Şu kılıfın kırılan kısmı açılıyordu stand oluyordu ama kırıldı da ancak lehimlenerek yapışacağını düşünüyorum da lehim yapan yer nerede vardır bilmiyorum. Aklıma bir tek elektrikçi geliyor

Şu kılıfın kırılan kısmı açılıyordu stand oluyordu ama kırıldı da ancak lehimlenerek yapışacağını düşünüyorum da lehim yapan yer nerede vardır bilmiyorum. Aklıma bir tek elektrikçi geliyor

Evet, elektrikçilerin genellikle lehim cihazları bulunur. Lehimleme, elektrikçilerin sıkça kullandığı bir yöntemdir ve çeşitli elektriksel bileşenleri veya telleri birbirine bağlamak için kullanılır. Lehim cihazları genellikle elektrikle çalışan ve lehimleme işlemi için gerekli olan ısıyı sağlayan araçlardır.
Elektrikçiler genellikle aşağıdaki türde lehim cihazları kullanabilirler:
1. **Lehimleme Demirleri**: Elde taşınabilir lehimleme demirleri, küçük ölçekli işler için kullanılır. Genellikle tek bir ucu ısıtılır ve lehimleme işlemi bu ısıtılmış ucun kullanılmasıyla gerçekleştirilir.
2. **Lehimleme İstasyonları**: Daha profesyonel ve çok yönlü lehimleme istasyonları, değiştirilebilir uçlar, ısı kontrolü ve bazen dijital ekranlar gibi özelliklere sahiptir. Bu tür cihazlar, hassas ve daha karmaşık lehimleme işlemleri için kullanışlıdır.
3. **Havya ve Lehim İstasyonu Kombinasyonları**: Bazı cihazlar hem havya hem de lehimleme istasyonu işlevi görebilir. Bu kombinasyonlar, elektrikçilerin hem havya ile bağlantıları yapmasına hem de lehimleme yapmasına olanak tanır.
Elektrikçilerin lehim cihazı kullanımı, elektrik işleri sırasında bağlantıların sağlam ve güvenilir olmasını sağlamak için önemlidir. Doğru lehimleme ekipmanını seçmek ve kullanmak, iş güvenliği ve performansı açısından önemlidir.
Cevap
7Cevap
Bu iş için lehim kullanmak uygun değil; zımba ile tekrar yerlerini çakmak veya iyi bir yapıştırıcı kullanarak yapıştırmak gerekiyor.
lehim onu tutmaz bakır yüzeylerde kullanıyolar genelde. Yenisini almalısın 🤷🏻♂️
Lehim iki metalş birbirine tutturmaya yarar.
Biliyorumm. Bu da metal zaten
Normal lehim tutmaz bunu boşuna uğraşma ben sana yenisini hediye edeyim
Orası hareketli parça olduğu lehim tutmaz
Evet
Elektrikçilerde var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?