Babama motosiklet aldırmalıyım?

Öncelikle herkese merhabalar. Önce mevzuyu kısaca özet geçeceğim.

Önümüzdeki iki hafta içinde A2 ehliyet alıyorum. Bağnaz bir babaya sahibim ve motosiklete tamamen karşı. (50cc hariç. ) Maddi durumu ortalamanın epey üstünde. Rahat aylık kazancı 30-40 bini buluyor (emekli asker). Hatta belki de daha fazla çünkü hiç maaşını bu yaşıma kadar sormadım. Benim için senelerdir yatırım yaptığını iddia ediyor ama en ufak sıkışıklığımda son çare olarak ondan para istediğimde demediğini bırakmıyor. Şöyle ki ehliyetimi aldıktan sonra ondan borç olarak bir miktar para almak istiyorum. Kendime bir motosiklet almak için. Öyle sıfır bir şeyde istemiyorum zaten. Alacağım motor 49.000-68.000 arasında ikinci el fiyatları değişiyor. Hatta şöyle söyleyeyim kendi piyasasının en adisi bile denebilir. Uzun lafın kısası şu, babama kendimi nasıl açabilirim? Ondan para istemek her zaman çok zor olmuştur benim için. Öte yandan istediğim miktar çokta az bir meblağ değil. 50-60 binden bahsediyoruz. Kesinlikle kuruşu kuruşuna ona geri ödeyeceğim asla borçlu kalmam, babam olsa bile. Ama nasıl ikna edeceğimi gerçekten bilmiyorum. A2 aldığımı bile bilmiyor henüz. B sınıfı alacağımı zannediyor ama o da çok gereksiz çünkü motor almayan insan araba mı alacak? Benim kendi gücümde arabayı almaya yetmez ne yazık ki. Kurs ücretimi falan filan her şeyimi kendim karşıladım ve ortalama 15 bin tuttu. Şu an kendime motor alacak gücüm yok. Biraz çalışıp ancak öyle ödeyebilirim babama da ama o vakte kadar motor fiyatları ne olur siz düşünün. Okuyanlara ve tavsiyede bulunanlara teşekkür ederim.

Babama motosiklet aldırmalıyım?