Arkadaşlar solakları çok seviyorum solak olmak istiyorum sol elimi bayağı geliştirdim ve sizce solak olabilir miyim tam olarak çok çalışsam :D bayağı geliştirdim ama normal düzgün yazı yazabiliyorum düzgün. İnternette okudum da şizofren olma ihtimali varmış solak olmaya çalışırsak ama çok istiyorum sizce olurrr mu :)?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen doğuştan solağım 😁 Ve gayet mutluyum. Bazenleri elbette dezavantajlarımız var. Misal telli defterde sağ tarafdaki sayfaya yazmak gibi sjsjjs. O tarafa yazarken o telin önüne gelmesi tam bir muamma. Genelde kimi insan sol taraftan yemek yememin günah olduğunu söylüyor ama katılmıyorum. Ayrıca şuna değinmek istiyorum kendini zorla sola alıştırırsan beynindeki fonksiyonlar zarar gmrebilirmiş. Ortaokulda fen hocamız söylemişti. Övünmek gibi olmasın ama sağlaklara nazaran zeki olduğumuz doğrudur 😂😂
12 Yorumla- +1 yıl
Sol elle yemek yemek günah değil, ama sağ elle yemeye alıştır kendini, sol elle yediğin zaman şeytanı doyuruyorsun. Bı gün Peygamber Efendimiz adamım birini sol elle yemek yerken görüyor, Peygamberimiz de sağ elle yemesi için uyarıyor, adam da yemiyorum lan gibisinden cevap veriyor, Peygamberimiz de sinirlenip yiyemez ol diyor, adamın sağ tarafı felçleniyo. Yanlış anlaşılmasın solla yediği için demiyo cevabı artist bir şekilde vermesine sinirlenip söylüyor. Kendini sağ elle yemeye alıştıra bilirsin, çok zor olmasa gerek. Mesela ben iki elimle de yemek yiyebiliyorum ama sağ elimi tercih ediyorum.
Cevap sahibi+1 yıl@interfors hmm bunu bilmiyordum. Sagol
En İyi Cevaplar
+1 yılBen solagim ama pek bir farki yok sanki saglak olmakla :)
01 Yorumla
Soran+1 yılya hayırrrrrrr çok kıskanıyoruuuuuuuuuum :D
İki elini kullanan insanların 10.000 de 1 i 80 milyon nüfusu olan türkiyede diğer 100.000 de 3 lük kısmı 7,40 milyar olan dünya da mi destekli salla beyninin iki lob unu da kullanan yaratıcı ve başarılı insanlar Türkiyede daha fazlaysa nerdeler göster bakalım...
01 Yorumla
Soran+1 yılkısaca olamaz mıyım :D
Hem solağım hem sağlak, tavsiye ederim ;)
218 Yorumla
Soran+1 yıloha ciddi misin ya inanmıyorum dünyada o kadar az ki öyle insanların sayısı... :O ve çok çalışsam kalıcı solak olabilir miyim sence?
- +1 yıl
Ben ilkokuldan beri böyleyim. Geç yaşlarda ne kadar kalıcı olur bilmem ama başarılabilir bence çünkü kol ve parmak kaslarının alışmasıyla ilğili.
Ama bunun bazı ters etkileri de olabilir. Şizofren falan palavra onlara inanma da mesela geçici kekeme olabilirsin, düşünme hızında kayıplar olabilir. Çünkü refleksif olarak belli bir düşünme ve buna zamansal olarak düşündüğünü yazma hızına sahipsin. Bunun tekrar beyinde refere edilmesinin olumsuz yan etkileri olabilir.
