Evdekilerle tartıştım gaza geldim çalışcam diye şu an da çoğu yer çalışan almış kasiyerlik zorlar mi birkaç ay caliscam sonra bırakırım da zora da fazla gelemem
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Disardan kolay gorunen zor mesleklerdendir, musteriler cok sinir bozucu olabiliyorlar
Aslında az da insanlara tahammülüm artsın diye üniversite sınavına sene gircem e mezuna kaldık Evdekiler de garip az zorundayım istediğim bölümü kazanamazsam en kötü insanlık ilişkim iyi olsun da bölüm buluruz yeni
Bence kolay ve zevkli ben 3 ay çalışmıştım kısa süre çalışacaksan sarıyor eğlenceli yani ama uzun süre çalışılmaz
Uzun süre çalışmam da ay Bilmiyorum şimdi insanların anlaşabiliyor ama ben galiba kovulurum gibi geliyor Yani insan ilişkilerinde biraz şeyim sevmen çok Bir de hepsi Hoş geldiniz mi diyeceğim hoş falan gelmiyorlar Siz yoruluyoruz bence
Ben vallaha hiç birine demedim hoş geldiniz die müşteriler canım biraz 1 kuruşu isteyen mi olur 3 ay durdum zaten sonra kovdular beni
Neden kovdular ki
Bu arada ben isterim Yani oturup bir kuruşumu ver demem de ona göre ne alıyorsam alırım mesela hiç cimri değildir denir ama yani gittiğim markete genel olarak her gün giderim bir tane gıcık oldum adam var Hep gıcıklık olsun diye ondan özellikle beş kuruş mu bile istiyorum
Bazı insanlarla kavga felan ediyordum ben ondan dolayı bide hoş geldin demezdim ben müşteriye ondan dolayı
Tamam o zaman ben bir hafta olmadan kovulurum Neyse tecrübe bir hafta bir haftadır Bir haftanın havasını atarım evdekilere
Ama Hoş geldiniz demek Bence çok saçma ne bileyim bana neden bir kasiyer Hoş geldin diyor acaba Ben yoruldum herkese dedi alnıma yazar gezerim o zaman hoş geldiniz diye gelmesinler yani Mesela bir kasiyer bana diyor ki hoş geldiniz Ben hiçbir şey demiyorum ne gerek var ne gerek var Kelimeleri tüketmemize sen benim ürünümü ver ondan sonra zaten kırk da yıllar bir görüşüyoruz
Hoş geldin demek müşteri memnuniyetiymiş
Sana hoş geldin dediklerinde sen cevap vermezsen sövüyolar sana onuda diyim arkanda çok konuşuyorlar dikkat et
Sen çalış 1 haftada olsa eğlenceli gerçekten
Yo valla değil ben oraya hoş hoş gelmiyorum bir sürü de sıra oluyor zaten ben bu iş konusunu kuzenime sordum çalışacağım gibisinden bana ne dedi biliyor musunuz abi beyefendi Bey ilk günden kovulmazsan otur Şükür namazı kıl dedi
Ne konuşacaklar demeseymis hosgeldinn kocam mu o benim hoş bulacam
Ya almazlarsa ise adama gidip ne diycem bana iź her mi
He bide beyfendi hanımefendi die konuşuyorsun müşterilerle müdür sıkıntılıysa kovar seni
Cv bırakman lazım markete girmen için de
Yakarım yerini yavaş kovsun ben istifa ederim hem sıkıntıysa baştan almasın sanki onun işime muhtacım
Helal be seni kim kovabilir
Boş beleş insanım neyin cvsi
Valla çok beddua ederim ama alsınlar iki gün şu evden az uzak kalayım okul vardı ne güzel gider otur oturur gelirdim
Benden istediler vallaha sen hangi markete gircen bilmiyom ama bilindik marketse istiyorlar ve torpilin yoksa almazlar
Almasınlar bende adama bağırır çıkarım
Torpil istesem niye kasiyer olayım kariyerin torpillisi mi olur
Piskopat mısın kızım sen nie bağırıyon adama almak zorunda mı seni bide beddua ederim diyon
Cv de ne istiyorlar
Oluyor ya her işin bi torpili var artık
Boş boş şeyler
Aramasın beni o zaman görüşmeye gel diye dur lan yarın arayayım konum istemek zorundayım nerde bilmiyorum diycem alacaksan gelicem alma ihtimalin düşükse yorulmayayim sıcakta diyeyim
Sen ekmek almayamı gidiyon oraya hırlımısın hırsızmısın nerden bilsinler araştıracaklar seni öyle alırlar
E o zaman ne okul okuycam torpili varsa o canım uzman olur Ben mal gibi kalirim
Neyi araştıracak pardon sanki cinayet işledik
İşlesem niye kasiyer olayım işi paraya dökerim
boş ver ya yoruldum vallaha
Niye taş mı tasidin iki cevap verdin
İki cevap verdin erkeksin ondan
Ama çok boş soru soruyon gözünü seveyim yardımcı olayım dedim de market sonuçta sana kasayı emanet edecekler seni araştıraçaklar dedim katil miyim ben neyimi araştırçaklar dedin sicil kaydın var mı ona bakacak işte
Market mi açsam acaba İyi para var düşününce Neyse ben kendime iş kurayım elalemin emri altında çalışamam Şu an bir düşündüm de
He çok kolay ya iş kurmak batarsın sen bu kafayla gidersen
Yok çok güzel fikirlerim var kreş açsak parayı kırıyorum aslında Gerçekten bak İyi para var her öğrenciden 150.000 alıyorlar Lan bir ay için 20 öğrenciden hesapla yani bir de küçücük bir yer yani bildiğin evin içinde açıyorlar ama açması birazcık sıkıntı yorucu ama güzel para kırarsın yani öğretmenine bile 20.000 veriyorsun gönderiyorsun kalan paralarda İyi para
Oha 150 bin mi vallaha iyi para ama okulunu okuman lazım onu açabilmen içinde
Hayır okumak zorunlu değil
