Madem Allah var Neden bu kadar çok izin veriyor bu imtihan sadece masumlara mı. Neymiş çok çile çekince en üst seviye Cennet varmışmış.
Sonuçta kötülük yapan da affedilecek değil mi. Buradaki mantık nerede.
Sonuçta kötülük yapan da affedilecek değil mi. Buradaki mantık nerede.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Elbette yalnız masumlar için değildir imtihan. Herkes kendi yaptığının cezasını çekiyor elbet. Zaten kimin ne çektiği içinde, biz nereden bilelim görelim. Hiç kimse yaşattığını yaşamadan ö*mez..
Nerede Herkes kendi yaptığının cezasını çekiyor ya Filistin'de çocuklar Paramparça oluyor yaptığının cezası mı oluyor
Ata'dan dededen bildiğiniz ezbere konuşuyorsunuz
Haklısınız ama bu tür konuşmalar tartışmaya girilmez çünkü bitmez o tartışma. Sonuçta herkesin kendi düşüncesi var. Evet o yönden düşünüldüğünde haklısınız ama insanlara kötülük yapıp cezasını çeken kaç kişi gördüm. Zaten buna bir anlam sebep bulamayız. O yüzden hayatınızı yaşayın bence
Başkası da çıkıyor Herkes hak ettiği hayatı yaşıyor diye. Hiç kimse hak ettiği hayatı yaşamıyor kardeşim karambole böyle bir düzden işliyor. Ayetel Kürsi Kur'an'ın en önemli ayeti değil mi en etkili ne zaman Ayetel Kürsi okuyup dışarı çıksın başıma binbir türlü musibet geliyor.
Hani dua çok etkiliydi. Okumadığım zaman bir şey olmuyor tersine bir düzen işliyor gibi.
Bu yaşıma kadar binbir türlü sıkıntı çektim etrafımda 10 tane arkadaşım var benim çektiğimin belki onda birini çekmiştir.
Kaldı ki Ben imam hatip mezunuyum Kur'an'ı baştan sona okumuş bir insanım artık Ne Doğru Ne yanlış bilmiyorum kafam durdu.
Anlıyorum kafanız karışmış baya. Ama bence siz psikolojik olarak öyle düşünüyorsunuz. Duaların bize elbette faydası var ama kısmetde ne varsa o olacaktır engel olamayız. O yüzden bencr hiç bunlarla kafanızı karıştırmayın derim. Nasıl mutluysanız rahatsanız öyle davranıp yaşayın. Sonuçta özgürsünüz ve kendi düşünceniz , kendi hayatınız. Zaten sıkıntı çekmeyen insan yok şu hayatta. Herkesin sıkıntılı olduğu dönemler olmuştur elbet. Relax yaşayın
Gıybet arkadan konuşmak haram değil mi normalde. Ama Kur'an'da Ebu Leheb'in eli kurusun yok şuna şöyle olsun şuna Böyle yaptık diye arkasından konuşuluyor.
Kardeşim Özgür Yaşam diye bir şey kalmadı binada trafikte iş yerinde her yerde kavga ederek yaşamak zorundasın insanlar rahat durmuyor bunu anlatmaya çalışıyorum. Ve ayet de diyor ki her zorluktan sonra bir kolaylık getirdik diyor Benim hayatımda hiç kolaylık geldiğini görmedim.
Erkek olduğum halde çoğu zaman artık dayanamıyorum kalbim kaldırmıyor Gözlerim doluyor.
Insan robot değil insanın da belli bir dayanabilme sınırı var.
Haklısınız ama sabretmeniz gerekiyor. Sonuçta insanlar değişti ve devir de değişti. Yapabileceğiniz hiç bir şey yok ki. Bu insanların hatası buna dinimizi katmayın.
Tamam katmıyorum polyannacılığa devam.
Bazı insanlar hiçbir şeyi değiştiremiyor Özellikle de şansını Ben de onlardan bir tanesiyim. Demek ki Sözde Kader böyle yazılmış
Sizin zaten bir hatanız yok. Bu devirin değişmesı ve insanların değişip kötüleşmesinin sonucu olan bir şey. Bence bunlara takmayıp rahat yaşarsanız daha mutlu olacaksınızdır. Kendi hayatınızı yaşayın.
Tamam
İnsanları ve deviri zaten değişemezsiniz. Bu yüzden de kendinize çok yüklenmeyin . Öyle şeyler düşünüp hem inancınızı etkiliyorsunuz hem kendinizin kafasını karıştırıyorsunuz.
Belli ki yaşın Benden genç İnşallah benim yaşıma gelene kadar binbir türlü sıkıntı yaşamazsın benim gibi çileden çıkmazsın hayattan kopmazsın.. yaşamadan bilinmiyor işte.. Ben doğduğumda Anne babam ölmüştü çok erken başladı mücadelem beni babaannem büyüttü sonra o da öldü yine kaldım tek başıma. Yorumların için İlgi alakan için çok sağ ol
Evet sizden genç yaşım. Ama bende bugüne kadar çok darbe aldım emin olun. Benim annem beni 2-3 yaşımdayken terkedip gitti. Hiç arayıp sormadı. Kime güvendiysem yanıldım , üzüldüm. Mesela hiç arkadaşım olmadı. Oldu da ama öyle yakın değil hiç biri de samimi değildi bende konuşmayı kestim. Dışarı çıkacak olsam birlikte çıkacak bir arkadaşım yok mesela. Ama yine kendimi üzmemeye çalışıyorum. Çünkü beni üzen kıran insanlarla konuşmaktansa yalnızlık daha iyi geliyor.
Rica ederim
Hesap gününe inanıyor musun?