Şunu neden düşünmüyorsun hiç ki bence en önemli kısmını es geçmişsin. Beynin çalışma prensibini nasıl etkiliyor. SOl ve sağ loblar üzerindeki etkisini bir araştır bakalım ;)
Soran+1 yılgerçekten mi şu an çok üzüldüm :( o kadar çalıştım ama çok istiyorum gerçekten :( ve bende şöyle biliyorum biz beynin sol tarafını kullanıyoruz ya sol eli çalıştırınca beynin sağ lobu harekete geçiyo yani iyi bişy diye biliyorum ama banane gerizekalı olsam da ben solak olmak istiyom :D
Soran+1 yılher gun sol elımle yazı yazsam
- +1 yıl
İki elinle beraber aynı anda aynı şeyleri yazacaksın. Doğal olarak sağ alin hızlı sol elin yavaş olacak. Sağ alin hız konusunda ve refleks hızında sol eline yardımcı olacak. Tabi ellerin birbirine bakıyor olur yani sağ elin sola italik, sol elin de sağa italik yazar başta. Daha sonra ikisinin de italik yönlerini aynı yapacaksın. Baya bir antremandan sonra iki elinle farklı yazıları aynı anda yazacaksın. BU çok çok zor bir şey doğru ama bunu yapman artık çok ileri seviyelerde olur. Ben iki elimle aynı anda farklı şeyleri yazabiliyorum. Lisansdayken faydasını, iki farklı derse aynı anda çalışıp zamandan tasarrruf ederek gördüm ;)
Soran+1 yılya oha sen ciddi misin? ciddiysen yuh yani sana bu ne demek biliyo musun yani dünya da böyle insanlar belki sayılıdır yani inanmıyorum ohaaaa
Soran+1 yılevet katıl bence vraya şoktayım şu an oha yaniiii :D ben senin yerinde olcam varya sokaktaki adama bile söylerim :D çok kıskandım :(
Soran+1 yılHayiiirrrrrrrrrrrr
- +1 yıl
arkadasdada benle aynı durumlar var bu yuzden doktora bile gittim ben aynen bende farklı kelimeri aynı anda sag ve sollla yazabiliyorum bunun nedeni şuymus eger beynin sol lobunu baskın olarak kullanıyorsan sağlak sağ lobunu baskın kullanıyorsan solak ya da nadir olarak iki tarafınıda eşit kullanıyorsan iki tarafıda kullanabiliyorsun iki farklı şeyi aynı anda iki kolunla yapabiliyorsun
- +1 yıl
İyi güzel bilğiyi almayı biliyorsun. Direkt yazmaktansa, merakını soru cevap şeklinde yavaş yavaş tetikliyorum.. :)
Şu an için sadece sağlak olduğundan muhtemelen kitap okurken, kitabı sağ çaprazına (ya da kitabın sana göre sağına eğimli okuma pozisyonu) koyup beynini de hafif sola çeviriyorsun. Çünkü beynin sana sol lobunun rahat çalışmasını tetikleten enzimi salğılıyor ve sana bu şekil bir pozisyon almanı komutluyor. İşte bunu tersine çevir başta.. Aynadaki simetrik görüntünü düşün ve öyle pozisyon al, başlanğıcın bu olsun. Bu işlem beyne neyi komutlayacağı konusunda baskı yapmaktır..
Eig için teşekkürler.
Soran+1 yılyaaaa inanmıyorum yaniiiiiii :) tesekkur edrrım sızı de cok kıskandım yani bende bir gun solak olucam goruceksınız :d :D
- +1 yıl
Hadi bakalım kolay gelsin sana ;)
@Pars__ bizim durumumuzdaki insanların Türkiyedeki oranı %0.00001, dünyadaki oranı ise %0.000003 gibi bir şeydi araştrmadaki bilğiye göre. Araştırmada beni incelemek istediler kabul etmedim, sırtımızdan makale yayınlayıp akademik rant sağlayamak isteyenlere izin vermemek lazım.
Soran+1 yılya sen şaka mısın biri bana teklif etcek ben atlarım hemen inanmıyorum ya :D ohaaaaaa :D çok kıskandıum ya :(
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
13Cevap
- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılSolunu çok kullanmaya çalışma zararları varmış dediğin gibi. Sadece dahiler iki elini eşit seviyede kullanabilirmiş.
05 Yorumla
Soran+1 yılama çok seviyorum solakları bende olmak istiyorum ve evet sadece solaklara değil zekilere de zaafım var :d
- +1 yıl
Valla bir ara 2 saate yaklaşık sol el kullandım baya ilerleme kaydettim ama sonraki saatlerde sağ elimi kullanayım derken yanlışlıkla solu oynatıyodum. Zor yani :D
Soran+1 yılyani çok çalışsam olurum dmi :) ama kalıcı solak olmak istiyorum
- +1 yıl
Kalıcı olamazsın bence. Ama belli seviyelere gelebilirsin :)
Soran+1 yılofffffffff :(
İki. elimle. de. yazabiliyorum ben bir artısı yok asla
03 Yorumla
Soran+1 yılohaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ciddi misin :O :O dünya da iki elini de kullanabilen insanların sayısı %2 haberin var mııııı
Soran+1 yılya nasıl sıradaaaan :O seni çok kıskandım valla :( :(
+1 yılBen küçükken solakmışım ailem sağı kullandırmış hep ama ayağımda bile sol kontrolüm daha iyi beyini nasıl alıştırırsan öyle gider
010 Yorumla
Soran+1 yılgerçekten mi su an sağ mısın ve çok çalışsam kalıcı solak olabilir miyim?