Nasıl değil ki
Bir ara araştırdım yakın zamanda Yani belgeler gerekiyor falan ne açabiliyorum Ne bileyim benim kuzenim çocuk gelişimi okumuş Onu bile işe alsam iyiydi yani ama birazcık küçüğüm Bu şeyler için oğlum 170 bine motor alıyoruz 200 cc ve bunu düşün bir öğrenciden alıyorlar Ne bileyim benim halam döndürüyor deli gibi bir de ekstra şey istiyorlar işte haftalık ormana götüreceklermiş Onun için ayrı para Enişten de demiş ki yıllık istiyorlarsa yıllık kabul ederlerse verelim Diğer türlü ay ay kabul etmez çünkü Aya ilk gene artıyor ama gerçekten çok iyi para var Ne yapsam İleride böyle bir şey mi yapsam Hani gerçekten iyi para var çok böyle iştah açıcı yani Ama yorucu yani şu an çok öyle şeylerden anlamıyorum ama alttaki kendimi geliştirsem Bence anlarım avukatlık Ofisi bile açsak çok iyi işliyor tıkır tıkır ama İyi bayağı bir para harcaman gerekiyor benim içiydi dışıydı yok Bazı yerlerde görüşüyormuşuz Ondan sonra şey falan oluyormuş Hatta bir baktım yakın zamanda dedim motor alacağım parayı katlasam da böyle bir şey mi yapsam yavaş yavaş amanik gerçekten çok iyi para var hani böyle Ben geçen duydum dedi işte Beril'in okun şu kadar para oldu Mustafa kızdı aylık alıyorlar diye yıllık vereceğim istiyorlarsa falan dedi Lan küçücük bir odada bak düşün Pardon nal diyorum ama küçücük bir odada bale kursu açtığın zaman beni çok iyi parası var ya bu çocuğu her yere gönderiyorlar baleden bile ne kadar para kazanıyor Bir insan bir bale öğretmeni 20 çocuk bitti gitti
Açmak için belge felan gerekli değil mi
Biraz çalışsam Aslında bunu bir düşündüm bunu da bir düşünürsün Şu an bir fikirler gelmeye başladı gece olunca beni kafa çalışıyor gündüz çalışmıyor Ben ileride okuyacağım mesleğim de gece karar verdim ya baktım yardımcısı olursam asgari ücrete yakın para alıyorum bu ne böyle dedim lan sana dedim sayısal okur uzmanı olurum parayı ikiye üçe katlarım ki daha fazla yardımcısı 30.000 alıyor sadece 50.000'dir Bunun parası uzmanında daha çok var vallahi ya hayat şartları pahalı olmaya başlamış gerçekten bir bebeğin okumasına bile böyle para veriyorlar da bizim burada işlemez Bağcılar'da kim gönderecek daha Eh hiçbir yer lazım bize Neyse neyse iyi iyi Seninle konuşmak benim kafayı biraz çalışır bir galiba Ben bunu birazcık araştırayım en kötü böyle bir işe girerim ama biraz sıkıntı
Ya ben hani yakın zamanda baktım bu 2 ay içinde bakmıştım fiyata duyunca dedim hani ne alaka Benim kuzenime 20.000 verecek internetim okulu yeni bitirdi Hatta bir üniversite daha falan düşünün birazcık karışık hani ya ben böyle bir para ben para severim gözlerim böyle bir canlandı Hatta o ara bir hesapladım 20 çocuktan 15 çocuktan aldım ve Belge falan Evet gerekiyor ama hani yavaş yavaş olacak şeyler ya ama hani direkt açabiliyorum Zaten ben şöyle bir şey ben yerin sahibi olacağım Ben çocukları okutmayacağım hiç Ben çocuk sesine katlanamam çıldırırım böyle zaten şöyle düşüneceksin hastane alıyorsun ama doktor sen değilsin o hesap Sen sadece parayı yatırıyorsun tüm parayı alıyorsun ki bu sıralar çok güneş sistemi ile elektrik veren şeyler çıktı onlardan taktırırsak daha az para öderiz Gerçekten iyi iyi Ben bunu bir düşüneyim Vallahi bir düşüneyim bu arada Ama okul okuyacağım bir de yok okul okusam da zaten yine maaşın 4-5 ayına harcamasam gene bir yer alabiliyoruz galiba yeni yapsak daha ucuza maal oluyorlar
Vallaha gece gece kafan güzel çalıştı senin kafanda güzel şeyler var ama iyi bir araştırma yap bence asgari üçretle dediğin gibi geçinmek zor ama fikirlerini sevdim inşallah başarırsın
Ben en iyisi bunu birkaç gün düşüneyim ayrıntısına da bir gireyim ortalama ücretine bir bakayım ne kadara maal oluyor olmadı şey bile yapmak lazım ya yalan söyleyeceğiz Millet öyle yerlere gideceğiz Hani bakma amaçlı Bir de şey böyle böyle ne avantajlarımız var gibisinden gayet mantıklı şu an çok mantıklı o kadar mantıklı geliyor ki sana anlatamam
Çok mantıklı dediklerin yap bence
Baya yazmışın ya daha yeni okudum kafa çalışıyor sende belli
Ya şöyle Zaten ben mezuna kaldım işte sınava falan girmedim bir yıl çalışsam zaten benim ailem cimri cimri olmasa varya akrabaların bir ikisi destek çıksa neler neler yaparım bir ara fal baktırdım annem de baktırdı belki sen inanmazsın ama adam dedi ki anneme senin bu kız iyi yere gelecek ama desteğiniz gerekiyor biri dinlemeniz gerekiyor dedi ben var ya Sana yemin ederim Benim hiçbir zaman bir üniversite hayalim yoktu yani olursa da olmazsa olur sonu sonucunda kocamın karısı olcam hani şöyle söyleyebilirim sonucunda öyle eşimle birlikte olacağım Hep ama hani bir gün geçen sene olarak söylüyorum Ben düşündüm böyle hani benim için meslek hayalim falandı olmadı bir gün kuzenim baktık çocuk olmaya falan filan zar zor bir iki meslek daldık sonra ben bir gece böyle oturuyordum gene hemen bir bölüm gördüm bir çok dikkatimi çekti yardımcısını istedim Sonra baktım yardımcılığın parası alacağım uzmanlığını düşünüyorum uzmanlığı Gerçekten iyi Bu arada şu an gerçekten uzman olan birini Hani bir iki yılda çalışmış olursa 70 ile 170 arası maaşı varmış şimdi insanlar diyor ya para için iş yapmayalım ben para için yapıyordum Para önemli bir kreder Tamam Benim ilerdeki çocuklarıma güzel bir yaşam bırakmam lazım surunsunler mi şeyi falan bilmiyorum Ama mesela ben bir ilk yardım kursuna gittim
