Öncelikle herkese merhabalar. Önce mevzuyu kısaca özet geçeceğim.
Önümüzdeki iki hafta içinde A2 ehliyet alıyorum. Bağnaz bir babaya sahibim ve motosiklete tamamen karşı. (50cc hariç. ) Maddi durumu ortalamanın epey üstünde. Rahat aylık kazancı 30-40 bini buluyor (emekli asker). Hatta belki de daha fazla çünkü hiç maaşını bu yaşıma kadar sormadım. Benim için senelerdir yatırım yaptığını iddia ediyor ama en ufak sıkışıklığımda son çare olarak ondan para istediğimde demediğini bırakmıyor. Şöyle ki ehliyetimi aldıktan sonra ondan borç olarak bir miktar para almak istiyorum. Kendime bir motosiklet almak için. Öyle sıfır bir şeyde istemiyorum zaten. Alacağım motor 49.000-68.000 arasında ikinci el fiyatları değişiyor. Hatta şöyle söyleyeyim kendi piyasasının en adisi bile denebilir. Uzun lafın kısası şu, babama kendimi nasıl açabilirim? Ondan para istemek her zaman çok zor olmuştur benim için. Öte yandan istediğim miktar çokta az bir meblağ değil. 50-60 binden bahsediyoruz. Kesinlikle kuruşu kuruşuna ona geri ödeyeceğim asla borçlu kalmam, babam olsa bile. Ama nasıl ikna edeceğimi gerçekten bilmiyorum. A2 aldığımı bile bilmiyor henüz. B sınıfı alacağımı zannediyor ama o da çok gereksiz çünkü motor almayan insan araba mı alacak? Benim kendi gücümde arabayı almaya yetmez ne yazık ki. Kurs ücretimi falan filan her şeyimi kendim karşıladım ve ortalama 15 bin tuttu. Şu an kendime motor alacak gücüm yok. Biraz çalışıp ancak öyle ödeyebilirim babama da ama o vakte kadar motor fiyatları ne olur siz düşünün. Okuyanlara ve tavsiyede bulunanlara teşekkür ederim.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Al bi tane 100 lük mondilel spnayx
100'lük kullanmak isteseydim B sınıfı alırdım zaten, hedefim 200-250 ccliklerden.
Pahali çok
İkinci ele buldum bir tane 68.000 tl daha da pazarlık payı var. Satılmadan yetişmeye çalışıyorum :(
Hadi inşallah
Dua et Allah rızası için bal vallahi tuttuğun altın olsun 😂😂
Ederim :))
Ne cok uzun yaMıssın yarıda pes ettim
En ince detayına kadar yazdım valla 😂😂
İncesimi kalmıs )) cok detay
Ama ne yapayım sonra abuk subuk tavsiyelerde bulunanlar oluyor son çare bu artık :(
Buda care değil devamını yarın okuyup cevap oyle vercem
Canın sağ olsun 🫡
Senin yaşın kaç )) genç
21
Güzel yaş detaycı hep boylemisin herseyde
Maalesef evet :")
* bu seni çok yorar ki i
Baba böyle olunca mecbur en ince detayına kadar düşünüyor insan hareket ederken, alıştık çok şükür
Babanızın huyları sze yansımıs)) sohbet için uygunmusun
23 kromozomun yan etkisi 😂 eğer uygun olursan yarın konuşalım şimdi yatacağım sabah mesai var
Ahahaa gülümsettin beni )) iyi geceler
İyi geceler dilerim😊
😉 iki dk bi ekleyelim oyle uygunmu
Ben ayakkabıyı bile cebimden aliyom a* senin motor isterkenki rahatlık iyiymiş.
O babadan o parayi alamazsin