Eşim annemi istemiyor annem de eşimi ne yapmalıyım?

Benim eşim vefat etmişti, sonra şu an ki imam nıkahlı eşimle tanıştım ve yaklaşık bir buçuk senedir beraberiz.

Annem bir kaç aylığına (78 yaşında) hastalık nedeniyle yanımızda kalıyor ve ev de hem annemin hem benim üstüme. Normalde bizden uzakta tek yaşıyor. Annem maalesef narsist bir ebeveyn, ben hep onun huyuna giderdim ama artık bende yoruldum. Beni hep malı ve parası ile tehdit ediyor. Bana ve eşime hakaretler etmeye başladı. Eşimle saçma bir durumdan ibaret konuşmamaya başladı ve evin içinde eşimin duyabileceği şekilde sürekli ona hakaret ediyor: Terbiyesiz, saygısız, aç köpek, vs. Eşim annemin yanında şortla bacağı ayrık yaylandı diye en son kavga çıktı. 'Saygısız, annen sana terbiye öğretmemiş, ilk eşin seni ondan bırakmış' diye kavga çıkardı. Eşimi görünce kapı çarpmalar kendi kendine söyleniyor. Sevmiyor istemiyor işte. İlk başta anlaşıyorlardı. Annem sadece oturma konusunda haklı, ama geri kalan hiç bir şey de haklı değil. Her gün aşağlamalar ve hakaretler. Bende kavga ediyorum tepkimi koymaya çalışıyorum yapma anne benim hatrım için konuşma ama bunları söyleme diyorum. Beni ne duruma düşürdüğünü anlamak bile istemiyor. Kadın inadına yapıyor. Bana sen koca bulunca değiştin, bu adam senin paran için seni kandırıyor vs. diyor.

Eşim bir de her hafta sonu içki içiyor ( 3 kadeh vodka) normalde, artık haftada 3-4 sefer vodka içmeye başladı. Annem yok iken de içiyordu ve hep sabah saat 1-3 arası yatağa geliyordu, rahatsız olsam bile karışmıyordum, bir iki sefer söyledim benimle tartıştı ilk eşimde bana karışıyordu vs diye. Benim maaşım ve makamım ondan yüksek ve evin harcamalarını, masrafların yüzde 80ini hep ben karşılıyorum. Çok katkıda bulunmuyor. Maaşı içkisine ve sigarasına en çok gidiyor.

Ben onu çok iyi anlıyorum, oda haklı ve durumunu, bana ayrı eve çıkalım diyor ama yine masrafın çoğu bana girecek bunu istemiyorum. Narsist olsa da annem elimden bir şey gelmiyor tepkimi koyup onu uyarmak haricinde. Kadın dinlemiyor narsist tavırları ile beni manipüle etmeye çalışıyor hep o haklı o doğru.

Annem onu komşulara dedikodu yapmış içkici terbiyesiz diye oda duymuş. Dün gece beni cezalandırır gibi, haber vermedi iş çıkışı eve saat gece 1 de geldi, içki kokuyordu. Ben yazmasam o hiç yazmayacaktı, merak ettim dedim o bile suç oldu. Annene dayanamıyorum artık diyor. Bende öyle haklı olsa da ama yaşlı kalp hastası 78 yaşında kadın. Ben arada kalmaktan çok bunaldım ve yoruldum. Evet eşim sorumsuz, çoğu şey umrunda değil, bana hediye alma vs. hiç yok. ama bu davasında haklı ve anneme sesini çıkarmıyor. Annemi hayatımdan silemem bir ben evladı olarak varım başka kimse yok. Ne yapmalıyım?

Eşim annemi istemiyor annem de eşimi ne yapmalıyım?