Böyle 16 saat tabii Ben para vermedim Buna para verip gidenler var sertifikası için falan Onlar biraz zor tabii şeyi zor Yani gene ilk yardım Bilgin oluyor Kalp masajı falan öğreniyorsun ama hani biraz daha böyle belli şeylerimiz olması gerekiyor galiba Öyle bir yer açıp insan çalışırım sertifika vermemiz için Ben genel olarak bunların şeyi ben para vermeden gittim tabii de paralı baktınız ama onlar da çok iyi 16 saat ya 3 kere derse giriyorsun bir yazılı sınav biri uygulama bitti kısacık yani hani dinliyorsun yaz o sınavına giriyorsun geçersen zaten çok iyi bir şekilde sertifikan oluyor Ve sen buna zaten para Ödemiş oluyorsun tabii değil kursa bile kaç para hesapla Mesela ben Geçenlerde mesaj değil öğrenmem kötüdür şeyi düşündüm yani Mesela bizim ülkemizde Arapça oku Hani iş için gelen Araplar da çok bir Arapça öğrensem var ya çevirmenliğine kadar yapılabiliyor Çok da iyi parası var Hani gerçekten zaten Arap koca bulsam dünyayı dönerim
Ulan kitap alıp sadaka verip harcadığım paralari harcamasam açardım zordu ama şeyi var Sen biliyor musun bu hani şimdi millet nişanlanıyor ya böyle şey yaptırıyorlar Hani enayiler para veriyor Ben asla ver mem ben düğün bile yapmam lazım düğün Ben geçen bak bir düğün parası hesaplamışım Bir de en uygunlarından Hani düşün en ucuzundan Hani alakası yok evlilik falan da düşünün bir baktım davetiye Mesela benim erkek kardeşim için davetiye bastıracağım 200 tanesi 3000 falan abi biz enayi miyiz ki bir düğün için o kadar yani o cümle harcanacak parayı bir ev kesinlikle alınıyor yani Ama gerçekten yani çok iyi var çok iyi para var bizim mesela okula mezuniyet olacak Ben katılmadım Enayi miyim Bir de bunun para bvereyim oturur o kitaba para alır okurum gelişirim onlara bile 30.000 mi Ne demişler Sen hesapla bir de öğrenci indirimi yapıyorlar güzel de bir yer bu arada
Çok zeki birisin ama burası türkiye her şey parayla yani bi düğün yapmaya kalksan şimdi 1 milyon bunun salonu var takısı var şuanda evlenmek bile zor be kız evi olsun arabası olsun takı altını yok gümüşü her şey sıkıntı şu an demeklede olmuyor işte yapmak lazım ama gerçekten zor ya şuanda güzel mantıklı düşünüyorsun ama bunları yapmak içinde baya bi para dökmen lazım ailem cimri diyorsun yani işin zor biraz çalışıp para biriktirmen lazım ki öyle yaparsın anca bide riski de var işte bence git oku ya doktorluk felan
Yok Ben doktor falan olamam yani ben hastaları falan sevmem ki ben o yüzden direkt adli bilimler tarafına insanların Ölüler tarafından ilgileneceğim bunları da çok sevmem de baktık meslek bulamadım Ya hepsine bir insanla iletişim istiyor çiçek böcek sevmem Korkarım O yüzden dedim ölüyü değişeyim bari hem bana zevk verir hem eğlenirim
Rus hastasımısın kızım sen ne ilginç birisin be hiç bir şey sevmiyorsun bende insan sevmem de çok değişiksin be çözemedim seni
Ya bunu şu an bile Yapamazsan bak şimdi şöyle benim bir harcadığım şey yani okula dersiniz Hep boş geçiyordu son senemiz diye ve ben çok kitap aldım Hani gerçekten çok kitabı aldım ayda 10 15 Kitap alırdım Hani okumak için test için falan değil tabii Test için aldım çözdüm mü asla Hatta birilerine verdim sevap olsun diye ki çalışırsam bak altın çok güzel artacak Hani bir sene sonra mesela altın çok uçacak Yani bir çeyrek 8-9.000'i bulacak gerçekten bulacak Hani zaten Bir dahaki seneye bulacağı kesin yani sonuna doğru olur orta Sen dur Ama olacak yani mesela Dediğim gibi benim halam Bağcılar'da bir yerde gönderiyor ve hani şöyle bir sıkıntısı var elit bir yer değil Orası Hani böyle çok zenginlerin takıldığı yerlerde bu kursu açsan Hani bırak 150 bini 200-250.000 verecek enayiler var ve küçük bir yer diye düşün ya bir ev aldın Düşünsene 2+1 ya Millet öyle ev alıyor ne yapıyor Psikologlar için bir yer açılıyor biri çocuklar biri şeyler ve Hani Hem senin oluyor hem parası güzel oluyor Mesela ben düğüne o kadar saçma buluyorum Mesela ben birine altın götürürsem o bana da getirmez saçmalık bana neden veriyor yani Ben şimdi açık konuşayım Hani zaten birbirimizi tanımayız etmeyiz ama konuşayım Bak bir çenen konusunda biraz fazla var bende Ben açıkçası akrabalarımı sevmem Hani Çünkü İlerideki tekrar Akrabam Benim eşim olacak Canım eşim onu çok seviyorum buradan belirteyim Allah bilir nerede de neyse ben milletin gözünü boyamak için bir düğün yapmama gerçekten yapmam Çünkü yok o Ya tabii Bak burada iki tarafı fikir önemli ya
