Bunu sormakta ki sebebim burada İslam karşıtı çok kişi olduğunu görmem
neden İslam'a fobi var?
neden İslam'a fobi var?
Evvel Allah müslümanim ben, haram yemem diyen esnaf 50 liralık ürünü 500 liraya satıyor. Çoğu zaman ekmek parası bulamayan, yaşadığı yıllar boyunca kendi ilçesinden dışarı adım atamayan emekli teyzem/dayım sarayda şatafatlı lüks hayat süren insanlari savunuyor. Millette şükretmesini öğreten kişiler 2024 ün ilk 4 ayında 31 milyar TL harcıyor. porsiyonları küçültün diyen kişiler günlük 17-18 milyon lira harcıyor. (Bunların hepsi Sayıştay raporlarında var) Kendi içimizdeki sapıklar yetmiyormuş gibi, dışarıdan ne olduğu belirsiz kişiler ülkemizi sessiz sedasız işgal ediyor. Kendi içimizdeki sapıklar yetmiyormuş gibi dışarıdan sapık ithal edip vergilerimizle besliyoruz. Ayrıca bu adamlar İstanbul'un göbeğinde dükkan işletip sıfır vergi ödeyerek gününü gün ediyor. Sen bunu yaparsan ceza yiyorsun, onlar yapınca din kardeşliğinden bahsediliyor ee bu ortamda milletin İslamfobik olması çok doğal. Darwin şu an yaşasaydı büyük ihtimalle Türkiye'de yaşar kuşlar yerine türk insanlarının nasıl ateizme geçtiğini gözlemlerdi
Çünkü islamın ayak bastığı coğrafyalarda hep keder üzüntü fakirlik var türk halkının buna boyun eğmesini istiyorlar diğer bir sebebi ise vahşilik arapların yaptığı katliamları aklın almaz canlı canlı toprağa gömen mi dersin kafasına benzin döküp yakan mı dersin ne ararsan var insanlar rahat özgür vicdanı duygularıyla yargılanacakları düzeni kabul ediyorlar din kısmı sadece işin formalitesi dinde yazar inanmazsan ömür boyu cehennem ama hiç bir insan diğeri inanmadı diye onun ömür boyu cehenneme gideceğini sevinmez ve içten içe inanmaz eğer şeriatçi kafa yapısı yoksa
hristiyanlar bazı kuralları es geçip seküler hayata attılar kendilerini bu bizimkilerin asırlardır yapamadığı bir şey işin ticaret kısmına hiç girmiyorum bile
İslamofobinin ortaya çıkmasında birçok faktör rol oynuyor. Tarihi ve siyasi olaylar, özellikle terör saldırıları, insanların İslam'a karşı önyargılı olmasına neden olabiliyor. Medyada Müslümanların genellikle olumsuz bir şekilde temsil edilmesi de bu durumu pekiştiriyor. Ayrıca, insanların İslam hakkında yeterli bilgiye sahip olmamaları ve kültürel farklılıklar da yanlış anlamalara ve korkulara yol açabiliyor. Politik söylemler ve popülist siyasetçilerin Müslümanları hedef alması, İslamofobiyi daha da körükleyebiliyor. Tüm bu faktörler, İslamofobinin neden bu kadar yaygın olduğunu açıklamaya yardımcı olabilir. Önyargıları yıkmak ve anlayışı artırmak için eğitim ve diyalog büyük önem taşıyor.
Din nedir? 5 vakit namaz ve iyiliği emreder kısacası diyor ki hayırlı bir insan ol insan gibi yaşa
Bunu herkes biliyodur heralde ama yani bunun kime zararı var ki insanlar şeytan görmüş gibi gözünü belirtiyor aman haaa uzak dur git dercesine bu nedir yaa
İyiliği mi emreder @yetimkizi_ gerçekten mi? Sen dinini bile bilmeyen bir cahilsin maalesef, bu soruyu sormaya asla ama asla hakkın yok. Son din İslam oluncaya kadar yani dünyada yaşayan son insan da Müslüman oluncaya kadar veya haracını ödeyinceye kadar insanları öldürmeyi yani cihadı emreden bir dinin mensubusun sen farkında değilsin, dinden döneni öldürün diyen kısacası cinayeti farz kılan bir dinin mensubusun utanmadan iyilik güzellik nağaraları mı atıyorsun? Bak, bilmiyorum beni aydınlatın desen anlayacağım, bilmediğin halde çok bilmişlik yapınca bende şalter atıyor. Kertenkeleyi bile tek vuruşta öldürmenin sevap olduğunu söyleyen bir dinden bahsediyoruz, sakalını kesen erkeği katletmeyi söyleyen hadisler var, namaz kılmayanı öldürün diyen hadisler de var, hadi bunlar hadis dedin işine gelmedi inkar ettin, cihad Ayetlerini nasıl inkar edeceksin? 21. yüzyılda hangi dinin mensupları AllahuAkbar diye kendini patlatıyor veya kafa kesiyor, bu terörizmi İslamın inanırları hariç hiçbir din veya grup yapmıyor doğrudan, inançlarının emri böyle vahşi değil hiçbir dini grubun. Şimdi bir köşede utanmaya başla söylediklerinden, iyiliği emreder terbiyesizliğini yaptığın için bol bol af dile insanlardan. Kime zararı varkiymiş, Müslüman olmayan herkesin canı tehlikedeyken bu arsız cümleleri nasıl söylüyorsunuz utanmadan anlamıyorum. Bari inandığınız şeyin farkında olun, azıcık okuyup öğrenin böyle cahil yaşanmaz. Ot geldiniz ot gitmeyin bari yazık, gerçekten çok yazık.
