda ne yapmak lazım?
Ben olsam genele seslenen bir mesaj ise görmezden gelirim. Bana grupta geri bildirim vermeye çalışıyorsa ararım, derdi neymiş öğrenelim :D Ya da kısa bir mesaj atarım sadece kendisine, bu konuyu istersen yarın ofiste konuşalım, şu an pek müsait değilim vb. Sonuçta iş-özel hayat dengesi de önemli.
Telefonda bağırma çağırma olursa da "bana ses yükseltildiği zaman söylenen şeylere odaklanamıyorum. istersen sesinin volümünü düşür ya da yarın ofiste konuşalım" derim. Tabi burada böyle soğukkanlı yazıyorum ama gerçekte karşılaşsam belki de bunlar aklıma gelmez. :D Karşısındaki insanın ne tepki vereceğini bilmediği için yöneticiler insanlara yaklaşırken temkinli davranmalı. İstifayı basıyorum gidiyorum da diyebilir o kişi. Burada da senin yüzünden kurumun markası ve imajı zedelenir, ihtiyaç duyulan bir personel gidebilir, o kişinin yeri doldurulamayabilir. Biraz da kurumu sahiplenmekle ilgili.
Siz ne yaparsınız?
Sonuçta whatsapp anlık kısa mesaj uygulaması. Kısaca yazar bırakırsın, cevap vermesini bekleyecek önemli şeyler yazmazsın, uzun uzun mesajların, tartışmaların, çatışmaları çözmenin yeri değil. Böyle bir ortamda çatışma yaratmaya da gerek yok. Özel hayatımızda, ilişkilerimizde de bu amaçla kullanmamalıyız. Derdin büyükse, 3 satırdan fazla yazmanı gerektiren bir şey varsa ararsın ya da yüz yüze konuşursun.
Tabi ben bu bilgiye önceden ulaşabilmiş olsaydım pek çok arkadaşlık ilişkim ve sevgilimle olan ilişkim de kurtulurdu sanırım. Whatsappta çatışma ve tartışma yaratmaya çalışan insanları arayarak telefonda doğru iletişim teknikleriyle kazanmaya çalışabilirdim. Ama bazı insanlarla siz ne yaparsanız yapın arkadaşlık da aşk da yürümez. Çünkü hep sizin büyüklük bende kalsın demeniz gerekir, o hep çocuksu davranır. Bir süre sonra karşında daha olgun bir insan görmeye ihtiyaç duyuyorsun..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
o yöneticiyi ağzına kadar dolu metrobüse bindiririm, ter kokusuyla söğütlüçeşmeye kadar götürürüm
Hahahaha çok mantıklı komşi. Metrobüs bir de yolun ortasında durak vs yakın olmayan bir yerde arıza yapsın.
Yerden göğe kadar haklısınız ama elinizden bir şey gelir mi bilmiyorum.
Daha profesyonel bir yerde çalışmayı düşündünüz mü?
Profesyonel olmayan bir yerde çalıştığımı düşündüren nedir?
Yöneticilerin WhatsApp grubunda sövmesi, çalışanları azarlaması, kişisel geri bildirim vermesi. En başta da iş iletişimini WhatsApp üzerinden yapmanız. Nerelerde çalıştınız bilmiyorum ama profesyonel bir kurumda bunların hiçbiri olmaz.
Yeni yönetici olan birinin bocalamasi çok normal. Insan üstü bir beklentiye girmemek lazım. Karşındaki de insan.
Hayır, yazdıklarınız kesinlikle normal değil. Yöneticilerin böyle şeyler yapmayacak kadar görgülü ve tecrübeli olmaları gerekir. Şirketin de bu eğitimi, disiplini ve rehberliği oryantasyon süreçlerinden itibaren sağlaması.
Zaten o kişi oryantasyon surecindeydi. Süreç tabi ki geliştirilebilir. Insanlar sürekli burası profesyonel değil diye terketseydi herhangi bir gelişme olmazdı. Çünkü değişim yaratacak olan insanlar gitmiş olurlardı.
Bu saçmalıkları yapan yönetici anında uyarı alıp sonrakinde de işten çıkarılmıyorsa orası daha ne kadar düzelebilir bilmiyorum. Bunun bir adım ötesi herhalde yöneticinin çalışanlara ofisin ortasında evire çevire meydan dayağı atması. Bakın WhatsApp konusuna girmiyorum bile.
Sövmek derken gerçek anlamda küfür yazmıyor. Sadece azarlıyor. Iletişim becerisi temel beceri olmalı elbette ama herkes bunu yapamıyor. Bu beceriye sahip olmamak hemen uyarı ve işten çıkarma gerektirmez bence. Öğrenebilir sonuçta, ayrıca hayatında ilk defa böyle bir yöneticilik deneyimliyor. Ben normal görüyorum. Senin dediğin kadar abartilmaya gerek yok.
Yapamazsin yipranirsin
İki türlü de yıpratıcı zaten. Diğerinde proaktif değil, pasifsin. Sadece elinden bir şey gelmeden sıkışmışlık ve kaygı stres seviyeni arttırıyorsun. benim dediğim yöntemde ipleri eline alıyorsun, baktın düzelmiyor, başka seçenekleri değerlendiriyorsun. zaten yöneticinin de benimle başedebileceğini sanmıyorum. :D Bana özel azarlayıcı geri bildirim durumunda aradığımda, bir dahakine yine arayacağımı bildiği için, tekrar benimle ilgili bir şey yazmaması gerektiğini bilir. İnsanlara size nasıl davranacaklarını siz öğretirsiniz. Bu kadar basit.
