Ben bunu arastirdim ve bazi alimler bu ayett ve efendimizin kişi ile küfür arasinda namazin terki vardir hadisine dayanarak namaz kilmayanlarin dinden cikmis oldugunu soyluyolar tabi her alim ayni goruste degil fakat ya gercektende namaz kilmayan kafir ise o zaman vay halimize lutfen beni yanlis anlamayin ben kemdimde gunahkar bir insanim sadece bilgilendirme amacli paylasiyorum sizin bu konuda dusunceleriniz nelerdir

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Elhamdülillah Biliyoruz hacida sen ne yapmaya çalışıyorsun
Sadece bilgi aliaverisi ve bir nebzede olsa insanlara gercegi anlatabilmek
👍👍👍👍☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️
"Batıl şeylerden yüz çevirerek hepiniz tüm benliğinizle sadece Allah’a yönelin, O’na karşı gelmekten sakının, namazı dosdoğru kılın ve Allah’a ortak koşanlardan olmayın." Rum:31. Şimdi okuyun tamamını.
Bak ben kessin bir dille kafirdir demiyorum fakat kafir olur diyen alimler var ve bunlarin en basinda ahmed bin hanbel gelir yani meshep imaminin basi
Hanbel'i iğne ucu kadar sevmem. Saçmalıyor.
Ayatin tamamını okuyun. Sadece namazla ilgili ayet değildir. Kaldı ki o dönem Ebu Cehil de namaz kılardı, diğer müşrikler de.
Ahmed bin hanbelli neden sevmesssiniz bu ummet icin o kadar hadis rivayet edip insanlara yardimci olup ALLAH, IN dinine yardim eden bir insani sevmemeniz dogrusu beni uzdu
İşid kafasının dayanağı o... Mezhebi de devlet zoruyla yayıldı.
Burada saçmalayan sensin! ne alakası var işidle Ahmed Bin Hanbel'in. siz diğer mezhebleri de araştırsanız akide konusunda onlarda sizin işinize gelmez ve onlara da bir kulp takar koskoca alimlere laf atarsınız hiç kendinize bakmadan. sanırsın dini çok iyi biliyorda Ahmed Bin Hanbele laf atıyor!!! biraz insanda haya olur alimlere laf söylerken... Ayrıca ayete gelince de Allaha ortak koşanlar kimlerdir? ve ayette açık bir şekilde diyor ki "Batıl şeylerden yüz çevirerek hepiniz tüm benliğinizle sadece Allah’a yönelin'' Allahın emrine zıt olan her şey batıldır ve bunlardan yüz çevirin diyor. aksi takdirde Allaha ortak koşanlardan olursun diyor. ''O’na karşı gelmekten sakının'' Allahın emirlerini yerine getirmeyip onun zıttına iş işlersen ona karşı gelmiş olursun ve akibetin Allaha ortak koşanlardan olur. ''namazı dosdoğru kılın'' namazı rükun ve şartlarına uyup Allahın emrettiği şekilde kılın. namazı heva ve hevesinize uyarak tamamen terk edip önemsemeyerek umursamayarak yine ''Allah’a ortak koşanlardan olmayın." Rum 31 diyor ayet...
''Allah, kendisine şirk koşulmasını kesinlikle bağışlamaz. Bunun altındaki günahları ise dilediği kimse için affeder. Kim Allah’a şirk koşarsa, hiç şüphesiz korkunç bir iftirada bulunmuş, pek büyük bir günah işlemiş olur.'' Nisa 48 Bu ayette açıkça şirk koşanın yani Allaha ortak koşanın akibetini söylüyor...
Senin alıntı yaptığın mealle ve o mealin sahibinin diğer meali ile cevap vermiş oldum. o meal başka bu meal başka demeyesin...
@sezgin_bulut https://www.youtube.com/watch?v=s5x3mb0-cDM
Buyur... Saçmalama falan deme. Ben Hanbeli çizgisiine karşıyım. Sevmek zorunda değilim. Düşman da değilim ama sevmiyorum çizgisini.