Teröristlerlerle İslam'ı bana anlatma ya Kuran'da savaşta ileri gitmeyin diye hassas bir ayrıntı var yapma böyle
10 savaş Ayetinden 1ini okuyunca oldu tamam, o iş kapandı mı oluyor? Dini bilgimi sınamayın isterseniz, son din İslam oluncaya kadar savaşın ama aşırı gitmeyin diye bir şey olabilir mi? Beni nadir kabilesinin değerli hurmalıklarını yaktırmayı Tanrınız emrediyor, Beni kureyza kabilesindeki tüm erkeklerin katlini de aynı Tanrınız emrediyor Ali tek başına 600 erkek kellesi kesiyor elleri kolları bağlı hepsinin üstelik, Ahzap suresinde müşriklere 4 ay müddet, ondan sonra onları nerede bulursanız öldürün diyor, Bedir savaşından sonra sizden inananınız 10 müşriğe bedeldir derken Uhud da yenilince sizden 1 inanan 2 müşriğe bedel oluyor, Tanrınız fikir değiştiriyor üstelik Tanrı sizin zayıflığınızı gördü diyerek fikrini değiştiriyor. Okumadan nasıl saçma sapan iddialarda bulunabiliyorsunuz? Eğer burada İslam adına bir soru sorup üzerine yorum yapmaya cüret edecekseniz biraz bilginiz olmalı, savunabilmelisiniz.
İlk Halifeniz insanları diri diri yakarak dine zorla geri döndürmüştü hatırlarsınız belki ama okuduğunuzu zannetmiyorum, fetihler cihadlar zaten her kabilenin üzerine kabus gibi çöken malum gruplar biz Türkleri de kılıç zoru ile, onbinlercemizi katlederek zorla Müslüman yaptı, aşk besleyecek halimiz yoktu bu inanca karşı. İnsan bir kendine sorar, nweden hep İslami terör örgütleri var El nusra, el kaide, hamas, hizbullah, boko haram, ışid vs. gibi diye, neden tüm dünyayı Hristiyan olana kadar katletmeye yeminli bir Hristiyan terör örgütü yok diye bir sorar, sonra neden İslam terörle anılıyor dersiniz. Avrupa'da 1,500 sene öncenin Arap kıyafeti ile gezen birini görünce insanlar yolunu değiştiriyor kendini patlatır bu terörist diye. Bende Türk olduğum için bunlar beni de lekeliyor elbette, kurunun yanında yaş yanıyor. Dünya'nın en zararlı inancına elbette nefret duyulacak, sevgi beslenecek değildi ya? Hangi din kol bacakları çaprazlama kesmeyi, kadınları toprağa gömüp taşlayarak öldürme vahşetini emrediyor? Biraz okuyun da kendinizi geliştirin, belki günün birinde sizde doğruları görürsünüz belli mi olur.
