Afgan olmak veya Türk olmak?

Merhaba. Ben 30 yaşında Afgan bir erkeğim. Yaklaşık 1 senedir Türkiye'deyim.

Türk insanlarını ve Türkiye'yi seviyorum. Her milletten olduğu gibi kötüleri ve iyileri de var elbette. Ancak 30 senemi Afganistan'da geçirmiş biri olarak çok daha eşitliğin ve özgürlüğün olduğu çok daha insanların anlayışlı olduğunu görüyorum.

Bu ülkede ırkçılığın olduğu kesin. Dünyada her ülkede ırkçılık var. Buraya özgü değil. Özellikle Afgan olduğumu duyunca biri veya tipten anlayınca itici bir bakış ve davranış görebiliyorum.

Türk olmayı isterdim veya bu ülke de doğmayı. Bilmiyorum belki abartıyorum ama buranın insanlarını seviyorum.

Afganlara veya daha geri kalmış ülkenin vatandaşlarına küçümseyici bakmanızı dahi anlıyorum çünkü çok yobaz çıkıyor.

Merak ettiğim ben ne kadar iyi olsam da ne kadar sizden bir parça gibi hissetmeye çalışsam da ne kadar dilinizi öğrensem de kültürünüzü benimsesem de sanırım hep bir yobaz gibi görüneceğim. Hep kötü ve tehlikeli biri gibi algılanacağım. Benim gibi kendisine bunu dert eden biri olduğunu düşünmüyorum ama geçen gün düşündüm ve ne kadar temiz olsam da hep yürüdüğüm sokaklarda öteki olacağım. Bu konuda belki bir kaç düşüncenizi yazmak istersiniz.

Herkese iyi günler.

Afgan olmak veya Türk olmak?