@mdrx592 Ahmed Bin Hanbeli sevip sevmemenin bir önemi yok. Ama bir alime hakaret etmeye hakkın yok. Şeriat (Kuran ve sünnet) karşıtı sözde alim!! olan israfil balcının sözlerine gelince 1. Kuran mahluk değildir deyip Kuran mahluktur diyenleri tekfir ettiği için adam Ahmed Bin Hanbeli yeriyor. Kuran Allahın kelamıdır ve kim Kuran mahluktur derse Allahın kelamı mahluktur demiştir. yani Allahın kelamı kadim değildir muhdestir demiştir yani sonradan olmuştur demiştir. ki bu Allahın zatında havadislerin olduğunu iddia etmektir ki bu apaçık iftiradır. ki bu adam da bunu açıkca yeriyor ve Ahmed Bin Hanbele bundan dolayı laf atıyor. aynı zamanda ibni teymiyyeye de laf atıyor ki araştır ibni teymiyyenin de buna benzer bir görüşü vardır. Yani Allahın zatında havadislerin olduğunu söylemektedir. yani buradan bakınca bile bu adamın ne kadar İslam konusunda cahil olduğu görülmektedir.
Ahmed Bin Hanbele aklı devre dışı bırakıyor diye laf atıyor ispatlasın bakalım nerede aklı devre dışı bırakıyormuş! Kuranda akıl ile ilgili ayetler var ve Ahmed Bin Hanbel aklı devre dışı bırakacak bu adam meseleleri saptırıyor hatta daldan dala geçerek çorba ediyor.
yine sözünde diyor ki kim bunları hak mezhep olarak söylediyse bunlara bu hakkı kim veriyorsa gibi bir şey söylüyor. peki bu adam kimdir ki bu alimleri delilsiz ispatsız tek bir tane sözlerini getirmeden oradan buradan konuşarak çorba ederek alimlere laf etme hakkını kendisinde görebiliyor.
ki sözlerinde de anlaşılacağı üzere bu adam sünniliği kötülüyor, araplığı kötülüyor, alimlere laf atıyor delilsizce. yani bu adam tipik bir şia taraftarı gibi konuşmalar yapıyor.
Sana tavsiyem dini bu gibi şarlatanlardan öğrenmeye çalışma ve bu gibi şarlatanların lafları ile de alimlere laf atma. Bunlar İslamı parçalamak için insanları islamdan uzaklaştırmak için ellerinden geleni yapan din düşmanlarıdır.
@mdrx592 ayrıca Rasulullahın sünnetine göre amel etmek aklı devre dışı bırakmak demek değildir. bu adama göre o halde Muhammeden rasulullah düsturuna da gerek yoktur. Bu deyişi de araştır bu deyişin arkasında da kimler var. Elbetteki Ahmed Bin Hanbel de diğer mezhep alimleri de Rasulullahın sünnetine göre hareket ettiler ve ona göre hükümler çıkardılar. ayrıca şunu da belirteyim şirk (Allaha ortak koşma) ve haram kati naslardan bilinir hiç bir alim şirk konusunda haram konusunda ihtilaf etmemiştir. bütün alimler bu konularda ittifak etmiştir.
Neresinden bakarsan bak bu adam açık açık iftira atıyor.
Yine diyor ki 1300 sene öncesine göre yorumluyor diyor aklını kullanmaktan aciz adam. Rasulullah sav o döneme göre kendisi heva ve hevesinden hükümler mi çıkardı ki bugüne geçerli olmasın!! Bu dini Allah Rasulullaha vahyetti ve Allah o dönemi biliyordu da bu dönemi bilmiyor muydu!! Allah o döneme göre hükümler bildirdi de o bildirdiği hükümler bu döneme uygun değil midir? Yani Allah haşa bu adama göre cahil! Senin aklın bunu kabul edebiliyor mu? Aklını kullan biraz, bu adam aklını kullanıyor mu yoksa kullanmıyor mu? bu adamın sözlerini neresinden bakarsan bak neresinden tutarsan tut bir yerlerde ya Allaha ya Rasulune ya İslama ya da alimlere iftiralar çıkıyor.
@sezgin_bulut Siz devam edin. Sünnet bu değil. İslamoğlu sünnet tanımına bak.