Saydığın şeyleri oturup açıklamam günler alır çok konu var bence en iyisi herkes kendi inandığı yoldan devam etsin
Senin açıklayabileceğin hatta açıklayınca günler alacak kadar bilgin mi var gerçekten? Tamamen sıfırsın, sadece ailen Müslüman diye sende kendini Müslüman zanneden hatta 4 bin din arasında o gerçek dine doğduğunu düşünecek kadar şanslı olduğun için araştırmaya bile gerek olmadığını, zaten inandığın için teferruatın önemsiz olduğunu düşündüğünden inandığın kitabı 1 kerecik bile mealden okumamış bir cahilsin benim gözümde. Öyle açıklarsam günler alır gibi havalı laflar ederek bilgisizliğini örtemezsin maalesef. Dünya üzerinde başka bir din yok ki inanmayanı öldürsün, o dinden çıkanı katletsin, zorla o dinin içerisinde baskıyla tutsun. Buradan bile uyanmanız gerekir ama nafile, bilgi tam takır olunca dil çaresiz oluyordur. Ayşe ile Ali savaşıyor Cemel savaşında 20 bin Müslüman ölüyor öldüren de ölen de Müslüman, yine Ali ile 5. İslam Halifesi Muaviye yani Yezid'in babası yani Hamza'nın ciğerini yiyen Hint binti Utbe ve Müşrik ordularının komutanı Ebu Süfyan'ın oğlu olan 5. İslam Halifesi Muaviye ile o meşhur Ali savaşları Müslümanlar arasındaydı, bunlar birbirlerine bile acımamışlar inanmayana mı acıyacaklardı? Geçin bu kafaları, bilginiz olmadan fikriniz de olmasın zahmet olmazsa, günün birinde öğrenirseniz cevap hakkınız doğar, "iyiliği emrediyor" tarzında kışkırtıcı şeyler yazmayın size tavsiyem, biri çıkar ben mürtedim ve benim katledilmemi istiyor, benim öldürülmemi iyilik olarak mı görüyorsun der cevap veremezsiniz.
Çünkü islamı insanlar üzerinden değerlendiriyorlar yanlış gösteren şeyler yapanları gösterip işte islam bu diyorlar ayrıca dini sabota eden ve yanlış gösteren çok fazla insan medya ve kuruluş var ve ayrıca yanlış doğru demeden birbirini eleştiren insanlar da var doğru olması umurlarında değil ya da yanlış olması onların görüşüne tersse istedikleri ggibi karalayabiliriz düşüncesindeler
Cevap
26Cevap
Aslında tabirler ve anlatılmak istenen ler bizde yanlış aksettiriliyor..
İslama karşı bir fobi yok.. İslami kullanarak her şeyi yapabileceğini başkalarının hayatına müdahale etmeyi onlara zorbalık etmeyi vs vs kendilerine hak sana insanlara karşı bir fobi var :)..
Bu bütün inanış ve siyasi taraflar içinde aynı gücü eline geçiren insanların kendi doğrularını ve yaşayış bicimlerini onlar gibi dusunmeyenlere dayatması yüzünden oluyor..
Kısaca gene sorunlu ve kusurlu insan. Kalbindeki derin boşluğu derin karanlıklarla süsleyip başkalarına empoze etmeye çalışması.. Bu çok acı bir durum kibir ve ego maalesef insanoğlunun en büyük günahı..
Biz adapte olmak ya da anlaşmak değil haklı olmak istiyoruz.. En haklı biziz bu sebeple sizde bize uyaca'siniz.. Tek mesele e sorun bu aslında :))
Sevmek zorunda miyiz? Her yerde cami var, ezan var, imamhatip var, kuran kurslariniz var, tarikatlariniz cemaatleriniz var, neyini sevelim? Guzel olsa insanlar sever zaten boyle zorbalamaniz gerekmez, demek ki guzel degil. Merakimiz yok. Ilgimiz yok. Rahat birakin.
Sev demiyorum zaten ben ne anlatıyorum sen ne anlatıyon
Avrupa'da muslumanlarin yaptiklarini gor. Avrupa'nin bu kadar hosgoru gostermesi bile yalnis zaten. Islamafobiyi yaratan yine islam dini mensuplari. Al sana sebep.
Islamofobi*
Kimse yoğurdum ekşi demiyor zaten
Keske sadece yogurt eksi olsa ve kendileri yeseler ama Milletin ustune yogurt kovalari atiyolar. Bu da insani sinirlendiriyo.
Neyse bakalım
Suudi Arabistana, İrana, Afganistana bak anlarsın.
En önemlisi Osmanlıyı kurtarabilecek en vizyoner en idealist en yenilikçi Padişahları astı kesti bu halk
Niye, gelenekçi dindarlar çünkü...
