Merak ettm kilinir mi kiii?
Sayın ks uyeleri
Bu detay kismini biraz kisa tutsak el atsaniz suna daha ne yaziyim 😏

namaz deyince bu hikayeyi hatırlattın bana
mahmut bir denizcidir limandan limana dola$an..
sevgilisi vardir bunun bayaa uzaktir tabi kendisine, birgun bulu$mu$lar kadin demi$ boyle boyle yetti artik her sefer yolunu gozluyorum aklim sende kaliyor ya demi$.
Kadin kadirgali.
Mahmut agabey buna bir cozum olacagini du$unerek demi$ ki " O zaman senle ni$anlanalim, takacagimiz yuzukler birbirimize sadakatimizin ve bagimliligimizin birer simgesi olsun demi$." Kari kabul etmi$ o dakika.
Efendim, bunlar ni$an yuzuklerini takmi$lar mutlu mesut takilirlarken ayrilik vakti gelmi$. Mahmut yine demir alacakmi$ uzak atlaslara yolculuga cikacakmi$. Kadincaaz kendinden emin zaten "bu yuzuk parmaginda oldugu surece bir sorun cikmaz" diye du$unuyor..
Neyyyse sonracima bu mahmut gemide sabah ellerine vazelin surmu$ bolcana, sonra cikmi$ kic tarafindan manitaya el salliyor "bay bay" diyerekten..
tam o sirada vazelinin verdigi kayganlikla yuzuk elinden firlayip denize du$mesin mi?
mahmut durumu cakmiyor tabi ilk ba$ta.. Mevzuya uyanmasi bayaa zaman aliyor..
Yuzugun olmadigini farkettigi an i$ i$ten coktan gecmi$ oluyor tabi.
Kendini rakiya vuruyor yazik ediyor..
Birgun raki balik muhabbeti sirasinda onune bir palamut geliyor.. mahmut bicakla baligi ortadan ikiye ayiriyor... Ayirir ayirmaz gozleri falta$i gibi aciliyor..
Baligin karnindan Nur suresi cikiyor dermi$im...
bi$i yok kilciklari ilgincine gitmi$ mahmutun.. o kadar..
Sebebi nedir bununla kılmak istemenin? Temizse , üzerinde resim vs yoksa ben de , kilabilirsin diye biliyorum.. Ama su var.. Namaz çok ciddi bir şeydir.. Patronunun karşısına bununla çıkamazdı değil mi , ve namazda Allah un huzuruna cikiyorsun.. en özenli şekilde giyinmelisin.. ve şapşik tarzından çok ciddiyet hakim olmalı.. bu açıdan ise pek de doğru bulmuyorum.. usuyorsan vs ayrı tabi.
Peki
Evde corap yerine bunlari giyiyorum da namazda çıkarıyorum cikarmadan olur mu diye geldi aklima havada soguk ya
Merak ettm oyle
Abdest alıp bunu giydiysen ve temizse kılınır hayvan figürü yok sonuçta
bilinmediğinden kılmaman en iyisi.
çünkü ölmezsin onu giymezsen :)
Merak ettim sadece
Cevap
29Cevap
Sadece yazılı resimli kısa kollu namaz kılmak mekruhtur yani zihnini meşgul edecek derecede olursa namazın mekruh olur mekruh olan namazda borçtan kurtulursun ama sevabın az olur meselâ bende çiçekli böcekli seccade sonra zihnimi meşgul edecek yazılı resimli elbise giymem
https://m.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=3183 bu linkte yazıyor ama kılarsın sonuçta yazı olmaması lazım zihnini meşgul etmemesi lazım
Bot gibi diye corap yerine evde bunlari giyiyorum namaz kilarken cikariyorum da aklima geldi
Aslında bir sakıncası olmaz ama yine de sen tedbirli ol :)
Evet kılınır. Abdullah b. Mes’ud radıyallâhu anh şöyle demiştir: “Şüphesiz biz Resûlullah sallallâhu aleyhi ve sellemi ayakkabılarla ve mestlerle namaz kılarken gördük.” (Ebu Davud, Salât, 88; İbn Mace, İkametu’s-Salât, 66)
Neden kılınmaz sorusuyla ters orantılı kılinabilecegi üzerine yorumlar geleceğinden, bu sorunda da kılınabilir yorumunu yapıyorum.
neden kılınmasın sonuçta temiz çorap yerine geçerli
Neden kılınmasınki bir tane sebep var mı sorun olabilecek şirin diyemi olmaz mesela? Şirinlik islama aykırı mı? Böyle şeylere takılmayın İslamın ruhunu anlayın öyle yaşayın
Bilmem patik corap gibi degil ya
Olsun patik de dinsel bir şey değil din gelenek kültür vs den bağımsızdır saygısızlık kirlilik vb olmadıktan sonra ayağına istediğini giyer kılarsın
Kılınmaz onunla, bütün evi geziyosun, mesh olsa kılınır
Bence kilinir diye dusunuyorum ama onunla kilmamak da iyi oldugumu dusunuyorum cunku onunla kilinir mi kilinmaz mi suphesi var
Tamam
Hayır.. Bildiğim kadarıyla ayağında ayakkabı terlik vs. Olmaması lazım.. Mest olur sadece..
Ben kılıyorum valla panduflarla. Ayaklarım çok üşüyor napıyım 😂
Kardesim temizse hic bir sikinti olmaz Allah kabul etsin
Amin cumlemizin
Ecmain
Abdesti düzgün aldıktan sonra kılınır ama benim görüşüm çünkü mesle kılınır yine de bir hocaya sorsan daha iyi ayaklarınmı Üşüyor
Evde corap yerine bunlari giyiyorum da aklima geldi merak ettm
kılınmaz sag bas parmak yere dokunmalı. ancak corap gıbı seylerle olur. ıkıncısı bayanlar pantolonla namaz kılamaz.
