yaklaşık 7 ay oldu alalı boshtan. filtresini düzenli olarak suyunu boşaltıyorum ne kadar dikkatli olsamda en altında köşede küçük pas oluşmuş resime koyucam ondan alıp sıksam kalıcı olur mu ya da kalem boya ile nasil kapatabilirim orayi kalıcı

yaklaşık 7 ay oldu alalı boshtan. filtresini düzenli olarak suyunu boşaltıyorum ne kadar dikkatli olsamda en altında köşede küçük pas oluşmuş resime koyucam ondan alıp sıksam kalıcı olur mu ya da kalem boya ile nasil kapatabilirim orayi kalıcı

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Zımpara varsa hafif orayı zımpara öyle boya at paslanma devam etmsin diye
pas olan yer çok küçük orayı nasıl zımparalayacam ki zımparada yok :(
Zımpara görevi görecek buluşk teli var
Ucunu sivri birsey ile yapabilirsin
bulaşık teli zımpara yerine geciyor mu ki bu ucunu sivri birsey ile yapabilirsn derken boyayimi kastediyosun yukardaki bi arkadasda garanti devam ediyorsa servjs cagir normalde su degse bile pas yapmamasi gerekiyomus boya oldugu icin
Yani evet garanti devam ediyorsa doğru ama bir şekilde bahene bulup kullanıcı hatası diyeceklerdir ama yinede ara
bende size katiliyorum kullanici hatasi derler o resime koydugum yer insallah büyümez ya
Büyür maalesef dediğim gibi en ince yerleri bile zımpara yapın parmağın girmediği yeri bir tornavida ucuna. teli geçirip git gel yapn temizlendikten sonrada boya boyamadan bana atma imkanınız olursa iyi olur
valla ben vazgectim garantisi devam ediyo iyi bi markadan aldik boschtan buraya attigim resimi yakınlastirip aldigimiz yere atsın eşim nedicekler bakim ben ugrasmayim bisey olur
Yani öyle olur biraz sabret dönüş sağlasnlar sen konuş olmadı bölge müdürlüğü aranır cingar çıkar eşek gibi yaparlar
1. 7 ay olduysa garantiden başvur, boyayarak pas gitmez
ama banyodaysa garantiye girmezler dediler su değmisse bizim yapabilecegimiz bisey yok derseler
Bakın çamaşır makibası banyoda kullanılamaz diye bir ibare kullanım kitabında yazmıyorsa (ki ben hiç görmedim) bu ibare geçersiz olur. Çamaşır makinasına su değmesi pas yapmaz. Sonuçta üzerinde boya mevcut. Ps olduğuna göre fabrikada yapılan boya muhtemelen kenar ve köşelerde fırındaki shrink etkisşyle zayıf kalmıştır, tani üretim hatasıdır. Servisler kolayına jabul etmesede ben garanti bittikten sonra ön saç kısmı mahkemeye veririm tehdidiyle ücret ödemeden değiltirttim. Yani uğraşırsan değiştirirler.