Yüksek egolu yöneticim olduğu zaman egolarımız hep çatışmıştır. Ne ben onları ne de onlar beni sevmemiştir. Şimdi yeni bir yöneticim oldu, adam çok mülayim, fazla egolu değil. Onunla iyi anlaşıyorum şu an. Söylemesi gereken olumsuz şeyleri de uygun bir şekilde söylüyor.
Haklisin pasifize bir is de yipratici ama insanlara sana karşı nasil davranacagini ogretmek cok cok zor ugrasmaya deger mi sanmam yeni bir is en basit kolay cozum..
Emin ol uğraşmaya değer. İnsanlar sana nasıl davranmaları gerektiğini böyle böyle öğrenir. Herkese davrandığı gibi davranamıyorsa sana saygı duyar. Saygınlık böyle kazanılır. Yeni bir iş çözüm değil, çünkü sen değişmediğin sürece her yerde aynı insanlarla karşılacaksın. İnsan aynı insan. Herkesin birbirine davranışı çok benzer çünkü aynı kültürden geliyoruz. Eğer yeni gideceğin şirkette çalışanlar özel bir eğitim almamış ve doğru iletişim kurum kültürü haline gelmemişse aynı problemleri yaşarsın. Onun yerine çalıştığın şirkette doğru iletişimi kurum kültürü olarak yaymaya çalışabilirsin.
Su konuda haklisin heryerde benzer insanlar cogunlukta ama isini mi yapacaksin yöneticini mi eğiteceksin isini mi yapacaksin kurum kulturu mu olusturacaksin ki yöneticim diyorsun 2 dudaginin arasindasin ben olsam kendime bu kadar guvenmezdim
Iş tanımlarının çok sert ve katı olması gerektiğini düşünmüyorum zaten. Çalıştığım şirkette alan açıldığı için mesela sistemle ilgili geliştirmelere de burnumu soktum, kampanyaya da burnumu soktum, yöneticimin işine de burnumu soktum. Her yere bir burnunu sokmak lazım. 😄 Bizde yöneticilerin iki dudağı arasında kalmıyorsun ya. Seni işten çıkarmak istiyorlarsa somut bir şey olmalı. Işte bu kızın aylardır performans verileri çok düşük, veya illegal işler yapıyor, fraud yapıyor olması lazım. Fraud işler yapanlara bile önce yazılı uyarı veriliyor. Eğer devam ederse işten çıkarılır. Işten çıkarma yazılı uyarı vb kararlarda iknin da onay vermesi lazım, sadece bizim departmanın isteği ile olmuyor. Önce bir inceliyorlar öyle. Bizim departman yöneticileri alması gereken kişilere yazılı uyarı aldirana kadar kaç ay uğraştılar.
Sende de ne burun varmış arkadas heryere sokmussun bence bu bile yeterli bir sebep 😅😅
Yoo tam tersi 😆 bu şirketin beni elde tutması lazım bence.. çünkü etki ve değişim yaratma potansiyeli olan ve yaratmış olan bir insanım. Süreç geliştirmelerinde, sistem geliştirmelerinde çok katkım var. Hatta benim takım liderim yeni takım lideri olduysa onu da çok destekliyorum. Ekibi bütünleştirme, bir araya getirme konularında destek olurum. Yeni yönetici olan takım liderim yıllık izne çıkmıştı, bize de gerekli konularda pek bilgilendirme yapmadan gitmişti. Diğer takım liderleri de bizim takıma pek destek olmak istemedi, ben gereken bilgileri öğrenip iletmiştim takıma. Artı kendi işimi yürütmüştüm. Şimdiki yöneticim de excelim senin kadar iyi değil dedi, eğer sorarsa ona da yardım etmeyi düşünüyorum. Rapor hazırlama vb.
İsin zor ne diyeyim sirketler genelde dusunmezler sen ne kadar is gorursen gor yerin elbet dolar mantik budur bunu soylemek istedim sadece
Hayır ya ben hiç öyle düşünmüyorum. Çünkü beraber çalıştığım yöneticiler de buralara emeklerle gelmişler. Onlar kendi gencliklerinde yaptıkları şeyleri anlatırken benim şu an yaptığım şeyler olduğunu fark ediyorum. O yüzden buradaki yöneticilerimin elbette beni gördüklerini hissediyorum ve düşünüyorum. Hem de çalıştığım departman çağrı merkezi ve sürekli olarak yeni alım var, yani ihtiyaç var. Ve benim gibi istikrarlı çalışanlar şirket için değerli. Turnover oranı yüksek olur biliyorsun böyle işlerde. O yüzden benim gibi deneyimli, işi yeni gelenlere öğretecek, ileride liderlik edecek insanlara değer veriliyor. Bazı arkadaşlar salla başı al maaşı kafasında. Elini hiç bir işe sürmez, sadece kendi işini yapar hatta iyi de yapar. Onlar da değerli ama gelecek için potansiyellerini göstermiyorlar. Benim gibi gösteren insanlar daha kıymetli diye düşünüyorum. Yani biraz egoist gelebilir söylediklerim sana, ama öyle gerçekten. Bildiğini başkasına aktarma isteği olan, yeni sorumluluk almaktan çekinmeyen, şirkette genel olarak var olan sorunlara çözüm yolları bulan insanlar ekstra değerli.
Saygi duyarim ama ben daha farkli dusunuyorum is hayati hakkinda