* Sultan 2. Osman 2. Fatih Sultan Mehmet olabilirdi mesela
* 3. Selim dağılma dönemini engelleyip Devleti ilk 5 gücün arasına kalıcı olarak sokabilirdi, belkide Dünya'nın en güçlü 3 ülkesine girerdik
Müslümanlar islamiyeti yanlış tanıttıkları için... Elhamdülillah Müslümanız tamam ama bazıları öyle bir yansıtıyor ki cidden tanımayan nefret eder. Sonra diyorlar ki mükemmel olan dindir insanlar değil ama dini tanıtacak olan da insanlar maalesef
Dinin kuralları var isteyen yapar isteyen yapmaz yani bu kadar basit meselemiz
Diğer dine mensup insanlar bunları bilmiyor olabilir. Allah u ekber diyip insanlara zarar verirsen yanlış tanırlar maalesef
Aslında ben onların müslüman olduğundan şüphe ediyorum
Öyle örgütler ajanlar var ki kimin gerçek müslüman oldugunu bilmek çok zor onun için biz Kur'an'a bakıcaz
Ben de benzer fikirdeyim ancak bu gibi davranışlar insanlara yanlış düşünceler empoze ediyor. Yoksa zaten gerçeği araştıranlar seviyor
Gerçekten öyle yani
İslam insanlara temiz bir hayat sunuyor haramdan kaçının diyor herkes faiz haksız kazanca koşuyor İslam ahlaklı olun diyor insanlar her türlü pisliği yapıyorlar daha bir çok şeyler var bu insanların işine gelmiyor hep şeytanın yoluna gidiliyor
Giden gitsin de bizide diyolar gidin bu ülkeden diye
Bizim atalarım Selçuklular olsun osmanlılar olsun İslam'ın sancağı altında bu ülkeyi yönetimler ben onların torunlariyım şu an yüzde elli elliyeyiz ama umut ediyorum Allah'ın yoluna erecekler bu yüzden ben neden gideyim özümu atamı dinimi bilen biriyim dinini sevmeyen gitsinler
Bence islam' a fobi yok burada. Sadece islamı kendi çıkarlarına göre anlatan, yanlış gösteren kelimelere davranışlara, kişilere karşı fobi var.. Malum gözünüzü nereye çevirseniz o cahil hocalar dolu.. Tek tük düzgün olanı var..
Z kuşağında o problem var.. teknoloji etken ediyor , insanlar rahat geniş artık.. islam da bunu desteklemiyor, dolayısıyla islama düşman güzüyle bakılıyor
Bencede öyle
islamı mahfettiler çünkü.. arap geleniğine ya da geleneksel bir inanca dönüşmüş durumda.. kuran gercek anlamda ne diyor diye peşinden giden yok..
Çünkü ağzından İslam kelimesi çıkanlar gittikleri yeri ele geçirme, diğer insanların özgürlüklerini kısıtlama, birilerini öldürme, küçük çocuklarla evlenme gibi davranışlar sergiliyor.
Bu dediğin şey 11 Eylül'den sonra hortlayan bir şey tamamen birazdan Amerikan oyunu musevilerin kışkırtması ve bunlar aşılacak ve herkes doğruyu bulacak
sorun islamda değil, islamı yaşıyoruz diyip ortalıkta dolananlarda
Kusursuz olan İslam zaten ortalıktakine niye takılıyosun
benim takılmam bişey değiştirmiyor
diğer insanlar takıldığı için islamafobi oluşuyor
Anladım teşekkür ederim
İslamofobi dünyadaki cehaletten, doğru araştırmayı yapmamaktan ve yabancı medya organlarının İslam'ı 'kötü' olarak lanse etmesinden kaynaklanıyor.
Çünkü İslam'da yazılı şeyler çoğu insanın işine gelmiyor..
Olabilir de Müslümana neden karşılar o zaman git burdan yapıyorlar
Bilmem ırkçılık gibi bir şey bu..
İnsanlar kötü
Her şey açıkça ortadayken bu soruyu sormak biraz saflık değil mi?
Avrupa'nın iki yüzlülüğü kendi zalim dinlerinin ayıplarını örtmek için bizim dinimize saldırıyorlar
Adaletsizliğin sonu gelmesi için kimse mücadele etmek istemiyor.
Çünkü müslümanlar böyle insanlar. Din konusunda aşırı agresifsiniz.
İslam karşıtlığının sebebi İslamdır.
İnsanlar diyeceksin
Bizdeki kâfir dünyada yok😂
Bu iyiydi
Her cebinde Türk kimliği olanı Türk sanma,🙂
Türkiye zaten farklı bir seviyede bu konuda her ülkenin sorunları var bizim de sorunumuz bu heralde
Dünyadaki En yobaz kâfirler bizde maalesef 😂
Tek kurtuluş o da ondan
İslam olduğu için islamafobi var.
iktidar yüzünden
Sanki diğer kesim melek
Şeytan işi
Kim mesela
Korku
Korkudan
Sebebi müslümanlar
Ne gibi mesela
Fobi ne demek