Bana kalsa Ya zaten çalgılı kız erkek karışık düğünde Yani günah Kur'an okut geçti Hani uzatıyorsun eğlenmek istiyorsan kız erkek ayrı ne yapmak istiyorsanız yapın o ara ben biraz eşime fazla bağlıyım daha olmayan eşime sen düşün ve Hani biraz ona bağlı Mesela bugün bana kalsa ben asla istemem Ne biri bana altın getirsin isterim ama tabii Bak Ailesi yapmak isterse o ayrı bir şey Ben oturup da şunu istiyorum bunu istiyorum diyemem herkesin maddi durumu iyi olabilir kötü olabilir oturup da eşime de ben bunu bunu istiyorum bunu getirmezsen evlenmem diye bir saçmalık yapmam Bunu ailemin karışmasına izin vermem gerekirse kaçarım o çocuğa ama hani vermem yani bir yer açmak istesem de bu benim çabam olmak zorunda Çünkü neden ben birinden bu kadar şöyle bilgi alışverişi vardır Onu alırım insanlardan Bu gayet normal bir şey çünkü almak zorundayım yani böyle hiçbir ipe sap olamazsak vay halimize ve insanlar dedikoduyu çok seviyor bunun konusunda açarlar yok Ben senin için bunu yapıyor Annem bile diyor ki ben sana sütümü helal etmem o süt zaten her zaman sende olan bir şey değil tamam mı onu Allah benim için verdi sana ki hani ben kendi aile içim için söylüyorum Bir bardak için bile tartışma çıkarabilmek kapasiteleri var sırf bulaşık makinesine koymadım diye sen hesapla Bunlar nelerin lafını yapar arkadaşım Ben öğrenciyim ve ben küçüğüm Bana bakmak zorundalar tamam mı Mesela şu an oturuyorum neden Hani uyumuyorum ona bile laf ediyor arkadaşım Ezanı bekliyorum ben belki sana ne Mesela bak hani ben bir akrabamdan bahsederek bunları örnek veriyorum ya hani onların maddi durumu gayet iyi neden haram da elleri var burada rahat yaşasınlar diğer tarafta yaşamayamayacaklar
Ulan Hani gerçekten bak hani enayilik budur bak 17 kere gidici bak bir yüzme havuzu bile yani 17 kere gidecek ya da 18 kere gidecekmiş 20.000 lira vermiş bir asgari ücreti yatırmış ya böyle şeyler duyunca o kadar çok sinir oluyorum ki bildiğin aptallık Hani bir yüzme hocasına zaten 20-30 bin veriyorsun ki zaten çok saatte değil galiba mesela kendisi Gitmeyecekti para iadesi yapacaklarmış zaten o da dedi ki bari kızımı götürürüm yaptı böyle öğrensin Hani ilk 1 saat sonra 2 saat falan düşün yani ortalama 35 40 zaten en fazla gel sıkıcı fikirler Gece geliyor Sabah vazgeçmem Ama bak bu böyle bir yer açma Fikri hala var bilmiyorum içine düşüncesi var ya ben 25 yaşında bir yer açsam Hani oku yoksa yine de Çalışsak Çünkü ben zaten hani kasiyerlik gibisinden sormuşum zaten hani çalışsan ben hani kitap okumaya da zamanın fazla kalmaz ki Kitap okudum içimden bile artık okumak gelmiyor bazı sebeplerden dolayı Odak problemi yaşıyorum ve benim zaten hani arkadaş ortamım yok hani dışarı çıkayım Para harcıyım hesaba para koysa da biraz tutunayım sadece kitaba veriyorum fazla kitap alacağım paraya her gün alacağım Paranın yarısını biriktirsen az olur ama altına yatırdığımız zaman çoğalıyor çok iyi şeyler var da işte böyle aileye düşmüşüm nereden geldim Bilmiyorum ya vallahi yazık bana da
Vallaha senle evlenen yaşadı bak düğün yapmayan kız mı var şu devirde ama sen istemesende ailen mecbur yapacak gerçekten zor bu devirde düğün yapmak ama yapmadan da olmuyor işte bazıları için keşke herkes senin gibi düşünse gerçekten böyle durumlarda erkeği düşünen yok çünkü her iş erkekde bitiyor ama düşündüğünde mantıklı 2+1 ev alsan o evde çocuk kursu açsan zaten bir yılda evin parasını çok kolay çıkartırsın
Ve Hani ben kira bir yer düşünüyorum kira Hani yeni yapılmış bir binada kira bir yer aldığı zaman gerçekten iyi para ya şöyle bana gelecek Hayır yani bir beyefendiden de beklerdim Yükseklerde değil evini istemem arabasını istemem bir şey alsın istemem ya alsın Tabii evine bir zahmet Alsın o kadar da hayvan olması bu çocuklarımıza bakacak sonuçta Mesela benim ailemi Ben şimdiden Hani biraz koca lafı yapıyorum biraz saçma Tabii yaşıma göre biraz fazla da kızarlardım ama yani bu hayatın gerçekleri benden yaşça büyük 23 yaşında bir kuzenim var ve Hani evlilik yaşı muhabbeti yapmıyor diye onu çok tatlı bir şeyse arkadaşımı lisede sevgilisi varmış Ya bırak lisede Ben erkekle göz göze gelmiyordum Ya zaten dizsem yeni bitti Ne ara geleceğim hep karı vardı Ama gerçekten sesini Ne yani o bir anda hani evlenebilir yani Mesela halam biliyormuş ilişkisi var yani yalan yok Hatta ben hiç sevmedim erkek değil mi gözüm tutmadı ben açık açık söyleme Ben evlenmek istiyorum Yani her insanı evlenmekten Ben şimdiden ileriye