Deve sızdığı içelim o zaman. Sunnettir
@mdrx592 islamoğlu? adam hadis inkarcısı hadisleri kabul etmeyen birisi. Bu adamın ne gibi bir sünnet tanımı olacak? adam ne hadis tanıyor ne de alim tanıyor, kendi hava ve hevesine göre yol çiziyor. bu adamın sözüne mi bakacağız? deve sidiğini neden içildiğini araştır da ondan sonra buraya böyle yaz. sana git deve sidiği iç diyen mi oldu? ne garip insanlarsınız dini baltalamak için böyle meselelere takılıyor sonrada hepten hadisleri reddediyorsunuz. aynı şekilde bu adam da şia mantığında ilerleyen bir adam. çok merak ediyorum sende de şialık var mı acaba? ve birde sen yazdıklarımı okuyarak mı cevap verdin yoksa ne alaka devenin sidiği de buraya devenin sidiğini yazdın.
@sezgin_bulut sen devam et öyle...7 tane köprü geçene kadar, 7 fırın ekmek yefikten sonra konuşuruz.
kendini ulema zannediyorsun sanırım. takılmışsın şiacıların peşine onların lafları ile getiriyor başka da bir şey yaptığın yok sonra da kalkmış 7 köprüden 7 fırından bahsediyorsun...
@sezgin_bulut Şia veya sünni beni ilgilendirmez. Devam et sen. Okuyan hoca sünnet tanımına bak o zaman.
@mdrx592 her mesajda aynı şeyi yazacaksın sanırım neye devam edeyim ben? Senin inancın nedir belli değil diyelim fakat kalkıyorsun Ahmet Bin Hanbele laf atıyorsun sonra da alim düşmanları adamları öne sürüyorsun şimdide okuyandan bahsediyorsun sen anlaşılan o ki takılmışsın ilahiyatçıların peşine. bak deistler ateistler genel olarak bunların öğrencilerinden çıkıyor maalesef. benim sana tavsiyem islam dininin aslı nedir onu öğrenmen.
@sezgin_bulut İslamın aslını araştırıyorum zaten. Masallardan arındırarak... Okuyan, İslamoğlu, Öztürk hocalar veya diğerleri beni ikna ederlerse söylediklerini alırım... Bir hafıza yakın Kur'an bilirim, çevirini neredeyse de yapabilirim sen rahat ol. Sorun varsa da sorabilirsin. Sosyal medya, hele ki KS de sanal bir kişiliğim ben. Burada ben ben değilim. Bir araştırmama kaynak için aykırı yorumlarla burada takılıyorum.
@mdrx592 bu bahsettiğin şahıslardan islam dinin aslını öğrenmen çok zor çünkü onlar islam dinin aslını sana vermezler maalesef.
@sezgin_bulut Asıl nedir? Kur'an. Onu okuyup anlıyorum. İyi düzeyde Arapça biliyorum...
@mdrx592 dinin aslı dediğimizde bu Kur'an demek değildir. bütün nebi ve rasullerde hiç değişmeyen ve mutlaka bilinmesi ve uygulanması gereken ilimden bahsediyorum. Kur'an'da da bulunur elbette dinin aslı var elbette. sen İslam dinin aslı diye yazdığımda bir kitap çıktı sende bak araştır inşeallah.
@sezgin_bulut.. Kim ne yazmışsa yazmış... İslam dini ana kaynağı Kurandır... Gerisi teferruattır..
@sezgin_bulut izmirdemi yasiyorsun
@alfa_silindir hayır, İzmir'de yaşamıyorum.
@mdrx592 elbetteki Kuran kaynaktır fakat ben sana kaynak demiyorum. İslam dinin aslını diyorum ve İslam Adem as'dan bu zamana kadar olan dinin ismidir. Rasulullah sav ile gelmiş yeni bir din değildir. İslamın temeli Adem as'dan Rasulullah sav'e kadar değişmeden gelmiştir. Fakat şeriatle bilinen bazı konularda değişiklikler olmuştur. Mesela Rasulullah sav'in hamr'ın daha önceden helal olup sonradan haram olması. saygı secdesinin diğer şeriatlerde helal olup Rasulullah save indirilen şeriatte haram olması gibi gibi. Fakat benim dediğim İslam dinin aslı'nda hiç değişme olmadan Rasulullah sav'e kadar gelmiştir. umarım anlatabilmişimdir...
Keşke kilabilsek