Sairleri yazarları düşün Bunlar çok geniş hayal gücü yetenegine sahipler Mesela harry porter Sence bu yazar hayal gücü yeteneği olmasa Bu kitabi yazabilir miydi
Neden olmasın Diğer insanlarda saatlerini instada geçiriyor Sende boş vaktinde hayal kuruyorsun O kitapları yazmayı kolay mı sanıyorsun Müthiş bir beyin istiyor
Zaman istiyor Sen istemeden bile çalışmalı kafa... Unutma kimse gibi olmak zorunda değilsin Normal insanin tanımı nedir ki? Kendin ol
ailemden kimse bu durumun farkında değil. Neşeli bir kişiliğim olsada depresif bir ruha sahibim sanata yatkınım ancak gün içinde çalışmam gereken saaatlerde bunu yapıyorum farklı şekilde kullanmak istiyorum bu özelliğimi. Farz etki DEHB ye sahibim çoğu zaman zeka seviyesi yüksek olanlarda görülen bir rahatsızlık zeka seviyemi kendim tespit edebilmek için yapabileceğim bir şey var mı sence?
evet okul hayatımda odaklanma sorunu çok yaşıyorum her zaman kendimi zorluyorum odaklanmak için ya da mesela bir işi bitirmekte zorlanıyorum son ana bırakıyorum ama o son anda tam verimli bitiriyorum geceleri uyku düzenim pek yok
Tamam sen DEHP li değilsin Anlattığım örnekteki gibi bur durum yaşamıyorsun Son ana bırakman üşengeçliğinden Dersi dinleyememem de Sikildigindan hayal gücüne kaçıyorsun Sıkılsanda odaklanmaya çalış anlican
Mesela sen dersi sevip merak etsen muhtemelen odaklanma problemi cekmezsin AMA DEHB farklı onda farketmiyir
aslında istediğim bölümü okuyorum ders içerik konularını seviyorum ama işte kontrol edemiyorum :/ kafam gün içinde yapmam gerekenlere gidiyor ya da stresli oluyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
bende yok geçmiş olsun
Bende var
Öncelikle bunu bir hastalık olarak görme
Sen bundan korktukça gözünde daha fazka büyür ve meşgul eder
Bu bir yetenek aslinda
bende 6 yıldır var belkide çocukluğumdada vardı ama bu kadar belirgin değildi fiziksel hareketlerime çok abartılı şekilde yaansıyor
Sairleri yazarları düşün
Bunlar çok geniş hayal gücü yetenegine sahipler
Mesela harry porter
Sence bu yazar hayal gücü yeteneği olmasa
Bu kitabi yazabilir miydi
DEHB ye sahip olabileceğimi düşünüyorum çünkü bir kaç tane aile yakınımda var hem o hemde stres etkisi ile ortaya çıkmış olabilir
Bu bir yazar yeteneği
Sen sadece bundan korkmayacaksin
Ve yapman gereken işe o an odajlanacaksin
Bu kadar
Kendine tanı koyup hasta olduğunu düşünürsen
Kafayı yediğini sanarsın
Rahat ol
Hastalık hastası olma
hayal gücüm evet geniş ve buna yatkın bir bölüm okuyorum ancak müzik eşliğinde odanın içinde volta atmak hiç hoş değil
Neden olmasın
Diğer insanlarda saatlerini instada geçiriyor
Sende boş vaktinde hayal kuruyorsun
O kitapları yazmayı kolay mı sanıyorsun
Müthiş bir beyin istiyor
Zaman istiyor
Sen istemeden bile çalışmalı kafa...
Unutma kimse gibi olmak zorunda değilsin
Normal insanin tanımı nedir ki?
Kendin ol
Senin şikayet ettiğin bu durumu
Ben zevkle yapıyorum
Bir ara annem dertli olduğumu saniyordu
ailemden kimse bu durumun farkında değil. Neşeli bir kişiliğim olsada depresif bir ruha sahibim sanata yatkınım ancak gün içinde çalışmam gereken saaatlerde bunu yapıyorum farklı şekilde kullanmak istiyorum bu özelliğimi. Farz etki DEHB ye sahibim çoğu zaman zeka seviyesi yüksek olanlarda görülen bir rahatsızlık zeka seviyemi kendim tespit edebilmek için yapabileceğim bir şey var mı sence?
Malapdative yi dehb le karıştırma
Muhtemelen dehb filan değilsin
Bir iş yapman gerektiğinde odaklanıp yapıyor musun her insan gibi
DEHP TE mesela 10 tane şınav çekiceksin.
Sen o şınavlari çekerken çevrendeki bir şeyler dikkatini dağıtıyor
Ve şınav çekmeyi unutuyorsub
Yani o s.. tigim sporunu bir türlü bitiremiyorsuj
evet okul hayatımda odaklanma sorunu çok yaşıyorum her zaman kendimi zorluyorum odaklanmak için ya da mesela bir işi bitirmekte zorlanıyorum son ana bırakıyorum ama o son anda tam verimli bitiriyorum geceleri uyku düzenim pek yok
Tamam sen DEHP li değilsin
Anlattığım örnekteki gibi bur durum yaşamıyorsun
Son ana bırakman üşengeçliğinden
Dersi dinleyememem de
Sikildigindan hayal gücüne kaçıyorsun
Sıkılsanda odaklanmaya çalış anlican
Mesela sen dersi sevip merak etsen muhtemelen odaklanma problemi cekmezsin
AMA DEHB farklı onda farketmiyir
aslında istediğim bölümü okuyorum ders içerik konularını seviyorum ama işte kontrol edemiyorum :/ kafam gün içinde yapmam gerekenlere gidiyor ya da stresli oluyorum
Sen bence fazka stres yapıyorsun okul hayatını
Rahat bir ruh halindeyken böyle oluyor mu
hayır ama rahat bir ruh halinde çok nadir oluyorum
Tekrar ediyorum rahat bir ruh halinde nasıl oluyor halin
Odaklanabiliyor musun
O nedir be
psikolojik bir rahatsızlık
Gecmis olsun
sağol