- +1 yıl
Kol kontrolü sağda daha iyi çünkü çocukken o gelişti ayağımda da sol hala duruyor oğlum solunla vurma topa diyememiş babam sanırım :)) ama iyi bili bu beynin iki tarafını çalışmaya zorlamak gibi baterilerde öyledir örneğin. zaten beyin egzersizleri için söylenen her zaman yaptığınız şeylerden daha farklı şeyler yapın mesela çantanızı sağdayken sola takın gibi
Soran+1 yılzaten bunları her gün yapıyorum sol elimle düzgün yazıyorum ama tam solak olabilir miyim :)
- +1 yıl
Allam deminden beri ne diyom ben ya :)) olursun evet işte canlı kanıtıyım ama sürekli yapman lazım sinirler hep sağ kullanmak için gelişmiş durumda senin şuanda ama solak iş yaparsan sol da gelişir ama doğuştan solak olan biri kadar da gelişmez çünkü yaşın geçtiiii
Soran+1 yılya çok üzgünüm :( :(
- +1 yıl
Ne için :s kırıcı bişi dediysem özür dilerim noldu şimdi :/
Soran+1 yılyaşım geçtiği için çok üzgünüm solak olamam mı yanş:(
- +1 yıl
Olursun ama tam anlamıyla sağ kadar kıvrak olmaz bak mesela koluna ameliyat yapılan birine fizik tedavisi uygulanır kasları sinirleri tekrar kullanabilmesi için egzersiz yani ve beyin daha önce bunları bildiği için kolay olur ama sen beyine bilmediği bişeyi öğreteceksin buda yeni nöron ağları demek
Soran+1 yıl:( :( :( tamam teşekkürler :(
+1 yılvalla hem el hemde ayakta solagım sag elımle yemek yerım ama yazı yazamam ama sag ayagım sol ayagım gıbıdır top oynarken hıc farketmez yani
08 Yorumla
Soran+1 yılohaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :( bende solak olmak istiyorum
- +1 yıl
valla solunu calıstırırsan olursun tabıkıde
Soran+1 yılama kalıcı solak olur muyum senin gibi
- +1 yıl
valla ben dogustan solagım ama sen kalıcı olurmusun bılememkı
Soran+1 yılofff :(
- +1 yıl
olmaya calıs ama vazgecme mutlaka ısını gorecektır bır sekılde
Soran+1 yıltamam tesekkürler :)
- +1 yıl
rica ederim :)
Hem el hem ayaklarımda iki tarafıda asagı yukarı eişit kullanabiliyorum ama bir r artısını gormedim bu zamana kadar bence fazla takılma eger yararlı bişi olsaydı solaklar daha fazla olurdu
06 Yorumla
Soran+1 yılya nasıl ya dünyada iki elini de kullanabilen insanların sayısı çok az yani ben senin yerinde olmayı çok isterdim ve her yerde söylerdim yani :D çok kıskandım seni
Soran+1 yılve ben solak olabilir miyim çalışsam kalıcı solak aama
- +1 yıl
bir arkadasım sag kolunu parcalı orarak kırmıstı 4-5 ay solkullanı kullanmak zorunda kalmıstı 4-5 ayda yavasta olsa yazı yazabiliyor yenek yiyebiliyor ve gundelik işlerinin cogunu yapabiliyordu fakat sol tarafı kullanma yetenegi arttıkca sag tarafıda zayıflamıstı bildiğim karuyla beyinle alakalı bişey hangi lobu baskın kullandıgınla alakalı bazı insanlar sag lobu bazıları solı baskın kullanırken bazılarıda iki lobuda eşit kullanabiliyor
Soran+1 yılgerçekten mi bende kırcam valla kolumu çok istiyorum inş bende unuturum sağ elimi kullanmayı çok istiyorum ya :)
- +1 yıl
ama kolu iyileştiginde sag kolunu kullanmaya basladıgında bir kac ay içinde sol kolunu gine kısıtlı miktarda kullanabilmeye basladı dediğim gibi beyinle alakalı birşey yani bence vucudunun sol tarafını kullanmayı geliştireblirsin ama tam anlamıyla solak olabileceğini sanmıyorum
Soran+1 yılo kadar üzgünüm ki :( :( :( teşekkürler
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılsağ elini kullanabildiğine göre solak olamazassın sağ elini kullanamamayı beceremezsin sonuçta
04 Yorumla
Soran+1 yılsağ olmasa da olur :D ben solak olmak istiyorum ya
Cevap sahibi+1 yılsol elini geliştirebilirsin ama beyine hasar veriyormuş fazla zorlamassan iyi olur
Soran+1 yılama çok istiyorumm
Cevap sahibi+1 yılbence olma ama çok istiyorsan ol :)
fazla zorlama derim :D solağım ve bazen büyük zorluklar çekiyorum :)
010 Yorumla
Soran+1 yıloha yaaa al işte bitane daha :))) kıskanıyorum solakları bende solak olmak istioyrummm :)
Soran+1 yılya deme öyle kıskanıyorum ne yapıyım işte solaklara zaafım var her gun çalışıyorum solak olmak için kalıcı solak olur muyum sence :( :D
Soran+1 yılohh çok sevindim tesekkurler :D
Soran+1 yılhahhaha :D teşekkürlerr :D
- +1 yıl
- +1 yıl
@MarshallMathersJEC ses yok şuanda :)
ben bir solagım ve solak olmak oyle ısteyerek olacak bır sey degıl :)
010 Yorumla
Soran+1 yılhayır ben çok isterim çok severim solak arkadaşlarıma yazı yazdırıyorum durmadan ve kıskanıyorum :D bende isterim ya
Soran+1 yılya hayır çok güzel bşy ben çalışsam olamaz mıyım yani benim sol elimde yazdığım yazı da guzel geliştirdim bayagı :( :
Soran+1 yılhayır hayır bende işte senin gibi solak olamam mı yani tam solak :(
- +1 yıl
Fetüsün solak olup olmayacağını hangi elin ağıza daha yakın olduğu belirler.
