Sosyal medyada cinsel tacize uğrasaydınız ne yapardınız?

Kıymetli okuyucular, hepinize merhaba!

Size başıma gelen bir taciz olayını anlatmak istiyorum. Yaklaşık bir hafta önce kafedeyken bana birinin rahatsız edici bir şekilde baktığını gördüm. Bu durumu umursamadım. Aynı günün gecesi bana sosyal medyadan bir arkadaşlık isteği geldi, atan kafedeki şahıstı. Arkadaşlık isteğini sildim. Aradan yaklaşık beş gün geçtikten sonra aynı şahıstan bana aynı sosyal medya hesabında bir mesaj geldi. Mesaj şu: "Gözlerin çok güzel ama dötün (ben harfi değiştirdim) daha güzel görünüyor." Bu mesaj üzerine cinnet geçirdim. Karşıdaki şahsa cevaben emniyete gidip hakkında cinsel tacizden suç duyurusunda bulunacağımı ve mesajı beni gördüğü kafenin sahibine göstereceğimi, bir daha o kafeden adım atamayacağını, yazdım. Bunun üzerine hadsiz ve korkak şahıs beni engelledi. Beni nasıl buldu o sosyal medyadan bilmiyorum. Bu tarz insanlar "araştırmacı ruhları"nı keşke bir bilim, sanat ya da edebiyat dalında kullansalar. Boş işlerle uğraşmasalar. Neyse bu şahsı ben hayatımda hiç görmedim, tanımıyorum. Şahsın hadsizliği beni çileden çıkardı. Emniyete gittim, kafe sahibi ablama mesajları gösterdim. Hakkın da cinsel tacizden şikayette bulundum ve davacı oldum. İlk gün "Hesabım çalındı." ile kendini savundu, ikinci gün bana bir tanıdığım aracılığıyla ulaşarak "Mesajı yanlışlıkla attım. Çok pişmanım." savunmasını yaptı. Çelişkileri geçtim, açıklamalarının akıl alır bir yanı yok. Ben şikayetimi asla geri çekmeyeceğim. Gayet kasıtlı ve bilinçli bir şekilde yazılmış mesajlardı. Üstelik gerçekten "pişman" olduğu için değil hakkında "cinsel tacizden" bir suçlama olduğu ve "ceza" alma durumu olduğu için sahte bir pişmanlık gösterisinde bulundu. Eğer anayasamız ve haklarım olmasaydı bu şahsın bana yapabileceklerini düşünemiyorum. Davacı olmak yerine engelleyip geçmem bana etik gelmedi. Çünkü bu kadar rahat bir şekilde böyle bir mesaj atan kişi birçok kadına aynısını yapmıştır. Muhtemelen kimse de ondan şikayetçi olmamıştır. Ama yanlış kayaya çarptı. Şunu da eklemek isterim ki okumakla eşeklik geçmiyor. Eşeğe altın semer vursan da eşek, eşektir. Şimdi bana şikayetimi ve davamı geri çekmem için timsah gözyaşları döküyor. Peki bu benim umurumda mı? HAYIR. Şikayetimi geri çekmeyeceğim. Yaptığı davranışın bedelini ödeyecek. Sicilinde "cinsel taciz" davası görünecek. Bu hem benim hem de aynı durumdan mağdur tüm kadınların, çocukların haklı davası. Mücadelemin sonuna kadar arkasındayım. Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?

Sosyal medyada cinsel tacize uğrasaydınız ne yapardınız?