Pantolonla kilinmadigini biliyorum onu sormadim zaten
artı bılgı vermek ıstedım sadece
Tabanı yerden yüksekse kılınmaz.
Mest içine su geçirmeyen ince bir maddeden yapılır ayakkabıyı hiç duymadım. Ayakkabıyla namaz kılanı da hiç görmedim. Cenaze namazı hariç çünkü o dışarıda ve ayakta kılınıyor. @-_-Rıdvan
Bir de orada kastedilen ayakkabıdan kasıt bizim giydiğimiz ayakkabılar mı acaba? @-_-Rıdvan
O ayakkabının özellikleri önemli diyorum. Hadisleri kafamıza göre yorumlayamayız. @-_-Rıdvan
Bu konuda onca hadis var bacım sen nereden vardın bu kanıya hangi fıkıh kitabında ve ya hadis de geçiyor yerden yüksekse kılınmaz diye? www.sorularlaislamiyet.com/.../...inabilir-mi.html
Tartışmayacağım ben de fıkıh dersi alıyorum ve başla ayak arasında yükseklik olarak fazla mesafe bulunmaması gerekiyor. Orada bahsedilen ayakkabının özellikleri belirtilmemiş. Ben ayakkabıyla kılınamaz demedim zaten. Tabanı fazla yüksek olmamalı dedim.
Bunu söyleyen bir kişi topuklu ayakkabıyla namaz kılmaya da icazet vermeli o halde. @-_-Rıdvan
İslamın caiz görmediği ayakkabı ile tabi ki kılınmaz ama tabanı yerden yüksek ise kılınmaz ibaresini hiç bir fıkıh tefsir ve hadis kitabından bana kaynak olarak getiremezsin. Bilmediğin şeyin üstünde durup ısrâr etme; çünkü kulak da, göz de, gönül de, hepsi de sorumludur bundan. İSRA-36
Topuklu ayakkabı caizdir. Ayakkabıyı tak tak yere vurmaktır caiz olmayan. Ne kadar bilgili olduğunuz belli. Bilmediğiniz şey üzerinde siz de ısrar etmeyin. Şüpheli şeylerden kaçınmak gerekir zira. @-_-Rıdvan
Kadınların topuklu ayakkabıları giymesi haram değildir. Ancak yabancı erkeklerin dikkatini çekecek şekilde ses çıkaran ve kadının yürüyüşündeki edeb ve vakarını etkileyecek şekilde topuklu ayakkabılar giymek caiz değildir. Ebû Mesleme şöyle diyor: Enes bin Malik'e (ra). "Peygamber (asm) ayakkabıyla namaz kılar mıydı?" diye sordum. Enes: "Evet!.." dedi. (Buhari, Salât, 24; Tirmizi, Salât, 181) Şeddad b. Evs (r. a.)'den yapılan rivayette, Peygamber (a. s.) Efendimizin şöyle buyurduğunu söylemiştir:
"Yahudilere muhalefet ediniz, çünkü onlar ayakkabılarıyla namaz kılmaz (ibadet etmez) ler."
Estağfirullah o sizin kibriniz.
İnsan ne ise başkasını da o şekilde görür. @-_-Rıdvan
O kadar insanın arasından sadece bana yazman ironik değil mi? @-_-Rıdvan
Bu arada eğer ben kibirli değilsem sen kibirli ve iftiracı olursun.
Ben alim olduğumu söylemedim. O şartları ve ayakkabının yapısını bilmediğini ve şüpheli şeylerden kaçınılması gerektiğini söyledim. Eğer fetva veriyorsan sorumluluğunu da al bir şey söyleyen yok. AEO @-_-Rıdvan
Bkz:Yobazların tartışması @Muallime__ @-_-Rıdvan
tamam susun 😂😂😂
temizse kılınabilir herhalde
temiz olduğu sürece sıkıntı olmaz
temiz olduktan sonra hiçbir sakıncası yoktur
Kılınır canım :D hayvan deseni vb yoksa
Kılınır niye kılınmasın
Kılınırmış bende yeni öğrendim
Kılınmaz diyen de var
Kılınır diyen daha çok ama sen yinede kılma ibadetin garanti olsun
o donla namaz kılınmaz etek giyecen kezboş
Onu biliyoruz mahmut eteksiz kılınır mi diye sormadim dikkat edersen
ne sordun kezboş o zaman bunlarla demişsin donun bu değilmi şu mu yoksa allasen
Bak herkes ne olduğunu anlamis senin zeka da problem var demekki sadece sen anlayamamışsın
hee ammmk hepiniz zeka kpüsünüz. sektir get namaz kılıyorsan burada donunun resmini elin erkeklerine gösterme. Namaza kurban ol sen. namaz kılıyormuş pehhhhh. o. çç seni
Kilinmaz cunku terlik gibi bisey o :D
lavobaya bununla girmediysen olabilir canımm :)
Yok canim bunla lavobaya girilir mi
Tamam Tamam o zaman sıkıntı yok
kılınır sıkıntı olmaz
Kılınır neden kılınmasın
geldiginiz nokta ozet!..
Niye ne alaka corap giymiyorum evde bunlari giyiyorum bunu cikarip kılıyorum tabi sogukta aklima geldi olur mu olmaz mi diye
bunu soran namaz kılmasın bile
Ne alaka ya
Alaysi duruyor.. Bununla kilinmaz
Kılınır gıbıme geldı kanks
Kılınır ama o pijama ile kılınmaz.
Pijamayi sormadim zaten
Temizse kılınır.
popi müslim oo ye
Bence kılınmaz
Kılma daha iyi.
neden kılınmasın?
yaşın kaç senin ne alaka namazla şimdi bu