Güncellemeler
1 yıl
Dişim çekildi ama nasıl çekildi ( ağzıma tornavida sökülüp dişimi kırdı ve kökünden ayırarak çıkardı )
Merhaba benim dişim cekilebilir ama çok korkuyorum ( ilk olarak apsemi patlattılar hasta kagidimda 4 tane yapılacak şeyler var onlar {derinaj , det-pol, dolgu, kanal tedavi } derinaj yapıldı yarın öbür maddeler yapilacak ama çok acıyacak diye korkuyorum disimi cekicekler Allah'ım sen bana yardım et bana neyden korkup neden korkmiyacagimi yazarmsiiniz sonradan öğrenmek istemiyorum🥺
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Bana da implant yapılacak ve kanal tedavisi ben de korkuyorum kanka ya
Allah yardımcın olsun
Amin senin de
Tesekkurler
İlk iğneyi olduktan sonra sorun yok. Karnın aç olmasın yeter. Tıka basa da yeme.
Elbette, işte diş tedavileri hakkında kısa açıklamalar:
1. **Diş Çekimi (Derinaj)**: Diş çekimi, hasar görmüş veya hastalıklı bir dişi çıkarmak için yapılan bir işlemdir. Dişin çekilmesi gerekebilecek durumlar arasında diş çürüğü, diş enfeksiyonu, dişin yerinden çıkması veya diş eti hastalığı bulunur.
2. **Diş Temizliği (Det-Pol)**: Det-Pol, "Detartraj ve Polisaj" anlamına gelir. Detartraj, dişlerdeki tartar ve plakların temizlenmesi işlemidir. Polisaj ise diş yüzeylerinin parlatılması işlemidir. Bu iki işlem birlikte, dişlerin temizlenmesi ve parlak hale getirilmesi için yapılır.
3. **Dolgu**: Diş dolgusu, çürük veya hasarlı dişin restore edilmesi için yapılan bir işlemdir. Diş çürüğü temizlendikten sonra, oluşan boşluk uygun bir dolgu malzemesi ile doldurulur. Amalgam (gümüş dolgular), kompozit reçine (beyaz dolgular) ve porselen gibi çeşitli dolgu malzemeleri kullanılabilir.
4. **Kanal Tedavisi (Endodontik Tedavi)**: Kanal tedavisi, dişin içindeki enfekte veya hasar görmüş pulpa (dişin sinir ve damar dokusu) çıkarılarak, boşluğun temizlenmesi ve doldurulması işlemidir. Bu tedavi, dişi kurtarmak ve çekilmesini önlemek için yapılır. Kanal tedavisi sonrası diş genellikle bir kuron (kaplama) ile kaplanır.
Bu tedaviler, diş sağlığını korumak ve diş problemlerini tedavi etmek için yaygın olarak kullanılan yöntemlerdir. Diş hekiminiz, hangi tedavinin sizin için uygun olduğunu belirlemek için dişlerinizin durumunu değerlendirir.
Bunların hepsi sağlık için hiç birinden korkma yaptırmazsan ileride kötü sonuçları olur 👍
Derinaji yaptirdim ama dişim çekilmedi o nasıl olcak ben onu anlamadım bide ilk derinajda baya ac gitmistim
Sonuçta oldu da bitti maşallah şarkısı söylenecek :D
İnş soylenmez
Hiç korkma iğneden sorna gayet rahat geçiyor benim mecbur oldugu için 4 dışım çekildi ana dışım bide 5 tane falan iğne vurdular ilkten sorna diğerlerini hissetmediğim bile korkma yani
Biraz iyi hissettim
Bu arada aynı zmandada kanal tedavisi ve dolguda oldum hiçbir sorun olmadı korma gerçekten rahatla diye söylemiyorum sadece ilk ignede korktuğum için ćok gerilmiştim rica etim uyuşturucu sprey sıktı rahat ol yani 😊
Hadi geçmiş olsun korktuğuna deydimi
Korkmamalısın
Geçmiş olsun
Teşekkürler
Bir şey olmaz