Yeni mezun oldum. Önümde iki yol var
1. Yol 30 35 bin maaşla ise başlamak ve zamanla yükselmek
2. Yol yaklaşık 2 3 yıl asgari ücret veya altında iste çalışmak ve alanda adını duyurmak tanınmak sonrasında iyi maaşlı ise başlamak ( 28 li yaşlarında iyi maaşım olur)
Şu an ailemle yaşıyorum aylık 3 4 bin yetiyor bana ama sizce hangisi mantıklı 23 yaşındayım
1. Yol 30 35 bin maaşla ise başlamak ve zamanla yükselmek
2. Yol yaklaşık 2 3 yıl asgari ücret veya altında iste çalışmak ve alanda adını duyurmak tanınmak sonrasında iyi maaşlı ise başlamak ( 28 li yaşlarında iyi maaşım olur)
Şu an ailemle yaşıyorum aylık 3 4 bin yetiyor bana ama sizce hangisi mantıklı 23 yaşındayım
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Eğer 2. yolda başarılı olacağına eminsen 2. yolu seç. Yaşın çok genç. Şimdi değilse ne zaman gelistirecen kendini
Ama 1. yolda da yükselme seçeneğin varmış. Değerlendir ikisini de
1 yıl sonra bu zamanlar bilinip tanınmaya alanda küçük küçük başlamış olacağım. Tek şu an bildiğim şey bu. Evet haklısın ama taninirsam 28 29 li yaşlarda şu anki parayla 35k üstü alacagim
Tutarsa bu projem mesela 1 yıl sonra 2 yıl sonra internete adımı soyadını yazdığında hakkımda bir sürü fotoğraf ve haber ve bilgi olacak
Maddi anlamda değişen bir şey yok desene. 1. yolu seçerdim ben. Ama amacın maddiyatin ötesinde tanınmak vs ise ikinci yolu seç tâbi
Valla maddi üniversitede akademisyen olup yükselmek istiyorum ve taninirsam iyi bir vakıf üniversitesinde iş teklifi alirim
Ve muhtemelen o bölümde o alanda olan tek hoca ben olurum
Yavrum öyleyse ikinci yol mantıklı
Gönlümden ondan yana ama korkuyorum
Neden
İstediğim gibi gitmezse.
Ama giderse akademisyen olup o unide önemli hocalardan olmak var. Alanda tanınan biri olmak var
Yeryüzünde risksiz başarı yok. Durum analizini yap. Başarılı olursan ne olur başarısız olursan ne olur. Her şeyi düşün. Buna karar verecek olan da bunun avantajını/dezavantajını yaşayacak olan da sensin.
3 yıl bir şey kaybetmem sadece maaşım az diye laf duyarım başarısız olursam. Ama başarılı olursam çok güzel sonuçlar olacak. Engelliler adına da bir projeyle birlestiricem. Belki bu 3 yılda benim sayemde engelli arkadaşlarımız iş bulma olasılığı artar
Madem 3 yıl bir şey kaybetmezsin ve çok şey kazanma ihtimalin var öyleyse 2. yol daha mantıklı
Desteğin için çok sağ ol.
Rica ederim. Başarılar gelecek hayatında. Allah pişman etmesin
Amin çok amin
30-35 bin maaş çünkü Tr de yükselmek o kadar kolay değil
Alanda bir projem var ve hocam destek olacak inşallah. Uzunca bir süre düşük maaşla belki 10 11 bin arası maaşım olacak ama adım duyulacak alanda 25 26 li yaslarimda
1 yıl sonrasında o projenin sana getirisi olacak mı? Veya 1 yıl sonrasında Tr de ne olacağını biliyor musun?
Veya Tr de her geçen gün yaşam maliyetinin artığını biliyor musun
1 yıl sonra bu zamanlar bilinip tanınmaya alanda küçük küçük başlamış olacağım. Tek şu an bildiğim şey bu. Evet haklısın ama taninirsam 28 29 li yaşlarda şu anki parayla 35k üstü alacagim
Şu an 30 35 olsan da 28 29 yaşlarda 60 k alırsın
Alanda taninirsam bir vakıf üniversitesinde akademisyen olarak iş bulurum net bir şekilde. Muhtemelen o unide o alanda tek hocada ben olurum ve kıymetli olurum 2. Tercihu secersem
Bence olmaz ama sen bilirsin