hazırlık olarak diyorum ve bunlar beni evlendirmezler kimse kusura bakmasın Köle gibi kullanılıyor yani ki Burada bunların dedikleri şeyleri yapsa Sinirim bozuluyor ama kendi kocam olursa Evim olsa daha güzel yaparım yani Mesela bak Düğünden konu açıldı ya şimdi şöyle bir problem var işte bu bahsettiğim Hatta yazdım onu da tam yarı kalmış olabilir Çok hatırlamıyorum cümleler biraz birbirine giriyor Sen de anlamamış olabilirsin bu dediğim gibi bu kız isteme özel organizasyon şeyi yapıyorlar Bak ben bir sitede gördüm tiktok'ta gördüm videoda yani altında arka plan hazırlıyorlar ya onun şeyin ismi yazıyla beyaz kalemle yazıyorlar bildiğin Ayna ayna zaten ucuz boy aynası oluyor ya ve Hani gerçekten iç organizasyon yapıyorlar ne bu küçük çocuk için Mesela örnek veriyorum Hani Buralarda çok ama çok Elit semtlerde çok iyi şeyler var ya bir çocuğun doğum günü için neler neler yapıyorlar
Ama benim anlamadığım okumadığın kitapları neden alıyorsun ki bide neden fazla kitap alıyorsun çok mu seviyorsun kitap okumayı ya da ticari işlerden dolayımı alıyorsun
Ben şu an bile Zaten şey o isteme gibi bir şey için sana söylüyorum bildiğin ormanlık alan değil de bu şey oluyor ya böyle yeşillik alan olanlar sadece yeşillik olan ağaç falan çok Yok öyle bir yer bile Satın alsan bildiğin Hani köyde falan oluyor ya burada da vardır Elbette arazi öyle küçük bir yer alsam semtin de içinde ya da yakın böyle çevrede gerçekten orada bu organizasyonları yaparsan nişan için özel Ben geçen gün gördüm ya kadın bildiğin istemesi için yer tutmuş ve Hani istemesi için kızın evine değil hani eve küçükmüş ya ne olacak annesi babası çocuğu kendisi gelsin Bir de kardeşi varsa o gelsin akrabası yedi ceddi niye geliyor gerçekten orası için para vermiş bir de oranın kendi organizasyonunu yok yiyecek bir şeyler yiyecek dedik ya da içecek 2-3 Kuyucuk bir şey yani onu da kendinde yap yani ve Hani gerçekten bir saat iki saatlik oranınız olacak harbi para veriyorlar ya gerçekten canım mı yoksa parayı mı bol buluyorlar anlamadım
Ya şöyle kitap fazla ya okumuyorum şöyle hani bir dönem Hani uygulamalardan fazla okuyorum Özellikle bu Karantina bunu sonra sana günlük hayatta zaten okuldan gelince evdeki işlerden kitap okumaya der falan zaman kalmıyor bende bir de telefon oynamayı severim kaydırıyorum Reels filan ve hani kitapta sırf okul için alıyordum okulda hani çok bir ortamam olan insanlar yani konuşmadım daha doğrusu çoğuyla Onun yerine bir kitap okuyayım da hem kelime haznem gibisin hem konuşmam anlamam güzel olsun ismi bu son zaman da zaten kitabı aldım neden okumadın hani ne bileyim şeye canım sıkıldı yani odaklanamadım Yani her şeyi yani sinirim bozuldu bunu kitabı aldım bir de bilmiyorum Hani Bu Son aldığım kitaplarda dinle ilgili Belki de ondan kaynaklı şu an okumak istemiyorum ama yavaş yavaş günde bir saat okusam Gerçi okumam hızlanacak bayağı yavaşlamış Geçen gün fark ettim okuduğumu anlamıyorum ve bu konuşmaya çok etkiliyor benim zaten kitap çok okusam da konuşmamda problem var konuşurken Kelimeler birbirine giriyor Geriliyorum herhalde ama oku hiç okumuyorum değil bana yani arada birine veriyorum bak Test kitabını bir çözüyorum Onda zaten çözmek zorundaymış benim okul okayasım var evlenemezsin diye Ticaret attırmak istiyorum gerçekten ya iki kişi üretirken gerçekten Alan çok
Ya milletin parası çok ya da gerçekten mal ya millet yani parayı nereye harçayaçaklarını bilmiyorlar şaçma şaçma boş işlere para veriyor millet git bi yatırım yap birikim yap
Sende gerçekten ticaret kafası var evlilik kolay nasibin olunca evlenirsin zaten ama bi yandanda üniversiteyi oku bence okumakta faydalı çünkü ticaret kafanda gayet güzel ama imkan lazım işte onada para lazım arkanda duracak biri yoksa üniversiteni oku güzel bi bölüme atan zaten bi iş açmak istersen kolay bir şekilde açarsın ama üniversiteni oku kitap okumaya devam et gerçekten başaracağına inanıyorum ben senin
Biliyor musun Bak en küçük örneği ben hani bir video gördüm hani böyle çok isyan ediyor Hani böyle çok izliyorum video falan böyle özellikle bir kız konuşurken çok dinlemeyi severim ya genel olarak erkeklerle konuşmalı video atmam zaten yani bak hani yabancı ülkelerden ya bildiğin normal düz topuklu ayakkabıyı Hani bu önü Açıklar oluyor ya tam bilmiyorum isimlerini çünkü hani ilgi alanım değil giymedim dedi zaten neyse ileride ilgi alanım olur büyüdükçe onun bile hani kız diyor ki Neden böyle bir şey üretmiyorsunuz ya örnek veriyorum bizim mesela ülkemizden Hiç öyle görmedim bildiğin Hani kelebek oluyor ya kelebeğin şeyi İşte o kelime aklıma gelmiyor üstüne bildiğin kelebek koyuyorlar tamam mı bir şeyden Tokat babında Hani bu kadar iğrenç ayakkabıları otururken bir kelebek koyunca