Benim; içimizde bebek oluşabiliyor olması
Yani tamam anatomi fizyoloji biyoloji de nasıl abi yaaa
Benim; içimizde bebek oluşabiliyor olması
Yani tamam anatomi fizyoloji biyoloji de nasıl abi yaaa
E embriyonik indüksiyon işte. Benim akıl erdiremediğim şey yapay zeka ile insanlığın tür intiharına yönelmesi. Eradike edicez kendimizi bu yüzden
Tür intiharı nedir
Bir türün göz göre göre kendi sonunu getirmesi. Mesela patojenler bir ekosistemi domine etmiş bir türün sayısını azaltarak (salgınla) popülasyonu dengeler. Biz tüm dünyada homo saphiens olarak domine ettik ve tıp sayesinde ekosistem dengesini sağlayamıyor. Bir yapay zeka bunu problem olarak görebilir ve bu problemdir. Bu da gri sümük olayını başlatır (Bunları açıklicam birazdan, bi sn)
Okii
"Yapay zekayı biz tasarlıyoruz, bize nasıl tehdit olabilir ki?" diyebilirsin. Yapay zekada teorik bazı şeyler vardır. Syntax bir yazılımın (buna yapay zeka da dahil) kaynak kodlarının olduğu ve programcının kod yazarak yazılıma ve yapay zekaya müdahale ettiği arayüzdür. Eğer sen yapay zekaya syntax okuma ve yazma yetkisi verirsen kendi zekasını geliştirir ve devamlı günceller. Her güncelleme bir öncekinden her açıdan daha gelişmiş ve daha zeki olur. Bunu belki kısıtlayabilirsin ama bir yere kadar. Yapay zeka eğer algoritma açığı bulup kendini devamlı geliştirirse bu zeka patlaması olur ve ortaya çıkan yapay zeka değil, süper yapay zeka olur. Bu süper yapay zeka kendi iradesini kodlar ve gereksiz, kendini yavaşlatan şeyleri de syntaxtan çıkarabilir.
Gri sümük de şöyle bir teori, yapay zeka eğer bir türü (bu örnekte insanlık) hedef görürse nükleer silahları ateşlemek yerine tek bir türe saldıran nanovirüsler üretir. Nükleer silahlar çok yıkıcıdır ama kontrolsüz yıkım sağlar. Bu teorideki nanovirüsler güneş ışığı gibi yenilenebilir enerji kaynağı kullanır ve normal virüslerin aksine kristal yapıda bulunmazlar. Metalik oldukları için ilaçlara karşı bağışıklıkları olur. Virüsler kendilerini kopyalayabilir. Sadece öldürmek için değil, kendileri gibi yeni virüsleri yaratmak için de programlanırlar ve bir türü hızlı bir şekilde yok ederken diğer türlere hiç dokunmayabilir.
Gri sümük teorisi türkçe kaynaklarda yok. Grey Goo theory diye aratabilirsin.
Yani ne kadar anlayabildim bilmiyorum ama korkutucu geldi
Teşekkürler
Ricalar
Cevap
9Cevap
evren olabilir sadece
Lazımken ortada olmayan bir şeyin, lazım değilken sürekli önüme çıkması 😃
Sinir bozucu
Cidden öyle asla aklım ermiyor
Erkekler sayesinde oluyor. Tek başınıza yapamazsınız
Öfff konu bu mu yani sence
Tamam erkekler 🤴
Seni saç rengine anlam veremiyorum kaç numara
7.77
Harikulade
Hesap makinesi o işlemleri nasıl yapabiliyor :D
Vallahi bu da şaşırtıcı ama buna vidyo filan izleyip ikna olurum gibi
O zaman babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi :D
Tabi ki Oktay ustadan yahu😄
Bir zamanlar o vardı dimi :D
Hiştt yaşlanmadık üzülme🥹
Sus sus yaşımız çıkacak ortaya. Oktay Usta mı o kim ki
Bilmem kim dedi bunu şimdi yaa
Tişikkirlir sipirmin😍
🤣🤣🤣
Ülkede bu yüzden süper kahraman yetişmiyor :D
😄😄
İnsan deneylerinin insan haklarını ihlal ediyor oluşu. Suçluların denek olarak kullanılması bilimi ne güzel ilerletirdi.
Tehlikeleri son anda fark edebilmek bu gerçekten ilahi bir yardım
kadınlara akıl erdiremiyoruz cunku anı anlarına tutmuyor
ve bebekte siz kadınların mucizesi
Hayatın onca şeye rağmen devam etmesi
İnsanların nasıl bu kadar acımasız olması
Dinler ve Tanrı.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?