Babam da motorcu ama almamı istemiyor, şu an almicam zaten, yaz ayı alıcam. Annem okey dedi, babamdan nasıl izin koparıcam? Parayı hallederim, çalışıyorum şu an zaten.
2 ay
Kullanmasını bilmiyorsan, Önce kullanmasını öğreneceksin. Daha sonra o uyurken motorunu çalacaksın. Kötü bir örnek oldu değil mi. Ben 15 yaşımda babamın arabasını çalmıştım. Hem de aracın bir parçasını sökmüştü. Gidip onu parçacıdan almıştım.
🤣🤣🤣
onu ikna etmek istiyorsan bulunduğun şehirde varsa önce düzgünce bi eğitim almak istediğini söyle ileri sürüş güvenli sürüş gibi belki 1 tık ikna olmaya yaklaşa bilir eğitim almanı kabul ederse
Parasını sen ödeyeceksen neden hala ailenden izin istiyorsun, ver parasını al, sonuçta parası onlardan çıkmıyor ki, kaç yaşında bir bireysin sen..
Maalesef izin almak zorundayım
Bilgilendirmeyi anlarım ama 24 yaşına gelmişsin, gören de sanki evlenmişsin kocan istemiyor sen de ikna etmeye çalışıyorsun sanacak, bireysin sen.. Ben motor alacağım de al işte..
@kerem2NT Üzüp, üzmemeyle doğrudan bir alakası olduğunu düşünmüyorum, 10 yaşındaki bir kız çocuğu gibi davranmanın da bi anlamı olduğunu sanmıyorum.. Yurt dışında 18 yaşına geldiklerinde ayrı eve çıkıp ev geçindiren gençler var, burada da neredeyse 30 yaşına gelip kendi isteklerinden bağımsız hala ailenin isteklerini yapan, sözünden çıkmayan, onlar üzülmesin, onların dediğini yapayım diyen gençler var. Siz hiç zahmet etmeyin kendi ayaklarınızın üzerinde durmak için.. Aileniz sizin hayat planınızı, şablonunuzu çizsin, siz direkt başkasının yönettiği hayatı yaşayın o zaman..
reşitsen zaten babana laf düşmez neyin izni bu? dikkatimi çekti de bizim millet reşit olduklarını pek anlamıyorlar galiba özellikle de kızlarımız.
Reşitim evet ama motor almama izin vermiyor
Aile abinde olduğum için
Evinde
Neyse yapıcak bişey yok
Senin durum tam klasik “eski kurt motorcu baba vs genç sürücü” çatışması 😄 Babalar korkuyor çünkü riskleri çok iyi biliyorlar.
Şöyle yaklaş bence:
Önce “ben bunu hobi olsun diye değil, bilinçli şekilde yapmak istiyorum” mesajını ver. Ehliyet kurslarını araştır, güvenlik ekipmanlarını (full kask, mont, koruma vs) listele. “Önce eğitim ve ekipman, sonra motor” diye konuş.
Onu da işin içine kat. “Birlikte bakar mıyız, birlikte seçelim, sen ne dersen onu yaparım” dersen yumuşar. Bir de önce 125 cc gibi sakin bir şey düşündüğünü, hız manyaklığı peşinde olmadığını söyle.
Babanı ezmeden ama kararlı şekilde “ben büyüdüm ve sorumluluğunu alacağım” tavrını gösterirsen zamanla ikna olur. Motorcu baba, motorcu kızın koçu olmaya bayılır aslında 😉🏍️✨
Cevap
9Cevap
İzin konusu ben de bilemedim nasıl olur. Ben de motor kullanan biri olarak senin de motora başlaman güzel olur tabi ki
İnsallah izin alırım
Ona neden korktuğunu sor ve o konuda güven ver. Baba gencim heves etmişim istiyorum soz yavas ve düzgün kullanırım gibi falan şeyler söyle.
Denicem bakalım
Umarım gonlunce olurr (çiçek)
Çok teşekkür ederim seninde hersey gönlünce olsun ❤️
Omennn
Neden vermiyor çok iyi bence rüzgara kafa tutmadığın sürece
Kendisi çok kaza yaptı ya ben yağmurlu günlerde kullanmicamı söyledim ama yok diyo bakalım
Evet gençlik dönemlerinde babamda motor kullanıyormuş şimdi benimde merakım var ama izin vermiyor
Nasıl yapıcam bilmiyorum
Sana akıl vermek isterdim ama kendim bile babamı ikna edemedim
Motorcu babaların motorcu kızları biz olmak istiyoruz WİNDĞ EDE WKWÜJEĞE
Kesinlikle hangi motor var aklında Yamaha R6 ya da Kawasaki Ninja H2R istiyorum
Ben şimdilik 125 cc ilk almak istiyorum alıştırmak için ondan sonra yüksek bi motor almak istiyorum
Ya doğal olarak
Yamaha isterdim
Mükkemmel bir makina yaa serileri bile çok kaliteli
Evett
babalar kızlarına kıyamaz. biraz soğuk yap bak nasıl yumuşuyor
Deniyorum şu an dün kaos çıktı evde
hazır hissetmiyor demekki seni. önce o güveni vermen laızm.
Gülsüm kankine sor o sana mantıklı bir fikir söyler bence
O kim
Urfalı
Korkuyor doğal olarak hele bir de Büyükşehir’de yaşıyorsun
Evet
Motorunu kaçır sonra kendi öğretir :D
🤣🤣
boş ver motoru bisiklet kullan
Yok y
Kanka motor tehlikeli
Biliyorum heves ettim ama uzun zamandır istiyorum
Öğrenmek için 50 cc al hız yapmazsan inşallah kaza yapmazsın
Korkuyor kaza bela
Evet
bir şey olmasından korkuyordur
O da haklı ama sürmek istiyorum
Evet geçen kaza yaptı zaten
Çok şükür iyiyi bişeyi yok ilk kazası değil zaten
Benş takşo et son sorun hakkında yazacam
Motor aşırı tehlikeli bulaşma bacım
Hiç deneyiminiz oldu mu
Motor kazası geçirdim 2 yıl oldu 4 ayım çöp olmuştu ve hala ceremesini çekiyorum eski sağlığım yok
Ciddimizin geçmiş olsun nasıl oldu peki kaza en kısa zamanda iyileşirsin insallah senin için dua edicem
Araba çarptı sağ tarafımdan direkt ayak bileğim kırıldı, sürüklendim sürüklenmenin etkisiyle asfalt yanığı oldu deri grefti yani nakil yapıldı hatta ayak bileğim komple çıkmıştı yamuk oturtulmasından kaynaklı yamuk kaynadı tekrar ameliyat olmam gerekiyor o yüzden hiiiç bulaşma derim biz düzgün sürsek noluyor etrafta kurallara uymayan canavar araba sürücüleri var
Teşekkür ederim güzel düşüncelerin içinn 🫶🏻
Ya çok hız yapmicam yağmurlu günlerde kullanmicam gerekmedikçe de uzak yerlere gitmicem
Rica ederim canım 🌸
Öyle de kaza uzak veya yakın fark etmeksizin oluyor zaten benim kazam evimin iki sokak altında yaşandı
Tekrardan çok geçmiş olsun canım benim 😔
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?