bir kız zaten Hem mutlu oluyor hem de Türkiye'de bunu satsalar normal ayakkabının üstüne biraz fiyat koyup gerçekten o kadar çok satılır ki bunlar Hani gerçekten fazlası var çünkü düz ayakkabı üretiyorlar çirkin öreceğim millet gerçekten yurt dışına var ve yurt dışında kaç para o ayakkabı var yani ve Türkiye'ye gelmesi için ayrı falan para ödüyor Ama gerçekten Türkiye'de böyle şeyler yapsalar o kadar çok alacaklar ki hani 10 tane kadın gör onu da açık olsun tesettürlü olmasın tesettürlü olanlar bile alıyor ya gerçekten hani 10 tanesi 8 tanesi alır yani şey bile var Yani sufle Bilmiyorum Biliyor musun yani bahsettiğim şey yemek olan sufle değil Bu bir giyim Hani tesettürlü ve çok güzel gerçekten internete bakarsan o kadar güzel şeyler var ki ve hani bunun için küçük bir yer açsam da bak dükkan gibi düşün hani Eskinin kadınlarıdır hani bildiğin terzilik yapabilen her kadın bunu dikebilir erkek de dikebilir ve asıl yerden kumaşlar bile o kadar uykuna geliyor ki bir de renk renk Mesela bu sıralı ya daha çok yabancı Irak falan filan yerlerden çok satılır Ve bizim burada çok yok ama hani çok uykundan kumaş olur bunu dikilse bile o kadar güzel
Hani satılır ki gerçekten ki piyasasına baktığımız zaman bildiğin elbise ve hani sadece hani o şeye koyulan başörtüsü işte böyle Katlı katlı çok güzel tamam mı Hani anlatamam ve Hani bunu 1.500-2000'e satıyorlar gerçekten bunun yarısını asarsak ki hani bunun üretip bir tanesinin üretiminden bahsediyorum ya hani o kadar uyguna mal oluyor ki Bir de bunun küçük çocuklar için yapılanı varmış Hani çocuklara küçükken öğretin namazı gibisinden Hani namaz kılsınlar güzel ve hani onlar bile daha 300-400 Lira civarı bir şey sadece bu başörtülerden bahsediyorum ya da böyle takıldı Tam hatırlamıyorum Hani bakmamış da bir sitede görmüştüm Yani o kadar güzel ki ve hani yok satar tamam mı Çok böyle ya sattığın yere göre de değişir ama o daha çok tesettürlülerin yaşadığı yerde ne bileyim mesela hani ya doğuda Hani Tamam açık kız çoktur ama genel olarak Hani örnek verecek olursak doğadaki insanlar daha çok böyle namazına falan düşkün ve bir namaz elbisesine bile kaç para veriyorlar gerçekten hani Lan geçen şey gördüm bu kalbi seccade Hani belki görmüşsün bildiğin Seccadem ama böyle kalp şeklinde Hani namaz kılınırken bilmiyorum Müslüman mısın kadın bir tık daha arkada olması gerekiyor ya onun için böyle kalpli Ben Geçenlerde gördüm örnek veriyorum sana bir sitede Hani yabancı dediğin Hatta mesaj attım falan çok beğendim Ben hatta benim doğum günüme de öyle bir şey aldılar Çok şükür ilk defa bir adam akıllı hediye aldılar onu da çok bu seccadeyi istiyorum falan yapıyordum Hani bulmak lazım bana dedim ya çocuk çoğu yabancı ülkede ülke bile denmez ama yani hani çok güzeller yani ve hani geçen baktım 2-3 bin yaz Bilmem hesaplayabiliyor mu Seni çok ucuza yapanlar var ama hani 2-3 bine 2 tane seccade Ne alaka yani gerçekten satılıyor bunu yarısında sarsak bile çok alacağım olur Çünkü millet çeyiz düzüyor gerçek Ben mesela hiç öyle şeye girmedim Çünkü ne bileyim yani şimdi alacağım Ailem beni vermezse elbet Hani biraz kaçacak gibi bir şey olacam Bir de çeyiz için bursunu alan olur bunu
Ya üniversite zaten zorundayım gibi bir şey zaten ya eğer üniversite düşünürsen Hani çalışma falan olmuş böyle çalışsan bir bu sene çalışırım ki Üniversitede 2 tane şey olarak düşünüyorum Bir Açık Öğretim Bir de normal olarak oluyor ya normal olarak kendi istediğim benim Açıköğretim olarak hani var ya hani gerçekten anestezi falan vardı galiba insan ilişkileri falan Hani gerçekten böyle çok olamaz ya kursuna gitsek bile Biz o işi şey yapabilirsin Mesela bak Eylül'ü gelince yüksek ihtimal bu İSMEK kurslara açılacak Ben çok geç gördüm onları çoğu yerde şey okulu olduğu için gidemedim ama yani olur da yani bu sene çalışmaya başlarsam iş anlamında hani birkaç ay zaten izin günü bir gün oluyor ona göre bakacağım hangi gün uyarsa hani mesela adli kalem iştir diye bir kurs var hani ki sertifika bile alınıyor ki bilgisayarla ilgili de çok şey var da ben bilgisayardan anlamam bir açıp kapatabiliyorum Bir de Google'a girebiliyorum ama hani düşün bunlar bile mesela o Sertifikayı alırsak yani O tarzda bir iş ile ilgili bir şeyler yapabiliyormuşuz ya bunu yemek için olanı bile var ya mesela geçen şeyi göre bunun direkt barista yetiştirme olarak açmışlar bir tane Ama bu çok yani normal baristalık da gene MEB sertifikan oluyor ama bunu yetiştirme olanı daha uzun kapsamlı ve hani bildiğin yetiştiriyorsun sonra da yüksek ihtimal bir yere gönderiyorlar senin ama hani kendi yerindaysan daha iyi ya ve hani para vermem ben enayi değilim bedavaya veriyorlarsa oraya yerleşirim öyle çok şey var yani gerçekten böyle kurs olarak baktığımda Hani dil kursları falan da var da bunların çok iyi olduğunu düşünmüyorum ama o kurslarla bile neler yapan insanlar var