Sağ elin yetmemesi ya da kalıcı ve geçici hasarlar sağ elin kullanılamamasını sağlar. Bu yüzden sonradan solak olurlar.
Prenetal hormon dengesizliklikleri solaklık geninin oluşmasında rol oynar.
İkizler teorisine göre solaklık zigotun başarısız bir ikiz olma denemesidir. bunlar solak olma nedenlerı
Soran+1 yılo kadar üzgünüm ki :( yani kısacası olamam diyosun öyle mi :(
Soran+1 yılçok üzgünüm :( :( teşekkürler yıne de :( :( :(
+1 yılBeynin sağ lobunu calistirman lazim. beyin egzersizleri yap. birde tabi sol el kalem calis
01 Yorumla
Soran+1 yılçok çalışırsam solak olabilir miyim çalışıyorum her zaman yazı falan yazabiliyorum güzel
- Diğer konusunda 718 cevap paylaştı.
+1 yılGit sağ elini kır bilerek zaten 1-2 aya solaklaşırsın
03 Yorumla
Soranya olabilir miyim çok çalışsammm :D
- +1 yıl
Valla bilemiyorum onu. Hırs ve azimle olabilir
Soran+1 yılinşallah :(((
+1 yılSolak olmak mümkün mesela ben 2 elimle yazıyorum artık kısacası ters elinle gerçek elin gibi kullanırsan olabilir kalıcılığı sana kalmış 1 ve ya 2 haftaya yapanda var daha uzun sürede yapanda var
00 Yorumlagerçekten istiyorsan bir engel yok bol bol sol elin ile resim çiz şarkı falan söyle
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılBence solak olmak çok kötü
00 Yorumla
+1 yıltek ısteğin bu olsun. çalış olursun:,)
04 Yorumla
Sorankesin olur muyum her gün çalışsam :)
- +1 yıl
olursun olursun.. D.
Soran+1 yılohh iyi :D
- +1 yıl
ahha:):)
- Diğer konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılSana satabilirim solaklığımı
014 Yorumla
Soran+1 yılyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa çooooooook istyorummmmmm :( :D
- +1 yıl
Üzülme yaaaaa :((( fiyatta anlaşırsak satarım
Soran+1 yılya solak olsam varya çok mutlu olurdum gerçekten :( keşke değişsebilsek :D
- +1 yıl
Allah Allah o derece yani... Zamanla olur ki
Soran+1 yılinşallahhhh :(
- +1 yıl
Zaten ileriki zamanlarda umrunda da olmayacak , bir heves işte
Soran+1 yılhayır ya gerçekten anlamıyosun heves değilllllll :(
- +1 yıl
Öğretirim ben sana teknikleri var ;)
Soran+1 yılciddi misin nasıl
- +1 yıl
Beynin loblarıyla ilgili bu herşey orada bitecek , sağı unutucaz solu çalıştırcaz bazı şeyleri sıkça tekrar edeceksin solla.. ilk kural bu
Soran+1 yılpeki o zmaan kalıcı soalk olur muyum?
- +1 yıl
Kalıcı olmasada baya ilerletebilşrsin
Soran+1 yılpeki teşekkürler :( :( :(
- +1 yıl
Rica ederim :)))
+1 yılülkücülerden dayak yemeği göze alıyorsan ol
02 Yorumla
Soran+1 yılneden kii?
+1 yılşu an salakmısın sdişlkjhgfdsa
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen canım aynen
+1 yılsol elle masturbasyona vur daha hızlı alışırsın