Bugüne kadar geçmişime baktığımda hiç kimsenin beni sevmediğini görüyorum. Edindiğim arkadaşlıklar olsun duygusal ilişkiler olsun kimse sevmedi , kimse kaybetme korkusu yaşamadı. Kimse gözlerimin içine parıltıyla bakmadı.
Sevgilim olmadı değil oldu hep başarısız kısa vadeli ilişkiler.. Benden esirgenen ilgiyi sevgiyi benden sonrasına çokça verdiklerini gördüm. Yanlış kişilere denkgelmiş olsam zaten onlar bi başkasına doğru kişi olmazlardı.
Görünüş olarak fena sayılmam. Etrafımdakiler çekici bir yanım ve albenim olduğunu söylerler. Zaten dışarıdan beni tanımayanlara karşı çok kişinin ilgisini çektim çok adım atan oldu bana.
Ama daha sonra yaydığım enerjiden midir nedir insanları sarmıyorum ve beni terk ediyorlar. Ya da ilgisizleşip mesafe koyuyorlar. Bu herkeste böyle oldu. Beni basit görüyorlar sanki.
Bu aynı şeyi yaşama durumu yüzünden son günlerde ilgisini çektiğim bir kaç kişiye duvar ördüm ve onlarla muhatap olmadım yine aynı şey olacak diye ( en azından uzaktan göründüğüm halimle akıllarında öyle kalayım beni çözmesinler istedim. )
Depresyona girdim artık içime kapandım. Çok durgun ve mutsuzum. Nasıl davranmalı ne yapmalıyım bilemiyorum.
İnsanlara kendimi tanıtmaktan 1 saat oturup sohbet etmekten korkar oldum.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Kibir veya ego varsa insanları kendinden o nedenle uzaklaştırıyor olabilirsin
Hayır asla.
Çoğu kişi çok saf kalpli iyi niyetli bir insan olduğumu söylerler.
Etrafta ne egolu tipler var ama çevresi kalabalık oluyor.
Benim sorunum ego kibir patavatsızlık kötü kalplilik değil. Keşke bunlar olsaydı en azından düzelebilir şeyler.
Beni basit görüyorlar beni hafife alıyorlar. Kaale almıyorlar. Vaktin varsa olayı biraz daha açayım belki fikir vererek bana yardımcı olursun.
Aslında baya uykum var. Öğlen de cuma var. Eğer bana yazarsan (veya buraya yazarsan fark etmez) sana bugün gün içerisinde cevap verebilirim.
Tamamdır şöyle anlatayım.
Ben konuşurken araya girip söz kesmeler..
Bana karşı laubali, patavatsız tavırlar, beni kontrol altına almaya çalışıp yönlendirenler oldu.
Sıkıcı ve depresif biri olduğum doğrudur.
Bu tavirlardan yola çıkarak söylüyorum ki beni basite alıyorlar sanırım hafife alıyorlar beni çok önemsemiyolar.
Saf biri olduğumu sanmıyorum. Arkadaslarin arasında dersleri en iyi olan veya her konuda cesur atılgan olan bendim.
Daha önce açıksözlü ve insanları kırmaktan çekinmeyen bir arkadaşıma benimle ilgili şunu sordum " ben çok yumuşak güler yüzlü pasif bir insan mıyım sence? " dedim. O da " hayır, hatta ani çıkışların var ve hosuna gitmeyen bir durum olunca lafını söylüyorsun hemde insanlara sürekli hayır diyorsun onların işini görmüyorsun " dedi.
Demek ki pasif ve saf , pısırık olmaktan değil başka bir konu başka bir sorunum var diye düşündüm.
Araya girip sözümü kestikleri zaman Çoğunlukla uyaran biriyim ama hala bazen devam ediyorlar. Benden bir iş veya bisey istediklerinde Çoğunlukla beni kullanırlar paranoyası yüzünden taleplerini geri çeviririm. Ya da bazen insanlar bana patavatsizlik yaptığında ani çıkışlar yapıyorum ve sonra çok üzülüyorum hani belki de şaka yapmıştı ben mi çok abarttım diye düşünüp üzülüyorum ama sonra abartmadigimi doğru yaptığımı farkediyorum. Ama bazı insanlara saygılı ve ciddiye alır tavırlar sergilenirken bana neden rahat ve laubali davranıyorlar?
Yaydığım olumsuz bir enerjim var fakat ne olduğunu bilemiyorum. İçten içe dışarıdan belli etmesem de çok ozguvensizim kendimi hep değersiz görüyorum ve insanların bana değer vereceğini düşünmüyorum. Acaba insanlar bunu bilinçsiz bir şekilde hissedip de davranışlarını ona göre mi ayarliyolar? Yani çözemedim ya ben hiç iyi değilim. Bu yoruma cevap verirsen çok sevinirim.