çok açıklayıcı oldu valla. sadece resimde gördügünüz yer de pas var oda dedigim gibi normalde yoktu filtresinin suyunu boşaltirken oldu şimdi. demek istedigim bu küçük pas için servis uğraşır mi? uğraşırsa nasıl halledilir acaba
Şikayet edeceksiniz, sonuçta pas olması kötü boyama, ama servis uğraşmaz, siz uğraşacaksınız, gerekirse tüketici mahkemesine gideceksiniz, fotoğraf çok anlaşılır değil daha iyi foto atarsanız yorum yaparım, ama boşaltma motorunun suyu deterjanlı su, botayı bozar, eskiden metaller galvaniz kaplı iken bu sorunlr olmazdı, şşmdi düz saç olduğu için oluyor, sanıyorum pas keskin jenarlarda, bunu janutlarsanız bota hatası old çıkar, şu an için tavsiyem orayı su ile temizleyip deterjan kalıntusı burakmayın ve üzerine gres sürün bu oası durdyracaktır
orayı su ile temizleyip derken pas olan yerden mi bahsediyorsunuz deterjan kalıntısı derken tam olarak nereden bahsediyorsunuz birazdaha açıklayıcı yazarsaniz anlıyacam
Resmi atarsan anlatırım
Fotoya gerek kalmadı
Bu kalın sacın keskin kenarında boyanın tutunmaması ve fırında ısı etkisiyle akması sonucunda açık kalmış çıplak sac. Bunu böyle anlatırsan servis anlamak istemesede haklı çıkarsın. Yanş boya atılmış ama tutmamış çok bilinen bi durumdur ama servis kabul etmez. Tüketici mahkemesinde döversin sen servise başvur, ama makinan ne malı bilmiyorum ana tasarımıda kötü
3 ay sürer mahkeme, servis ramir edelim der, zımpara atıp boyarlar ama çok fayda etmez, servisle uğraşmak istemiyorsan gres yağını çal o bölgeye, yağ havayla teması keser, pas iletlemez
valla iyi markadan aldık bosch marka ilk eve getirdiklerinde böyle değildi tabi 1 hafta icinde oldu ben bi eşime söyleyim aldıgımiz yere söylesin bakalim nedicekler
Bu sana anlattığım konuyu sadece üretim veya ssh takiler bilir, aldığın yer de bosch ta aptala yatacak, sende göreceksin
Bu problem başka bir firmadan geldi tam 8 ay uğraşıp çözdüm, boschun çözeceğini sanmam
valla fotograf video cektim eşime gonderdim oda aldigimiz bayiye attı geri dönecekler
Teknik bilgileri yok o yüzden bi dönüş olmayacak, göreceksin ama sen artık neden old biliyorsun, servis çağırıp bunu kayıt altına alın ve tüjetici mahkemesinde dava açın 3 ay sürer, jazanırsınız
Boşa cakit jaybetmeyin) bayi satmış parasını almış, abovv der geçer
neden teknik bilgileri olmasin ki bi kere bulasik makinemin ön panel yazisi silinmisti soyledik gelip degistirdiler camasir makinesinde de 2 yıl garanti var mecbur bakacaklar ha dönmezlerse ararız bakalım ya nolcak
Anlattım ama yaşayarak anlarsın sende
Bu çok spesifik bir konu, bilseler çözüm üretmezlermiydi zaten🤣
sende kendine göre haklisin makinayi aldigimiz bayiden eşime dönüş yaptılar servis doluymuş yarın randevu icin arayacaz adam makineyi değiştirirler büyük ihtimalle dedi
aman ben biraz takıntılıyım küçük te olsa o pas yapılsında degistiriyorlarmi naparlar bilmiyorum yeterki yapılsın
Değiştirmezler göreceksin🤣
tövbe ya ya siz niye böylesiniz? degiştirmeleri şart değil yapılsa bile yeter yalan borcumuz var yalan soylim sana yarın buraya tekrar yazıcam bakalim durumu :)
Yaz ben bosch u yıllardır tanırım😅😅bana kızma, yarın görürsün
bakalım her bosch aynı olucak diye bisey yok yarın arayalim bi randevu versinlerde buraya yazarim
İstersen iddiaya girelim daha eğlenceli oşur
Sık tabi sık garantinin de anasını ağlat sök iyice sık
Beyaz oje sür daha iyi
kalıcı olur mu ki
Bu boyadan daha iyi olur
Boyayı dikkatli sıkman gerek
nasıl yani
Boyayı dedim harici yere gelmesin kimyasal olduğu için zarar verir (makinenin garantisi yok mu garantiye verin şimdi den böyle olması sıkıntı)
ama büyük ihtimalle benim yüzümden galiba garantisi devam ediyorda. şimdi düzenli olarak filtresinin suyunu boşaltiyorum makinenin altina havlu seriyorum bi uerden kaçırmış o yuzden orası pas tutmustur diye servis cagirmadim
Yani olabilir dikkat et