Zaten açık öğretim kursları var devletin üçretsiz bir şekilde çok derecede kursları var bide belgelerini felanda veriyor her işte bir kurs var zaten kafasını kullanan her türlü işi yapabilir
Ama biraz kısa yaz ya bunları sen kafandan yazıyon demi
Yaşın kaç senin
Of bir şeyler yazdım yanlışlıkla telefona dokununca gitti hepsi ama hani Neyse biraz kısa sana yazayım o zaman hani bir üniversite bu sefer öğrencisi bile hani bir çocuğa kurs veriyor ve bunun için para alıyor o kadar çok şey var ki o kadar çok şey var ki millet zaten boşa para harcamayı sever bildiğin bu şeyler oluyor ya örgüyle oyuncak falan yapıyorlar onun bile 30-40 santim 2 3 bine veriyorlar tamam hani şey basit gördüğümden değil hani zordur Tabii yap falan filan ama veriyorlar yani gerçekten çok saflar bir kahveni iç iş yerine göre değişir ya o kursalar daha çok Yerine göre değişir mesela İlerideki hedeflerimde açık konuşayım böyle bir yer açmasam bile bir artı bir bir iki tane ev almak isterim çünkü neyden kaynaklı şundan kaynaklı yani şu an almaktan kastetmiyorum satın almaktan kastediyorum Ayrıca şey olarak bak Herkes üniversite okuyor ve bir çoğu şehir dışından geliyor insanlara ve okulun yanında yakınında bir ev istiyorlar ulaşımı kolay olsun o olsun bu olsun Hep bir artı bir ev ikinci el 2 3 eşya koysam bile hani satılıyor kiraya veriliyor ve hani bunu İstanbul olarak düşün bilemiyorum Sen neredesin bildiğin giriş kattaki 2 3+1 ev ne kadar para ya bu TOKİ'nin yaptıkları da TOKİ miydi Bilmiyorum artık bir yerin yaptığı şey var Mesela bizim karşımıza bir bina yapıldı küçücük gerçekten evleri küçücük kutu kadar ve çok para istiyorlar bir de İstanbul'un böyle çok çok aham Şaham bir yerinde de değiliz ha öyle olsak böbreğimizi alırlar herhalde
Örnek veriyorum yazarlıkta da para yok Hani gerçekten asla yok ya Çünkü şöyle Bizim bir okulda hocamız vardı ya bir kitap çıkarmış yani kitabın parasını ne yapıyorlar hani bu hocaya hiç gitmiyor ki hani yazarak gitmiyor neden gitmiyor şundan kaynaklı Mesela bir kitap yazmaktır falan bildiğin saflık yani hani yazarsın sevdiğin için bir platformda ücretli bir şekilde giren de sana biraz para vermiş gibi olur Ne bileyim sen gidiyorsun yayınevlerine gösteriyorsun hangisi seninkini beğenirse bastırıyor örnek veriyorum ve sana önce bir miktar para veriyor bu onun oluyor artık yani sadece senin adın ve senin yazın var Diğer türlü her zaman bu kitaplar bastırılıyor her zaman için söylüyorum çok alanlar olur Ne bileyim bir videoda görürler çok alan olur zaman zaman Ve kitabı yazana para gitmiyor Sen de biliyorsundur belki gitmiyor sadece yayınevine gidiyor ve iyi paralar gidiyor Yani bir kitabın üretiminden bahsediyoruz 200-300 sayfalık bir şey düşün yani ki kitap piyasada çok pahalı olmaya başladı test kitabı bile ne kadar olmuş yazar olmak istemezdim mesela Tamam böyle şeyler Hani kurgu Kafamdan çok üretirim ya istemsiz bazen Ama mesela ben bunların hiçbirini bir kitapta yazıldığını görmedim veyahut duymadım ama hani İyi para veriyorlar ama yayınevine sana gelmiyor bana gelmiyorsa ben hiçbir yere bir şey yapmam yani
Zaten onu fırsatcılar yapıyor okulun yanına koca koca binaları dikiyor dediğin gibi kutu kutu binalar onları 20 bin 30 bin tl kiraya veriyorlar ama bunuda her öğrenci veremez
Kısa tutmaya çalışıyorum aslında o ara düşünüyorum Düşündüğümü yazıyorum direkt ben bir ara bir arkadaşıma yarım saat ses attım bea ya en son var ya gideceğim Kara Para aklayacağım ya Orada bile ne paralar dönüyor Lan ne paralar dönüyor Ne bileyim belki görmüşsünüz dilan bir dilan Polatlı ne vardı kadın ya Rabb'im neyse Ne bileyim eşi var hani İnşallah söyle söyle Hani bunu belki bu kişileri araştıran polistir savcıdır onlar dışı genel olarak bilen insan olduğunu düşünmüyorum açıkçası ama mesela o Engin'in adı bile Engin değil yani Tamam her şey bir kurgudan ibaret her şeyi kurgudan dilini bileyim hani kadının başı yandı yani hani suçu Yoksa bile kadının başı yandı Kara Para bir sürü aklayan var gerçekten çok fazla var ve mesela o kadın yandı neden o çok göz önünde gösteriyordu gösterişi seviyordu yani ben bunu alttan alttan yapsam kim anlayacak saf canım ayağına da yatarım yani Neyse böyle bir uygulamada bu konuyu niye konuşalım ama yani çok saçma her şey çok saçma yakında öleceğiz
Bak o dediğin doğru sen kitap yazıyorsun onu bir kitap evine veriyorsun o buna değer bicip sana üçretini ödürüyor ve senle işi bitti adam o kitabı basıyor sattığı tüm kitap ücretleri ona kalıyor
