Annem çok ilgisiz ve kardeşimi bırakıp üniversiteye gitmek beni çok üzüyor ne yapmalıyım?

Annemle babam yaklaşık 3 sene önce ayrıldı ben lise birdeyken. Babam annemi aldattı ve babamın yaptığı daha bir çok şey annemi psikolojik olarak çok etkiledi buna anneannemin de küçükken anneme yaptıkları ve yapmaya devam ettiği şeyler de dahil. Annemle babam hala telefonda konuşmaya kavga etmeye devam ediyor. Bundan 3 4 sene önceye kadar annem çok ilgili bizi çok seven ve gerçekten çok iyi bir insandı. Maddi durumumuz çok iyi olmasada böyle bir annem olduğu için kendimi çok şanslı sayardım ama artık öyle değil. Tek derdi babamın ona yaptıklarını babama yapmak ve böyle yaparak onu cezalandırdığını düşünmek ama bu durumda ortada kalan sadece ben ve kardeşlerim oluyor. Uzun saatler işte oluyor geldiğinde devamlı dışarıya arkadaşlarıyla çıkıyor içki içiyor ve ağlıyor. Ağzı iyice bozuldu saçma sapan hareket ediyor ve en ufak kavgada bir çocuğun kaldıramayacağı kadar ağır konuşuyor. Kaç kere pskoloğa götürmeye çalıştık ama devamlı bırakıyor. Benim üniversiteye gitmeme az kaldı ama kardeşim delilerin dolu olduğu bu evde tek kalıcak. Ne yapmam ne hissetmem gerektiğini bilmiyorum bu his yüzünden ders bile çalışırken vicdan azabı çekiyorum.
Annem çok ilgisiz ve kardeşimi bırakıp üniversiteye gitmek beni çok üzüyor ne yapmalıyım?