Onun nedeni insanların mal olması. Bizim toplumumuzda nezaketi zayıflık olarak algılıyorlar. Hadi diyelim gerçekten zayıfsın ne fark eder? Normalde birinin zayıf olması diğerinin onun üstüne gelmesine neden veya sebep olmamalı aksine zayıfı koruması gerekir. Ya yanındakilerin ciddi kişisel problemleri var ya da içgüdüsel olarak öyle düşünüyorlar. Bak mesela karakter olarak insanlara yardımcı olmayı seven, iyi niyetli ve muhafazakar bir insanım. Aralarından çıkıp illa birinin a***na koymadığım sürece ben de benzer muamelelere maruz kalıyorum he ya da dövmeyip yaptığının aynısını iade edince de kibirli veya kaba olan ben oluyorum. Kendimi niye anlattım şunun için; insanlar cidden bir tuhaflar yani sadece sana yönelik bir şey değil toplumsal bir şey bu. Ben de dilerim ki istediğimiz gibi rahat olalım kimse kimseye hesap yapmasın kafada bir şeylerini kurmasın. Sen ne kadar onlara sert olsan bile yine yüzüne gülmeye başlayınca ya da samimiyet artınca yine aynı şeylerin tekrarı oluyor. Verdiğin örnekteki şaka adı altındaki saygısızlığı asla kabul etme bu alıngan olmakla alakalı bir şey değil. Eğer çözüm yoksa ve illa ki böyle insanlar denk geliyorsa içten pazarlıklı olup insanları kullanmaya bakmak gerekiyor. Yapacak bir şey yok doğanın (toplumun) kuralı buysa biz de bu eksende hareket etmemiz gerekir. Kalıcı olarak ve net davranışsal olarak bir çözümü ise maalesef bilemiyorum.
Ya o kadar haklı konuştun ki. Gerçekten de çok kibar ve nezaketli biriyim. Dediğin gibi kibarlığı ve nezaketli olmayı zayıf ve basit olarak görüyorlar ve kaale almıyorlar. Bazen ağızlarının payını verip mesafeyi koyuyorum o kadar iyi insan oluyorlar ki şaşırıyorum ama bir süre sonra yine samimiyet artınca gene aynı tavırlara dönüyorlar. Hani insanları sürekli uyarmak veya sert çıkmaktan da bıktım. Bu sefer de ben geçimsiz, alıngan, çekilmez oluyorum onların söylediklerine göre. Gerçekten insanlar çok tuhaf çok garipler. İyilik yaramıyor. Nasıl davranacağımı şaşırdım. Mesafe koyup uzaklaşınca asosyal oluyorum yalnız kalıyorum. Artık şu sosyal iletişimi öğrenmek istiyorum. Hem çevrende insanları tutup hem karşılıklı saygı içinde olmak sanki çok zor birsey gibi. Ama bazı insanlar bunu yapabiliyor görebiliyorum. Çok iyi niyetli , insanları kırmayı sevmeyen biriyim. Buna rağmen çok insanın kalbini kırdım istemeden. Çünkü çok fazla haddini aşıyolar. Hani dediğin gibi onları kullanmak kendi menfaatime göre yönlendirmek yani bu nasıl olur? Bir örnek verir misin? Hiç yapımda olan birsey değil ama insanlar değişime mahkum ediyorlar adeta. Bu arada cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.
Rica ederim diğer hesaba geçtiğim için (ana kullanıcı adının olduğu) yorumunu biraz geç görüyorum. İnsanlari kullanmak şöyle oluyor arkadaşlık ilişkisi yalandan da olsa kuruyorsun sonra bunu yapar mısın şu lazım diye bir şeyler istemek ve işini yaptırmaya çalışarak oluyor. Örneğin mesela not isteyeceksin birisinden (bizde çıkmış sorular çok popülerdi mesela) şu var mı diye darlamak veya birisini sevmesen de iyi geçinip ondan almaya çalışmak olabilir en basit örneği. Kafanda sürekli hesap yapıp alma ve verme dengesine dikkat et. Mesela 1 aldım 1 verdim, 2 olması için ne olmalı gibisinden.
Anladım teşekkür ediyorum. 😊🙂😊
Rica ederim tekrardan. İyi günler.
İyi günler
İnsanların ne dusundugu niye kafana takıyorsun at cope gitsin
O iş öyle değil işte.
Kimse beni sevmiyor kimse benimle arkadaşlık kurmuyor herkes benden uzaklaşıyor.
O zaman oz elestiri yapman gerek sorun sen de
Özgüvenin zarar görmüş yanlış tercihlerin yüzünden
O yanlış tercihlerim bir başkasının hayatında güller açtıran insanlardı. Demek ki sorun bende.
Aynı şeyi arkadaşlık ilişkilerimde de yaşıyorum. Ben saygı göremiyorum kimseden. Kaale almıyorlar beni
Çok safsın be
Ne alaka şimdi saflıkla ?
Onuda sen düşün iyi günler
Niye öyle dedin gelsene bir konuşalım.
Gizlisin nereye geleyim 😂
Burdan ya.
Saf biri nasıl olur mesela. Bu konuyu ayrıntılı konuşalım mı?
Tukenmislik sendromu
haklısınız