Zaten o adam dilan yüzünden yandı çok görgüsüz olduğu için parayı çok sevdiği için gösteriş yapmasaydı paralarla hiç bir şey olmayacaktı yapan engin karısının anlayaçağını sanmam ama biliyordur o kadar paranın nerden geldiğini ondan oda yandı işte
Gözünü seveyim kısa yaz ama ya gece gece nerden geliyor böyle şeyler aklına anlamadım ki
Bak benim kastettiğim de zaten şöyle çok iyi bir semtte gidip hani çok iyi bir semtte olmasa bile iyi ne Mesela örnek veriyorum aynı yerden 3 ev satın alsam hani 2+1 evler o kadar pahalı olduğunu düşünüyorum genel olarak satmalar Ticaret amaçlı alıyorlar bir yerden kira gelsin gibisinden Ne bileyim bizim bir tanıdığımız vardı 15.000 falan veriyorlarmış lan zaten asgari ücreti oluyorsunuz Ne yiyorsunuz ne içiyorsunuz ve Hani bu biraz büyük bir ev yani çok iyi bir semtte Yani çok iyi bir semtte olduğunu düşün piyasada 2+1 evler kaç para örnek veriyorum kiraya 15.000 verseler çok elit bir semtte ya da 10.000 verseler ben bunun yarısını tutarım Hani 5.000 alırım aylık Hem para gelir hem de sevaba gireriz bir de daha çok isteyen olur Neden Çünkü yanında 15 bine satıyorlar Sen 5'e sattığın zaman seni alırlar ve zamanla Bak mesela Temmuz ayında ve benzeri aylarda belli zamanlar zam ayları oluyor ya gerçekten ne bileyim mesela Ankara 'da daha ucuzdur diye burada en kötü semtte bul pahalıya buluyorsun elin yanıyor yani Ayrıca mesela evin içi o kadar iğrenç oluyor ve ona 10.000 istiyorlar ya gerçekten kutu gibi Ev zaten her şey iç içe badanası yok boyası yok leş gibi ve buna para istiyorlar Ben yeni yapılmış bir evden bahsetmiyorum ama adam gibi içinde yaşayacak insan yapılmış bir evden bahsediyorum hani çok para öderim Hani içinim için şey yaparız örnek veriyorum yani En kötü evj adam edersen zaten Bak yalan herkes söyler diyeceksin ki örnek veriyorum Hani ben iyi bakıyorum o civarda zaten ev satın almayı düşünüyorsan önce piyasasına bakacaksın hani şey kira anlamında kilo piyasasına boşalır evin içine bakacaksın bu eve bunu veren güzelim eve ne vermesi hesabı ve bir öğrencisin iki koltuğun olsa
Hani eşya babında söylüyorum bir tane sehpa olsa öğrenciler bunu kabul edecek yani Bir de ocak bitti gitti buzdolabı da Küçücük bir şey olsa bile Tamam diyorlar ki içinde eşyalı gibisinden düşün yani her şey ikinci el eşya olarak Hani neredeyse Sıfıra yakın çok var lan eriyip semtlerde bildiğin çöpün kenarına atıyorlar sıfır eşyaları Ve sen bunu küçücük bir ev kurduğunu Düşünsene iki üç şey alıyorsun sana bak evine bakmaya gelenler ne düşünecek ben gidip buna bu parayı vereceğim Hem daha uygun hem daha şık bir ev ve okuluma yakın bu
Bu arada iyi ki de yalnız sana şöyle söyleyeyim kadının hiç suçu yok Ama belki de kusura bakmasın para sokan herkes göstermeyi sever Bilmem anlatabiliyor muyum ki bu engin denilen adamın gerçek adı da Engin değil zaten hani ben bunu kesin bir dille söylüyorum sana bu yorum siliniyor mu acaba ne biliyor musun da neyse kim bakacak Zaten kim beni sorgulayacak
Ayrıca ben kısa tutmaya çalışıyorum biraz gece akmak yok kötü bir şey mi giriyor sanki zekam birazcık konuşuyor yaşı sordun da burada çok söyleyemem bence zaten uygulamaya girerken de yanlış girmişim Diğer türlü zaten kabul etmiyorum diye biliyorum
Anladığım kadar istanbullusun sen gerçekten şuanda İstanbul'da yaşamak zor ev tutsan 15 20 binden aşağı kira yok 17 bin askeri üçretle çalışan biri o evi nasıl tutsun 10 bine bulsam hayvan bağlasan durmaz İstanbul gibi bir yerde okumakda zor yurtları bile berbat internette görmüştüm ben Allah yardımcımız olsun gerçekten zor
Söyle bakalım çoğu yerde 17 bin veriyor vermese bak bir hastaneden bir temizlik için gir ama hani bildiğin BİM'de kasiyerlik var 20.000 veriyorlarmış Bu arada Geçen gördüm duydum ve hani bir saçmalık yani Mesela bak benim istemiyorum Sadece Türkiye'de iki yerde var ya da Tıp bitirmem gerekiyor Ben neden tık bitireyim neden Tıp ile uğraşayım zaten sevmem bir tanesi Kütahya'da bir yerde Hatta bir tanesi İstanbul'da özelde ya ve Hani asıl Özel okullarda hepsi mahvediyorlar gerçekten ciddi söylüyorum Benim kuzenimi okur mesela 200.000 olmuş galiba ki Bir sene daha okuyacak hesapla ya Bir de burslu girdi burslu girdiği halde böyle ben o yüzden asla burada okumam Manyak mıyım ben özele para yatıracağıma iki kere sınava girerim paramdan olmam
Mantıklı
Olabilir neyse kusura bakma az fazl yazdım
Önemli değil ya seve seve okudum
Az yaz diyordun ya la
Kırmamak için dedim ya
Neyi kırmamak için dedin
Onca yazdın ya kısa yaz dedim sende az yaz diyordun dedin ya ondan dedim kırmamak için seve seve okudum die
Tamam
para çokomel para patates para sakız oldukça zor
Nasıl yani
ben yazacağımı yazdım beni artık meşkül etme
Aptalsın bence yapma arkadaş o zaman yorum neyin egosu gören önemli biri sanar
yazma
Sanane lan
kepekli
alışana kadar zor