bi hafta önce erkek arkadaşımı kaybettim. bundan sonraki hayatı için endişeliyim. inançlı biri olup olmadığını bilmiyorum. bundan öncesinde şizofreni tanısı vardı ve geçtiğimiz birkaç ay önce de atak geçirmek üzereydi. bundan öncesinde hastalığı için gittiği hocaların onu dinden uzaklaştırdığını biliyorum. ama akıl sağlığı yerinde değilse eğer cennete gider mi? ya da öncesinde akıl sağlığında problem olan ama sonrasında iyileşmiş bi insan cennete gidebilir mi? sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Allah'la kul arasında olanı kimse bilemez. Akıl sağlığı yerinde değilse zaten çocuk gibi günahsız ölmüş sayılır ama Allah'ın bileceği iş
umarım öyle olmuştur. dualarınızı eksik etmeyin lütfen. hastalığı başlamadan önce inançlı bi insandı.
Şimdi onlar zaten cennete gidiyor iyi olsada zaten dinden kopmuyorlar çünkü onların dili olmadığı için masum bir insanlar günahsız
dili olmadığı için mi? ben tam anlamadım açıkçası demek istediğinizi o yüzden biraz daha anlayacağım dilden anlatırsanız eğer bilginiz varsa çok memnun olurum🙏🏻
Şimdi akıl hastası insanlar normal insanlar gibi değil her şeyi görürler melek gibi düşün onlar cennetliktir gğnahsızlar
inşallah öylelerdir. yanıtlarınız için teşekkür ederim. dualarınızı eksik etmeyin.
İnşallah ederim
Tamam da neden olayı sadece arap dini üzerinden değerlendiriyorsun ki.
kendimden çok sevdiğim bi insandı ve bundan sonrası için her ihtimalde endişe duymam çok normal değil mi? emin olun ki olayı sadece bu yönden değerlendirmek çok mümkün değil zaten keşke olsa. ben her şeyimi kaybettim.
Bana yarın yaz bu konuyu detaylı anlatayım sana
tamamdır. teşekkürler
Üzülme sakın iyi geceler
keşke elimde olsa inan. iyi geceler
Kesin konuşmak doğru olmaz siz yine de dua, hatim okutturun arkasından Ne okursanız onun kârına
Allah günahlarını affetsin. İnşallah iman ile gitmiştir. Zaten akıl sağlığı bozulmuş ise mesul değil sanırım yaptığı eylemlerden. Dua etmekten başka çareniz yok.
dediğim gibi zaten hastalığı yüzünden bu hocalara başvurdu öncesinde inançlı ve araştıran birisiydi. daha sonrasında bu insanların da yanlış anlatışı yüzünden dinden uzaklaştı
Eğer bi insan aklını kaybetmişse ona sorgu sual bile yok ama bildiğim kadarıyla o dediğiniz hastalıkta deli diyecebilecegimiz birseyi yok eğer dinsizse işi öbür tarafta çok zor
şizofreni hastalığında nasıl deli diyebileceğimiz bir şeyi yok?
Şizofreni, hastaların gerçek ile gerçek dışı olan olguları birbirinden ayırt edememesine yol açan, sağlıklı düşünce akışı, duygu kontrolü ve normal davranışa engel olan ciddi bir beyin hastalığıdır. Çoğu zaman yavaş yavaş gelişim gösterir.
o zaman yine bahsettiğimiz yere varmış oluyoruz. kişi sağlıklı düşünemiyor ki zaten. sorguya engel olucak bi durum değil midir bu?
Bir insan aklı başındayken bu duruma sizce ne itmiş olabilir bi düşünün bu kişi durduk yere bu hale gelmiyor bi kalp kur an ve sünnetten ne kadar uzak kalırsa hayatını Allah tan uzaklaşır sizce bu hale gelmeden önce Allah a karşı inancı nasıldı?
bu hale gelmeden önce zaten inançlı ve araştıran biriydi. hastalığı başladıktan sonra hocalara başvurdu. uzaklaşmasının bi sebebi de bu insanların dini yanlış anlatıyor olması.
Ama biz Müslümanların da araştırıp doğruları öğrenmesi gerekiyor Selman in farisi İslama girmeden bi çok dine girdi araştırdı hep doğruyu bulana kadar çabaladı bu bildiğim din diyip durmadı kalbi gerçekten doğrulayana kadar araştırdı ve o zaman bu imkanlarda yoktu
dediğinde haklısın gülüm de, hani hastalığı da var ya. sağlıklı düşünüp araştıramamış olması da normal değil mi hastalığından önce inançlı olduğunu biliyorum
Neyse ya sen istediğin cevabı alana kadar araştır
neden yardımcı olmak yerine savdın ki? emin ol benimki iç rahatlatma çabası. ben senin görüşlerini öğrenmek istediğim için sana yanıt veriyorum. dediklerimde haklı değil miyim?
Bak kardeşim o ölen kardeşin Allah yardımcısı olsun ama sanmıyorum ki götürdüğün ya da gittiği hocaların da dediklerini sen söylüyorsun Allah tan başka kimse bilemez bunu dediğin gibi muslumansa doğruyu bulmak için cabaliyorken bu duruma gelmişse Allah bagışlayıcıdır merhametlilerin en merhametlisi
ben bunlar yaşanırken hayatında değildim. bana daha sonradan kendisi anlatmak zorunda kaldı atak geçirmek üzere olduğu için. ben hastalığından önce inançlı biri olduğunu ve gittiği hocaların onu dinden uzaklaştırdığını direkt kendi ağzından duydum
Hocalar yüzünden ise bunu Allah bilir için rahat olsun
şizofrenisi yüzünden hocalara başvurdu bundan öncesinde inançlı ve araştıran biriydi. onlar yüzünden dinden uzaklaştı. kafir ölen birinin cennete gitme ihtimali olmadığını biliyorum o yüzden korkuyorum. sizce hastalığı ve hocaların dini yanlış tanıtması affedilmesine sebep olabilir mi?
Onun gerçek niyetini Allah bilir tabi. Zannedersem sekerat anında içinden tövbe etmesi gerekir ve Allah arkadaşına bu anda tövbe etmesini nasip etmiştir inşallah. Allah merhametlidir bağışlayıcıdır.
sekeratın anlamını bilmiyorum. ama geçirdiği kazadan kısa bi süre sonra öldü zaten. bilinci ne kadar açık kalmıştır ya da fırsatı olmuş mudur bilemem. umarım olmuştur ve tövbesini etmiştir
Sekerat can vermek anı demektir. Trafik kazası mıydı? Bu arada başınız sağolsun.
teşekkür ederim. evet trafik kazasıydı. umarım nasip olmuştur da etmiştir. onun dışındaki durum için de görüşlerinizi almak isterim. ya da bildiğiniz şeyleri açıklamanızı
Rica ederim, sonuçta acı çekerekte vefat etmiş. Şizofreni hastası zaten, hocalarda aklını çelmiş bu arkadaşın. Allah imtihan eder mutlaka en doğrusunu bilir.
kaygılandığım şey inançsız ölen insanların cennete gidemeyecek olmasıydı. ama umarım bu tarz durumlar için böyle bi söylem geçerli değildir. dediğiniz gibi en doğrusunu allah bilir. mekanı cennet olur inşallah dualarınızı esirgemeyin
Bence de. Amin inşallah. Tabi ki.